Results 1 to 5 of 5
Thread: Ηγέτες
-
31-12-2009, 13:51 #1
- Join Date
- Jun 2007
- Posts
- 2,337
Ηγέτες
Οι έρευνες που παραθέτω είναι σε καθαρό ύφος και αφιλοκερδώς. Θα επιχειρήσω σε αυτή την έρευνα να κατατάξω τις απαντήσεις όσο πιο απλοϊκά μπορώ.
- 31-12-2009, 13:56 #2
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,331
ψηφισα το 2 αν και πιστευω οτι ειναι 20% το 1 και 80% το 2.
συνδυασμος δηλαδη.
αληθεια, για ποιο λογο κανεις την ερευνα?
31-12-2009, 14:08 #3
- Join Date
- Jun 2007
- Posts
- 2,337
Δεν είμαι σίγουρος. Εσύ για ποιο λόγο θα έκανες έρευνα σε ένα φορουμ ψυχολογίας; Είσαι στο γραφείο σου μήπως και έχεις απλώσει τα πόδια σου..? εγώ πάντως δεν έχω αυτή την πολυτέλεια σήμερα.
31-12-2009, 14:31 #4
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,331
εγω ΔΕΝ θα εκανα ερευνα για το τι κανει τον ηγετη, σε ενα φορουμ ψυχολογιας,γι αυτο και ρωταω εσενα,που σκεφτηκες να την κανεις, να δω το σκεπτικο σου.
εχω αδεια απο την δουλεια.
ειμαι στο σπιτι μου κι εχω απλωσει τα ποδια μου.
αν εννοεις το απλωμα των ποδιων, πολυτελεια,δεν ξερεις ποσο θα συμφωνησω μαζι σου...
αν εννοεις πολυτελεια το να πηγαινεις στο γραφειο, θα γελασω πολυ σαρκαστικα..
την εχω φαει στην μαπα,δεν ξερεις ΠΟΣΟ πολυ , αυτη την \"πολυτελεια\".....
03-01-2010, 12:09 #5
- Join Date
- Jun 2007
- Posts
- 2,337
Το ίδιο και με μένα. Καλή είναι η ξεκούραση όταν χρειάζεται γιατί οι δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες για κανέναν και ο ανθρώπινος οργανισμός θέλει τον χρόνο του για να επανέλθει. Θεέ μου λέω να μου δίνεις φώτιση να επανέρχομαι όταν πέφτω γιατί η κόλαση που μπορεί να πλάσει ένα μυαλό (πόσο μάλλον πολλά μυαλά) είναι ασύλληπτου μεγέθους.
Πάμε λοιπόν στο θέμα που έθεσα (μέσα από το πλήθος θεμάτων που αναδύθηκαν από τα έγκατα μιας τραυματισμένης αυτοπεποίθησης).
Ηγέτης δεν σημαίνει πολιτικός, μπορεί να σημαίνει όλα τα υπόλοιπα εκτός από πολιτικός. Ο αυτοέλεγχος είναι ένα χαρακτηριστικό όπως και η πειθαρχεία, αλλά και η συνεργασία, η ικανότητα κοινωνικής συμμετοχής. Μιας και ανέφερα την πολιτική έχω βγάλει ένα πολύ στενάχωρο συμπέρασμα, διαβάζοντας, συζητώντας και κρίνοντας τα συστατικά της καθοδήγησης.
Όταν ένας ηγέτης αγαπάει την ομάδα της οποίας ηγείται (κάτι το οποίο συνήθως δεν συμβαίνει) ηγέτης και ομάδα ταυτίζονται. Είναι ένα μέρος της ιστορίας που έχει διδάξει κάτι το πολύ απλό. Ο κοινός άνθρωπος δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα παιδί που φροντίζει τις ανάγκες του. Όμως στα χέρια μιας κακόβουλης ομάδας έχουν θυσιαστεί και οι ηγέτες που έθεσαν τις ανάγκες πίσω από τον σκοπό.
Ηγετική ικανότητα για έναν άνθρωπο είναι, εκτός άλλων, να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του, τις ανάγκες του, τα κίνητρα του, να μπορεί να αναπτύσσεται και να παράγει. Ψυχολογικά μιλώντας, δεν υπάρχει κάτι πιο ηγετικό από τον άνθρωπο που έχει το δικό του υποκειμενικό νόημα και το υπερασπίζεται. Μπορεί δηλαδή ένας άνθρωπος να ψάχνει την αντικειμενική γνώση μέσα από μια ομάδα ή μια μάζα, θέτοντας έτσι στην δική του υποκειμενική γνώση (σκοπό) κοινούς κανόνες και κατευθύνσεις.
Αν λοιπόν υπήρχε μια λογική εξήγηση για το παραπάνω ερωτηματολόγιο αυτή χάθηκε στην σπίθα στης στιγμής. Όπως είπα και πιο πάνω οι υποκειμενικές αλήθειες είναι σαν έρμαια ανθρωπάρια που περιπλανώνται μέσα στο τούνελ της αντικειμενικότητας.
Ψάχνω την λύτρωση σημαίνει ψάχνω το φως όταν όλα τα βλέπω σκοτεινά. Δυστυχώς υπάρχει πολύ σκοτάδι μέσα στην ανθρώπινη ψυχή. Ευτυχώς υπάρχει και το φως. Να μπορούμε να ξυπνάμε κάθε πρωί και να λέμε.
Υπάρχω ακόμα.
Καλημέρα.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία