Θέλω την φιλική σας συμβουλή - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Senior Member
    Originally posted by vince
    Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία, κάτι το οποίο ίσως με βοηθήσει να ελαττώσω τα φάρμακα. Αισθάνομαι πως είναι άδικο να παίρνω φάρμακα σαν γέρος ενώ άλλα παιδιά της ηλικίας μου να γλεντάν και να έχουν ζήσει καλύτερη ζωή χωρίς ουσιαστικά να έχουμε διαφορές στην ποιότητα της λογικής μας. Έχω μερικές απορίες και θα ήθελα την γνώμη σας.

Λαμβάνω risperdal εδώ και έξι χρόνια περίπου. Η δόση στο μεγαλύτερο διάστημα της αγωγής μου ήταν 1-2mg ημερησίως και συνήθως πριν τον ύπνο. Εδώ και λίγες μέρες αύξησα την δόση μου μετά και από το δυσάρεστο επεισόδιο που πέρασα. Κατανάλωση αλκοόλ έκανα και κάνω αλλά με μέτρο. Δεν έπινα και πάρα πολύ αν και υπήρχαν περίοδοι που έβγαινα και ξενυχτούσα. Τις υπόλοιπες μέρες η δεν έπινα καθόλου ή ένα δύο μπύρες την ημέρα.

Βαριά τσιγάρα εν γνώση μου τα απέφευγα. Στο σχολείο (λύκειο) είχα δοκιμάσει λίγες σχετικά φορές με παρέα (υποτίθεται τσιγάρο). Εκτός από αυτό είμαι σχεδόν βέβαιος πως με εκείνη την παρέα είχαμε δοκιμάσει και άλλες ουσίες συνήθως εν άγνοια μας. Τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι σχετικά καθαρός. Την τελευταία φορά που δοκίμασα τσιγάρο \"φίλου\" ήταν στον στρατό λίγο προτού πάθω την πρώτη μου ψύχωση. Από τότε εν γνώση μου προσπαθώ να αποφεύγω τέτοιες ουσίες όπως ο διάβολος το λιβάνι. Γενικά όμως συστηματική χρήση ουσιών εν γνώση μου δεν έκανα. Όσο για το τσιγάρο..καπνίζω εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Τα τελευταία πέντε καπνίζω πάνω από δύο πακέτα. Η επιθυμία μου να σταματήσω να καπνίζω είναι έντονη και κάνω πλέον κάποιες φιλότιμες προσπάθειες. Από διατροφή..Έχω καταναλώσει πολύ junk-food και γλυκά από μικρός, παρόλα αυτά τρέφομαι και με κάποιες απο τις \"υγιεινές\" τροφές.

Ρωτάω λοιπόν.

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η υγεία μου από την λήψη του φαρμάκου αλλά και από το Lifestyle της ενήλικης ζωής μου. Τι μπορώ να προσδοκώ στην ζωή μου (πχ δημιουργία οικογένειας) με τα σημερινά δεδομένα και τι όχι? Η ψυχοθεραπεία μπορεί να με βοηθήσει?
    H ιδέα να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, ακούγεται πολύ θετική.
    Ενδέχεται με την βοήθεια της, να μειώσεις τα φάρμακά σου, με δεδομένο φυσικά οτι ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής θα συνεργάζονται...

Καλό ξεκίνημα Vince αν το αποφασίσεις! Μπράβο για την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητά σου στο να αντιμετωπίζεις κατάματα το θέμα σου.

Απο εκεί και πέρα, αφού και ο ίδιος γνωρίζεις οτι θα μπορούσες να βελτιώσεις το επίπεδο της ποιότητας της υγείας σου, βελτίωσε την διατροφή σου, προσεκτικά με το ποτό, κόψε το κάπνισμα.

Ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο απο επιμέρους λειτουργίες. Η σωματική με την ψυχική υγεία συνδέονται και αλληλεπιδρούν.
    Είμαστε ότι τρώμε και ο τρόπος που ζούμε μπορεί να επηρεάσει την διαύγεια και τις διαθέσεις μας.

Ενημερώσου και άρχισε δουλεια :)))
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Συμφωνώ με την weird.Πιστεύω πως σε κάθε άνθρωπο έχει να δώσει η ενασχόληση με τα \"εσώψυχά\"του,μπορεί να διακρίνει σημεία επαναξιολόγησης,να μάθει τρόπους ικανότερης διαχείρισης προβλημάτων,να διαδεί προβληματικές οπτικές και να τις τροποποιήσει.Θεωρώ την ενασχόληση αυτή από τα πλέον χρήσιμα δώρα που μπορεί κάποιος να χαρίσει στον εαυτό του,ανοίγει δρόμους και ανακαλύπτει ευκαιρίες.:)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία

Ξέρεις Θεοφανία άργησα να καταλάβω σε τι είδους φορουμ μπαίνω και γράφω. Έκανα εγγραφή εδώ στο e-psychology με την προσδοκία να βρω ένα φορουμ ψυχολογίας και αντί αυτού ανακάλυψα ένα φορουμ γνωριμιών.

Δεν σε καταλαβαίνω. Έκανες κάποια γνωριμία εδώ μέσα που δεν σου βγήκε σε καλό? Γνώρισες κάποια κοπέλα και σου την έπεσε με τέτοιες προθέσεις, ενώ εσύ είχες άλλα στο μυαλό σου?

Σε όποιο μέρος και αν βρεθεί ένας άνθρωπος είναι φυσιολογικό να συμπαθήσει κάποιους άλλους ανθρώπους, κάποιους λιγότερο, κάποιους περισσότερο. Αν εννοείς αυτό που φαντάζομαι μάλλον λάθος είναι η διατύπωση σου.

Μέγα λάθος η εγγραφή μου σε αυτό το φορουμ. Δικό μου.. δεν ξέρω αν το λάθος είναι δικό μου ξέρω όμως πως το πουλί μου δεν το έχω βουτηγμένο πουθενά όσον αφορά αυτό το φορουμ και το κάθε φορουμ και το κάθε site γνωριμιών τα οποία μου είναι παντελώς αδιάφορα.

Πάλι δεν σε καταλαβαίνω. Έβαλες το πουλί σου κάπου και το μετάνιωσες? Δεν το έβαλες και σε κατηγόρησαν?
    Πολύ ασάφεια.

Δεν κατάλαβα. Σου έδωσα την απάντηση και εσύ μου απαντάς με ερώτηση? Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις το μήνυμα μου.

Έκανα εγγραφή όχι για να βρώ γκόμενα, το οποίο άλλωστε προσπαθούσα να το ξεκαθαρίσω απο την αρχή αλλά για να βρώ κάποια διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας μου.

Πάλι τα ίδια. (Ερώτηση ρειν) : \"σε κακοποιησε κάποια διαδικτυακά εδώ μέσα\" ?

Είμαι πολύ μικρός ηλικιακά για να έχω τέτοιου είδους άποψη. Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Αντίο αυτού, το φορουμ έγινε μέρος της καθημερινότητας μου και λυπάμαι πολύ που θα το πω, μερικοί θα έπρεπε να ντρέπονται που γράφουν με τα σκέλια ανάσκελα.

Αν αναφέρεσαι σε μένα γράφω πάντα καθιστή και ενίοτε ξαπλωτη.

Δεν γνωριζόμαστε τόσο καλά ώστε να αναφερθώ με τόσο υποτιμητικό ύφος για το πρόσωπο σου. Πρόσεξε όμως γιατί το έχεις πάρει προσωπικά ενώ δεν θα έπρεπε. Ποιος ο λόγος να γίνει κάτι τέτοιο για πες μου? Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω γιατί όπως ίσως ξέρεις έχω απαρνηθεί τον χαρακτηρισμό του προφήτη/ μάντη.

Πιθανώς να συνεχίσω το γράψιμο αν και πιστεύω πως έγινα κατανοητός.

δυστυχως δεν έγινες.

Αναμένω απάντηση για τα όσα σου είπα πιο πάνω μήπως και γίνω περισσότερο κατανοητός ώστε να παραμείνει & να επικρατήσει η ειρήνη & η γαλήνη στο φορουμ.

Λίγα λόγια και μεστά, δεν είναι και λίγο πράγμα να κινδυνεύεις & να βάζεις σε κίνδυνο την σχέση σου εξαιτίας μερικών ανεγκέφαλων.

Αν έμπλεξες τη σχέση σου στο φόρουμ, πολύ κακώς, αλλα αυτό είναι δικό σου θέμα.

Είπα ότι εγώ έθεσα σε κίνδυνο την σχέση μου με το να αποκαλύπτω πτυχές της ζωή μου στο φορουμ (δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο ανάμιξα την πραγματικότητα την δική μου με μία άγνωστη παρέα). Κουβέντα για την σχέση μου ΔΕΝ έχω κάνει εδώ μέσα και δεν υπάρχει περίπτωση να αναφερθώ σε οποιοδήποτε άτομο δεν έχει σχέση με το φορουμ.

Αυτά λοιπόν για την ώρα. Καλή φώτιση & χρόνια πολλά στους αυριανούς εορτάζοντες.

Επίσης.

Senior Member
    RainAndWind & Weird ευχαριστώ για τα θετικά σας μηνύματα.

Καλό απόγευμα να έχετε.

Senior Member
    :):)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    vince, η ψυχοθεραπεία προφανώς θα σου κάνει καλό.
    σχετικά με το αλκοόλ αν μπορείς να πίνεις περιστασιακά καλώς.
    το τσιγάρο προσπάθησε να το κόψεις.
    από τότε που το έκοψα νιώθω πολύ καλύτερα.
    και να τρως όσο πιο υγιεινά μπορείς.
    όλα αυτά από προσωπική εμπειρία ( εκτός από την ψυχοθεραπεία γιατί έκανα ψυχανάλυση ).
    σου εύχομαι τα καλύτερα. :)
    http://www.mazi.org.gr/

Originally posted by Θεοφανία

Ξέρεις Θεοφανία άργησα να καταλάβω σε τι είδους φορουμ μπαίνω και γράφω. Έκανα εγγραφή εδώ στο e-psychology με την προσδοκία να βρω ένα φορουμ ψυχολογίας και αντί αυτού ανακάλυψα ένα φορουμ γνωριμιών.

Δεν σε καταλαβαίνω. Έκανες κάποια γνωριμία εδώ μέσα που δεν σου βγήκε σε καλό? Γνώρισες κάποια κοπέλα και σου την έπεσε με τέτοιες προθέσεις, ενώ εσύ είχες άλλα στο μυαλό σου?

Σε όποιο μέρος και αν βρεθεί ένας άνθρωπος είναι φυσιολογικό να συμπαθήσει κάποιους άλλους ανθρώπους, κάποιους λιγότερο, κάποιους περισσότερο. Αν εννοείς αυτό που φαντάζομαι μάλλον λάθος είναι η διατύπωση σου.

εννοείται και αυτό συμβαίνει παντού, το θέμα με το φόρουμ γνωριμιων δεν κατάλαβα που αναφέρεται.

Μέγα λάθος η εγγραφή μου σε αυτό το φορουμ. Δικό μου.. δεν ξέρω αν το λάθος είναι δικό μου ξέρω όμως πως το πουλί μου δεν το έχω βουτηγμένο πουθενά όσον αφορά αυτό το φορουμ και το κάθε φορουμ και το κάθε site γνωριμιών τα οποία μου είναι παντελώς αδιάφορα.

Πάλι δεν σε καταλαβαίνω. Έβαλες το πουλί σου κάπου και το μετάνιωσες? Δεν το έβαλες και σε κατηγόρησαν?
    Πολύ ασάφεια.

Δεν κατάλαβα. Σου έδωσα την απάντηση και εσύ μου απαντάς με ερώτηση? Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις το μήνυμα μου.

το ξαναδιάβασα και αλήθεια σου λέω δεν κατάλαβα τίποτα. Μπορεί να στερούμαι βασικής νοημοσύνης και να δυσκολεύομαι. Θα το εκτιμούσα αν το έκανες πιο εύπεπτο, εσύ ή κάποιος άλλος που κατάλαβε.

Έκανα εγγραφή όχι για να βρώ γκόμενα, το οποίο άλλωστε προσπαθούσα να το ξεκαθαρίσω απο την αρχή αλλά για να βρώ κάποια διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας μου.

Πάλι τα ίδια. (Ερώτηση ρειν) : \"σε κακοποιησε κάποια διαδικτυακά εδώ μέσα\" ?

Είμαι πολύ μικρός ηλικιακά για να έχω τέτοιου είδους άποψη. Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

οκ

Αντίο αυτού, το φορουμ έγινε μέρος της καθημερινότητας μου και λυπάμαι πολύ που θα το πω, μερικοί θα έπρεπε να ντρέπονται που γράφουν με τα σκέλια ανάσκελα.

Αν αναφέρεσαι σε μένα γράφω πάντα καθιστή και ενίοτε ξαπλωτη.

Δεν γνωριζόμαστε τόσο καλά ώστε να αναφερθώ με τόσο υποτιμητικό ύφος για το πρόσωπο σου. Πρόσεξε όμως γιατί το έχεις πάρει προσωπικά ενώ δεν θα έπρεπε. Ποιος ο λόγος να γίνει κάτι τέτοιο για πες μου? Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω γιατί όπως ίσως ξέρεις έχω απαρνηθεί τον χαρακτηρισμό του προφήτη/ μάντη.

οκ, σορι αν το πηρα στραβα.

Πιθανώς να συνεχίσω το γράψιμο αν και πιστεύω πως έγινα κατανοητός.

δυστυχως δεν έγινες.

Αναμένω απάντηση για τα όσα σου είπα πιο πάνω μήπως και γίνω περισσότερο κατανοητός ώστε να παραμείνει & να επικρατήσει η ειρήνη & η γαλήνη στο φορουμ.

και γω.

Senior Member
    Θεοφανία, δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεται ο vince, αλλά μέσα σε αυτούς ίσως να αναφέρεται και σε μένα, γιατί τον ρώτησα προσωπικά και η απάντησή του, αν και όχι σαφής κατά 100%, με έβαλε σε σκέψεις.

Vince, αν μέσα σε όλα (γιατί αναφέρεσαι σε πολλά) αναφέρεσαι και στα πειράγματα που κάνω δημόσια τον τελευταίο καιρό - τα οποία δεν κάνω προς εσένα - (ο τρόπος σου πάντως είναι ιδιαίτερα απόλυτος, σκληρός και ηθικιστικός, βγάζοντας εντελώς δικά σου συμπεράσματα), δε φαντάστηκα ότι θα ενοχλούσα κανέναν, οπότε αν ενόχλησα με
    πειράγματα που δεν αφορούσαν εσένα τι να πω. Μάλλον ξεφεύγω κι εγώ ενίοτε είναι η αλήθεια από το χαρακτήρα του φόρουμ, μιας και τελευταία η ζωή μου με έχει βάλει σε ένα διαφορετικό δρόμο σκέψης και αμφισβητώ τον εαυτό μου συνεχώς.
    Βέβαια, αν προκλήθηκε γενική ενόχληση, μάλλον έχω λάθος εγώ.

Καλό απόγευμα.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Θεοφανία, δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεται ο vince, αλλά μέσα σε αυτούς ίσως να αναφέρεται και σε μένα, γιατί τον ρώτησα προσωπικά και η απάντησή του, αν και όχι σαφής κατά 100%, με έβαλε σε σκέψεις.

Vince, αν μέσα σε όλα (γιατί αναφέρεσαι σε πολλά) αναφέρεσαι και στα πειράγματα που κάνω δημόσια τον τελευταίο καιρό - τα οποία δεν κάνω προς εσένα - (ο τρόπος σου πάντως είναι ιδιαίτερα απόλυτος, σκληρός και ηθικιστικός, βγάζοντας εντελώς δικά σου συμπεράσματα), δε φαντάστηκα ότι θα ενοχλούσα κανέναν, οπότε αν ενόχλησα με
    πειράγματα που δεν αφορούσαν εσένα τι να πω. Μάλλον ξεφεύγω κι εγώ ενίοτε είναι η αλήθεια από το χαρακτήρα του φόρουμ, μιας και τελευταία η ζωή μου με έχει βάλει σε ένα διαφορετικό δρόμο σκέψης και αμφισβητώ τον εαυτό μου συνεχώς.

Καλό απόγευμα.

No offence, αλλά η οντότητα σου πρέπει να είναι μια τεράστια ενοχή έτσι?

Senior Member
    Χμ, ναι ισχύει και αυτό μερικές φορές...
    αλλά η απάντηση του vince προς εμένα ήταν η αφορμή για να απαντήσω
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Χμ, ναι ισχύει και αυτό μερικές φορές...
    αλλά η απάντηση του vince προς εμένα ήταν η αφορμή για να απαντήσω

Αα εννοείς u2u? Γιατί δεν σε έκανε quote σε αυτό το θρεντ.

Senior Member
    Να σου πω vince για μενα ποτε εχω την αισθηση οτι αρχιζουν τα σημαδια ψυχωσης?
    Λοιπον αν αρχιζεις και κατηγορεις τους αλλους...για οτι στραβο σημβαινει σε σενα και στην ζωη σου τοτε ειναι ενα σημαδι οτι κατι δεν παει καλα...οχι απαραιτητα ψυχωση αλλα στο συνολο σου σαν ανθρωπος.
    Ειναι λεπτες βεβαια οι ισορροπιες αν καποιος σου επιτεθει πρεπει να αμυνθεις και ειναι πραγματα που δεν μπαινουν ευκολα σε \"καλουπια\".
    Προσπαθησε να βρεις ισορροπιες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Να σου πω vince για μενα ποτε εχω την αισθηση οτι αρχιζουν τα σημαδια ψυχωσης?
    Λοιπον αν αρχιζεις και κατηγορεις τους αλλους...για οτι στραβο σημβαινει σε σενα και στην ζωη σου τοτε ειναι ενα σημαδι οτι κατι δεν παει καλα...οχι απαραιτητα ψυχωση αλλα στο συνολο σου σαν ανθρωπος.
    Ειναι λεπτες βεβαια οι ισορροπιες αν καποιος σου επιτεθει πρεπει να αμυνθεις και ειναι πραγματα που δεν μπαινουν ευκολα σε \"καλουπια\".
    Προσπαθησε να βρεις ισορροπιες.
    Θα συμφωνήσω με την προσωπική σου άποψη κηπ.
    Η μετάθεση του εσωτερικού μας \"θέματος\" σε εξωτερικούς παράγοντες, είναι και για μένα μια ένδειξη ανισορροπίας, με την ευρεία έννοια.

Πιστεύω οτι μπορεί κανείς εύκολα να προβάλλει κομμάτια του εαυτού του πάνω στους άλλους... και δεν χρειάζεται να έχει ψύχωση για να το κάνει.

Την καλημέρα μου :)
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by PETRAN

Καλό απόγευμα.

No offence, αλλά η οντότητα σου πρέπει να είναι μια τεράστια ενοχή έτσι?
    off topic και ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη,αλλά το θεωρώ σημαντικό.Ανώνυμη,αυτό που σου επεσήμανε ο Petran πρόσεξέ το.Για ποιο λόγο βάζεις τον εαυτό σου σε θέση να απολογείται αδιάκοπα;Για ποιο λόγο εξέλαβες ως hint προσωπικό κάποιες γενικόλογες παρατηρήσεις;Eάν ο vince ήθελε να σου πει κάτι ευθέως,σ\'εσένα,έχω διαπιστώσει πως θα το έκανε.Για να μην το επιλέξει,να μην αναφερθεί σε σένα,προφανώς αυτό που φαντάστηκες δεν ισχύει.Ούτε εγώ το διαπίστωσα πουθενά.Οπότε γιατί αισθάνεσαι να μπαίνεις σε αμυντική στάση,δίχως να υπάρχει ο λόγος;Σκέψου το.:)
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Καλημέρα,

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Συνεχίζω με τα φάρμακα καθώς και με τις θετικές (&σταδιακές) αλλαγές που προσπαθώ να επιβάλλω στη ζωή μου (γυμναστική, διατροφή, λίγο ποτό, λιγότερο κάπνισμα).

Κάτι που έμαθα καλά είναι πως πρέπει να αποφεύγουμε την πίεση (στρες) και την υπερβολική σκέψη (νοητικό ζόρισμα) που οδηγεί σε αδιέξοδες καταστάσεις. Πόσο μάλλον που το θέμα μας δεν είναι κάτι άλλο πέρα από μια ψυχική ευαισθησία. Είναι έτσι εύκολο να οδηγηθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις και να πληγώσουμε τους εαυτούς μας.

Άα και ένα tip για όσους θέλουν να επωφεληθούν από μια σωστή διατροφή. Το βασικό καύσιμο του εγκεφάλου είναι οι υδατάνθρακες. Είναι κάτι που έχω παρατηρήσει εκ προσωπικού βιώματος.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast