ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 17 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 245
    Senior Member
    \'... Δεν μπορώ να καταλάβω και ειλικρινά δεν μπορώ να αντεπεξέλθω στις παρούσες συνθήκες.
    Μου είναι πολύ δύσκολο να δεχθώ ότι σε έναν χώρο όπως αυτός εδώ που υποτίθεται ότι λειτουργεί για να υποστηρίξει τους πάσχοντες και τους αναξιοπαθούντες, υπάρχουν μέλη που προτάσσουν τον εγωισμό τους και έχουνε σαν απώτερο σκοπό να πούνε την τελευταία κουβέντα.
    Ακόμη περισσότερο λυπάμαι που βλέπω μέλη επικινδύνως να διαχειρίζονται άτομα και καταστάσεις, τα οποία βρίσκονται σε πολύ η απλά δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.
    Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά που μπορεί να οδηγήσει όλη αυτή η μεγαλομανία και η έλλειψη ηθικής απέναντι στον συνάνθρωπό μας.
    Όμως όπως είπα είναι ένας ανοιχτός χώρος εδώ μέσα και πρέπει να ανεχτούμε πολλές καταστάσεις.
    Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς αυτού του είδους τα προβλήματα είναι απλά να τους γυρίσει την πλάτη. Όταν δεν θα έχουν που να απευθυνθούν θα σιωπήσουν από μόνοι τους.
    Το άσχημο είναι ότι απευθύνονται στα ταπεινότερα των συναισθημάτων μας και δυστυχώς είναι ανθρωπίνως εξαιρετικά δύσκολο να τους αποφύγεις.

Υ.γ.

Σε ευχαριστώ για τις καλές σου κουβέντες...\'

... σε μένα Κνουλπ, δε τίθεται θέμα του κατά πόσο μου είναι δύσκολο να το δεχτώ, όσο το ότι μου είναι στενάχωρο. Συμβαίνει έξω, συμβαίνει πάντα και σχεδόν παντού. Πόσο μάλλον εδώ που όπως λες κι εσύ υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται υποστήριξη. Κι αναλόγως της αδυναμίας τους, αφήνονται ή όχι έρμαια στις διαθέσεις κάποιων που δεν έιναι και οι καλύτερες πάντα. Όσο πιο αδύναμος δηλώνεις, τόσο περισσότερο τηρείς τις προϋποθέσεις για να γίνεις υποχείριο του οποιουδήποτε. Λες ότι δε ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό. Μα δεν οδηγεί πουθενά, απλά για μένα είναι ο ανώδυνος και εσφαλμένος τρόπος για να κουκουλώνονται οι αδυναμίες όσων το κάνουν. Όταν όμως ο δικός μας ανώδυνος τρόπος γεννιέται απ\' την οδύνη του άλλου, ναι γίνεται επικίνδυνο. Μου είναι προφανές πως τελικά μάλλον δε πάει και πολύ καλά η \'έξω\' ζωή όταν εδώ ή σε ανάλογους χώρους, γίνεται κάποιος οπαδός τέτοιων συμπεριφορών. Όταν ήμουν άρρωστη Κνουλπ, είχα γύρω μου 10 άτομα. Οι 8 πήραν τον πούλο γιατί υπέθεσαν ότι \'ανήμπορος ή αδύναμος\' συνοδεύεται πάντα κι απ\' το \'ηλίθιος\'. Εν ολίγοις, δε τους έδωσα την \'χαρά\' να ταΐσουν τη δική τους ανεπάρκεια. Οι 2 που έμειναν, άφησα να με χειριστούν για δικό μου όφελος. Την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση στη ζωή τους, την έπαιρναν με το σπαθί τους και δε περίμεναν να τη νιώσουν μέσω εμού. Κι όταν ήμουν αλκοολική, πάλι έδωσα τον πούλο σε κάποιους που επιχείρησαν το ίδιο. Μακάρι όλοι μας να είμαστε σε θέση να το αντιλαμβανόμαστε όποτε πάει να συμβεί, αλλά δυστυχώς δε γίνεται πάντα αυτό. Όπως είπε και η Ρέίν, ό,τι έχουμε να αποδείξουμε, στο τομάρι μας το αποδεικνύουμε. Οι άλλοι θα συνεχίσουν να είναι όπως είναι και ο άνθρωπος δε πάει μπρος με την επιβεβαίωση των άλλων αλλά με το τί κάνει για τον εαυτό του. Είτε με αποδεχτούν οι άλλοι, είτε όχι, στο φεγγάρι δε θα φτάσω αν δε κουνήσω τα πόδια μου. Αλλά για να τα κουνήσω, οφείλω να με προστατεύω ταυτόχρονα από καλοθελητές.

Κατ\' τ\' άλλα, μη με ευχαριστείς για τις καλές κουβέντες μου. Δε νιώθω ότι προσφέρω κάτι με το να γράφω εδώ. Νιώθω όμως ότι βοηθιέμαι όταν βλέπω σκέψεις που ανταποκρίνονται στο δικό μου μήκος κύματος κι αυτό μου φτάνει.

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    \'... Δεν μπορώ να καταλάβω και ειλικρινά δεν μπορώ να αντεπεξέλθω στις παρούσες συνθήκες.
    Μου είναι πολύ δύσκολο να δεχθώ ότι σε έναν χώρο όπως αυτός εδώ που υποτίθεται ότι λειτουργεί για να υποστηρίξει τους πάσχοντες και τους αναξιοπαθούντες, υπάρχουν μέλη που προτάσσουν τον εγωισμό τους και έχουνε σαν απώτερο σκοπό να πούνε την τελευταία κουβέντα.
    Ακόμη περισσότερο λυπάμαι που βλέπω μέλη επικινδύνως να διαχειρίζονται άτομα και καταστάσεις, τα οποία βρίσκονται σε πολύ η απλά δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.
    Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά που μπορεί να οδηγήσει όλη αυτή η μεγαλομανία και η έλλειψη ηθικής απέναντι στον συνάνθρωπό μας.
    Όμως όπως είπα είναι ένας ανοιχτός χώρος εδώ μέσα και πρέπει να ανεχτούμε πολλές καταστάσεις.
    Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς αυτού του είδους τα προβλήματα είναι απλά να τους γυρίσει την πλάτη. Όταν δεν θα έχουν που να απευθυνθούν θα σιωπήσουν από μόνοι τους.
    Το άσχημο είναι ότι απευθύνονται στα ταπεινότερα των συναισθημάτων μας και δυστυχώς είναι ανθρωπίνως εξαιρετικά δύσκολο να τους αποφύγεις.

Υ.γ.

Σε ευχαριστώ για τις καλές σου κουβέντες...\'

... σε μένα Κνουλπ, δε τίθεται θέμα του κατά πόσο μου είναι δύσκολο να το δεχτώ, όσο το ότι μου είναι στενάχωρο. Συμβαίνει έξω, συμβαίνει πάντα και σχεδόν παντού. Πόσο μάλλον εδώ που όπως λες κι εσύ υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται υποστήριξη. Κι αναλόγως της αδυναμίας τους, αφήνονται ή όχι έρμαια στις διαθέσεις κάποιων που δεν έιναι και οι καλύτερες πάντα. Όσο πιο αδύναμος δηλώνεις, τόσο περισσότερο τηρείς τις προϋποθέσεις για να γίνεις υποχείριο του οποιουδήποτε. Λες ότι δε ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό. Μα δεν οδηγεί πουθενά, απλά για μένα είναι ο ανώδυνος και εσφαλμένος τρόπος για να κουκουλώνονται οι αδυναμίες όσων το κάνουν. Όταν όμως ο δικός μας ανώδυνος τρόπος γεννιέται απ\' την οδύνη του άλλου, ναι γίνεται επικίνδυνο. Μου είναι προφανές πως τελικά μάλλον δε πάει και πολύ καλά η \'έξω\' ζωή όταν εδώ ή σε ανάλογους χώρους, γίνεται κάποιος οπαδός τέτοιων συμπεριφορών. Όταν ήμουν άρρωστη Κνουλπ, είχα γύρω μου 10 άτομα. Οι 8 πήραν τον πούλο γιατί υπέθεσαν ότι \'ανήμπορος ή αδύναμος\' συνοδεύεται πάντα κι απ\' το \'ηλίθιος\'. Εν ολίγοις, δε τους έδωσα την \'χαρά\' να ταΐσουν τη δική τους ανεπάρκεια. Οι 2 που έμειναν, άφησα να με χειριστούν για δικό μου όφελος. Την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση στη ζωή τους, την έπαιρναν με το σπαθί τους και δε περίμεναν να τη νιώσουν μέσω εμού. Κι όταν ήμουν αλκοολική, πάλι έδωσα τον πούλο σε κάποιους που επιχείρησαν το ίδιο. Μακάρι όλοι μας να είμαστε σε θέση να το αντιλαμβανόμαστε όποτε πάει να συμβεί, αλλά δυστυχώς δε γίνεται πάντα αυτό. Όπως είπε και η Ρέίν, ό,τι έχουμε να αποδείξουμε, στο τομάρι μας το αποδεικνύουμε. Οι άλλοι θα συνεχίσουν να είναι όπως είναι και ο άνθρωπος δε πάει μπρος με την επιβεβαίωση των άλλων αλλά με το τί κάνει για τον εαυτό του. Είτε με αποδεχτούν οι άλλοι, είτε όχι, στο φεγγάρι δε θα φτάσω αν δε κουνήσω τα πόδια μου. Αλλά για να τα κουνήσω, οφείλω να με προστατεύω ταυτόχρονα από καλοθελητές.

Κατ\' τ\' άλλα, μη με ευχαριστείς για τις καλές κουβέντες μου. Δε νιώθω ότι προσφέρω κάτι με το να γράφω εδώ. Νιώθω όμως ότι βοηθιέμαι όταν βλέπω σκέψεις που ανταποκρίνονται στο δικό μου μήκος κύματος κι αυτό μου φτάνει.

Έχω ασχοληθεί πολύ με τις ψυχικές παθήσεις.
    Το μόνο που μπορώ να σου πω στατιστικά είναι ότι το 90 % των συντρόφων αποχωρούν από την σχέση όταν το άλλο μέλος δείξει τα πρώτα σημάδια ψυχικής πάθησης. Είναι διεθνή στατιστικά και αναφέρονται τόσο στις ψυχικές όσο και στις οργανικές – βιολογικές παθήσεις.
    Η αλήθεια είναι ότι εάν δεν περάσεις με κάποιον τρόπο από αυτό το μονοπάτι είναι δύσκολο να καταλάβεις τι θα πει εξάρτηση.
    Είναι πολύ δύσκολο ο άλλος να σου μιλάει για τις φωνές που τον καλούν να αυτοκτονήσει και εσύ να μπορέσεις να μπεις μέσα του και να καταλάβεις τι νιώθει.
    Είναι πολύ δύσκολο να σου πει κάποιος ότι έχει να βγει από το σπίτι του δυο και τρεις μήνες και να μπορέσεις να καταλάβεις τον ελάχιστο λόγο που τον ωθεί σε αυτήν την συμπεριφορά.

Banned
    Originally posted by Remedy
    βλεπω οτι οπως ηταν αναμενομενο απο τις δηλωσεις και τις παρεμβασεις του μελους κρινο,
    το μονο ενδιαφερον του πια (η και ανεκαθεν) για το φορουμ, ειναι να προκαλει η να εμπλεκεται σε καυγαδες, να προκαλει αναταραχη, να αποκαταστησει στο μυαλο του η και καποιων φανταστικων αλλων μελων αυτο που αρεσκεται να παρουσιαζει ως δικιο του, λεγοντας ανακριβειες, συκοφαντωντας, προσβαλωντας, μονιμως παραχαρασσοντας την αληθεια, προκαλωντας σε καθε ειδους συνεχεις αγονες αντιπαραθεσεις.

αντιλαμβανομαι οτι ειναι κατι εκνευριστικο για τον καθενα που θιγει καθε φορα, και πολλοι συχνα μπαινουν στην διαδικασια να απαντησουν για να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες αλλα κατι συμβαινει με τον κρινο...

επειδη δεν μας εμπιστευεται το τι του συμβαινει κι εχει καθε δικαιωμα γι αυτο, αλλα εχει επιλεξει να μας λουζει με τα συμπτωματα του προβληματος του,
    επειδη αυτη η δρομολογημενη πλεον (μετα απο δηλωσεις του) δραση του εδω μεσα μονο προβληματα και συγχισεις θα προκαλεσει,

καλω οσα μελη συμφωνουν, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΛΑΙΣΙΟ,ΥΦΟΣ ,ΣΚΟΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, παρα μονο εαν και εφοσον αποφασισει να συμμετεχει σχολιαζοντας την ουσια των μηνυματων των μελων, προβληματα, αποψεις κλπ...

μπορει κατα δηλωση του, σκοπος του να ειναι τα παραπανω, αλλα χωρις ανταποκριση δεν μπορει να αναστατωσει απολυτως κανεναν...

δεκτες και αποψεις και σιωπηλες η διατυπωμενες συμφωνιες η διαφωνιες επ αυτων

αχχχχχχχχ βρε ρεμεντυ,
    μπουρδελο στο κανανε το θρεντ.....
    εκει που ηταν να κανεις μια σοβαρη δουλεια,
    το αρχισανε στην αμπελοφιλοσοφια....

Αυτη η επικοινωνια, σημερα πια ειναι ενα δραμα.

Banned
    Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
    Kαι μετα με τι θα ασχολειται το \'\'κουνιστο λουλουδι\'\';
    Θα αναγκαστει να αποχωρησει ξανα. Οχι για εκεινο αλλα για την φουκαριαρα την φιλη του που θα πρεπει να τον ανεχεται

Senior Member
    \'... Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό ενδιαφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό...\'
    Φρήντριχ Νίτσε,1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

\'... Καλοί τρόποι είναι η συμφιλίωση της μεγάλης ιδέας που έχουμε για τον εαυτό μας με τη μικρή ιδέα που έχουμε για τους άλλους...\'
    Mark Twain,1835-1910,Αμερικανός συγγραφέας

\'... Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου...\'
    Franz Kafka,1883-1924,Τσέχος συγγραφέας

\'...Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό...\'
    Αβραάμ Λίνκολν,1809-1865, Αμερικανός Πρόεδρος

\'... Ποτέ μην αγγίζεις σκατά, ούτε με γάντι. Το γάντι γίνεται πιο σκατένιο, το σκατό δεν γίνεται πιο γαντένιο...\'
    Orson Welles

Senior Member
    Παιδιά ας σταματήσει εως εδώ.Ο μίστερ φαίνεται δεν εχει άλλη δουλειά να κάνει.Τον Πάνο τον ξεπέρασε εκείνος μιλούσε(ασχετα τι ελεγε)και για άλλα θέματα.εδώ υπάρχει ένα άτομο που μόλις μοιριστεί αιμα ορμάει.Να προσέχεις την σύντροφο γιατί το τραγούδι του καζαντζίδη λίαν συντόμως θα το ακούς εσύ.

Banned
    Originally posted by giwta2

Να προσέχεις την σύντροφο γιατί το τραγούδι του καζαντζίδη λίαν συντόμως θα το ακούς εσύ.

εσυ λες να προσεχω οτιδηποτε αλλο,
    και οχι την συντροφο μου?
    Θα ηταν σαν να μου ελεγες να προσεχω την ζωη μου....

Οποιος αγαπαει και προσεχει τον εαυτο του αγαπητη μου,
    τοτε ΜΠΟΡΕΙ και να προσεχει (η και να αγαπαει) την (η τον) συντροφο του.
    Χωρις ομως αυτο, κατι τετοιο ειναι αδυνατο....

Εχω προσεξει πολλες περιπτωσεις ανθρωπων,
    που αναρωτιουνται γιατι οι συντροφοι τους, δεν τους αγαπουν η δεν τους προσεχουν.
    Ποτε δεν τους περασε απο το μυαλο, αν προσεχαν και αγαπουσαν πρωτα τον εαυτο τους.
    Ειναι φανερο οτι η ανθρωπινη αυτογνωσια περνα απο πολλα κύματα, αρκει να μην βρεχει εμας τους ιδιους.

Σαλουτ!

Senior Member
    Στο θρεντ αυτό, αν και δεν ήμουν ο κύριος στόχος, δέχτηκα αρκετές προκλήσεις. Αποφάσισα να απαντήσω παρόλο που δεν το συνηθίζω. Αναρωτιέμαι επίσης πόσο βοηθάτε εσείς που προκαλείτε στην εύρυθμη λειτουργία....
    Πάμε λοιπόν:

Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
    Mιλας εσυ που ειχες ανοιξει θεμα για την Θεοφανια; Εισαι η πρωτη δασκαλα αυτης της τακτικης, το ξεχασες κιολας;

http://e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=5528#pid147524

Καλά που έχεις καθαρή κρίση και δεν τα βλέπεις όλα εκτός από δανεικά επιπλέον και καθαρά……….
    Το θρεντ που αναφέρεις ήταν μια προσωπική διαμαρτυρία που αφορούσε στον εαυτό ΜΟΥ. Χωρίς βρισιές , χωρίς υπονούμενα, καθαρά και ξάστερα. Επί πλέον αν και εκείνο το θρεντ δεν το απεύθυνα σε σένα, μπήκες, έκανες τα γνωστά παράσιτα, θρονιάστηκες, και δεν έλεγες να φύγεις.

Εδώ, το πόνημα Ρέμεντυ, στοχοποιεί ένα μέλος και προσπαθεί περίπου να μαζέψει υπογραφές για να το στοχοποιήσουν και άλλοι. Η όλη άτυχη προσπάθεια γίνεται με διάθεση προβοκάτσιας για να εκραγεί το μέλος, αλλά δυστυχώς δεν της κάθεται.
    Είναι για επίπεδο Δημοτικού σχολείου βέβαια...

Μια ομαδούλα, ψάχνει να μαζέψει παιδάκια για να μη μιλάνε στο Γιαννάκη στο προαύλιο, στο διάλειμμα.

Και μπορεί η σύλληψη της ιδέας να είναι επιπέδου δημοτικού σχολείου, η διάθεση όμως ήταν διάθεση μικροψυχίας. Και αν ο κρινο δεν ήταν αυτός που είναι, θα είχαμε με αυτό το θρεντ που βαφτίστηκε «εύρυθμη λειτουργία», έναν ακόμα βιασμό εδώ μέσα.

Senior Member
    Originally posted by Remedy

και η νατουρ μονο για καυγαδες μπαινει, αλλα δεν το εχει συνειδητοποιησει ακομα, θεωρει οτι συμμετεχει και σε αλλες δραστηριοτητες...

Μου πήρε λίγο καιρό για να καταλάβω, γιατί έπαθες εκείνο το επεισόδιο μανίας όταν σου είχε ειπωθεί από το πάνο η ατάκα «πάρε τα χάπια σου», και είχες ξεσηκώσει όλο το φόρουμ. Θυμάσαι, εκείνο που είχες πάθει υστερία με τα παγώνια και τα ραπανάκια και τους νεκρούς. Τότε που έγραφες εκείνα τα υποστηρικτικά ποστ για την εύρυθμη λειτουργία αλλά δυστυχώς …..διαγράφονταν από τη διαχείριση το επόμενο λεπτό. Εχεις την κατανόησή μου.

Πράγματι, σε υποστηρικτικές δραστηριότητες, όπως τις εννοείς εσύ και η παρέα σου δεν μπαίνω. Ούτε ανοίγω τέτοια θρεντς.
    Ελπίζω να έχω και εγώ την κατανόησή σου.

Senior Member
    Originally posted by nature Χωρίς βρισιές , χωρίς υπονούμενα, καθαρά και ξάστερα.
    Εστάλη στις 16-12-2009 στις 15:48

Oλα δανεικά και αγύριστα, αυτό με τις καταχρηστικές παρουσίες, το κατάλαβες ή να το μεταφράσω?

δεν έχεις λίγη αξιοπρέπεια? Πόσο καιρό ακόμα θα βγαίνεις σαν το παράσιτο με τον συνήθη τρόπο σου??

Να σε χαιρομαστε εσενα με το ηθος σου που μιλας χωρις βρισιες. Ξερεις η μεγαλη μας διαφορα ειναι πως δεν εχεις την αξιοπρεπεια να παραδεχτεις καποια πραγματα και στρουθοκαμηλιζεις. Και την Remedy ειχα κατηγορησει οταν σε εβρισε αλλα και την Θεοφανια σε αυτο το θεμα. Εσυ ποτε δεν θα το εκανες γιατι βλεπεις μονο οτι σε συμφερει
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Γιώτα, δεν με προκάλεσες προσωπικά, προκαλείς όμως τη νοημοσύνη μου..........

Παιδιά ας σταματήσει εως εδώ.Ο μίστερ φαίνεται δεν εχει άλλη δουλειά να κάνει.Τον Πάνο τον ξεπέρασε εκείνος μιλούσε(ασχετα τι ελεγε)και για άλλα θέματα.εδώ υπάρχει ένα άτομο που μόλις μοιριστεί αιμα ορμάει.Να προσέχεις την σύντροφο γιατί το τραγούδι του καζαντζίδη λίαν συντόμως θα το ακούς εσύ.

Όταν τίθεται θέμα για σένα, δεν ανέχεσαι να ακούσεις τίποτα. Πετάς ένα «ντροπή σου, που τόλμησες να με πιάσεις στο στόμα σου!» ….δημοκρατικότατα και ….εύρυθμα πάντα βεβαίως, πετάς και ένα «πλύνε το στόμα σου με ντετόλ πριν μου μιλήσεις!» και νομίζεις πως καθάρισες. (Πχ. βλ θέμα «απελπισία, γέρασα στα 25»). Όταν όμως μιλάς εσύ για τους άλλους εκεί το ντετόλ, το ξεχνάς απότομα.

Να ξέρεις ότι δεν έχεις εσύ εδώ μέσα διαφορετικά δικαιώματα από τους άλλους. Αυτή είναι μια βασική αρχή της Δημοκρατίας και ισχύει και εδώ και στη ζωή. Αν θέλεις ντετόλ πριν σου μιλήσουν, να προσέχεις και εσύ πως μιλάς. Και αν τρέχεις πρώτη και καλύτερη να γελάσεις σε βάρος των άλλων, να είσαι έτοιμη για ό,τι κριτική προκύψει.

Επίσης σου είχα πει εδώ και μήνες κάτι για το σαρκασμό σου. Δεν ξέρω αν θυμάσαι (σου το έχω ξαναπεί) και αν έγινα κατανοητή, μπορώ πάντως να επιστρέψω, πιο επεξηγηματικά. Πάντως ο πάνος που σάρκαζες και πάλευες να διώξεις από το φόρουμ με κάθε τρόπο (μόνο …φειγ βολάν στο Σύνταγμα που δεν βγήκες να μοιράσεις για να τον διώξεις) , ήταν πολύ πιο μεγαλόκαρδος από σένα.

Δεν τον είχα δει να σπεύδει να γελάει σε βάρος ενός στόχου (εκτός από κάποιες περιπτώσεις που του ασκούσατε εξαιρετικά ενορχηστρωμένη βία). Αντίθετα, εσύ το κάνεις συνέχεια και σε κάθε ευκαιρία.
    Δεν είχα δει τον πάνο να συμμετέχει σε ομάδα εναντίον ενός στόχου και δεν πιστεύω ότι θα το καταδέχονταν ποτέ.

Senior Member
    πολύ γέλιο χαχαχαχαχα

Πράγματι......
    Κυρίως όταν είναι σε βάρος άλλων...............

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Οι διενέξεις μπορούν να με βοηθήσουν,όταν αποκτώ τη δυνατότητα να δω τα κίνητρα των πλευρών.

Όταν εγώ νιώθω καλά μέσα στο πετσί μου,τόσο λιγότερη ανάγκη έχω να το αποδείξω στον καθένα γύρω μου.Όσο λιγότερο καλά νιώθω μέσα στο πετσί μου,τόσο μεγαλύτερη ανάγκη επιβεβαίωσης έχω από τους άλλους γύρω μου.
    Η ανάγκη ταύτισης όταν μεταφράζεται σε συμμαχίες,δε δείχνει παρά την μεγάλη ανάγκη μου να αντλήσω μέσω αυτών τη δύναμη που δε νιώθω πως κατέχω.

Όταν εγώ είμαι ψηλός,τότε γιατί να με πειράζει(θυμώνει)το ότι κάποιος με θεωρεί κοντό;

Όταν διαρκώς παλεύω να επιβάλλω,παρέμβω,αλλάξω,με� �αστρέψω συμπεριφορές αλλότριες,τότε αυτό που επίμονα προσπαθώ να αλλάξω,πατάει πάνω σε ανάγκες,ενοχές ή ανασφάλειές μου.

Η πίεση δημιουργεί αντίσταση και η επιβολή άρνηση.

Όταν επιθυμώ να αλλάξω τον κόσμο,ξεκινώ από τον εαυτό μου.

Η μεγάλη ανάγκη δημιουργεί μεγάλα κυνήγια της.

Εάν κάποιος εισπράττει στην καθημερινότητά του αποδοχή,τότε δεν έχει την ανάγκη κυνηγιών αποδοχής με χρήση υποκατάστατων.

Οι συμπεριφορές που εισπράττουμε είναι καθρέφτης των δικών μας συμπεριφορών.

Αυτό που με θυμώνει είναι αυτό που με πονά.
    Αυτό που με πονά είναι αυτό που έχω ανάγκη.
    Αυτό που έχω ανάγκη είναι αυτό που κυνηγώ.

Ρέιν συμφωνώ με αυτά που έγραψες. Ξέρεις βέβαια ότι είναι αλήθειες γενικές και όταν μάλιστα είναι ειπωμένες στο 1ο ενικό και όχι στο 2ο είναι εύκολο πρώτον να τις δεχτούν όλοι και δεύτερον όλοι να νομίζουν ότι αναφέρονται στο γείτονα.

Γράφεις, αυτό που με θυμώνει είναι αυτό που με πονά.
    Ναι. Με θυμώνει η απάθεια της κοινωνίας στον εντοπισμό του «κακού» και στη διεκδίκηση του δικαίου.. Με θυμώνουν απόψεις του στυλ, ο έλληνας θέλει χούντα για να καταλάβει. Με θυμώνει η έλλειψη κριτικής σκέψης, που μεγαλώνει συνέχεια στη κοινωνία. Κανείς δεν θα αντιδράσει γιατί μας έβαλαν και άλλα δημοτικά τέλη ή φόρους. Κανείς δεν θα αντιδράσει γιατί κλέβει ο δήμαρχος ή η εκκλησία. Θα αντιδράσουν όλοι όμως αν στείλαμε το Σάκη ή τη βανδή στη γιουροβίζιον.
    Με θυμώνει που θυμώνουμε με λάθος πράγματα.
    Με θυμώνει που χαιρόμαστε με λάθος πράγματα.
    Επίσης με θυμώνει η η εθελοτυφλία και ο εγωϊσμός, δλδ να βλέπουμε μόνο τη πάρτυ μας.

Banned
    nature,
    αλλα και οποιον νομιζει οτι τον ενδιαφερει η αποψη μου,
    το να δινεις τετοια σημασια, στο πως θα κινηθεις σε ενα φορουμ,
    σημαινει οτι το συγκεκριμενο κομματι της ζωης σου εχει γινει πια αναποσπαστο κομματι,
    και ετσι οταν για καποιον διαταραχτει αυτο το κομματι, διαταράσσεται η ζωη του ολοκληρη.

Ετσι σαν αποτελεσμα, αυτο που συμβαινει συνηθως,
    ειναι τετοια θρεντς, που προσπαθουν να θιξουν τα \"κακως κειμενα\".
    Ετσι νομιζουν δηλαδη.... γιατι στην ουσια αυτο που ισχυει, ειναι οτι η ζωη τους φαινεται οτι στηθηκε
    σε λαθος αξονα, αυτον της εικονικης πραγματικοτητας.

Ετσι επι του παροντος, οπως εχει διαμορφωθει η κατασταση,
    μονο το γελιο μπορει να ισχυσει, οσο βεβαια αυτο ειναι εφικτο.
    Γιατι δεν βλεπω κατι για να γελασεις, οταν αυτη η κατασταση, αναγκαζει ατομα οπως ο βινς,
    να φευγουν.
    Φαινεται οτι η ξαδερφη, ο ξαδερφος, η θειτσα και το υπολοιπο σοι, δεν τους καιγεται καρφακι για το τι θα μεινει ορθιο εδω μεσα.
    Στο τελος θα μεινουν μονοι τους, να συζητανε ομως τι αραγε?

Ομως θα επιμεινω οτι πρεπει ολα αυτα να τα βλεπουμε με ψυχραιμια.
    Το αν ο Χ Βινς και μεθαυριο ο ταδε χρηστης ακολουθησει (σιωπηρα η οχι) ειναι κυρια ευθυνη αυτων που χαραζουν την πολιτικη του (καθε) φορουμ.
    Ο βινς δε, εκτιμω οτι σεβαστηκε το χωρο που του προσεφερε βοηθεια, οταν αυτο γινονταν, για αυτο και το μυνημα του.
    Σεβαστηκε πανω απο ολα, τους χρηστες που ενδεχόμενος να ανησυχουσαν αν περναγαν μερες και δεν διαβαζαν νεα του.

Σαν μελος που εχει συμβαλει αρκετα στο χωρο,
    η ευθυνη που νιωθω οτι εχω, ειναι εκει που μπορω - οταν μπορω,
    να στηλιτευω αυτες τις αποψεις που αλλοιώνουν την υποσταση ανθρωπος οπως τουλαχιστον εγω την εννοω.
    Αλλοτε με χιουμορ, αλλοτε με ειρωνια, η οπως αλλιως.
    Σαφως προτεραιοτητα εχει η καθημερινοτητα μου και η ζωη που ζω.
    Σε δευτερο επιπεδο ομως, οταν μπαινει καποιος και διαβαζει ιστοριες για απεταλωτα τζιτζικια, οταν βλέπει τον ρατσισμο να εισβαλει, οταν βλεπει επιθεσεις σε ατομα που εχουν παρει κουβαδες φαρμακα κανοντας μεσο της επιθεσης τους ακριβως αυτο, ο καθενας που σεβεται τον εαυτο του, πρεπει να παιρνει σαφη και ξεκαθαρη θεση.
    Αυτο ακριβως εκανα ολη μου την ζωη και αυτο ακριβως θα συνεχισω να κανω και στο μελλον.

Τελος,
    θα ξαναπω κατι που πιστευω οτι δεν ενδιαφερει το σοι του φανουρη, αλλα δεν βαριεσαι ας καταγραφει.
    Με την βιολα που τραβατε, θα ερθει η στιγμη, που θα γραφουμε ΟΛΟΙ σε χαρτοπετσετες.
    Τοτε βεβαια, ισως ικανοποιηθει ο εγωισμος σας.

Senior Member
    Χμμ...
    Λοιπόν,psychology vs philosophy.:P

Έχετε διαβάσει ποτέ για το φαινόμενο\"online disinhibition effect\";Κακώς.Μαθαίνει κανείς πολλά για το πώς μπορεί η διαδικτυακή μας επικοινωνία να φτάσει να γίνει τόσο σημαντική για μας,να διογκωθεί τόσο πολύ,ώστε να καταλήξει να έχει αρνητικές συνέπειες και στην ζωή μας <εκεί έξω>.
    Γιατί ταυτίζετε τη ζωή σας με ένα μέρος της επικοινωνίας σας;
    Get real,κανένας δεν σκοτώθηκε μέσα σε flaming threads.
    Είναι απλώς ένας τρόπος εκτόνωσης αρνητικών συναισθημάτων για κάποιους,όταν συσσωρευθεί αρκετό υλικό που δεν έχει άλλο τρόπο να βγει,θα βγει μέσω διαδικτυακών καβγάδων.

Το θέμα είναι,για μένα,γιατί μόνο για μένα μπορώ να μιλάω σε τούτο το ζήτημα,το πόσο θα με αφορά το καθετί που ποστάρεται.Και αυτό θα το κουλαντρίζω εγώ.Aν πάψω να το κουλαντρίζω και με κουλαντρίζει αυτό,τότε σαφέστατα έχω δημιουργήσει στον εαυτό μου άλλο ένα πρόβλημα,που δεν το χρειάζομαι.Αν εσείς το χρειάζεστε,καλά να πάθετε.:P

Ερώτημα.Τι άλλο λες μπορείς να κάνεις όταν διαπιστώνεις μία αδικία στο internet;Tην επισημαίνεις.Αν ο άλλος καταλάβει,αυτό εξαρτάται από πολλά και-πίστεψέ με-δεν μπορείς να προκαλέσεις τις αλλαγές σε κανέναν άνθρωπο,εδώ ζοριζόμαστε να προκαλέσουμε αλλαγές σε μας τους ίδιους.Την επισημαίνεις λοιπόν.Κάποιοι θα καταλάβουν,κάποιοι θα το σεβαστούν.Αυτοί σε ενδιαφέρουν βασικά.Αυτός που δεν είναι έτοιμος,δε νοιάζεται,δε θα του κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη,είναι παρτάκιας,σε τι σε αφορά;Nιώθεις να είσαι ΕΣΥ,ο σωτήρας,αυτός που σηκώνει το βάρος της κάθε αλλαγής στους ώμους του;
    Μπου!Δεν είσαι.

Αυτό σε βοηθάει να καταλάβεις τα όριά σου,πως τη δουλειά την κάνεις ουσιαστικά εκεί έξω,εδώ μέσα από ένα profile δεν θα κάνεις τα πάντα.Δεν αντικαθιστά τη ζωή μας το internet.Και προσωπικά αισθάνομαι μια χαρά με τον εαυτό μου όταν μπορώ να νιώθω ok με μένα και δίχως να έχω σώσει σήμερα τον πλανήτη Γη από την καταστροφή.:P
    Τουτέστιν.Με αγαπάω αρκετά ώστε να έχω βάλει όρια μέχρι πού φτάνει η σημασία κάθε συμμετοχής για μένα.Αν είναι να μου γίνεται η συμμετοχή σε κάθε forum μονομανία,το καμπανάκι οφείλει να χτυπήσει,πως το λάθος είναι η ταύτιση,η εξάρτηση και όχι η κοινωνική αδικία.

Για την κοινωνική αδικία,υπάρχει η ζωή μου εκεί έξω,που συμμετοχικά και με δρόμους ενημέρωσης,ευαισθητοποίησ� �ς και ενεργής αλληλεπίδρασης θα μπορέσω αυτό που θεωρώ απαραίτητο σε αγώνες και δράσεις.

Για πέστε μου,έχετε συμμετάσχει ποτέ σε καμιά πορεία μέσα στο internet;Ή σε κανένα συγκρουσιακό δρώμενο;Don\'t think so.
    Πέραν τούτου,η ζαχαρένια μου.Ναι,και μην σκιάζεστε,δεν την χαλώ.Άμα την χαλώ θέλω να ορίζω εγώ γιατί,όχι να μου το ορίζουν άλλοι.Πρέπει να αποφεύγω τα burn out syndromes στο ίντερνετ,έχω και ζωή και γκομενικά να κοιτάξω.:P

Επίσης,κάνω το σωστό δε σημαίνει το παρακάνω,γιατί μετά γίνομαι σαν κάτι δασκάλες που πέτρα σηκώνεις,κάτω με το δάχτυλο τεντωμένο σε περιμένουν,να σε βάλουν στον ίσιο δρόμο.Κάνε μας τη χάρη ρε μεγάλε,το σωστό του καθενός είναι τόσο υποκειμενικό,που να κωλοχτυπιέσαι όλα τα λεπτά των επόμενων ημερών σου στα εγκόσμια δεν θα πιάσεις παρά το δικό σου.

Έχετε βάλει όρια μερικοί στην σπατάλη σας;Δε νομίζω.Αντί για ιντερνετικό ράκος προτιμώ το εξής,αν δεν περνάω καλά,κανένας υψηλός σκοπός δε θα με φτιάξει.Οι υψηλοί σκοποί απαιτούν ισορροπίες,ώστε να κρατάς πάντα δυνάμεις για να βοηθάς.Do your part,respect your limits.Αμφίδρομη πορεία.

Α,και επειδή κάποιοι έχετε αγιοποιήσει και το forum,ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.Δεν αγιοποιούμε τίποτε,ποτέ,για κανέναν.Έτσι,γιατί εξιδανικεύοντας πάντα τσουλήθρα περιμένει παρακάτω.:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 7 of 17 FirstFirst ... 56789 ... LastLast