Results 76 to 90 of 124
-
16-01-2010, 02:41 #76
Ελεος ποια με τη γνωσιακη την εχει δει πανακεια για ολα τα προβληματα...Εχει βγει γνωσιακη για κοινωνικη φοβια για Ιδψ για μετατραυματικο στρεσ!για σεξουαλικες δυσλειτουργιες.Σε λιγο θα βγει γνωσιακη για θεραπεια ομοφυλοφυλιας και παιδεραστιας!Μην πιστευετε οτι παπαρα βγαζουν οι lilly και η glaxo μαζι με τις ασφαλιστικες των Αμερικανων.Ειναι τοις πασοις γνωστο οτι τη φτιαξαν γιατι ειναι πιο συντομη και φθηνη για να καλυψουν το κοστος των ταμειων.Καμια γνωσιακη δεν μπορει να αλλαξει τον ανθρωπο και αυτο το ξερουν και οι ιδιοι οι γιατροι θεραπευτες.Με 20 συνεδριες δεν μπορεις να κανεις μαγικα στον αλλον και να του αλλαξεις τη χημεια του εγκεφαλου..Η ψυχοδυναμικη αντιθετα ειναι πιο ανθρωπινη δεν εχει χρονικους περιορισμους και συγκεκριμενους στοχους αλλα βλεπει τον ανθρωπο σαν μια οντοτητα που εξελισσεται στο συνολο της προσωπικοτητας του.Καθε αλλαγη θελει χρονο αλλα πιστευω οτι αξιζει να προσπαθησει κανεις.Μην πετατε τα λεφτα σας ασκοπα σε ατομα που τελειωσαν μια Παντειο και ενα ΦΠΨ με εντελωσ γενικες γνωσεις και καναν 2 σεμιναρια για να ονομαστουν σε γνωσιακοι θεραπευτες.Ο σωστος θεραπευτης πρεπει να χει κανει και ο ιδιοσ προσωπικη αναλυση ωστε να ειναι ισορροπημενος και να μπορει να ελιχθει αναλογα με τον ασθενη.Η γνωσιακη δεν το παρεχει αυτο και γιαυτο ειναι της ξεπετας.Αμα θελετε ακουστε με εξαλλου δικα σας ειναι τα λεφτα οτι θελετε τα κανετε.
- 16-01-2010, 15:46 #77
eixes προσωπικη εμπειρια αληθεια με την γνωσιακη γιατι μαλλον απο τα λεγομενα σου,οχι...
αυτο που κανει ειναι οτι και οι αλλες μορφες ψυχοθεραπειας απλα με αλλον τροπο και εμενα μπορω να πω οτι μου ταιριαζει απολυτα.μιας και ανεφερες συγκεκριμενα τη ψυχοδυναμικη εκει ναι,μπορω να πω πως ηταν πεταμενα λεφτα..καταλαβα καποια πραγματα αλλα το ποβλημα ηταν εκει καθημερινα να με εμποδιζει να απολαυσω απο τα πιο απλα μεχρι τα πιο σημαντικα πραγματα της ζωης μου,να εχω μια ποιοτητα ζωης αστα να πανε και να αγωνιω καθε φορα πως θα βρω τα χρηματα μιας και δεν ειναι καθολου ευελικτη..πρεπει να πηαινεις συστηματικα.
μπορει οταν ξεπερασω το προβλημα μου να κανω,μη σου πω μπορει να κανω και ψυχαναλθση η ακομα και gestalt ,γιατι οχι?αλλα τωρα που καιγομαι,οχι..με τιποτα..γιατι?για να ειμαι σε 3-4 χρονια καλα και αν?οχι ευχαριστω,δε θα παρω..
οσο για τους πανικους τωρα...
ο πανικος,η κριση πανικου καλυτερα,ειναι ενας βιαστης..σου βιαζει την ψυχη,μονο ετσι θα μπορουσα να αποδωσω πληρως πως νιωθω.απο τη στιγμη που θα βιαστεις μια φορα θα το κουβαλας συνεχεια μαζι σου..γιατι να ανατρεξω στα παιδικα μου χρονια?γιατι να αναλυσω ολες μα ολες τις οπτικες γωνιες του ιδιου πραγματος ξανα και ξανα..ωραια..και τι?λυθηκε?αυτο που μου συνεβη σημερα λυθηκε?
διαφωνω καθετα μαζι σου και λυπαμαι που εισαι τοσο απολυτος.
οσο για τις 20 συνεδριες ειναι αληθεια πως περιπου τοσο χρειαζεται..αμα καποιος λες μεχρι τοτε δεν ειναι καλα ο θεραπευτης του θα τον στειλει?θα του πει εληξε η συνεργασια μας?τι ακριβως?
16-01-2010, 15:49 #78
και δεν αναφρω τυχαια τους πανικους..ειναι το δικο μου προβλημα και ενα σωρο αλλων ανθρωπων και εδω μεσα και εκει εξω..σε αυτο εχω εμπειρια ,για αυτο μιλαω;)
16-01-2010, 16:22 #79
Originally posted by velout
Ελεος ποια με τη γνωσιακη την εχει δει πανακεια για ολα τα προβληματα...Εχει βγει γνωσιακη για κοινωνικη φοβια για Ιδψ για μετατραυματικο στρεσ!για σεξουαλικες δυσλειτουργιες.Σε λιγο θα βγει γνωσιακη για θεραπεια ομοφυλοφυλιας και παιδεραστιας!Μην πιστευετε οτι παπαρα βγαζουν οι lilly και η glaxo μαζι με τις ασφαλιστικες των Αμερικανων.Ειναι τοις πασοις γνωστο οτι τη φτιαξαν γιατι ειναι πιο συντομη και φθηνη για να καλυψουν το κοστος των ταμειων.Καμια γνωσιακη δεν μπορει να αλλαξει τον ανθρωπο και αυτο το ξερουν και οι ιδιοι οι γιατροι θεραπευτες.Με 20 συνεδριες δεν μπορεις να κανεις μαγικα στον αλλον και να του αλλαξεις τη χημεια του εγκεφαλου..Η ψυχοδυναμικη αντιθετα ειναι πιο ανθρωπινη δεν εχει χρονικους περιορισμους και συγκεκριμενους στοχους αλλα βλεπει τον ανθρωπο σαν μια οντοτητα που εξελισσεται στο συνολο της προσωπικοτητας του.Καθε αλλαγη θελει χρονο αλλα πιστευω οτι αξιζει να προσπαθησει κανεις.Μην πετατε τα λεφτα σας ασκοπα σε ατομα που τελειωσαν μια Παντειο και ενα ΦΠΨ με εντελωσ γενικες γνωσεις και καναν 2 σεμιναρια για να ονομαστουν σε γνωσιακοι θεραπευτες.Ο σωστος θεραπευτης πρεπει να χει κανει και ο ιδιοσ προσωπικη αναλυση ωστε να ειναι ισορροπημενος και να μπορει να ελιχθει αναλογα με τον ασθενη.Η γνωσιακη δεν το παρεχει αυτο και γιαυτο ειναι της ξεπετας.Αμα θελετε ακουστε με εξαλλου δικα σας ειναι τα λεφτα οτι θελετε τα κανετε.
Velout δεν είναι θέμα προσεγγίσεων, είναι το τι έχει αποδειχθεί να πιανει επιστημονικά. Γιατί η Γ-Σ θεραπεία να μην πιάνει παντού αφού στηρίζεται σε γενική θεωρία της ψυχολογίας? Όπως ακριβώς άλλωστε και η ψυχοδυναμική. Που κολλάνε η glaxo και η Lilly, αυτές είναι φαρμακευτικές εταιρείες που ποτέ δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη ψυχοθεραπειών. Οι ψυχοθεραπείες τεστάρονται από ερευνητές παγκοσμίως και αν μη τι άλλο, ευτυχώς είναι ένας τομέας που δεν παίζουν συμφέροντα σε αντίθεση με τα φάρμακα. Η Γ-Σ θεραπεία βασίζεται κυρίως στην πειραματική ψυχολογία δεν είναι εδραιωμένη α-posteriori όπως και η ψυχοδυναμική. Άλλωστε και η μοντέρνα μορφή της ψυχανάλυσης γνωστή ως βραχεία ψυχοδυναμική προσπαθεί να βασιστεί σε έρευνες και σε πειραματικά δεδομένα της επιστημονικής ψυχολογίας για να στηρίξει τα θεραπευτικά της αποτελέσματα. Επίσης αυτοί που τελειώνουν ΦΠΨ δεν μπορούν να δουλέψουν ως ψυχολόγοι. Επίσης μόνο στην ελλάδα οι ψυχολόγοι δουλεύουν με το πρώτο πτυχίο (νομικά μιλώντας) σε Αγγλιά και Αμερική πρέπει να έχεις το ανάλογο 3ετές διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία (DClinPsy) που ως βάση έχει πειραματικά δεδομένα και \"γνωστικό\" πυρήνα, όμως υπάρχει και εκπαίδευση σε άλλες μορφές όπως βραχεία ψυχοδυναμική, γνωστική-αναλυτική, θεραπεία σχημάτων κλπ. Γενικά οι ψυχολόγοι παγκοσμίως δουλεύουν σαν \"scientists-practicioners\" πάντα με βάση εμπειρικά δεδομένα και όχι με όποια προσέγγιση του κατέβει του καθενώς όπως πολοί νομίζουν (και δυστυχώς κάνουν) στην Ελλάδα. Δεν είναι καλλιτέχνης ο ψυχολόγος να κάνει ότι του κατέβει. Άλλα και στην Ελλάδα οι ποιο πολοί σωστοί ψυχολόγοι που δουλεύουν θεραπευτικά είτε έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία (2-3 χρόνια σε Αθήνα η Θεσσ) είτε (η και) 4 χρόνια Γνωστικής-ΣΥμεπριφορικής θεραπείας παρακαλώ. Μην λέμε ότι θέλουμε χωρίς να ξέρουμε πράγματα.
Όσο για την ΙΨΔ η παγκοσμίως αναγνωρισμένη μεθοδός που χρησιμοποιείται σαν πτώτη αντιμετώπιση είναι μια καθαρά συμπεριφορικά μέθοδος (και ούτε καν γνωστική) γνωστή ως \"Έκθεση και Αναστολή αντίδρασης/τελετής\" στην οποία το άτομο εκτίθεται σταδιακά και επανειλημμένα στο ερέθισμα που του προκαλεί την \"τελετή\" και μέσα από τεχνικές χαλάρωσης προσπαθεί να \"συγκρατήσει\" την συμπεριφορά του (π.χ. να μην πλήνει χέρια η να μην τσεκάρει κλπ.) Αν γίνει αυτό συνεχόμενα τότε το άτομο όπως και οι ηρωινομανείς βελτιώνεται δραματικά. Αν πας ποιο \"βαθιά\" π.χ στο γνωστικό κομμάτι και στο επίπεδο της σκέψης το άτομο μπορεί να επωφεληθεί, μπορεί και να χειροτερέψει όμως. Όσο για την Ψυχοδυναμική (δεν συζητάω για την παραδοσιακή ψυχανάλυση γιατί δεν χρησιμοποιείται πουθενά πλέον) το σκάλισμα στο παρελθόν του ατόμου είναι πολύ πιθανό να χειροτερέψει τις εμμονές κατακόρυφα. Άλλωστε ισχύει απόλυτα αυτό ακριβώς που λεέι η melene. Είναι γνωστό πλέον ότι τα οποιαδήποτε αίτια (βιολογικά-ψυχολογικά-κοινωνικά) που οδήγησαν σε μια διαταραχή δεν είναι και υπεύθυνα για την διατήρηση της. Είναι διαφορετικοί η μηχανισμοί δηλαδή που \"κλειδώνουν\" κάποιον σε ένα διαταραγμένο είδος σκέψης και συμπεριφοράς από αυτούς που σταδιακά η απότομα οδήγησαν στην εκδήλωση της κατάστασης. Το να καταλάβεις κάτι για το παρελθόν η να \"λύσεις\" μια εσωτερική σύγκρουση δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα σου φύγει το πρόβλημα αυτά είναι χαζομάρες και δεν ισχύουν πλέον επιστημονικά ούτε στο ελάχιστο. Δεν θα γιατρευτεί ο άλλος από τις κρίσεις πανικού, την κατάθλιψη η τις εμμονές αν ξαφνικά του έρθει ένα \"κλικ\" σχετικό με κάποιο αίτιο/παιδικό γεγονός που μπορεί να οδήγησε στην κατάσταση. Το θέμα είναι να πολεμήσεις/τροποποιήσεις/αλλάξεις τους μηχανισμούς που διατηρουν το πρόβλημα και αυτοί συνήθως θέλουν συνεχή αγώνα και προσπάθεια και έξω από το γραφείο του θεραπευτή για να \"ξεμάθεις\" ότι αυτόματη σκέψη/συναίσθημα/αντίδραση έμαθες (άθελα σου). Γι΄\'αυτό και πάντα αρχίζεις με Γ-Σ και μόνο όταν έχει γίνει πρόοδος συνεχίζεις σε ποιο αναλυτικά δεδομένα (αν θέλει και το άτομο) για να φτάσεις ποιο πολύ σε τομείς αυτογνωσίας και πρόληψης ποιο πολύ.
16-01-2010, 18:03 #80
[quote]Originally posted by melene
eixes προσωπικη εμπειρια αληθεια με την γνωσιακη γιατι μαλλον απο τα λεγομενα σου,οχι...
αυτο που κανει ειναι οτι και οι αλλες μορφες ψυχοθεραπειας απλα με αλλον τροπο και εμενα μπορω να πω οτι μου ταιριαζει απολυτα.μιας και ανεφερες συγκεκριμενα τη ψυχοδυναμικη εκει ναι,μπορω να πω πως ηταν πεταμενα λεφτα..καταλαβα καποια πραγματα αλλα το ποβλημα ηταν εκει καθημερινα να με εμποδιζει να απολαυσω απο τα πιο απλα μεχρι τα πιο σημαντικα πραγματα της ζωης μου,να εχω μια ποιοτητα ζωης αστα να πανε και να αγωνιω καθε φορα πως θα βρω τα χρηματα μιας και δεν ειναι καθολου ευελικτη..πρεπει να πηαινεις συστηματικα.
μπορει οταν ξεπερασω το προβλημα μου να κανω,μη σου πω μπορει να κανω και ψυχαναλθση η ακομα και gestalt ,γιατι οχι?αλλα τωρα που καιγομαι,οχι..με τιποτα..γιατι?για να ειμαι σε 3-4 χρονια καλα και αν?οχι ευχαριστω,δε θα παρω..
ο πανικος,η κριση πανικου καλυτερα,ειναι ενας βιαστης..σου βιαζει την ψυχη,μονο ετσι θα μπορουσα να αποδωσω πληρως πως νιωθω.απο τη στιγμη που θα βιαστεις μια φορα θα το κουβαλας συνεχεια μαζι σου..γιατι να ανατρεξω στα παιδικα μου χρονια?γιατι να αναλυσω ολες μα ολες τις οπτικες γωνιες του ιδιου πραγματος ξανα και ξανα..ωραια..και τι?λυθηκε?αυτο που μου συνεβη σημερα λυθηκε?
οσο για τις 20 συνεδριες ειναι αληθεια πως περιπου τοσο χρειαζεται..αμα καποιος λες μεχρι τοτε δεν ειναι καλα ο θεραπευτης του θα τον στειλει?θα του πει εληξε η συνεργασια μας?τι ακριβως?
Πολυ ωραια τα λες melene κ συμφωνω κ εγω, ομως απο την αλλη τι γινεται με την γνωσιακη, εν τελει, (η συμπεριφοριστικη ειναι μαλλον για πιο ηπιες περιπτωσεις) ποσο κραταει η αλλαγη αυτη των παραλογων πεποιθησεων σε λογικες ,αυτο ηταν δηλ .ειναι καποιος τοσο χαζος ωστε να χρειαζεται καποιον να του πει οτι ειναι λαθος κ μετα ολα καλα ,θα τελειωσει η ιδεοληπτικη του διαταραχη κ με τη συμπεριφοριστικη θα μαθει να χειριζεται κ τους πανικους του κ ολα καλα? Δεν ξερω να σου πω την αληθεια μου κ με προβληματιζει πολυ το θεμα,γιατι εν τελει η διαγνωση που εχω ειναι ιδεοληπτικη διαταραχη κ ολα εχουν αλλαξει με την ενοια της φαρμακοθεραπειας κ της ψυχοθεραπειας!
16-01-2010, 18:32 #81
katerinaki,ο στοχος της γνωσιακης εν τελει ειναι να σε κανει θεραπευτη του εαυτου σου,συνηθως για αυτο ειναι και τοσο συντομη ειναι πιο σε στυλ \'\'σεμιναριων\'\'.
οσο για το ειναι ο αλλος τοσο χαζος...οχι απλα σκεψου οτι ειναι τοσο μπλοκαρισμενος-φοβισμενος που αυτο το φαινομενικα απλο να σκεφτει ειναι αδιανοητο μπορει για παραδειγμα να ειναι απο σκεψεις αν εχω αυτο...μπα δεν νομιζω...ναι και αν ομως??τη στιγμη που εχεις μπει σε αυτο το τρυπακι σκεψης ειναι δυσκολο να πεισεις εσυ τον εαυτο σου οτι ελα,συνεθλε,τι καθεσαι και σκεφτεσαι?οταν ομως εχεις απεναντι σου εναν ανθρωπο,ο οποιος σου εξηγει τι ακριβως σου συμβαινει,που σε καθησυχαζει λεγοντας σου πως εχει συναντησει ανθρωπους με παρομοια προβλημα οι οποιοι τελικα το ξεπερασαν και ειναι καλα(κατι το οποιο ακομα αρνουμαι να πιστεψω εντελς) και σε κατευθυνει ειναι ολα πολυ πιο στωικα.βασικα αυτο που μου ειπε την τελευταια φορα σκεψου ειναι οτι με την γνωσιακη δεν παω εκει για να μου δωσει την απαντηση αλλα την ερωτηση.
την ερωτηση που θα κανω καθε φορα στον εαυτο μου οταν ειμαι ασχημα η και γενικοτερα,πως μπορω να δω διαφορετικα τα πραγματα και να το περασω πιο στωικα ολα αυτο?
ηταν κατι απλο ομως για εμενα στην φαση που ειμαι που το παραμικρο μου φαινεται γολγοθας,παιρνω μια βαθια αανασα,με καθυσηχαζω και λεω \'\'ωραια λοιπον,εχουν ετσι τα πραγματα,και τωρα τι κανεις για να το περασεις οσο πιο ανωδυνα γινεται?και πιανει..θες αυθυποβολη,δεν ξερω..
οσο για την διαρκεια...να σου πω την αληθεια αυτο ειναι κατι το οποιο με απασχολει απο την αρχη.λενε οτι η γνωσιακη εχει βραχυπροθεσμα αποτελεσματα,τουλαχιστον ετσι εχω διαβασει..δεν ξερω τι να πω..θα το δω αργοτερα..τωρα προς το παρον δεν με ανησυχει.
οσο για την ιδεοληπτικη διαταραχη δεν ξερω κατα ποσο μπορει να βοηθησει..δεδομενου ομως οτι ειμαι με ενα ατομο το οποιο ειναι τρομερα ιδεοψυχαναγκαστικο απο πολυ μικρη ηλικια και βλεπω πως λειτουργει με αυτο,δεν τον ενοχλει,ειναι συμφιλιωμενος απολυτα,πιστευω πως μπορει να βοηθησει..
16-01-2010, 18:43 #82
Ευχαριστω πολυ melene ,πολυ χρησιμη η εμπειρια σου,σου ευχομαι να εισαι δυνατη και αποφασιστικη!
16-01-2010, 19:19 #83
se ευχαριιστω πολυ!και σε εσενα ευχομαι ο,τι καλυτερο,να σαι καλα!!:):):)
16-01-2010, 22:11 #84
@ melene:
\"να σε παρακαλεσω ομως να μην το λες ασχετο και ανικανο γιατι υπαρχει εστω ενας ανθρωπος(εγω) για τον οποιο αυτος που αποκαλλεις εσυ ετσι ειναι σανιδα σωτηριας και να σου πω την αληθεια με θιγει..:(\"
γιατί σε θίγει? δεν είπε τίποτα που να προσβάλει εσένα.
17-01-2010, 08:36 #85
Originally posted by PETRAN
Originally posted by velout
Velout δεν είναι θέμα προσεγγίσεων, είναι το τι έχει αποδειχθεί να πιανει επιστημονικά. Γιατί η Γ-Σ θεραπεία να μην πιάνει παντού αφού στηρίζεται σε γενική θεωρία της ψυχολογίας? Όπως ακριβώς άλλωστε και η ψυχοδυναμική. Που κολλάνε η glaxo και η Lilly, αυτές είναι φαρμακευτικές εταιρείες που ποτέ δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη ψυχοθεραπειών. Οι ψυχοθεραπείες τεστάρονται από ερευνητές παγκοσμίως και αν μη τι άλλο, ευτυχώς είναι ένας τομέας που δεν παίζουν συμφέροντα σε αντίθεση με τα φάρμακα. Η Γ-Σ θεραπεία βασίζεται κυρίως στην πειραματική ψυχολογία δεν είναι εδραιωμένη α-posteriori όπως και η ψυχοδυναμική. Άλλωστε και η μοντέρνα μορφή της ψυχανάλυσης γνωστή ως βραχεία ψυχοδυναμική προσπαθεί να βασιστεί σε έρευνες και σε πειραματικά δεδομένα της επιστημονικής ψυχολογίας για να στηρίξει τα θεραπευτικά της αποτελέσματα. Επίσης αυτοί που τελειώνουν ΦΠΨ δεν μπορούν να δουλέψουν ως ψυχολόγοι. Επίσης μόνο στην ελλάδα οι ψυχολόγοι δουλεύουν με το πρώτο πτυχίο (νομικά μιλώντας) σε Αγγλιά και Αμερική πρέπει να έχεις το ανάλογο 3ετές διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία (DClinPsy) που ως βάση έχει πειραματικά δεδομένα και \"γνωστικό\" πυρήνα, όμως υπάρχει και εκπαίδευση σε άλλες μορφές όπως βραχεία ψυχοδυναμική, γνωστική-αναλυτική, θεραπεία σχημάτων κλπ. Γενικά οι ψυχολόγοι παγκοσμίως δουλεύουν σαν \"scientists-practicioners\" πάντα με βάση εμπειρικά δεδομένα και όχι με όποια προσέγγιση του κατέβει του καθενώς όπως πολοί νομίζουν (και δυστυχώς κάνουν) στην Ελλάδα. Δεν είναι καλλιτέχνης ο ψυχολόγος να κάνει ότι του κατέβει. Άλλα και στην Ελλάδα οι ποιο πολοί σωστοί ψυχολόγοι που δουλεύουν θεραπευτικά είτε έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία (2-3 χρόνια σε Αθήνα η Θεσσ) είτε (η και) 4 χρόνια Γνωστικής-ΣΥμεπριφορικής θεραπείας παρακαλώ. Μην λέμε ότι θέλουμε χωρίς να ξέρουμε πράγματα.
Όσο για την ΙΨΔ η παγκοσμίως αναγνωρισμένη μεθοδός που χρησιμοποιείται σαν πτώτη αντιμετώπιση είναι μια καθαρά συμπεριφορικά μέθοδος (και ούτε καν γνωστική) γνωστή ως \"Έκθεση και Αναστολή αντίδρασης/τελετής\" στην οποία το άτομο εκτίθεται σταδιακά και επανειλημμένα στο ερέθισμα που του προκαλεί την \"τελετή\" και μέσα από τεχνικές χαλάρωσης προσπαθεί να \"συγκρατήσει\" την συμπεριφορά του (π.χ. να μην πλήνει χέρια η να μην τσεκάρει κλπ.) Αν γίνει αυτό συνεχόμενα τότε το άτομο όπως και οι ηρωινομανείς βελτιώνεται δραματικά. Αν πας ποιο \"βαθιά\" π.χ στο γνωστικό κομμάτι και στο επίπεδο της σκέψης το άτομο μπορεί να επωφεληθεί, μπορεί και να χειροτερέψει όμως. Όσο για την Ψυχοδυναμική (δεν συζητάω για την παραδοσιακή ψυχανάλυση γιατί δεν χρησιμοποιείται πουθενά πλέον) το σκάλισμα στο παρελθόν του ατόμου είναι πολύ πιθανό να χειροτερέψει τις εμμονές κατακόρυφα. Άλλωστε ισχύει απόλυτα αυτό ακριβώς που λεέι η melene. Είναι γνωστό πλέον ότι τα οποιαδήποτε αίτια (βιολογικά-ψυχολογικά-κοινωνικά) που οδήγησαν σε μια διαταραχή δεν είναι και υπεύθυνα για την διατήρηση της. Είναι διαφορετικοί η μηχανισμοί δηλαδή που \"κλειδώνουν\" κάποιον σε ένα διαταραγμένο είδος σκέψης και συμπεριφοράς από αυτούς που σταδιακά η απότομα οδήγησαν στην εκδήλωση της κατάστασης. Το να καταλάβεις κάτι για το παρελθόν η να \"λύσεις\" μια εσωτερική σύγκρουση δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα σου φύγει το πρόβλημα αυτά είναι χαζομάρες και δεν ισχύουν πλέον επιστημονικά ούτε στο ελάχιστο. Δεν θα γιατρευτεί ο άλλος από τις κρίσεις πανικού, την κατάθλιψη η τις εμμονές αν ξαφνικά του έρθει ένα \"κλικ\" σχετικό με κάποιο αίτιο/παιδικό γεγονός που μπορεί να οδήγησε στην κατάσταση. Το θέμα είναι να πολεμήσεις/τροποποιήσεις/αλλάξεις τους μηχανισμούς που διατηρουν το πρόβλημα και αυτοί συνήθως θέλουν συνεχή αγώνα και προσπάθεια και έξω από το γραφείο του θεραπευτή για να \"ξεμάθεις\" ότι αυτόματη σκέψη/συναίσθημα/αντίδραση έμαθες (άθελα σου). Γι΄\'αυτό και πάντα αρχίζεις με Γ-Σ και μόνο όταν έχει γίνει πρόοδος συνεχίζεις σε ποιο αναλυτικά δεδομένα (αν θέλει και το άτομο) για να φτάσεις ποιο πολύ σε τομείς αυτογνωσίας και πρόληψης ποιο πολύ.
Αρχισες παλι να διαβαζεις το γνωστο εγχειριδιο του beck.Επειδη ετσι σου μαθαν στα σεμιναρια που πηγες αφου τελειωσες την Παντειο ή το ΦΠΨ(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!! αυτο εννουσα το ξερω οτι με το αλλο βγαινεις φιλγλογος).Επειδη νομιζεις οτι δεν ξερω απο πρωτο χερι τη γνωσιακη θεραπεια θα σου πω οτι ειχα παρακολουθησει καποιες θεραπευτικες συνεδριες πριν κατι χρονια στιην πλατεια Καννιγος σε ενα ινστιτουτο.Η κοπελιτσα που με ειχε αναλαβει ηταν ειδικευομενη και δεν ηξερε που παν τα 4 όπως και οι αλλοι.Επειδη απο οτι εχω καταλαβει εισαι καιονουργιος στο χωρο και τωρα μαθαινεις θα σου πω οτι ενας ασθενης που επισκεφτεται εναν ψυχολογο δεν παει πλην σπανιως για 1 συγκεκριμενο συμπτωμα.Παει γιατι γενικα δεν ει ναι ευχαριστημενος απ τη ζωη του.Γιατι εχει καταθλιψη,γιατι ειναι αλκοολικος,γιατι δεν μπορει να κανει σχεσεις με αλλους ανθρωπους,γιατι μισει τη ζωη του,γιατι δεν εχει εποικοινωνια με τα παιδια του,γιατι φοβαται τους ανθρωπους,γιατι εχει υπαρξιακα προβληματα.Ποσοι ασθενεις πιστευεις θα σου ρθουν με ΜΟΝΟ συμπτωμα ας πουμε το οτι εχουν ΙΔΨ και πλενουν συνεχεια τα χερια τους ας πουμε ή οτι εχουν μια συγκεκριμενη μονο φοβια.Ζητημα να ναι ενα 10%.Αρα εκ των πραγματων εφοσον το 90% εχουν ενα πιο συνθετο θεμα που δεν αρκει να λυθει μεσα σε 20 συνεδριες η γνωσιακη εκ των πραγματων θεωρειται αχρηστη.Και σε ρωτω λοιπον αν εγω ερθω και σου πω οτι εχω εμμονη να πλενω τα χερια μου καθε φορα πιανω ενα αντικειμενοΧρειαζεται να χω σπουδασει μια επιστημη για να του μαθω για την απευαισθητοποιηση και τις αλλες βλακειες λεγοντας του οτι θα πιασεις το αντικειμενο και δε θα πλυνεις τα χερια σου και αυτο θα το κανεις πολλες φορες μεχρι να σου περασει.Αυτο το κανει και ενας μη ειδικευομενος δε χρειαζεται αν χει σπουδασει.Και ρωτω λοιπον για ενα ποσοστο που χει ΙΔΨ πιστευεις οτι το αγχος της ΙΔΨ αναλωνεται μονο σε μια πραξη?Οτι δηλαδη φευγει ετσι και δεν μεταφερεται σε αλλη πραξη η σκεψη.Αρα για να καταλαβω η γνωσιακη θεραπεια σε ποιους τομεις χρηζει παρεμβασης?Ποιο προβλημα πιστευεις εσυ με τη λογικη οτι μπορει να λυθει μεσα σε 20 συνεδριες.Δηλαδη αν ο αλλος ερθει με καταθλιψη και σου πει οτι ειμαι χαλια γιατι οι γονεις μου με κακοποιουσαν ψυχολογικα απο μικρος θα βγεις να του πεις οτι τα γνωστικα σχηματα και οι ενδιαμεσες πεποιθησεις και η διχοτομηση που κανεις φταινε για το οτι νιωθεις κατατθλιψη??ΕΛΕΟΣ!Δε βλαπτει και λιγη σοβαροτητα για καποια πραγματα.Τουλαχιστον ομως μην κοροιδευεται τον κοσμο.Και επιπλεον τοσα χρονια μπαινω σαυτο το forum ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΝΑΝ που να πει οτι εκανα γνωσιακη θεραπεια και αλλαξε η ζωη μου.Και αυτο που λες περι πειραματικης ψυχολογιας εγω φιλαρακο αμφισβητω στα ισα τις μελετες και τα συμπερασματα τους.Γιατι πολυ απλα αμα ο αλλος εχει καταθλιψη και παρει αντικαταθλιπτικα χαπια και κανει κα ιγνωσιακη αν αυτος γινει καλα που ξερεις εσυ οτι εγινε καλα απο τη γνωσιακη και οχι απο τα χαπια?Επιπλεον και ο ιδιοσ o admin σαυτο το φorum o Νικος εχει πει οτι ενω στις αλλες θεραπειες η δουλεια που γινεται ναι μεν ειναι πιο αργη αλλα τα αποτελεσματα πιο μονιμα!Σε αντιθεση με τη γνωσιακη που τα οποια συμπτωματα επανεμφανιζονται αργοτερα με διαφορετικη μορφη.
17-01-2010, 08:48 #86
Originally posted by melene
17-01-2010, 23:54 #87
Εγω θελω να γινω καλα τωρα με ποια μεθοδο αυτος θα ξερει και θα το καταλαβω και απο τη 2 αντε 3 συνεδρια..
18-01-2010, 12:20 #88
Originally posted by lucifer
@ melene:
\"να σε παρακαλεσω ομως να μην το λες ασχετο και ανικανο γιατι υπαρχει εστω ενας ανθρωπος(εγω) για τον οποιο αυτος που αποκαλλεις εσυ ετσι ειναι σανιδα σωτηριας και να σου πω την αληθεια με θιγει..:(\"
γιατί σε θίγει? δεν είπε τίποτα που να προσβάλει εσένα.
ο ανθρωπος που αποκαλει ετσι η αφρουλα ειναι οπως φανταζομαι εχεις καταλαβει ο θεραπευτης που συστησα εγω σε αυτην.
ειναι το μονο ατομο μετα απο τοσο καιρο που με βοηθαει αφενος να ξεπερασω το πρηβλημα μου και αφετερου να νιωσω πως δεν ειμαι μονη και εχω καποιον να στηριζομαι.δεν θιγει λοιπον εμενα αλλα το κανει εμμεσα,θιγει την επιλογη μου αρα εμενα..
δεν θα σου εξηγησω τιποτε παραπανω ο,τι καταλαβες καταλαβες και το βρισκω και χαζο να σου τεκμηριωσω εσενα αγνωστε μου γιατι ενιωσα αυτο που ενιωσα εκεινη τη στιγμη..
φιλικα παντα,melene
18-01-2010, 12:41 #89
ειναι το μονο ατομο μετα απο τοσο καιρο που με βοηθαει αφενος να ξεπερασω το πρηβλημα μου και αφετερου να νιωσω πως δεν ειμαι μονη και εχω καποιον να στηριζομαι.δεν θιγει λοιπον εμενα αλλα το κανει εμμεσα,θιγει την επιλογη μου αρα εμενα..
Νομιζω υπερβαλλεις.
Το οτι εσυ καταφερες και βρηκες το θεραπευτικο σου αλτερ εγκο,
αυτο δεν σημαινει οτι θα κατσει και σε αλλους.
Μπορει να βρεθει ενας τριτος, και να μην εχει καλη γνωμη και να τον απορριψει, ισως για σωστους η και για λαθος λογους.
Καθε φορα λοιπον που θα συμβαινει αυτο, εσυ θα μπαινεις σε διαδικασια να κρινεις τις επιλογες σου?
Κανε λοιπον εσυ την δουλεια σου και ασε τους αλλους που δεν τους κανει, να βρουν αυτο που τους ταιριαζει.
Ουτε εσυ εισαι λαθος, ουτε ο ανθρωπος που σε προσεχει, αλλα ουτε οι τριτοι που δεν τους κανει.
18-01-2010, 12:56 #90
Originally posted by krino
Νομιζω υπερβαλλεις.
Το οτι εσυ καταφερες και βρηκες το θεραπευτικο σου αλτερ εγκο,
αυτο δεν σημαινει οτι θα κατσει και σε αλλους.
ma και βεβαια δεν ισχριστηκα ποτε το αντιθετο..
Μπορει να βρεθει ενας τριτος, και να μην εχει καλη γνωμη και να τον απορριψει, ισως για σωστους η και για λαθος λογους.
Καθε φορα λοιπον που θα συμβαινει αυτο, εσυ θα μπαινεις σε διαδικασια να κρινεις τις επιλογες σου?
δεν καταλαβες.αν θελει ας τον απορριψει..εγω δεν ειναι θμα οτι εγω κρινω τις επιλογες μου αλλα νιωθω πωςς το κανουν αλλοι για εμενα..ας τον απορριψει ας μην του ξαναμιλησει ποτε αλλα δεν μπορω να βγαινει δημοσια να τον εκμηδενιζει,δεν μπορω πως να σου το εξηγησω...
Κανε λοιπον εσυ την δουλεια σου και ασε τους αλλους που δεν τους κανει, να βρουν αυτο που τους ταιριαζει.
Ουτε εσυ εισαι λαθος, ουτε ο ανθρωπος που σε προσεχει, αλλα ουτε οι τριτοι που δεν τους κανει.
συμφωνουμε απολυτα..
εγω δεν ειπα ποτε ουτε επεβαλλα σε κανεναν τιποτα..δεν ειναι θεωρεις λογικη αντιδραση οταν βρισουν εναν δικο σου ανθρωπο,εναν ανθρωπο που ειναι πολυ κοντα σου,δημοσια, εδω μεσα να νιωσεις ασχημα?θα το περαγες στο ετσι..οτι δεν τρεχει τιποτα?
αν ερχοταν η αφρουλα και μου ελεγε οτι ξερεις τι,δεν μου κανει,οταν μιλαει εχει ενα τικ το οποιο μου τη δινει η δεν θεωρω πως εχει την ικανοτητα να με κανει καλα θα με ενοχλουσε?θα ελεγα απλα κριμα αλλα σεβαστο..τωρα χαρακτηρισμοι οπως ανικανος αχρηστος και λοιπα ε δεν μου καθονται καλα.καταλαβαινεις φανταζομαι..
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία