Results 31 to 45 of 52
-
03-01-2010, 20:44 #31
Originally posted by weird
Originally posted by keep_walking
χμ δεν ξυπνας τη μια μερα με καλη διαθεση...ενω την προηγουμενη ηοσυν χαλια?
Τι αλαξε τιποτα...ισως...απλως μπηκες σε μια απο τις δυο καταστασεις...θετικη-αρνητικη.
Δεν ειναι ακριβως αυτο που λεω αλλα πλησιαζει.
το θέμα είναι οτι οι επιλογές αυτές, δεν γίνονται τυχαία... έχουνε σκόπο...
Έχουνε? Τι σκοπό εξυπηρετούνε?
- 03-01-2010, 20:45 #32
Originally posted by PETRAN
χμ δεν ξυπνας τη μια μερα με καλη διαθεση...ενω την προηγουμενη ηοσυν χαλια?
Τι αλαξε τιποτα...ισως...απλως μπηκες σε μια απο τις δυο καταστασεις...θετικη-αρνητικη.
Δεν ειναι ακριβως αυτο που λεω αλλα πλησιαζει.
το θέμα είναι οτι οι επιλογές αυτές, δεν γίνονται τυχαία... έχουνε σκόπο...
Έχουνε? Τι σκοπό εξυπηρετούνε?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
03-01-2010, 20:48 #33
Ευχαριστω για την κουβεντα αν και δεν οδηγησε καπου με εκανε να αισθανθω ομορφα:)
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-01-2010, 20:50 #34
Πετραν για πες εσυ
Γινομαι καθολου κατανοητος στα αρχικα ποστ γιατι καπου μετα χανουν.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-01-2010, 20:51 #35
Ευχαριστω για την κουβεντα αν και δεν οδηγησε καπου με εκανε να αισθανθω ομορφα:)
Κι εγώ αισθάνθηκα όμορφα Κηπ :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
03-01-2010, 20:54 #36
\'... Εχω καταλαβει επισης κατι...οταν στην αρχικη σκεψη προσπαθεις να την κανεις κατανοητη στους αλλους τοτε χανει συνεχεια...υλη πολλες φορες και τελικα φτανει δεν ειναι κατι σαν αυτο που ηθελες να πεις αλλα κατι αλλο γιατι ο αλλος ειτε δεν καταλαβαινει ειτε προσπαθει να την προσαρμοσει...οποτε βγαινει κατι στραβο,ενας λογος που αποφευγω τους γιατρους ισως...δεν καταλαβαινουν τη μια δεν καταλαβαινουν την αλλη βγαινει κατι διαστρεβλωμενο τελικα το καταλαβαινουν αλλα δεν ειναι αυτο που ηθελα να πω εντελει αλλα αυτο που θελουν να ακουσουν λολ τωρα γινομαι κατανοητος?...\'
... καμιά φορά, όταν η σκέψη φτάνει κατάκοπη στο τέλος της διαδρομής της, διαπιστώνουμε είτε ότι δε θυμόμαστε την αρχική της σύσταση, είτε μας αρέσει περισσότερο ή όχι το πώς διαμορφώθηκε στην πορεία της... κι όταν προσπαθούμε να την κάνουμε κατανοητή σε άλλους, αναγκαστικά χάνει καθώς μοιράζεται σε κομμάτια κι αποδυναμώνεται... ένα τριαντάφυλλο μυρίζει πολύ έντονα... αν το διαλύσουμε όμως η μυρωδιά σκορπίζει, αφήνοντας καλή ή όχι αίσθηση...
03-01-2010, 20:58 #37
Χμ...weird σειρα σου προσπαθησε να αναλυσεις την υφη της σκεψης σου αν θες?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
03-01-2010, 21:00 #38
Χμ...weird σειρα σου προσπαθησε να αναλυσεις την υφη της σκεψης σου αν θες?
ούτε να καταβροχθίζω σπόρια μανιωδώς... ίσως τελικά η συζήτηση βοηθήσει... την σιλουέτα μου :P
Θα προσπαθήσω.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
03-01-2010, 21:01 #39
Τις ανάγκες του ανθρώπου που επιλέγει... πχ.
Και αν ξυπνήσει το πρωί και σκεφτεί \"δεν μπόρεσα να κάνω την δουλειά που μου αναθέσαν, πάλυ απέτυχα, δεν είμαι καλός για τίποτα...\" *στενοχωριέται
Τι σκοπό εξυπηρετεί αυτό? Πέραν του έμμεσου σκοπού ότι το να εκφράζεις την λύπη συνήθως έχεις και την υποστήριξη των άλλων. Αν και δεν φαντάζομαι όλες οι εκφράσης λύπης να έχουν συνειδητά τουλάχιστον αυτό το σκοπό.
Δεν νομίζω ότι όλα έχουν σκοπό πίσω τους. Αυτή η \"προθετικότητα\" και \"τελεολογία\" που την δείχουν έντονα και τα παιδιά (π.χ. χτυπάνε την πόρτα που χτυπάνε το χεράκι τους επειδή νομίζει ότι αυτή φταίει και ότι η πόρτα έχει οντότητα με δική της βούληση) είναι μια έμφυτη τάση του ανθρώπου να βρίσκει αιτίες σε όλα τα πράγματα ώστε να μην αισθάνεται ότι ζει σε ένα χάος παραγόντων.
03-01-2010, 21:03 #40
al εισαι πολυ γλυκια να το ξερεις:)
03-01-2010, 21:04 #41
Πετραν για πες εσυ
Γινομαι καθολου κατανοητος στα αρχικα ποστ γιατι καπου μετα χανουν.
Γεια σου κηπ! Να σου πω την αλήθεια εμένα το πρώτο ποστ σου με μπέρδεψε λίγο, αλλά φαντάζομαι ότι είναι δείγμα υψηλής αφηρημένης σκέψης. Γιατί? Ένοιωσες να μπερδεύεσαι?
03-01-2010, 21:05 #42
Προσπαθεις να θεσεις καποιους κανονες και καποια προτυπα...αλλα παντα υπαρχει η αλλη οψη των πραγματων,παντα υπαρχουν οι εξαιρεσεις κλπ κλπ.
Πως μπορεις να θεσεις κανονες στον εαυτο σου ή ακομα και στις διαπροσωπικες σου σχεσεις με τους αλλους?
Ο αλλοι ειναι πολυπλοκα οντα και αυτα και ο εαυτος σου το αλυτο μυστηριο.
Ελα ντε πες μας και μας μπαρμπα που λεει να βρουμε την ευτυχια:p
Το χαώδες τρομάζει.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
03-01-2010, 21:07 #43
Originally posted by PETRAN
Τις ανάγκες του ανθρώπου που επιλέγει... πχ.
Και αν ξυπνήσει το πρωί και σκεφτεί \"δεν μπόρεσα να κάνω την δουλειά που μου αναθέσαν, πάλυ απέτυχα, δεν είμαι καλός για τίποτα...\" *στενοχωριέται
Τι σκοπό εξυπηρετεί αυτό? Πέραν του έμμεσου σκοπού ότι το να εκφράζεις την λύπη συνήθως έχεις και την υποστήριξη των άλλων. Αν και δεν φαντάζομαι όλες οι εκφράσης λύπης να έχουν συνειδητά τουλάχιστον αυτό το σκοπό.
Δεν νομίζω ότι όλα έχουν σκοπό πίσω τους. Αυτή η \"προθετικότητα\" και \"τελεολογία\" που την δείχουν έντονα και τα παιδιά (π.χ. χτυπάνε την πόρτα που χτυπάνε το χεράκι τους επειδή νομίζει ότι αυτή φταίει και ότι η πόρτα έχει οντότητα με δική της βούληση) είναι μια έμφυτη τάση του ανθρώπου να βρίσκει αιτίες σε όλα τα πράγματα ώστε να μην αισθάνεται ότι ζει σε ένα χάος παραγόντων.
άστο πάνο, δεν θα συνεννοηθούμε, μιλάμε άλλες γλώσσες ;)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
03-01-2010, 21:08 #44
Σας καληνυχτώ όλους :)
Ευχαριστώ για την όμορφη παρέα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
03-01-2010, 21:10 #45
al εισαι πολυ γλυκια να το ξερεις:)
\'... Είναι σαϊτιές από τ\' απρόσμενα.
Είναι εκδορές από τ\' ανείπωτα.
Είναι φλασιές ξεδιάντροπες που στήθηκαν
στη μέση του πουθενά και λιθοβολίθηκαν.
Είναι οδοιπόροι οι σκέψεις... νομάδες που
ξεστρατίζουν και
αφουγκράζονται των ανθρώπων τα κρίματα...\'
(... συνέχισε να μας εμπνέεις...)
:)