Αποποινικοποιηση των μαλακων ναρκωτικων υπερ ή κατα? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 39 of 39
    Senior Member
    Originally posted by BNW24
    Θοδωρή ποια είναι η γνώμη σου για τον καφέ, το τσάι, το τσιγάρο και τα ψυχοφάρμακα με συνταγή γιατρού ;
    Όλες αυτές είναι ψυχοτρόπες ουσίες. Και αυτές χρησιμοποιούνται για να καλύψουν κάποιο κενό που υπάρχει μέσα μας ;
    Θα σου απαντησω για μενα και μεσα απο εμενα...παρε της απαντησεισ που εσυ θελεις -που ζητας....!!

Καφε πινω για πολλα χρονια αλλα πλεον τον απολαμβανω μια φορα την μερα διοτι απλα μου αρεσει σαν ΓΕυση!! και μονο για αυτο!!
    Καποτε στα παλια τα χρονια οταν ημουν μικρος ...οχι προ Χριστου...τωρα κοντα στα τελη της δεκαετιας του 80 αλλα και στης αρχες του 90 τον επινα τον καφε διοτι τον χρησιμοποιουσα για να με ξυπναει το πρωι.. λογο της ιδιοτητας αυτης που εχει η ΚΑφεινη που περιεχει αυτος..

ΠΛεον και υστερα απο χρονια.... η καφεινη δεν μου κανει τιποτα...και μαλιστα καπου ειχα διαβασει πως οντως αν πινεις για πολλα χρονια καφε η καφεινη μετα απο χρονια χρησης δεν λειτουργει οπως στην αρχη εως καθολου ..δε σε πιανει ....
    ΚΑτι επισης σημαντικο που διαβασα προσφατα ειναι πως ο ΚΑφες ειναι \"μυθος\" πως σε ξυπναει οταν νυσταζεις...μπορει δηλαδη να το κανει ειδκα το πρωι αλλα για πολυ λιγο για λιγη ωρα? η για λιγες...και οτι το πρωι ειναι προτιμοτερο ( που νομιζω κανεις εως; μετρημενοι θα το κανουν αυτο που θα πω.
    Πινοντας λεει καθε πρωι Δυο εως 3 ποτηρια Νερο σε ξυπνανε και σε κρατανε το πρωι Ξυπνιο χωρις να νυσταζεις πολυ περισσοτερο απο αυτο κανει ενας καφες....

Το τσαι ειναι απλα για μενα ενα ομορφο ροφημα και ζεστο και κρυο.
    το καλοκαιρι το χησιμοποιω για να με ξεδιψασει απο το να πιω οποδηποτε αλλο που κυκλοφορει..καμια φορα τον χειμωνα το πινω και ζεστο οταν εχω πονολεμο ......
    Περιεχει και αυτο ΚΑφεινη και νομιζω πως εχει και υτο για καποιους την λειτουργια αυτη του καφε ..για λιγο....

Το τσιγαρο ειναι κατι το οποιο βλάπτει τα παντα πανω και μεσα στο σωμα μας...
    Δυστηχως καπνιζω .ΝΑΙ.
    Το καπνιζω πλεον επειδη το θελω και μονο για αυτο .απλα σαν κακια συνηθεια... η σαν \"παθος\"
    και μονο ετσι..
    Απ οσα ειχα διαβασει καποτε περι τσιγαρου και το τι κανει....θυμαμαι πως δεν υπαρχει σημειο πανω και μεσα στο σωμα το ποιο να μην το επειρεαζει.

Το τσιγαρο εξαιτιας της νικοτινης και παρα πολλων ουσιων που περιεχει ..το μονο σιγουρο που ολοι ΠΛΕΟΝ και σαφως ξερουμε ειναι πως Φαιρνει εθισμο και Εξαρτηση
    Οπως εχει αποδειχθει ..οχι ΑΜεσα.. αλλα ουτε και παντα .. Ενα 60?? % - 70 % των καπνιστων πεθαινουν αυτο το ποσοστο δεν ειναι επισημο , εγω το Βαζω....
    Υστερα απο χρονιο καπνισμα μπορει να μην πεθανεις αλλα να σε να σε Φερει Αντιμτωπο με τον Θανατο η και κατευθιαν να σε στηλει μονιμες Διακοπες μαζι του....

Οποτε αυτο κατα καποιο τροπο ειναι ενα παιχνιδι -παθος -εθισμος-εξαρτηση...
    που πωληται Νομιμα παρ ολο που σκοτωνει

Το τσιγαρο εγω το προτοξεκινησα πριν παρα πολλα χρονια για μαγκια.
    χαζομααααρες δηλαδη .......
    Υστερα το χρησιμοποιουσα περα απο τον εθισμο της νικοτινης που εχει δημιουργηθει στον οργανισμο μου ...αλλα και για να καλυπτω το αγχος μου την νευρικοτητα μου ,ετσι νομιζα ....

Το τσαι και ο Καφες μπορει να εχουν ΚΑφεινη και να δημιουργει για πολλους κυριως με τον καφε \"μια καποια εξαρτηση\" ομως εμενα κανενα κενο... δε μου καλυψαν ποτε ουτε ΤΗς ΘΕΩΡΩ ψυχοτροπες ουσιες...
    Αν μπορουμε να δεχθουμε οτι η καφεινη για ενα ορισμενο διαστημα εχει την ικανοτητα να Σε κραταει Ξυπνιο και οταν την καταναλωνεις για καιρο μετα να την αναζητας και αν την κοψεισ σου φερνει για κανα δυο μερες οχι παντα μια καποια Εξαντληση....
    Τοτε αντε να την βαλουμε στης πιο χαλαρες και αναλαφρες Ψυχοτροπες εθιστικες ουσιες...

Συνταγη γιατρου Το Τσιγαρο - νικοτινη κλπ..??
    Συνταγη γιατρου για τον ΚΑφε -Τσαι - Καφεινη??

Συνταγη Ιατρου

Για ποιο λογο?

Ειπα την καφεινη μπορω να την καταταξω( αν και δεν ειναι πολυ σοβαρο ΕΓΩ να καταταξω της ουσιες...υπαρχουν αλλοι που ασχολουντε με ολα αυτα τα θεματα..) να την ...βαλω στην κατηγορια του \"πιο ακυνδινου και τελευταιο στην λιστα των \"ελαφριων\" ναρκωτικων...

Την νικοτινη -Τσιγαρο κλπ...την κατατασω Ως μια πολυ ΒΛαβερη ουσια δεν μπορω να σκεφθω σε ποιο σημειο της λιστας να την βαλω...

Εφοσον καταστρεφει σχεδον τα παντα μεσα και εξω στο σωμα..για να μην εξετασουμε το Χρημα....

Εκτος απο τον Θανατο που εχει βρει χιλιαδες ανθρωπους υΥπαρχουν και οι βλαβες οργανικες που αιτια ειναι το χρονιο Καπνισμα...
    Φυσικα ο ακθε ενα σπου ειναι καπνιστης πυστευει οτι αποκλειετε να πθανει αυτος απο το Καπνισμα....

Εν το μεταξυ εδω και μερικα χρονια Αναγραφει ακομα και πανω σε καθε πακετο ...

Το ΚΑΠΝΙΣΜΑ προκαλει τον ΘΑΝΑΤΟ...
    κ.α.....
    Φυσικα δεν αναγραφετε για το ΚΑΛΟ σου ουτε για το ΚΑΛΟ μου..
    Αλλα διοτι το υπουργειο θυμηθηκε.. ---- τον ποντιο Πιλατο το ποσο ομορφα ηταν ηταν οταν ειπε Νυπτω τας Χειρας μου...
    ---- ..και το υιοθετησε με αυτην την κινηση του...
    Ε και για το τελος

ΟΣο αφορα της ψυχοτροπες ουσιες με συνταγη θα πρεπει να δωθουν σε καποιον αφου και εφοσον παρακολουθειτε απο εναν συγκεκριμενο ιατρο και μονο απο ΙΑτρο...οπου εχει ποια γνωρισει ..τον παθωντα....και ετσι μπορει να του \"γραψει\" μια η και οσες χρειαστουν φαρμακευτικη Αγωγη....
    Η φαρμακευτικη αγωγη καποια ουσιας που θα δωθει απο εναν ειδικο θα εχει δωθει διοτι θα εχει κανει την δικη του διαγνωση και θα τον ενημερωσει το ποτε θα την διακοψει η για ποσο καιρο θα χρειαστει να την παιρνει......
    ΑΥτες ειναι οι αποψεις μου σχετικα με αυτα που εθεσες και ρωτησες .....
    Με εκτιμηση Θοδωρης
    Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!

Junior Member
    Οποισ εχει παει Ολλανδια ξερει την απαντηση!!Ειμαι χρηστησ διαφορων αλλα ειχα αυτα τα τσιγαρα που χαν εκει δε τηα κανα τπτ αλλο..Ασε που ο κατηενασ θα χε το δεντρακι του ουτε εγκληματικοτητα ουτε τιποτα..
    Κ να κανουμε κ λιγο πλακα\"Ακουτε στης ειδησει ποτε την Ολλανδια?ουτε βομβεσ ουτε φασαριες ολλα ηρεμα κ χαλαρα εκει...

Senior Member
    Παιδιά στην Ολλανδία έχουν πάρει τη κάτω βόλτα τα coffee shops δεν τα υποστηρίζει πια το κράτος. Παρατηρήθηκε, μακροπρόθεσμα, αύξηση των χρηστών ηρωϊνης νομίζω, μετά τη θέσπιση τους και κάνουνε τώρα πίσω. (σιγά σιγά βέβαια, φανταστείτε εδώ αύριο να απαγορεύσουνε τα τσιγάρα..! Επανάσταση και λεηλασίες ;) )

Για το θέμα της αποποινικοποίησης, μπορεί να με βαρέσετε αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι η δυτική σκέψη παραμένει ορθολογιστική και για να είναι απαγορευμένο αυτό αλλά όχι το αλκοόλ κάτι, κάπου βασίζονται.
    Έχω ακόυσε ότι μέρος του σκεπτικού τους είναι η εποχή του οπίου που ήταν ελεύθερο στην Κίνα/Ιαπωνία αν θυμάμαι καλά. Δημιουργήθηκε μια στρατιά από \"ζόμπι\".

Ένα συχνό επιχείρημα που έχω ακούσει από εκείνους που κάνουν χρήση χασίς (τους ελάχιστους που ξέρω γιατί μετά φεύγω :P ) είναι ότι αντί να πίνει κάποιος αλκοόλ τόσο πολύ, είναι καλύτερο να ξεκινήσει το χασίς.

Από επιστημονικής πλευράς όμως, το χασίς έχει φανεί ότι προκαλεί πράγματα που το αλκοόλ πολύ πιο δύσκολα θα προκαλέσει. Δεν ξέρω στην υγεία τι γίνεται, την φυσική. Ένας μπάφος είναι σαν δέκα τσιγάρα μάζί. Οπότε ΧΑΠ, φαρρυγγίτιδες κτλ πρέπει να είναι συχνές.
    Το αλκοόλ από την άλλη ρημάζει συκώτι.

Στο ψυχικό τώρα, νομίζω ότι εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά. Το χασίς, επιστημονικά, έχει κριθεί ότι θα βγάλει και ψυχώσεις, και κρίσεις πανικού και κατάθλιψη. Το αλκοόλ όχι ή όχι τόσο πολύ ή τουλάχιστον σε κρατάει από παρανοϊκές σκέψεις κτλ που μπορεί να πυροδοτηθούν με τη χρήση χασίς.

Αυτά τα ολίγα.

Banned
    Originally posted by alexandros3
    Παιδιά στην Ολλανδία έχουν πάρει τη κάτω βόλτα τα coffee shops δεν τα υποστηρίζει πια το κράτος. Παρατηρήθηκε, μακροπρόθεσμα, αύξηση των χρηστών ηρωϊνης νομίζω, μετά τη θέσπιση τους και κάνουνε τώρα πίσω. (σιγά σιγά βέβαια, φανταστείτε εδώ αύριο να απαγορεύσουνε τα τσιγάρα..! Επανάσταση και λεηλασίες ;) )

που το στηριζεις αυτο?
    Εγω αντιθετως διαβαζω οτι απλα ορθολογικοποιουν την χρηση των coffee shops. Ειναι σαφες οτι τους ενοχλει ο ναρκωτουρισμος που υπαρχει εδω και δεκαετιες οχι τα ιδια τα coffe shops.

Διαβασε το παρακατω αρθρο:
    http://www.dutchamsterdam.nl/750-amsterdam-coffeeshops-drugs-tourists

Τωρ για το αλλο που λες,
    οτι παρατηρηθηκε αυξηση των χρηστων ηρωινης,
    παλι δεν γνωριζω απο που το διαβασες.
    Ωστοσο το New Scientist, υποστηριζει το αντιθετο απο αυτα που λες,

Last year, Robert MacCoun of the University of California at Berkeley and Peter Reuter of the University of Maryland, compared trends in cannabis use in the US, Norway (which bans it) and the Netherlands. They also concluded that \"reductions in criminal penalties have little effect on drug use, at least for marijuana\".

While the 1976 legislation may have had little effect on cannabis use, how effective has it been in its main goal of keeping people off harder drugs? The Netherlands has fewer addicts per capita than Italy, Spain, Switzerland, France or Britain, and far fewer than the US. Frits Knaak of the Trimbos Institute in Utrecht, the Dutch national institute for mental health and addiction, says the number of hard drug addicts in the country has been the same for a decade because fewer young people are joining their ranks. The average Dutch junkie is now 44 years old and only 0.3 per cent of Dutch teenagers had tried cocaine in 1994, compared with 1.7 per cent in the US. In the Netherlands, virtually everyone who uses drugs tries cannabis first, and many seem content to go no further.

http://www.newscientist.com/article/mg15721224.800-the-dutch-experiment--vraag-een-politieagent-----go-ahead-ask-a-cop-for-dope-the-dutch-dont-mind.html?full=true

Για το θέμα της αποποινικοποίησης, μπορεί να με βαρέσετε αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι η δυτική σκέψη παραμένει ορθολογιστική και για να είναι απαγορευμένο αυτό αλλά όχι το αλκοόλ κάτι, κάπου βασίζονται.

κανεις δεν σε βαραει,
    αλλα μπορεις να ξεκαθαριζεις την σκεψη σου?
    Οταν λες καπου βασιζονται, μπορεις να αναφερεις που?

Με ενδιαφερει κυριως η επιοστημονικη ερευνα και η στατιστικη η οποια μπορει να μας βοηθησει σε συμπερασματα και οχι οι φοβιες μας, αν υποθεσουμε οτι στηριζομαστε σε αυτες.

Φοβιες αλλωστε εχουμε ολοι μας, η γνωση ειναι αυτη που μας λειπει.

Έχω ακόυσε ότι μέρος του σκεπτικού τους είναι η εποχή του οπίου που ήταν ελεύθερο στην Κίνα/Ιαπωνία αν θυμάμαι καλά. Δημιουργήθηκε μια στρατιά από \"ζόμπι\".

ενδιαφερον ακουγεται,
    μηπως μπορεις να ψαξεις καποια πηγη για να δουμε τι ακριβως σημαινει αυτο?

Ένα συχνό επιχείρημα που έχω ακούσει από εκείνους που κάνουν χρήση χασίς (τους ελάχιστους που ξέρω γιατί μετά φεύγω :P ) είναι ότι αντί να πίνει κάποιος αλκοόλ τόσο πολύ, είναι καλύτερο να ξεκινήσει το χασίς.

αν το βαζεις σε μια ζυγαρια, πιστευω οτι ισχυει.
    Απο την αλλη ομως δεν παυει να ειναι εξαρτησιογονα ουσια με οτι και αν σημαινει αυτο, εκτος το ποινικο του θεματος βεβαια.

Από επιστημονικής πλευράς όμως, το χασίς έχει φανεί ότι προκαλεί πράγματα που το αλκοόλ πολύ πιο δύσκολα θα προκαλέσει. Δεν ξέρω στην υγεία τι γίνεται, την φυσική. Ένας μπάφος είναι σαν δέκα τσιγάρα μάζί. Οπότε ΧΑΠ, φαρρυγγίτιδες κτλ πρέπει να είναι συχνές.
    Το αλκοόλ από την άλλη ρημάζει συκώτι.
    Στο ψυχικό τώρα, νομίζω ότι εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά. Το χασίς, επιστημονικά, έχει κριθεί ότι θα βγάλει και ψυχώσεις, και κρίσεις πανικού και κατάθλιψη. Το αλκοόλ όχι ή όχι τόσο πολύ ή τουλάχιστον σε κρατάει από παρανοϊκές σκέψεις κτλ που μπορεί να πυροδοτηθούν με τη χρήση χασίς.

το ζητουμενο ειναι οτι με υπερβολικη χρηση αλκοολ πεθαινεις, με την κανναβις οχι.
    Αυτο νομιζω πρεπει να ειναι η αφετηρια σου.

Τωρα λες οτι εχει κριθει επιστημονικα (????) οτι η κανναβις βγαζει ψυχωσεις, κρισεις πανικου και καταθλιψη.
    Εχω γνωστους που κανουν χρηση τουλαχιστον 20 χρονια και δεν εχω παρατηρησει κατι απο αυτα που λες.

Αλλα εδω εσυ φαινεται οτι εχεις καταγεγραμμενες επιστημονικες αποψεις οτι ετσι ειναι.
    Ποιες ειναι αυτες?

Αυτά τα ολίγα.

αρκετα για να μην μπορουν να με πεισουν ομως....
    Θα περιμενω τις απαντησεις σου και θα κρινω αναλογα.

Banned
    στο μεταξυ προσφατα η Αγγλια προχωρησε σε αλλαγη καταταξης απο Class C σε Class B για την κανναβη.

Re-classification of cannabis will have minimal impact on incidence of psychosis says study
    5. Νοεμβρίου 2009 16:33

The research follows last year’s decision by the UK government to reclassify the drug from class C to class B, partly out of concerns that cannabis, especially the more potent varieties, may increase the risk of schizophrenia in young people. However, the evidence for the relationship between cannabis and schizophrenia or psychosis remains controversial.

The Bristol scientists, with colleagues from the University of Cambridge and the London School of Hygiene and Tropical Medicine, took the latest information on numbers of cannabis users, the risk of developing schizophrenia, and the risk that cannabis use causes schizophrenia to estimate how many cannabis users may need to be stopped to prevent one case of schizophrenia.

The study found it would be necessary to stop 2,800 heavy cannabis users in young men and over 5,000 heavy cannabis users in young women to prevent a single case of schizophrenia. Among light cannabis users, those numbers rise to over 10,000 young men and nearly 30,000 young women to prevent one case of schizophrenia.

That’s just part of the story. Interventions to prevent cannabis use typically do not succeed for every person who is treated. Depending on how effective an intervention is at preventing cannabis use, it would be necessary to treat even higher numbers of users to achieve the thousands of successful results necessary to prevent a very few cases of schizophrenia.

Dr Matthew Hickman, one of the authors of the report published last week in the journal Addiction, said: “Preventing cannabis use is important for many reasons, including reducing tobacco and drug dependence and improving school performance. But our evidence suggests that focusing on schizophrenia may have been misguided. Our research cannot resolve the question whether cannabis causes schizophrenia, but does show that many people need to give up cannabis in order to have an impact on the number of people with schizophrenia. The likely impact of re-classifying cannabis in the UK on schizophrenia or psychosis incidence is very uncertain.”

http://www.news-medical.net/news/20091105/Re-classification-of-cannabis-will-have-minimal-impact-on-incidence-of-psychosis-says-study.aspx

Το θεμα ειναι καθαρα ποινικο,
    γιατι οταν το ναρκωτικο αλλαζει καταταξη, αλλαζει και η νομολογια και στην ουσια η συμπεριφορα του κρατους απεναντι στο χρηστη.

Οποτε αποφανθηκε ο κος Χικμαν οτι η κανναβις θα αποτρεψει ανθρωπους να γινουν σχιζοφρενεις.
    Αν και οπως λεει, οι ερευνες τους δεν εχουν καταφερει (ακομα, μαλλον το παλευουν) να συνδεσουν την κανναβις με την σχιζοφρενεια.

Παρολα αυτα γιατρε μου,
    υπαρχουν και σχιζοφρενεις που εχουν δει κανναβη μονο απο φωτογραφιες...
    Αυτοι πως την παθανε την ζημια?

τι εχουν τα ερμα και ψοφανε γιατρε μου?
    με ηλιο τα βγαζεις, με ηλιο τα βαζεις.....

Senior Member
    Ε εντάξει πιστεύω ότι η δύση έχει περισσότερο ορθολογισμό από τα υπόλοιπα.... τώρα σε καλό θα μου βγει αυτό σε κακό..
    live by the sword die by the sword κατάσταση :D

Junior Member
    Οπως και αν το ονομάσουμε χασίς ή αλκοολ ή τσιγάρο απλό, οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ακόμη και εγκεφαλική εξάρτηση, είναι καλό να μην αγγίζεται.

Σε αυτά τα θέματα είμαι ακραία, διότι δεν καλλιεργεί κανείς στο χωράφι του ένα δεντράκι για προσωπική χρήση, αλλά είναι ενα ολόκληρο κύκλωμα που τραβάει μαζί του αρκετές φορές εφήβους που έχουν μόνο την περιέργεια του ενός, που γίνονται πολλά εν συνεχεία.

Δηλαδή αν δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα το χασίς, θα βγαίνουν οι έμποροι και θα το πωλούν με απόδειξη...
    Είναι λίγο ακραίο...προσωπική άποψη.

Μακριά από εξαρτήσεις, είναι ζημιά για την ψυχή αρχικά, και μετά για το σώμα.

Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα πρέπει να είναι ένα, τι μου χρειάζεται και τι θα κερδίσω.

Member
    Originally posted by Rain
    Οπως και αν το ονομάσουμε χασίς ή αλκοολ ή τσιγάρο απλό, οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ακόμη και εγκεφαλική εξάρτηση, είναι καλό να μην αγγίζεται.
    Όπως και ο κάθε είδους καταναλωτισμός δηλαδή; Να απαγορευτεί και αυτός;

[i]Σε αυτά τα θέματα είμαι ακραία, διότι δεν καλλιεργεί κανείς στο χωράφι του ένα δεντράκι για προσωπική χρήση, αλλά είναι ενα ολόκληρο κύκλωμα που τραβάει μαζί του αρκετές φορές εφήβους που έχουν μόνο την περιέργεια του ενός, που γίνονται πολλά εν συνεχεία.
    Όποιος θέλει βάζει μια γλάστρα μέσα στο σπίτι του. Το κύκλωμα είναι είναι απλά μια συνέπεια της διάρθρωσης της δυτικής κοινωνίας. Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι καλύτερα να διορθώσουμε την ρίζα του προβλήματος αλλιώς θα συνεχίσει να εμφανίζεται συνεχώς.

[i]Δηλαδή αν δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα το χασίς, θα βγαίνουν οι έμποροι και θα το πωλούν με απόδειξη...
    Είναι λίγο ακραίο...προσωπική άποψη.
    Όπως έμποροι πωλούν τώρα το αλκοόλ με απόδειξη;

[i]Μακριά από εξαρτήσεις, είναι ζημιά για την ψυχή αρχικά, και μετά για το σώμα.
    Προσωπικά η ψυχική μου υγεία καταστράφηκε πολύ πριν γνωρίσω το αλκοόλ, το χασίς και οποιοδήποτε άλλο \"ναρκωτικό\"...

[i]Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα πρέπει να είναι ένα, τι μου χρειάζεται και τι θα κερδίσω.
    ...αλλά έχω την πεποίθηση πως τα \"ναρκωτικά\" είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που είμαι ακόμα εδώ.

Senior Member
    Υπέρ..

Page 3 of 3 FirstFirst 123