Η Ελευθερία έιναι γλυκιά... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 39 of 39
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by anwnimi
    Καπου εκεί...στα 30...αναρρωτιέσαι...και τώρα τι κάνω?

Όντας σε μια μακρόχρονη σχεση εγώ καταλήγω στο εξής:
    η Ελευθερία είναι γλυκιά...

Να βγεις ότι ώρα θες και όποτε θες...
    Να μην έχεις να απολογηθείς για τίποτε.
    Να νιώθεις τόσα διαφορετικά συναισθήματα και να μη νιώθεις ενοχές γι\'αυτό...
    Να νιώθεις πραγματικά ελεύθερος και να σου αρέσει, με άλλα λόγια να γουστάρεις πραγματικά για αυτό.

Και τότε ισως, αν τύχει και μπεις πραγματικά σε σχέση, να θες να μπεις πραγματικά γιατί το θες αλλά και να νιώθεις ελεύθερος στην ουσία. Γιατί τα έχεις βρει με σένα.

Μου αρέσει η συντροφικότητα. Ανέκαθεν μου άρεσε. Είναι καιρός πια να βρω την συντροφικότητα περισσότερο με τον εαυτό μου. Να νιώσω την Ελευθερία. Την ελευθερία του να είμαι δεσμευμένη με τον εαυτό μου. Είτε ειμαι σε σχέση είτε όχι.

Έχετε κάνει παρόμοιες σκέψεις;
    Πιστεύω πώς αν οχι παντα, τις περισσοτερες φορες, μεγαλωνουμε με εναν τροπο οπου μας δινεται ενα πλανο ζωης. Ενα προγραμμα: δουλεια, οικογενεια κ ποτε. Ετσι τωρα, το πλανο λέει οικογενεια καπου στα 30, αφου εχω βρει μια \"καλη\", \"σιγουρη\" δουλεια. Δεν ξερω, αν κ ποσοι προλαβαινουμε να δουμε, ποσο μας ταιριαζει το πλανο που μας εδωσαν μικροτεροι. Ποσοι θελουμε να δουμε, κ να ακουσουμε αλλες φωνες πέρα απο τις εξωτερικες. Κ να εξερευνησουμε εμας τελικα.Μπορει ετσι να διαπιστωσουμε πώς ζουμε με οδηγους που μοιαζουν καποιες φορες γελοιοι.Ή με πιστευω που τελικα δεν μας αντιπροσωπευουν καθολου.

Ετσι νομιζω πώς καταληγουμε να ζουμε σε μια φυλακη που ουσιαστικα εμεις τη στηνουμε κ μπαινουμε μεσα μονοι μας. Στο τροπο που \"πρεπει\" να ειμαστε σε μια σχεση, στο \"ποτε\"θα μπουμε κ ποτε \"πρεπει\" να οδηγησει καπου.Στο τί ειναι σωστο να αισθανομαστε κ τί οχι. Ο άλλος ειναι απων σε ολα αυτα τα πρεπει. Εμεις τα οριζουμε κ εμεις αφηνουμε να μας τα οριζουν.

Οποτε ναι, συμφωνω, η ελευθερια ειναι μεγαλο πραγμα. Και ομορφη, αλλα δεν μας χαριζεται. Την κατακταμε, μονοι μας. Ειτε ειμαστε σε σχεση, ειτε δεν ειμαστε. Τον εαυτο μας τον κουβαλαμε παντου.
    Σοφία, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όμως, όση δουλειά και να κάνουμε με τον εαυτό μας, όσο και να αποστασιοποιηθούμε από όλα όσα μας \"γαλούχησαν\" πως πρέπει να γίνουμε για να είμαστε επιτυχημένοι/ευτυχισμένοι, κάπου σκοντάφτουμε και γύρω απο κει γυρίζουμε.
    Στα πρέπει.
    Εκεί κάπου στον καθένα γίνεται η σύγκρουση ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω του και θεωρω πως πιο ευτυχισμένοι γίνονται αυτοί που ακολουθούν τα θέλω τους και όχι τα πρέπει.
    Γιατί όσο στραβά και να πάει η ζωή κάποιου ας είναι τουλάχιστον επιλογή του και όχι της κοινωνίας ή της οικογένειας.

Senior Member
    νομιζω Θεοφανια, πώς συνηθως τα \"πρεπει\" που λεμε πώς ερχονται σε συγκρουση με τα \"θελω\", ειναι επειδη αυτα τα \"πρεπει\" ειναι αυτα ορισαν αλλοι για μας κ εμεις τα ασπαστηκαμε (για διαφορους λογους ο καθενας μας). Πιστευω πώς μπορουμε αν θελουμε, να αναθεωρησουμε αυτα τα \"πρεπει\" με δικά μας. Με αυτα που ειναι κοντα σε μας, στον δικο μας καταλογο αξιων.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

νομιζω Θεοφανια, πώς συνηθως τα \"πρεπει\" που λεμε πώς ερχονται σε συγκρουση με τα \"θελω\", ειναι επειδη αυτα τα \"πρεπει\" ειναι αυτα ορισαν αλλοι για μας κ εμεις τα ασπαστηκαμε (για διαφορους λογους ο καθενας μας).
    Εδώ λοιπόν ανολιγει ένα άλλο θέμα. \"Τα απαστήκαμε για διάφορους λόγους ο καθένας μας\".
    Αυτό είναι θέμα χαρακτήρα και θέρρους. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους αλλά δεν βρίσκουν το θάρρος να την αλλάξουν και βολεύονται με αυτά τα πρέπει.
    Δηλαδή, ακούω συνέχεια ανθρώπους να μιζεριάζουν και να παραπονιούνται για τη ζωή τους, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να την αλλάξουν οχυρωμένοι πίσω από τα \"πρέπει\".

Junior Member
    το θεμα των σχεσεων με απασχολει και μενα εντονοτερα τους τελευταιους μηνες. και δεν εννοω μονο ερωτικες αλλα και φιλικες. βρισκομαι και εγω ενα βημα πριν τα 30. ειμαι και εγω της αποψης οτι ακομα και στα 30 δεν υπαρχει λογος να συμβιβαζομαστε με καταστασεις που μας στεναχωρουν. συνειδητοποιω οτι εμεις οι γυναικες εχουμε αλλα αγχη (μητροτητα) που μας \"αναγκαζουν\" να συμβιβαστουμε ευκολοτερα.αυτο εχει ως κοστος ομως την ψυχικη μας ισορροπια. τι νοημα εχει να φερεις στον κοσμο ενα παιδι οταν το παιδι αυτο θα ειναι το αποτελεσμα 2 ανθρωπων που συμβιβαστηκαν; το πιθανοτερο ειναι οτι θα φορτωθει το παιδι με τα λαθη των γονιων του.
    μου αρεσει πολυ αυτο που ειχε πει ο καλβος. \"θελει αρετη και τολμη η ελευθερια\" ειναι γεγονος ομως οτι η ελευθερια ταυτιζεται με την μοναξια ισως καποιες φορες. και ο ανθρωπος δεν ειναι πλασμενος να την αντεχει ακομα κι αν γεννιομαστε και φευγουμε μονοι.
    ο \"καλυτερος\" φιλος, ο \"καλυτερος\" συντροφος ειναι εκεινος που θα μας σεβαστει και θα μας αποδεχτει οπως ειμαστε. μαζι του θα ειμαστε ευθεις εκτος απο ειλικρινεις. το ιδιο βεβαια πρεπει να ισχυει και απο τη δικη μας πλευρα....

Senior Member
    νομιζω Θεοφανια, πώς συνηθως τα \"πρεπει\" που λεμε πώς ερχονται σε συγκρουση με τα \"θελω\", ειναι επειδη αυτα τα \"πρεπει\" ειναι αυτα ορισαν αλλοι για μας κ εμεις τα ασπαστηκαμε (για διαφορους λογους ο καθενας μας). Πιστευω πώς μπορουμε αν θελουμε, να αναθεωρησουμε αυτα τα \"πρεπει\" με δικά μας. Με αυτα που ειναι κοντα σε μας, στον δικο μας καταλογο αξιων.
    Πολύ σωστά Σοφία αρκεί να βρούμε την δύναμη να αναθεωρήσουμε τα \"πρέπεί\"των άλλων πριν να είναι αργά,γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι η αναθεώρηση θα γίνει και γίνεται συνήθως νωρίς. Την δύναμη ισως να την βρούμε αργά και αυτό είναι πιο επώδυνο.

Member
    Η ελευθερια ειναι γλυκεια συμφωνω αλλα ποιος σου ειπε οτι η ηθελημενη δεσμευση με αλλο ατομο δεν εχει ελευθερια? η πολλη ελευθερια ειναι μοναξια και η μοναξια ειναι πικρη!!

Banned
    βεβαιοτατα και η ελευθερια ειναι γλυκια,
    και αυτο πρεπει να εχει διπλα κανεις στη ζωη του....

:cool:

Senior Member
    Απο Σοφια:\"Ετσι νομιζω πώς καταληγουμε να ζουμε σε μια φυλακη που ουσιαστικα εμεις τη στηνουμε κ μπαινουμε μεσα μονοι μας. Στο τροπο που \"πρεπει\" να ειμαστε σε μια σχεση, στο \"ποτε\"θα μπουμε κ ποτε \"πρεπει\" να οδηγησει καπου.Στο τί ειναι σωστο να αισθανομαστε κ τί οχι. Ο άλλος ειναι απων σε ολα αυτα τα πρεπει. Εμεις τα οριζουμε κ εμεις αφηνουμε να μας τα οριζουν.

Οποτε ναι, συμφωνω, η ελευθερια ειναι μεγαλο πραγμα. Και ομορφη, αλλα δεν μας χαριζεται. Την κατακταμε, μονοι μας. Ειτε ειμαστε σε σχεση, ειτε δεν ειμαστε. Τον εαυτο μας τον κουβαλαμε παντου. \"

Σοφακι, παντα σοφη στις απαντησεις σου!!!!
    Γεια σας και παλι!!!

Η Ελευθερια ειναι γλυκεια
    Η Μοναξια ειναι πικρη

Εαν βρεθει ο καταλληλος συντοροφος ή φιλος γιατι μιλατε και για ερωτικες αλλα και για φιλικες σχεσεις , τοτε η Σχεση και η Ελευθερια μπορουν να συνυπαρξουν και το ενα να μην αναιρει το αλλο.

Υ.Γ ΜΟΥ ΛΕΙΨΑΤΕ ΟΛΟΙ!!!
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Senior Member
    Είμαι ελεύθερος όταν δεν είμαι με άλλον;
    Eίμαι μόνος ενώ είμαι μαζί;
    Eίμαι μαζί και αισθάνομαι καταπίεση;
    Eίμαι μόνος και αισθάνομαι καταπίεση;

Σε όλες τις απαντήσεις πάντα φτάνουμε όταν έχουμε την τόλμη να κοιτάξουμε βαθιά τον εαυτό μας και να μην του κρύβουμε αλήθειες που δε μας συμφέρουν.;)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 3 of 3 FirstFirst 123