Results 16 to 30 of 59
Thread: ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
-
06-01-2010, 01:52 #16
Originally posted by ΜΠΟΥΦΟΣ
Πίστευα πως ναι,για να είμαι πιο σαφής μεχρι πρόσφατα έλεγα φωναχτά \"Δεν με νοιαζει που φερεσαι ασχημα εγω δεν εξαρτώμαι απο αυτό ,θα σου δείξω οτι αυτό που πρεσβεύω είναι στάση ζωής,μιας κάλύτερης ζωής\"
Ομως, καλό μου, ενιωθα κάποια απο τα χτυπήματα να με πονάνε και σάμπως να μαζευτήκανε περισσότερα απο όσα τελικά αντέχω.Νιώθω πια σαν σάκος του μποξ.Και μεχρι τώρα γελούσα αλλα αρχίζω να αναθεωρώ ή ετσι νομίζω, δεν ξέρω που θα με πάνε οι προβληματισμοί μου.
Κοίτα ας είμαστε ειλικρινείς.
Κάποιος που έχει φτάσει τον εαυτό του στο ιδανικο, (αφού προσπαθεί να κάνει το ίδιο και με τους άλλους), θα ήξερε πρώτα απ όλα πως είμαστε άνθρωποι. Έχουμε αδυναμίες, τρύπες και θέματα.
Θεωρώ πως αυτού του είδους οι \"σωτήρες\" προς τον καθένα, πρώτα απ όλα θέλουν να σώσουν τον εαυτό τους με καράβι την επιβεβαίωση και έπειτα τους άλλους.
Μόνη σου είπες πως αυτό που έψαχνες ήταν η αγάπη.
Η αγάπη όμως γλυκεια μου δεν κερδίζεται με το να κάνουμε τον καλό σαμαρείτη στους άλλους. Θέλει κόπο και ισότιμες σχέσεις.
Μπορεί να σου μιλάω γενικόλογα, αλλα δεν μας έχεις πει κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής γι αυτό και κρατώ κάποιες επιφυλλάξεις.
- 06-01-2010, 02:02 #17
Ρεμεντυ,οχι ...
δεν έιναι αυτό.Οπως καταλαβαίνεις η δικη μου συνομοταξία τα βρίσκει σε ¨πνευματικό επιπεδο ¨με τους ομοίους της.
Αναζητω και ΕΧΩ ανθρώπους που βλεπουν και πραττουν ομοιως.Μα δεν τους εχεις πάντα κοντά σου..Εχω αντίληψη,για αυτο ισως και πονάω τόσο.Το ανευ ορων και ορίων δεν με αφορά ,εχω απολυτη επίγνωση του τι κάνω ,σε ποιον και γιατι .
Είναι δύσκολο ,είναι ψυχοφθόρο εισπραττω ειρωνία ,απορριψη ,αδιαφορία και λεω οτι δεν έχω το κουραγιο να συνεχίσω να το κάνω πια.
Με βλέπω να περιορίζομαι σε θεωρείες και να ξεκουραστώ για λιγο καιρό..
06-01-2010, 02:03 #18
ξέρεις καμμοά φορά γινόμαστε τόδο δοτικοί που γυρνάει μπούμερανγ.Μέχρι και να γίνουμε βαρετοί, κουραστικοί.Κλασικό παράδειγμα η μάνα μου που με την δικαιολογία εγώ να βοηθήσω ήθελα γώ η κακομοίρα κλπ γίνεται κουραστική γιατί στην πραγματικότητα εμένα θα βοηθούσε πεαγματικά εκεί που θα ήθελα εγώ και οχι εκεί που η ίδια διάλεγε.Εχω και εγώ αυτή τη τάση και προσπαθώ να με κοντρολάρω όσο γίνεται και να βοηθώ όσο μπορώ πιο συγκεκριμένα χωρίς να περιμένω ανταπόκριση.το κάνω για μένα και μόνο.Μήπως περιμένεις να σου δείχνουν την αγάπη τους γιατί την εχεις γενικότερα ανάγκη;και εγώ εδώ ανήκω θέλω αγάπη και αποδοχή τα γράφω γιατί δεν είμαι καλύτερη μην νομίζεις.μήπως αυτή η δοτικότητα μας αδειάζει;
06-01-2010, 02:06 #19
Ρεμεντυ,οχι ...
δεν έιναι αυτό.Οπως καταλαβαίνεις η δικη μου συνομοταξία τα βρίσκει σε ¨πνευματικό επιπεδο ¨με τους ομοίους της.
Αναζητω και ΕΧΩ ανθρώπους που βλεπουν και πραττουν ομοιως.Μα δεν τους εχεις πάντα κοντά σου..Εχω αντίληψη,για αυτο ισως και πονάω τόσο.Το ανευ ορων και ορίων δεν με αφορά ,εχω απολυτη επίγνωση του τι κάνω ,σε ποιον και γιατι .
Είναι δύσκολο ,είναι ψυχοφθόρο εισπραττω ειρωνία ,απορριψη ,αδιαφορία και λεω οτι δεν έχω το κουραγιο να συνεχίσω να το κάνω πια.
Με βλέπω να περιορίζομαι σε θεωρείες και να ξεκουραστώ για λιγο καιρό..
κατι δεν καταλαβαινω μαλλον,ωστοσο..
εφοσον εχεις διπλα σου ανθρωπους σαν εσενα και δεν σε αφορα το δοσιμο χωρις αναγνωριση και σεβασμο, για ποιον λογο και απο ποιους εισπρατεις ειρωνια , απορριψηκαι αδιαφορια???
δεν καταλαβαινω...
06-01-2010, 02:08 #20
Originally posted by Θεοφανία
Πίστευα πως ναι,για να είμαι πιο σαφής μεχρι πρόσφατα έλεγα φωναχτά \"Δεν με νοιαζει που φερεσαι ασχημα εγω δεν εξαρτώμαι απο αυτό ,θα σου δείξω οτι αυτό που πρεσβεύω είναι στάση ζωής,μιας κάλύτερης ζωής\"
Ομως, καλό μου, ενιωθα κάποια απο τα χτυπήματα να με πονάνε και σάμπως να μαζευτήκανε περισσότερα απο όσα τελικά αντέχω.Νιώθω πια σαν σάκος του μποξ.Και μεχρι τώρα γελούσα αλλα αρχίζω να αναθεωρώ ή ετσι νομίζω, δεν ξέρω που θα με πάνε οι προβληματισμοί μου.
Δεν με πειράζει που είσαι επιφυλλακτικη ,καθόλου όμως.
Σου ζητω απλα να μη με κρίνεις. Δεν χρειαζομαι επιβεβαιωση ,είμαι σίγουρη γι αυτο.Και είμαι πάντοτε ειλικρινης..Η αγάπη είναι ενα καλό κίνητρο.
Κοίτα ας είμαστε ειλικρινείς.
Κάποιος που έχει φτάσει τον εαυτό του στο ιδανικο, (αφού προσπαθεί να κάνει το ίδιο και με τους άλλους), θα ήξερε πρώτα απ όλα πως είμαστε άνθρωποι. Έχουμε αδυναμίες, τρύπες και θέματα.
Θεωρώ πως αυτού του είδους οι \"σωτήρες\" προς τον καθένα, πρώτα απ όλα θέλουν να σώσουν τον εαυτό τους με καράβι την επιβεβαίωση και έπειτα τους άλλους.
Μόνη σου είπες πως αυτό που έψαχνες ήταν η αγάπη.
Η αγάπη όμως γλυκεια μου δεν κερδίζεται με το να κάνουμε τον καλό σαμαρείτη στους άλλους. Θέλει κόπο και ισότιμες σχέσεις.
Μπορεί να σου μιλάω γενικόλογα, αλλα δεν μας έχεις πει κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής γι αυτό και κρατώ κάποιες επιφυλλάξεις.
06-01-2010, 02:09 #21
ισως εχει δικιο η θεοφανια λεγοντας οτι μιλωντας γενικολογα και θεωρητικα, μιλαει ο καθενας για οτι καταλαβε....
ισως αν μας περιεγραφες μια συγκεκριμενη περιπτωση σχεσης σου που σε απογοητευσε να μπορουσαμε να βγαλουμε μια ακρη...
06-01-2010, 02:14 #22
Originally posted by Remedy
ισως εχει δικιο η θεοφανια λεγοντας οτι μιλωντας γενικολογα και θεωρητικα, μιλαει ο καθενας για οτι καταλαβε....
ισως αν μας περιεγραφες μια συγκεκριμενη περιπτωση σχεσης σου που σε απογοητευσε να μπορυσαμε να βγαλουμε μια ακρη...
Συμφωνω. Με γενικόλογα μπορούμε να γίνουμε και άδικοι μαζί σου και μιας και εισαι και νεο μέλος μη σε τρομάξουμε βρδιάτικα...:)
06-01-2010, 02:22 #23
ρεμεντυ δεν με αφορά το ανευ ορων και ορίων ΑΛΛΑ ο σεβασμος...Με αφορά με παρααφορά θα έλεγα..
Θα σου εξηγήσω..Το να είσαι δοτικος ,για μένα περικλειει πραγματα οπως : να εχεις κατανοήση, να περιμένεις ο άλλος να βρει το χρόνο του να επεξεργαστει τα πραγματα ,να προσπερασεις τα επικοινωνιακα προβληματα ,να διαθεσεις χρονο να συζητησεις ,να βγεις εξω αν το απαιτουν οι συνθηκες και αλλα που τωρα δεν μπορω να σκεφτω...
Ερχονται απο τους αλλους οι αμφισβητισεις \" δεν μπορει κατι θελει αυτη \" ή π.χ \" εγω της εκλεισα τη πορτα μόλις την ειδα στο διάδρομο και αυτη με καλημέρισε την επομένη\" και τετοιας φυσεως τεκτενόμενα έχουν αρχίσει να με κάνουν να χάνω την πίστη μου να δινω σιγα σιγα σημασια σε μικρα ασήμαντα πραγματακια..
Η αληθεια είναι οτι υπολειτουργω τετοια ωρα και ισως να μην ειμαι οσο σαφής θα ηθελα..
06-01-2010, 02:35 #24
Αυτό που με απογοήτευσε έιναι το εξής.
Βρήκα στο διώρποφο που μενω γονείς και κόρη σφαγμενους χρονια.Να μη θελουν να δουν ο ενας τον αλλο.Να ερχονται επισκεψη και η κορη να μη θελει να δει τους γονεις(ψυχολογος παρακαλώ η κορη).Η δόλια η μάνα να βγαίνει στην ταρατσα και να φωνα ζει και να ουρλιαζει το παιδι μου το παιδι μου.Η κορη με πασης φυσεως προβληματα, περιττο βαρος ,επιθετικουητα (την πρωτη φορα που με ειδε σπιτι τους μου επιτεθηκε),αγχος για το περασμα των χρονων της κτλ.
Τι έγινε?
Ποια ειναι καλυτερη εξελιξη που μπορειτε να φανταστειτε?Αυτη.Μεσα σε 2 χρόνια όμως.
Και να σας πω?Εχθες με ειπε ηλιθια για ολο αυτο!!!!!
Δεν ζητησα ευχαριστω αλλα αυτο το ηλιθια καπως μου ηρθε..Αυτα Ελπιζω να μη σας κουρασα..
06-01-2010, 02:38 #25
Αυτό που με απογοήτευσε έιναι το εξής.
Βρήκα στο διώρποφο που μενω γονείς και κόρη σφαγμενους χρονια.Να μη θελουν να δουν ο ενας τον αλλο.Να ερχονται επισκεψη και η κορη να μη θελει να δει τους γονεις(ψυχολογος παρακαλώ η κορη).Η δόλια η μάνα να βγαίνει στην ταρατσα και να φωνα ζει και να ουρλιαζει το παιδι μου το παιδι μου.Η κορη με πασης φυσεως προβληματα, περιττο βαρος ,επιθετικουητα (την πρωτη φορα που με ειδε σπιτι τους μου επιτεθηκε),αγχος για το περασμα των χρονων της κτλ.
Τι έγινε?
Ποια ειναι καλυτερη εξελιξη που μπορειτε να φανταστειτε?Αυτη.Μεσα σε 2 χρόνια όμως.
Και να σας πω?Εχθες με ειπε ηλιθια για ολο αυτο!!!!!
Δεν ζητησα ευχαριστω αλλα αυτο το ηλιθια καπως μου ηρθε..Αυτα Ελπιζω να μη σας κουρασα..
συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω...
06-01-2010, 02:50 #26
Η ιστορια ειναι καπως ετσι :Πέρασα πολλά βράδια να παρηγορώ τη μαμα ,Οταν η κορη μου ελεγε τα δικα της της εξηγουσα ποσο σημαντικοι ειναι οι γονεις μας και της αποκαλυπτα ποσο υπεφεραν οι δικοι της.Ευτυχως το χασμα σιγα σιγα μικρυνε.Την βοηθησα να παει γυμναστηριο (πηγα κι εγω μαζι της).Της άλλαξα την γκαρνταρομπα (32 χρονων φορουσε ρουχα για γριες) της αγόρασα ρουχα γιατι δεν δουλευε...Ο φιλος της δεν την ηθελε ..Ομως τον πλησιασαμε και αυτον και βγαιναμε και μαζι... μεχρι που αυτη εμεινε εγκυος..Το βασικοτερο ομως ειναι οτι πραγματικα τους αγαπουσα και οτι εκανα το εκανα με την καρδιά μου.
06-01-2010, 02:56 #27
Η ιστορια ειναι καπως ετσι :Πέρασα πολλά βράδια να παρηγορώ τη μαμα ,Οταν η κορη μου ελεγε τα δικα της της εξηγουσα ποσο σημαντικοι ειναι οι γονεις μας και της αποκαλυπτα ποσο υπεφεραν οι δικοι της.Ευτυχως το χασμα σιγα σιγα μικρυνε.Την βοηθησα να παει γυμναστηριο (πηγα κι εγω μαζι της).Της άλλαξα την γκαρνταρομπα (32 χρονων φορουσε ρουχα για γριες) της αγόρασα ρουχα γιατι δεν δουλευε...Ο φιλος της δεν την ηθελε ..Ομως τον πλησιασαμε και αυτον και βγαιναμε και μαζι... μεχρι που αυτη εμεινε εγκυος..Το βασικοτερο ομως ειναι οτι πραγματικα τους αγαπουσα και οτι εκανα το εκανα με την καρδιά μου.
06-01-2010, 03:00 #28
Μη νομίζεις οτι παραμελούσα τον εαυτο μου η τον αντρα μου.Μα αυτο λεω, βρηκα χώρο στη ζωη μου ευκολα..εχω αριστη σχεση με τον συζυγό μου, ολα καλα !
06-01-2010, 03:08 #29
Μη νομίζεις οτι παραμελούσα τον εαυτο μου η τον αντρα μου.Μα αυτο λεω, βρηκα χώρο στη ζωη μου ευκολα..εχω αριστη σχεση με τον συζυγό μου, ολα καλα !
06-01-2010, 03:11 #30
Είμαι 30 δεν εχω ακομα παιδια..εσυ?
Η εμφάνισή μου είναι απελπισία.
25-07-2025, 20:11 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή