To σκεφτηκα απο δω...το σκεφτηκα απο κει... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 52
    Senior Member
    Originally posted by Mariah
    Eγω νομιζω πως και η πολυ σκεψη βλαπτει... καλο ειναι να περνουμε την ζωη λιγο πιο χαλαρα :)
    Χρειάζεται και αυτό....
    Πιστεύω όμως πως όταν κάποια πράγματα συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται ή κάποια προβλήματα σημαντικά δεν λύνονται, χρειάζεται να βάλουμε τα πράγματα κάτω, να σκεφτούμε, ίσως χρειαστεί πολύ, και να πράξουμε ανάλογα.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Οπως ειπα ανωνυμη παντα υπαρχει η αλλη οψη των πραγματων...μπορεις να το δεις ετσι αλλα και αλλιως.
    Παιρνεις τη ζωη πιο χαλαρα αλλα χρειαζεται και η σκεψη λες εσυ.
    Δυο οψεις,δυο απαντησεις καμμια λαθος.
    Παντα υπαρχει κατι...αλλο.
    Δεν ξερω πως να το περιγραψω αλλα νομιζω καταλαβαινεται...υπαρχει μια οψη μαυρη και μια ευχαριστη ας πουμε.
    Καμμια δεν αναιρει την αλλη.Βεβαια το αριθμο δυο οψεων που αναφερω το λεω υποκειμενικα,μπορει να υπαρχουν πολυ περισσοτερες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    anwnimi εγω εννοουσα οτι και η υπεραναλυση πραγματων και καταστασεων δεν βοηθαει. Αναλυουμε πολλες φορες διαφορα πραγματα ενω η λυση ειναι πιο απλη και κατανοητη και στο τελος καταληγουμε στην απλη λυση.
    Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Οπως ειπα ανωνυμη παντα υπαρχει η αλλη οψη των πραγματων...μπορεις να το δεις ετσι αλλα και αλλιως.
    Παιρνεις τη ζωη πιο χαλαρα αλλα χρειαζεται και η σκεψη λες εσυ.
    Δυο οψεις,δυο απαντησεις καμμια λαθος.
    Παντα υπαρχει κατι...αλλο.
    Δεν ξερω πως να το περιγραψω αλλα νομιζω καταλαβαινεται...υπαρχει μια οψη μαυρη και μια ευχαριστη ας πουμε.
    Καμμια δεν αναιρει την αλλη.Βεβαια το αριθμο δυο οψεων που αναφερω το λεω υποκειμενικα,μπορει να υπαρχουν πολυ περισσοτερες.
    Σαν να υπάρχουν διάδρομοι... τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους... που όμως όλοι τους οδηγούν στο ίδιο πράγμα.
    όλοι τους, ο καθένας απο λίγο, περιέχει μέσα τα συστατικά του πράγματος αυτού.

Το θέμα είναι αν εμείς μπορούμε ποτέ να \"δούμε\" το ολόκληρο.
    νομίζω πως στον καθένα έχει δοθεί ορισμένη θέα, απο άλλο σημείο, οπτική, διαδρομο, διαμέρισμα, δωμάτιο...

Αλλά σίγουρα, μπορούμε να δείχνουμε ο ένας στον άλλο τι βλέπει, τι ακούει, απο εκεί που βρίκσεται :)
    Ίσως αυτή η \"ανταλλαγή\" μας οδηγήσει κάποτε στην αντίληψη της \"ολόκληρης εικόνας\".

Καλό βραδάκι Κηπ, μου άρεσαν πολύ οι προβληματισμοί σου.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Χμ οχι δεν οδηγουν ολοι στο ιδιο σημειο...ακριβως αντιθετες πορειες ισως...ειναι επιλογες...ειναι δρομοι ναι του μυαλου,αλλα συνυπαρχουν.
    Κοιτα εχεις 10 ανθρωπους θα εκφερουν 10 διαφορετικες αποψεις για κατι...μπορει μαλιστα και οι 10 ειναι σωστες,αλλα εκ διαμετρου η μια να αναιρει την αλλη.
    Δεν μιλαμε για απλα ζητηματα οπως το να δεις ενα ασπρο κουνελι και να πεις αυτο ειναι ασπρο ο αλλος μαυρο και οκ αυτος που λεει μαυρο ειναι λαθος...(μη το παρατραβηξουμε στην αναλυση εδω:P) αλλα για πιο πολυπλοκα ζητηματα.
    Κατα καποιο τροπο μπορεις να ξερεις και τις 10 επιλογες ισως του παραδειγματος να στις πουν και να κουνησεις το κεφαλι καταφατικα...ναι ειναι κατι που το εχω ηδη σκεφτει.
    Χμ δεν ξερω μου φαινεται δεν γινομαι κατανοητος και αυτο με εκπλησσει αφανταστα ή γινομαι?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Κοιτα εχεις 10 ανθρωπους θα εκφερουν 10 διαφορετικες αποψεις για κατι...μπορει μαλιστα και οι 10 ειναι σωστες,αλλα εκ διαμετρου η μια να αναιρει την αλλη.

Ναι, να αναιρεί η μία την άλλη, αλλά μόνο φαινομενικά.
    Αν κοιτάξουμε π ί σ ω απο τις απόψεις, μπορεί να βρούμε την ίδια ουσία...

Senior Member
    Χμ weird σε χανω...:P
    Χαιρομαι παντως που δινεις σημασια στους προβληματισμους μου.

Senior Member
    Χμ weird σε χανω...:P
    Χαιρομαι παντως που δινεις σημασια στους προβληματισμους μου.
    Προφανώς άλλα πράγματα έχει ο καθένας μας στον μυαλό του και με άλλο τρόπο διαβάζει αυτά που γράφει ο άλλος... χε επικοινωνία, δύσκολη υπόθεση.

Μα για πές μου κηπ, αν και οι επιλογές οδηγούν σε αντίθετους δρόμους, τι είναι αυτό που τις κάνει σωστές?

Senior Member
    Δεν εχει σημασια η εννοια του σωστου στην προκειμενη,ολες μπορει να ειναι σωστες...η μια μπορει να σε οδηγει σε καταθλιψη ας πουμε η αλλη μπορει να σε κανει εξαιρετικα χαρουμενο.Εχει σημασια αλλα υπαρχουν και οι δυο καταστασεις ας πουμε ειτε επιλεξεις τη μια ειτε επιλεξεις την αλλη η προηγουμενη κατασταση ειναι ακομα εκει σαν σκεψη.

Senior Member
    Δεν εχει σημασια η εννοια του σωστου στην προκειμενη,ολες μπορει να ειναι σωστες...η μια μπορει να σε οδηγει σε καταθλιψη ας πουμε η αλλη μπορει να σε κανει εξαιρετικα χαρουμενο.Εχει σημασια αλλα υπαρχουν και οι δυο καταστασεις ας πουμε ειτε επιλεξεις τη μια ειτε επιλεξεις την αλλη η προηγουμενη κατασταση ειναι ακομα εκει σαν σκεψη.
    Δεν νομίζω οτι σε πιάνω. μπορείς να δώσεις ένα συγκεκριμένο πχ?

Senior Member
    χμ δεν ξυπνας τη μια μερα με καλη διαθεση...ενω την προηγουμενη ηοσυν χαλια?
    Τι αλαξε τιποτα...ισως...απλως μπηκες σε μια απο τις δυο καταστασεις...θετικη-αρνητικη.
    Δεν ειναι ακριβως αυτο που λεω αλλα πλησιαζει.

Senior Member
    ... άσε κιόλας που για να μπορεί να στέκεται η μια όψη Κηπ... χρειάζεται η άλλη και τούμπαλιν... για να μη πω ότι μια σκέψη ή κατάσταση που προκαλεί κατάθλιψη, σε άλλη δεδομένη στιγμή μπορεί και να μη προκαλούσε τίποτα... ίσως με λίγη καλή θέληση από πλευράς μας, να μπορούμε να δούμε τον αντικειμενικά άσπρο λαγό με τα μάτια του άλλου να παίρνει χρώμα...

(... κάτι σα τα \'ροζ\' λαγουδάκια ας πούμε... ;) ...)

:)

Senior Member
    χμ δεν ξυπνας τη μια μερα με καλη διαθεση...ενω την προηγουμενη ηοσυν χαλια?
    Τι αλαξε τιποτα...ισως...απλως μπηκες σε μια απο τις δυο καταστασεις...θετικη-αρνητικη.
    Δεν ειναι ακριβως αυτο που λεω αλλα πλησιαζει.
    Τώρα περίπου αρχίζω να καταλαβαίνω τι λες...
    το θέμα είναι οτι οι επιλογές αυτές, δεν γίνονται τυχαία... έχουνε σκόπο...

Senior Member
    Είναι ίσως σαν, να υπάρχουν όλα ταυτόχρονα, αλλά εσύ να τα βιώνεις ξεχωριστά...

Senior Member
    Οχι ειναι οψεις...τα βιωνεις ολα γιατι ειναι σκεψεις, με επικρατεστερη τη μια ή την αλλη αλλα απο τη στιγμη που περναει στο μυαλο σου αποκταει υποσταση...χμ το υπερναλυω και χανομαι και εγω.
    Εν πασει περιπτωση εκπλησομαι που δεν γινομαι κατανοητος και δεν θα ασχοληθω μαλλον παλι...απλως προσπαθουσα να καταλαβω κατι.
    Δεν ειναι κατι για να ψυχαναλυθει ουτε ειναι κατι που θα αλλαξει.
    Εκπλησσομαι...ευχαριστα δυσαρεστα δεν ξερω ακομα παιζουν και οι δυο καταστασεις lol.
    Εχω καταλαβει επισης κατι...οταν στην αρχικη σκεψη προσπαθεις να την κανεις κατανοητη στους αλλους τοτε χανει συνεχεια...υλη πολλες φορες και τελικα φτανει δεν ειναι κατι σαν αυτο που ηθελες να πεις αλλα κατι αλλο γιατι ο αλλος ειτε δεν καταλαβαινει ειτε προσπαθει να την προσαρμοσει...οποτε βγαινει κατι στραβο,ενας λογος που αποφευγω τους γιατρους ισως...δεν καταλαβαινουν τη μια δεν καταλαβαινουν την αλλη βγαινει κατι διαστρεβλωμενο τελικα το καταλαβαινουν αλλα δεν ειναι αυτο που ηθελα να πω εντελει αλλα αυτο που θελουν να ακουσουν λολ τωρα γινομαι κατανοητος?

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast