Results 1 to 8 of 8
Thread: Βιβλιογραφίες
-
04-01-2010, 02:41 #1
Βιβλιογραφίες
Γεια χαρά σε όλους. Μόλις γράφτηκα και ακόμα ψάχνομαι για να εγκληματιστώ στο site...γι' αυτο ελπιζω να έκανα καινουριο θεματάκι σε σωστο μέρος.
Λοιπόν θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με βιβλιογραφίες...
Υπάρχει κανένα βιβλιαράκι μεταφρασμένο στα Ελληνικά για τη παιγνιοθεραπεία?
Επισης ψάχνω βιβλίο σχετικά με τις παιδικές φοβίες...
Αν έχετε καμια ιδέα γι' αυτα τα δύο ενημερώστε με...
Ευχαριστώ και Καλή Χρονιά σε όλους!
- 04-01-2010, 09:57 #2
καλημέρα,
Δεν έχω κάτι να συγκεκριμένο να σου προτείνω, όμως για αρχή μπορείς να δεις στον opac.
www.lib.uoa.gr ---> σύνδεση με τον opac και αναζήτηση με λέξεις κλειδιά (play therapy και παιγνιοθεραπεία).
στον οπακ θα βρεις όλα τα βιβλία που έχουν οι βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων όλης της Ελλάδας. Μετά μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί τους και να δεις πώς θα δανειστείς. Επίσης, από τις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες θα έχεις δωρεάν πρόσβαση και σε περιοδικά.
Δοκίμασε επίσης να βρεις κέντρα συμβουλευτικής για παιδιά και οικογένειες, ή κέντρα ψυχοδράματος. Συνήθως προτείνουν κάποια βιβλιογραφία στο site τους.
04-01-2010, 14:25 #3
Οκ ευχαριστω!
Έχω ήδη κοιτάξει σε τέτοια sites αλλά οι βιβλιογραφίες που προτείνουν είναι όλες στα ξένα. ¨Εχω πολύ υλικό για την παιγνιοθεραπεια απο Αμερική που έκανα το μεταπτυχιακό μου αλλά ψάχνω και στα Ελληνικά.
Ευχαριστώ πάντως...θα κοιτάξω και στη βιβλιοθήκη.
04-01-2010, 23:39 #4
Το μόνο που κυκλοφορεί μεταφρασμένο είναι ένα βιβλιαράκι της Ann Cattanach \'Θεραπεία μέσω του παιχνιδιού\' από τις εκδόσεις Σαββάλας.
Επίσης πρόσφατα πήρε το μάτι μου και ένα βιβλίο για την Ψυχολογία της Τέχνης από τις εκδόσεις Πεδίο, είδα ότι αναφέρει και την παιγνιοθεραπεία, δεν ξέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του.
05-01-2010, 15:21 #5
μμμ...πολυ καλο!
Ευχαριστω πολυ πολυ!;)
05-01-2010, 15:31 #6
Τίνα επισκέψου και το \"αδελφικό\" σαιτ των ψυχολόγων. Πήγαινε πρώτα στο \"e-psychology.gr\" αλλά μην πας στο \"φορουμ υποστήριξης\" (που είναι αυτό) αλλά στο \"φορουμ για ψυχολόγους\" (η όπως ακριβώς λέγεται). Βέβαια είμαστε πολύ πιο λίγοι εκεί, αλλά ίσως κάποιος να ξέρει.
05-01-2010, 22:04 #7
Petran βλέπω οτι εισαι on line...με βοηθας λιγακι...δεν βρήσκω το φορουμ που μου προτεινες...που να πάω?
05-01-2010, 22:40 #8
πας e-psychology.gr και μετά πατάς κλικ στην επιλογή πάνω που λέει \"φορουμ για ψυχολόγους\" δύο επιλογές δεξιά από το \"φορουμ υποστήριξης\" (που είναι αυτό). Βέβαια δεν έχει πολύ κόσμο, τώρα έχει 2 άτομα οπότε δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο λολ. Αλλά ίσως κάποιος να βρεθεί να σου απαντήσει τις επόμενες μέρες. Δοκίμασε.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση