Results 46 to 53 of 53
Thread: Η Καβαφική ειρωνεία
-
27-12-2009, 03:03 #46
Originally posted by keep_walking
Καλο βραδυ Vince μου αρεσει η απαντηση σου:)
Τεσπα, συνεχίζω.
- 27-12-2009, 03:18 #47
Originally posted by anwnimi
Να σου πω, έχεις δίκιο, όντως μπορεί και να χειροτερεύει αυτή η συζήτηση, μόνο ο vince μπορει να το πει αυτο. Και το είχα κατά νου όταν την πρωτοξεκίνησα, δίστασα για λίγο, αλλά λέω για να τα γράψει εδώ μάλλον θέλει να τα συζητήσει. Αλλά και γι\'αυτό έγραψα ότι αν δε θέλει δεν το συζητάει. Βασικά αυτό θα έκανα και με οποιονδήποτε γνωστό μου και φίλο μου, δεν έκανα κάτι διαφορετικό, με καλή διάθεση συζήτησης είπα ότι είπα. Και ότι προσωπικό μπιράστηκα για μένα ήταν για να δείξω στο vince ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορεί να βίωσαν παρόμοια γεγονότα και δε χρειάζεται να μείνουμε σε αυτό, πάρόλο που τότε, ως παιδιά ήταν όντως δύσκολα. Και ότι μπορεί να βγει κάτι ωφέλιμο από ένα γεγονός του παρελθόντος. Δεν το είπα με διάθεση να σκαλίσω το παρελθόν και να φέρω στην επιφάνεια επίπονα συναισθήματα. Αυτό μόνο με ειδικούς γίνεται. Και για να είμαι σαφής, δεν προτείνω να κάνει κάποιος συζήτηση και να εγκαταλείψει κάθε είδους αγωγή.
Έτσι με αυτά τα κριτήρια είναι ξεκάθαρο πως χωρίς το παρελθόν κανένας δεν θα μπορούσε να μάθει, να εξελιχθεί να προχωρήσει στην ζωή του.
Πίστευα αρκετές φορές πως ότι είχα να πω σε ένα φορουμ ψυχολογίας το είπα όμως κάτι συμβαίνει στην πορεία και ξαναμπαίνω εδώ μέσα, ξαναγράφω και (αν μπορώ να το πω έτσι) αναπολώ το παρελθόν ή αποκεντρώνω το συσσωρευμένο μένος των κατάλοιπων του παρελθόντος.
Προσωπικά δεν σας ξέρω ούτε εσένα anwnimi, ούτε τον εντυπωσιακό PETRAN, ούτε τον συμπαθέστατο keep, και πολλά άλλα nicknames με τους/τις οποίους έχουμε ανταλλάξει όμορφες και εποικοδομητικές απόψεις.
Η βοήθεια είναι κάπως αμφίδρομη όταν ξέρουμε τι κάνουμε και κυρίως όταν έχουμε λόγο για να πούμε κάποια πράγματα ή να αποδείξουμε κάτι σε κάποιους άλλους που (έως ένα βαθμό) δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος και το βάρος του φέροντα και πλάθουν περίτεχνα σενάρια με βάση των δικών τους εμπρικών γνώσεων.
Αν κάτι έχω κερδίσει από δω μέσα είναι τον σεβασμό ορισμένων ανθρώπων. Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε όμως μαζί μέσα στη μοναξιά μας και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία δίνουμε την αντανάκλαση ενός κομματιού που ανήκει ή μάλλον άνηκε σε κάποιον Θεό προτού μάθαμε να τον ξεχνάμε στην πορεία.
Εύχομαι το Νέο Έτος να είναι καλύτερο και με το καλό καλή φώτιση να έχουμε.
27-12-2009, 04:54 #48
Originally posted by anwnimi
Petran, ναι θύμωσα γιατί ο τρόπος που εκφράζεις την άποψή σου είναι απότομος.
Να σου πω, έχεις δίκιο, όντως μπορεί και να χειροτερεύει αυτή η συζήτηση, μόνο ο vince μπορει να το πει αυτο. Και το είχα κατά νου όταν την πρωτοξεκίνησα, δίστασα για λίγο, αλλά λέω για να τα γράψει εδώ μάλλον θέλει να τα συζητήσει. Αλλά και γι\'αυτό έγραψα ότι αν δε θέλει δεν το συζητάει. Βασικά αυτό θα έκανα και με οποιονδήποτε γνωστό μου και φίλο μου, δεν έκανα κάτι διαφορετικό, με καλή διάθεση συζήτησης είπα ότι είπα. Και ότι προσωπικό μπιράστηκα για μένα ήταν για να δείξω στο vince ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορεί να βίωσαν παρόμοια γεγονότα και δε χρειάζεται να μείνουμε σε αυτό, πάρόλο που τότε, ως παιδιά ήταν όντως δύσκολα. Και ότι μπορεί να βγει κάτι ωφέλιμο από ένα γεγονός του παρελθόντος. Δεν το είπα με διάθεση να σκαλίσω το παρελθόν και να φέρω στην επιφάνεια επίπονα συναισθήματα. Αυτό μόνο με ειδικούς γίνεται. Και για να είμαι σαφής, δεν προτείνω να κάνει κάποιος συζήτηση και να εγκαταλείψει κάθε είδους αγωγή.
Αλλά γιατί Petran κάθε μα κάθε συζήτηση μοιράσματος που να εμπεριέχει και μία ανάμνηση από το παρελθόν να θεωρείται ψευδο-ψυχανάλυση και αντέδρασες έτσι;
Τέσπα. Υποσχέθηκα στον σάντα ότι θα είμαι (όχι πάντα) καλό κορίτσι και θα μου φέρει ότι μα ότι του ζητήσω:)))) Του άφησα μάλιστα και πολλά πολλά μπισκότα και γάλα και ποτάκι.
Αντέδρασα έτσι γιατί παρατειρώ πολλούς εδώ μέσα να θέλουν να το παίξουν ψυχολόγοι χωρίς καν να γνωρίζουν τι κάνουν και πότε το κάνουν και με τι έχουν να κάνουν. Μπορείς να αναλύεις το παρελθόν όσο θέλεις σε κάποιο θέμα που το άτομο θέλει να το κάνετε. Αλλά είμαι της άποψης ότι είναι υπερβολικό να βγάζουμε συμπεράσματα για την συναισθηματική κατάσταση του άλλου πάνω σε 4 απροσδιόριστες γραμμές και αυτό να ακολουθεί και άλλες wild εικασίες για το παρελθόν του. Το ότι ανέφερε κάτι τέτοιο δεν πάει να πει απαραίτητα ότι μιλούσε για τον εαυτό του η ότι ήταν οργισμένος λόγω κάποιου παρελθοντικού γεγονότος. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί και άσχημο για την τροπή ενώς θέματος.
Santa is not happy
27-12-2009, 16:20 #49
Originally posted by vince
Πίστευα αρκετές φορές πως ότι είχα να πω σε ένα φορουμ ψυχολογίας το είπα όμως κάτι συμβαίνει στην πορεία και ξαναμπαίνω εδώ μέσα, ξαναγράφω και (αν μπορώ να το πω έτσι) αναπολώ το παρελθόν ή αποκεντρώνω το συσσωρευμένο μένος των κατάλοιπων του παρελθόντος.
................... Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε όμως μαζί μέσα στη μοναξιά μας και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία δίνουμε την αντανάκλαση ενός κομματιού που ανήκει ή μάλλον άνηκε σε κάποιον Θεό προτού μάθαμε να τον ξεχνάμε στην πορεία.
Μπορεί και όπως λες, κάτι να \"ξέχασες\" στην πορεία.
Ακούγεσαι πολύ πιο ήρεμος και χαίρομαι, εύχομαι να σε φροντίζεις.
Όσο για την μοναξιά, φτάνει να την μοιραστεί κανείς για να πάψει να είναι.
Καλές γιορτές, γέννηση του Νέου να ρθει, Ελπίδα, Φώτιση, άπλετο φως στις καρδιές μας.... :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-12-2009, 16:38 #50
Originally posted by weird
Originally posted by vince
................... Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε όμως μαζί μέσα στη μοναξιά μας και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία δίνουμε την αντανάκλαση ενός κομματιού που ανήκει ή μάλλον άνηκε σε κάποιον Θεό προτού μάθαμε να τον ξεχνάμε στην πορεία.
Μπορεί και όπως λες, κάτι να \"ξέχασες\" στην πορεία.
Ακούγεσαι πολύ πιο ήρεμος και χαίρομαι, εύχομαι να σε φροντίζεις.
Όσο για την μοναξιά, φτάνει να την μοιραστεί κανείς για να πάψει να είναι.
Καλές γιορτές, γέννηση του Νέου να ρθει, Ελπίδα, Φώτιση, άπλετο φως στις καρδιές μας.... :)
28-12-2009, 03:54 #51
[quote]Originally posted by arktos
[quote]Originally posted by krino
Originally posted by arktos
Originally posted by krino
η βλακεια ειναι ανικητη
(e-psychology εδαφιο 5 παρ.3)
28-12-2009, 10:38 #52
βινσιε,
ομολογω οτι μιλας σοφα.
;)
31-12-2009, 15:29 #53
Originally posted by PETRAN
Αντέδρασα έτσι γιατί παρατειρώ πολλούς εδώ μέσα να θέλουν να το παίξουν ψυχολόγοι χωρίς καν να γνωρίζουν τι κάνουν και πότε το κάνουν και με τι έχουν να κάνουν. Μπορείς να αναλύεις το παρελθόν όσο θέλεις σε κάποιο θέμα που το άτομο θέλει να το κάνετε. Αλλά είμαι της άποψης ότι είναι υπερβολικό να βγάζουμε συμπεράσματα για την συναισθηματική κατάσταση του άλλου πάνω σε 4 απροσδιόριστες γραμμές και αυτό να ακολουθεί και άλλες wild εικασίες για το παρελθόν του. Το ότι ανέφερε κάτι τέτοιο δεν πάει να πει απαραίτητα ότι μιλούσε για τον εαυτό του η ότι ήταν οργισμένος λόγω κάποιου παρελθοντικού γεγονότος. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί και άσχημο για την τροπή ενώς θέματος.
Santa is not happy
Δηλαδή υποννοείς σαφέστατα ότι είμαι μέσα σε αυτούς τους κάποιους που αναφέρεις. Επειδή είπα στο vince μία δική μου εμπειρία από κακό εκπαιδευτικό περιβάλλον; Επειδή του είπα ότι μια άσχημη εμπειρία μπορεί να τη χρησιμοποιήσουμε εποικοδομητικά και να μη μένουμε στο άσχημο συναίσθημα;
Αν ο vince ή οποιοσδήποτε άλλος πιστεύει ότι έπραξα κάτι κακό σε εκείνον μπορεί ελέυθερα να μου το πει και δε θα διστάσω να ζητήσω συγνώμη.
Μήπως Petran κάποια πράγματα εξακολουθείς να τα βλέπεις μαυρόασπρα; Η εξίσωση Παρελθόν+ μοίρασμα συναισθημάτων=μαύρο, άρνηση παρελθόντος=λευκό, κατά τη γνώμη μου δεν αληθεύει πάντα... Δικαίωμά σου βέβαια. Και φυσικά συμφωνώ ότι το e-psy δεν είναι χώρος καμίας ψυχοθεραπείας. Είναι χώρος ενημέρωσης και μοιράσματος.
Santa is myself, my heart and my mind and he feels good with them. They are not perfect but they are what they are, and they are just me.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία