Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
    Senior Member
    Καλημέρα!!!
    Από την προσωπική μου εμπειρία θα ήθελα να παραθέσω ότι η σωματοποίηση ενός πόνου είναι μια διαδικασία που δεν προϋποθέτει κατάθλιψη. Αρκεί πολλές φορές να αφομοιώσουμε τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει μια πάθηση με τέτοιον τρόπο που να τον κάνουμε δικό μας. Εκεί θα νιώσουμε ενοχλήσεις παρόμοιες χωρίς να έχουμε τίποτα παθολογικό.
    Αν όμως ξεκινήσουμε με την σωματοποίηση του πόνου που μπορεί να προέλθει από κατάθλιψη μπορούμε να μιλήσουμε για πολύ πόνο που ανάλογα με την ημέρα μπορεί να αυξηθεί να μειωθεί ή ακόμα και να εξαλειφθεί. Επίσης η ένταση μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με το πως μεταβάλλεται η διάθεσή μας ή ακόμα και η στάση που κρατάμε απένατι σε κάποιες ώρες της ημέρας. ΠΧ το πρωί ήμουν πολύ καλά και όσο περνούσε η μέρα ξεκινούσε μέχρι που έφτανε σε σημείο να με διπλώνει όλη την νύχτα. Όλες οι γαστροσκοπήσεις που έκανα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα: μια χαρά ή χωνεύεις και πέτρες κ.α..
    Είπες και την μαγική λέξη η διάθεσή σου....
    Θα ήθελα να πω και κάτι διαφορετικό: Το παιδί είναι ένα γεγονός που αποτελεί τον θάνατό μας και την ξαναγέννησή μας... σχεδόν κυριολεκτικά. Δεν θα είσαι ποτέ η ίδια. Όταν διαπιστώσεις από την καθυστέρηση ότι μπορεί να είσαι, όταν θα κάνεις το πρώτο ορμονικό τεστ που θα δείξει ότι είσαι, ο υπέρηχος που θα δεις την μάζα του, οι πρώτοι χτύποι της καρδιάς που θα ακούσεις, οι εξετάσεις που θα κάνεις, η αγωνία να δείς τα χέρια του τα πόδια του το κεφάλι του. τα δάχτυλά του. η αγωνία του να είναι όλα εντάξει, να βλέπεις την ανάπτυξή του. Να πετύχεις κανένα χασμουρητό (όπως το είδα σε υπέρηχο τον 7ο μήνα ). Η αγωνία να γεννήσεις γιατί θα έχεις βαρεθεί τις καούρες, θα θέλεις να το δεις, θα νιώθεις ότι θέλεις να ελευθερωθείς (εξού και το καλή λευτεριά). όταν θα το πάρεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου. Η Ώρα που θα νιώσεις τον σύντροφό σου μέσα σου όταν θα σε δει μετά μαζί με το παιδί. η διαδικασία της δημιουργίας του χώρου του. Οι αγωνία του πρώτου κρυώματος, του πρώτου βήχα κλάματος και γέλιου. όταν θα σε αναγνωρίζε μετά από 4 μήνες και θα σου γελάει όταν σε βλέπει. η απόγνωση που θα νιώσεις σαν νοικοκυρά όταν θα θέλει να γνωρίσει τα πάντα (τραβώντας, πετώντας, δακγώνοντας) τα ξενύχτια που θα ρίξεις..... Δεν είναι φάρμακο ένα παιδί είναι μια ζωή.
    Οι διαδικασίες είναι διαφορετικές όπως και οι πράξεις όπως και οι φάσεις... Η άνοιξη είναι μια μεταβατική περίοδος που μπορείς να κυνηγήσεις σε χαλεπούς καιρούς ισχνών αγελάδων περισσότερο ελεύθερη βιώνοντας την αλλαγή ακόμα και με τα πιο ελαφρά ανοιξιάτικα ρούχα. Είναι τεράστια απόφαση αλλά με τον σύντροφό σου στο πλάι σου με κουβέντα και στιγμές γλυκές να βρείς ένα στήριγμα που είναι μεγαλύτερο από πολλά άλλα και που μπορεί να σου δώσει το έναυσμα να ανακινήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό από τον βάλτο και να τον βάλεις σε ένα ρυάκι. Δηλαδή να κινηθείς. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν όταν σκύψουν πραγματικά από πάνω μας και αυτοί είναι οι θεραπευτές: ψυχολόγοι ή ψυχίατροι, με αγωγή ή όχι...

Φιλικά πάντα

Δημήτρης

ΥΓ 1: Αν υπερβάλω ή ακόμα και αν οποιοσδήποτε θεωρήσει τα γραφόμενά μου μεμπτά ευχαρίστως να διαγράψω αυτή μου την απόκριση

ΥΓ 2: Η διαδικασία της έλευσης αλλά και του μεγαλώματος του παιδιού έτσι όπως το έχω ζήσει... δεν θα τη άλλαζα με τίποτα...
    Υψωμένα, γυμνά χέρια.... Σαν κλαδιά τον Νοέμβρη

Junior Member
    Μπανα μου...γειά σου και πάλι

Ένα απλό πραγματάκι ήθελα να σου πω. Αυτό που σε απασχολεί σχετικά με σένα είναι κάτι που σε εμποδίζει να λειτουργείς σαν Μπανα και αν έχεις αισθανθεί έστω και μία φορά την ανάγκη ότι θέλεις να το επικοινωνήσεις με κάποιον ειδικό? τότε κάντο.

πχ λες ότι έχεις υπερβολικό αγχος. Έχεις τόσο άγχος που σε εμποδίζει στισ καθημερινές σου δραστηριότητες?δε σε αφήνει να κάνεις αυτά που σκέφτεσαι και ονειρεύεσαι? δεν ξέρω αν καταλαβαινεις τι σου λέω.

Έστω και τίποτα να μην έχεις απλά πήγαινε να σου φύγει η ιδέα και μόνο.Θα νιώσεις πολύ καλύτερα μετά από το να σε τρώει η αγωνία. Δεν είναι καλύτερα να ξέρεις τι έχεις ή από το να κάνεις σενάρια στο μυαλό σου το τι μπορεί να έχεις?

Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται απο τη στιγμή που θα τα διαπιστώσουμε.

Senior Member
    Originally posted by bana
    Καλησπερα,
    eimaiok δεν ειμαι σιγουρη αν εχω καταθλιψη αφου δεν νιωθω θλιψη,ουτε κλαιω αυτο που ξερω οτι σιγουρα εχω ειναι υποχονδριασμο και αρρωστοφοβια,υπερβολικο ανχος.Οσο για γιατρους εχω παει σε παρα πολλους και σε αρκετες ειδικοτητες οπου ολοι μου ελεγαν μετα απο μια σειρα εξετασεων εισαι μια χαρα φυγε και διωξε και το ανχος.οι εμβοες μπορω να πω οτι μειωθηκαν αρκετα δεν τις ακουω σχεδον καθολου.ισως γιατι ειμαι σε λιγο καλυτερη ψυχολογια τι να πω?
    Kαλησπερα και απο εμενα....
    Δεν ειμαι ιατρος ουτε εγω απλα θα σου πω μερικα πραματα που ειδα διαβαζοντας ολα οσα ειπωθηκαν

Θα συμφωνησω με καποιους απο δω μεσα σε οσα ειπανε αλλα κυριως σε οσα ειπε η Θεοφανεια....

επειδη στο παρελθον εγω περασα και καταθληψη και Αγοραφοβια και κρισεις πανικου και κρισεις αγχους και και αρκετα θα λεγα πραγματα μεσα σε ολα αυτα περασα και το εχω\" καταπολεμησει \"κατα 95% οπως και τα αλλα........

Τον λεγομενο ΥΠοχονδριασμο που αναφερεις ειχα και γω σε μια Α μορφη χωρις να ξερω βεβαια αναλυτικα εσυ πως τον βιωνεις....ο υποχονδριασμος λοιπον οπως λες στην ψυχολογια - ψυχιατρικη ονομαζετε Ιδεοψυχαναγκαστικες διαταραχες.....και φυσικα τον εμαθα αυτον τον ορο οταν μου χαν βγαλει τοτε την διαγνωση.........

Αν θες γινε πιο συγκεκριμενη αναλυτικη στο συγκεκριμενο...... ονομαζομενο κατ εσε υποχονδριασμο..

Ολα αυτα βεβαια με τον αναλογο χρονο με την αναλογη αγωγη και με τον αναλογο ειδικο Ξεπερνιουντε.......ΝΑΙ!
    .....και αν οχι εντελως........θα μαθεις τουλαχιστον να εχεις ΕΣΥ τον αυτοελενχο και οχι αυτα.........!

Χαιρομαι πολυ που εισια καλυτερα...!!!
    Χωρις να θελω να σε τρομαξω ομως......επειδη Σαφως το εδω ΦΟΡΟΥΜ στηριζει Ανθρωπους σαφως και μπορει να νιωσεισ καλυτερα με ολα οσα σου λενε παιδια εδω μεσα....αλλα το Φορουμ δεν ειναι Η ΛΥΣΗ ουτε η θεραπεια σε κατι....
    Για αυτο λοιπον.....θα τονισω και γω οτι \"ΠΡΕΠΕΙ\" να επισκευτης εναν ψυχολογο...διοτι ακομα και το αγχος και η καταθληψη αλλα και ολες οι ψυχολογικες παθησεις εχουν και αυτες τα σκαμπανευασματα τους... μια εισαι \"πολυ χαλια\" μια εισαι \"καλυτερα....\"

Θελω να πω πως το οτι σημερα εισαι καλυτερα( χωρις να σημαινει οτι εχεις οπωσδηποτε κατι απο ολα αυτα) αυτο δεν σημαιανει ομως οτι δεν πρεπει να κοιταξεις το ολο θεμα σε εναν ειδικο.......

Με εκτιμηση Θοδωρης
    Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!

Page 2 of 2 FirstFirst 12