Results 1 to 12 of 12
Thread: Αμπελοφιλοσοφιες....
-
06-01-2010, 11:55 #1
Αμπελοφιλοσοφιες....
Ειμαστε ξεχωριστες οντοτητες...ζουμε μεσα σε μια σφαιρα και αυτα που αντιλαμβανομαστε αποτελειται απο ενα συνολο ψευδαισθησεων...το πως βλεπει τον κοσμο ο καθενας ξεχωριστα σαν ατομο.
Αλληλεπιδρουμε με τις αλλες σφαιρες τοσο απο αναγκη για επιβιωση...ωστε να συνεχισει να λαμπει και η δικια μας σφαιρα...οσο και απο πληξη...βαρετα ειναι ολα για να δουμε και την αλλη σφαιρα:P
Ας προσπαθησω και εγω να παρω-δωσω κατι....επ εδω ειμαι υπαρχω,με βλεπετε οτι υπαρχω?
Ναι σε βλεπουμε απαντανε οι αλλες σφαιρες και εμεις εδω ειμαστε και φωναζουμε...θελουμε να παρουμε-δωσουμε και εμεις κατι:)
Υπαρχω...ναι με του ειπαν οι αλλες σφαιρες και τους ειπα και εγω με τη δικια μου υπαρξη οτι ναι υπαρχουν και αυτες.
Ποιες ειναι οι λυσεις που βαδιζουμε...θα συνεχισουμε να υπαρχουμε...γιατι υπαρχουμε?
Αν ενωθουμε μηπως βρουμε αυτο που θελουμε?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 06-01-2010, 11:59 #2
Καλα ειμαι:P...σε περιπτωση που αναρωτιεστε lol
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-01-2010, 12:22 #3
Originally posted by keep_walking
Ειμαστε ξεχωριστες οντοτητες...ζουμε μεσα σε μια σφαιρα και αυτα που αντιλαμβανομαστε αποτελειται απο ενα συνολο ψευδαισθησεων...το πως βλεπει τον κοσμο ο καθενας ξεχωριστα σαν ατομο.
Αλληλεπιδρουμε με τις αλλες σφαιρες τοσο απο αναγκη για επιβιωση...ωστε να συνεχισει να λαμπει και η δικια μας σφαιρα...οσο και απο πληξη...βαρετα ειναι ολα για να δουμε και την αλλη σφαιρα:P
Ας προσπαθησω και εγω να παρω-δωσω κατι....επ εδω ειμαι υπαρχω,με βλεπετε οτι υπαρχω?
Ναι σε βλεπουμε απαντανε οι αλλες σφαιρες και εμεις εδω ειμαστε και φωναζουμε...θελουμε να παρουμε-δωσουμε και εμεις κατι:)
Υπαρχω...ναι με του ειπαν οι αλλες σφαιρες και τους ειπα και εγω με τη δικια μου υπαρξη οτι ναι υπαρχουν και αυτες.
Ποιες ειναι οι λυσεις που βαδιζουμε...θα συνεχισουμε να υπαρχουμε...γιατι υπαρχουμε?
Αν ενωθουμε μηπως βρουμε αυτο που θελουμε?
Αλλά η ύπαρξη έχει νόημα, πέρα απο την όποια αλληλεπίδραση.
Στην ένωση που λες, φαντάζομαι ένα μωισακό χρωμάτων, δερμάτων , ματιών, οπτικών, μουσικών, προοπτικών, αρωμάτων κοκ.
Κάπως έτσι \"αισθάνομαι\" την ανθρωπότητα μέσα σε μια αέναη αφηρημένη ένωση.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-01-2010, 12:30 #4
Αλλά η ύπαρξη έχει νόημα, πέρα απο την όποια αλληλεπίδραση.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-01-2010, 12:36 #5
Αλλά η ύπαρξη έχει νόημα, πέρα απο την όποια αλληλεπίδραση.
Γιατί μπορώ κάλλιστα να αλληλεπιδρώ διακαώς αλλά να μην έχω βρει τον εαυτό μου, παρόλαυτά.
Ποτέ δεν υποτίμησα την αξία της μοναχικότητας.
Ούτε και την αξία της αλληλεπίδρασης.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-01-2010, 12:49 #6
Μα τον εαυτο σου δεν θα τον βρεις ποτε αγαπητη weird...το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να προσπαθεις και να μαθαινεις συνεχεια,να προχωρας.
Ο χθεσινος σου εαυτος ειναι αραγε ιδιος με τον τωρινο?
Ψαξε-ψαξε δεν θα το βρεις καπως ετσι ειναι το παιχνιδι...πλακα εχει:P
Τουλαχιστον εχουμε κατι να ασχολιομαστε που λεει ο λογος...οταν δεν μας απασχολουν αλλα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-01-2010, 13:15 #7
Μα τον εαυτο σου δεν θα τον βρεις ποτε αγαπητη weird...το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να προσπαθεις και να μαθαινεις συνεχεια,να προχωρας.
Ο χθεσινος σου εαυτος ειναι αραγε ιδιος με τον τωρινο?
Ψαξε-ψαξε δεν θα το βρεις καπως ετσι ειναι το παιχνιδι...πλακα εχει:P
Τουλαχιστον εχουμε κατι να ασχολιομαστε που λεει ο λογος...οταν δεν μας απασχολουν αλλα.
Είναι μια διαρκής διαδικασία, χωρίς τελικό προορισμό.
Το ταξίδι είναι που μετράει. Και το να ζεις σε επαφή με τον εαυτό σου, στην διάρκεια της διαδρομής, είναι μια εκπληκτικά ωραία εμπειρία.
Αυτή η επαφή διευκολύνεται απο την αλληλεπίδραση ( έρωτας, φιλιά και κάθε άλλου είδους επαφή) άλλοτε όμως απαιτείται και η μοναχικότητα.
Φυσικά και η έννοια του εαυτού είναι ρευστή.
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να είσαι σε επαφή με αυτό που κάθε φορά είναι ο εαυτός σου.
Η εμπειρία της ζωής καθαυτής στα δικά μου μάτια είναι τόσο σημαντική που υπερβαίνει το ίδιο το νόημά της.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-01-2010, 15:24 #8
Σφαίρες, άλλες γυαλιστερές, αλαβάστρινες, άλλες πολύχρωμες, άλλες όχι και τόσο.
Άλλες χτυπημένες, οβάλ, ημι-φουσκωμένες, άλλες ελαστικές, άλλες δύσκαμπτες, άλλες βαριές, άλλες ελαφριές. Άλλες ...
Όλες μα όλες, τόσο ξεχωριστές και τόσο όμοιες. Όλες μα όλες, με τη δική τους αξία.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
06-01-2010, 15:39 #9
... Κηπ, ακούγοντας αυτό το κομμάτι - από έναν αγαπημένο μου καλλιτέχνη - δέχομαι πάντα μια ευχάριστη... αλληλεπίδραση... ;) ... φαντάζομαι έναν πιτσιρικά που αφού έκανε μαμουνιά - χεχε - αντί να τρέξει να κρυφτεί, παίρνει το ποδήλατό του κι αρχίζει το ταξίδι του ακολουθώντας ένα κόκκινο μπαλόνι που του... κλείνει το μάτι παιχνιδιάρικα... :) ...
(... Ανώνυμη;... το μπαλόνι είναι φουσκωμένο στο φουλ... ;) ...)
http://www.youtube.com/watch?v=ULKorgHoFsc
:)
06-01-2010, 17:06 #10
Χμ, τότε θά ήθελα η σφαίρα μου να είναι ένα κόκκινο αιωρούμενο μπαλόνι.
:)-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
06-01-2010, 19:25 #11
Καλα ειμαι:P...σε περιπτωση που αναρωτιεστε lol"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-01-2010, 23:48 #12
:) βασικα κιπακο μου..εμεσα..μιλασ για το περιβοητο νοημα τησ ζωησ και της υπαρξησ τησ ζωησ..
απλωσ θα πω..
ευτυχια...
αγαπη,ισσοροπεια-γαληνη, συνεχεια, εξελιξη...
αυτο ειναι νομιζω..
ειτε λεγεται λογικη ειτε οικογενεια , ειτε τεχνη ειτε αγγιγμα....ειτε φιλοσοφια...ειτε..χμ..δεν ξερω τι αλλο..
ολα καταληγουν σε ενα..στην αναζητηση..και στην ευτυχια...
.................................................. ........................................
.................................................. ....................
η δικη μου σφαιρα θα ηθελα να ειναι διαφανη..και μεσα της να ειχε μια αλλη λευκη...οπου θα μπορουσα να κριβομαι οποτε θελω....αλλα με μια μικρη κλωστουλα..για να μπορεσει να με πιασει καποιοσ.... :)...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....