Results 1 to 10 of 10
Thread: Βοήθεια..
-
04-01-2010, 17:06 #1
Βοήθεια..
Παιδιά χρειαζομαι βοηθεια! Δε ξερω τι να κανω με αυτο το αγχος που εχω!Αγχώνομαι με οτιδηποτε!Δεν ειναι κατασταση αυτη.Πάντα ημουν γενικα αγχωδες ατομο αλλα το τελευταιο χρονο το εχω παρακανει.. Και για να καταλαβετε για τι κατασταση μιλαω,θα σας πω οτι πριν κανα 2-3 μηνες ειχα παθει κατι και ειχα τρομερη φαγουρα στο σωμα μου.Οι γιατροι μου εδωσαν ενα σωρο κρεμες και τελικα κατεληξαν οτι δεν εχω κατι αλλα οτι η φαγουρα προερχεται απο αγχος,και μου εδωσαν αντικαταθλιπτικα.Μολις τα πηρα,μετα απο 2-3 μερες η φαγουρα σταματησε.Τωρα εχω σταματησει τα χαπια αυτα αλλα τις τελευταιες μερες που αρχισα να αγχωνομια με καποια θεματα αρχισε παλι η φαγουρα,αλλα σε πιο μικρο βαθμο..Και σκεφτομαι τωρα:αν ειναι οποτε να αγχωνομαι να με πιανει φαγουρα, τι θα κανω;;;
- 05-01-2010, 00:50 #2
Sunny σε καταλαβαίνω, κάτι παρόμοιο είχα πάθει κι εγώ όταν πρωτοξεκίνησε το φοβερό άγχος μου. Είχα γεμίσει κόκκινα εξανθήματα.
Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι κάτι οργανικό, είναι από το άγχος σου. Άρα θα πρέπει κάτι να κάνεις για αυτό.
\'Ένας ειδικός θα σε βοηθήσει να το διαχειριστείς, αν βλέπεις ότι μόνη σου δεν μπορείς. Γενικά το σώμα σου σου χτυπάει ένα καμπανάκι για να σε φροντίσεις. Εσύ τι κάνεις για αυτό;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
05-01-2010, 00:55 #3
νομιζω πως δε κανω τιποτα..προσπαθω αλλα δε φευγει με τιποτα το αγχος μου..να φανταστεις μπορει να ξυπνησω το βραδυ τυχαια και να μου ερθει στο μυαλο οτι δεν εχω διαβασει για καποιο μαθημα της εξεταστικης και να αγχωθω..αστα..δραμα
εσυ τι εκανες γι αυτο;
05-01-2010, 01:04 #4
Άργησα πολύ να κάνω κάτι γι\'αυτό Sunny, ίσως και να είμαι παράδειγμα προς αποφυγή:Ρ
Τώρα κάνω ψυχοθεραπεία.
Σκέφτηκες αυτό το ενδεχόμενο;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
05-01-2010, 01:15 #5
Μου εχει περασει απο το μυαλο..Αλλα κολλαω.Δε ξερω γιατι.Νιωθω οτι ισως να μη με βοηθησει.. τι να πω.
05-01-2010, 01:30 #6
Πιστεύεις ίσως ότι το πρόβλημά σου δεν είναι τόσο έντονο ώστε να πρέπει να πάρεις τη συγκεκριμένη βοήθεια;
Αν ναι, μπορεί και να έχεις δίκιο, εσύ θα το δεις στην πορεία. Απλά μην το αφήνεις. Δοκίμασε χαλαρωτική γυμναστική, τροφές που βοηθούν, ομοιοπαθητική, δες ποια είναι τα όριά αντοχής/ανοχής σου και σεβάσου τα πρώτα εσύ και μετά οι άλλοι.
Αλλά και η ψυχοθεραπεία είναι ένα ωραίο ταξίδι, ανακαλύπτεις τόσα πράγματα και βελτιώνεις τη ζωή σου πραγματικά...
Εσύ θα επιλέξεις, βλέποντας και κάνοντας.
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
05-01-2010, 01:33 #7
Πες μου γι αυτο.Εσενα σε βοηθησε πολυ;Η ψυχοθεραπεια ηταν αυτη που σε βοηθησε να βρεις ποιο ειναι το προβλημα;
05-01-2010, 01:40 #8
Με βοήθησε πολύ ναι. Όχι και ότι τα άφησα όλα πάνω της. Δεν μπορώ να σου πω ότι τα έχω λύσει όλα όσα θα ήθελα.
Σίγουρα βλέποντας τον εαυτό μου σε σύγκριση με αυτό που ήμουν κάποια χρόνια πιο πριν, βλέπω διαφορές, και όχι μόνο σε ότι αφορά το άγχος. Πιστεύω πάντως πως είμαι σε καλό δρόμοΔεν είναι πάντα εύκολη η αλλαγή, ακόμα και των αγχωδών σκέψεων, ίσως πρέπει να ανατρέψεις πολλά σου πιστεύω για να γίνει η πολυπόθητη αλλαγή, και αυτό πολλές φορές σε αποσταθεροποιεί και σε θέτει υπό μεγάλη αυτο-αμφισβήτηση, αλλά έτσι λειτουργεί...
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
05-01-2010, 01:56 #9
Απλα νιωθω σα να ξερω πια ειναι τα πραγματα που μου φταινε γι αυτο δε χρειαζεται να ζητησω βοηθεια.Το θεμα ειναι οτι δε μπορω να τα βαλω σε ταξη..
05-01-2010, 02:04 #10
Να σου πω...
Μπορεί όντως και να τα ξέρεις. Μπορεί όμως και όχι, απλά να πιστεύεις ότι τα ξέρεις
Αφού δεν είσαι σίγουρη τότε για την ψυχοθεραπεία, προσπάθησε μόνη σου αρχικά. Είναι σημαντικό το να επιλέγεις κάθε φορά αυτό που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει.
Νιώθεις ότι δεν μπορείς να τα βάλεις σε τάξη γιατί το άγχος σου έχει ξεφύγει από τα πιο νορμάλ όρια, έτσι;
Άρα, πρέπει να βρεις τρόπους και να αποσπάσεις την προσοχή σου από αυτό αλλά και να βρεις ποια είναι τελικά αυτά τα πράγματα που πραγματικά σε πιέσανε και σε πιέζουν ίσως, εκτός από τα πιο επιφανειακά όπως πχ η εξεταστική. Μπορεί και εσύ η ίδια να έμαθες να πιέζεις τον εαυτό σου και να είσαι πολύ αυστηρή μαζί του...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια