___Φυσική Απορία___
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Member

___Φυσική Απορία___

Γεια σας εσείς και η χαρά σας,

Σας διαβάζω εδώ και καιρό και απορώ που όλοι εσείς έχετε τόση δίψα για γνώση, για μάθηση και για βελτίωση του εαυτού και όσων αντιπροσωπεύει το κάθε εγώ και μαζί του ο κάθε εαυτός. Ασχολούμαι με το διαδίκτυο από αρκετά μικρή ηλικία. Έως και πρότινος είχα θετική σχέση με το διαδίκτυο. Διάβαζα άρθρα, από διάφορες πηγές (όπως θα διαπιστώσετε έχω κάποιου είδους ψύχωση με την ορθογραφία και τα Ελληνικά γράμματα τα οποία τα θεωρώ αξιοθαύμαστα και καλλιτεχνικά), καθηλωνόμουν από φωτογραφίες γυναικών (ενώ συχνά πυκνά επιλέγω και την φαντασία μου για ικανοποιώ την σεξουαλική μου επιθυμία προς το γυναικείο φύλλο). Σε γενικές γραμμές είμαι ένας άνθρωπος με φυσιολογικές, αν μπορώ να το πω έτσι, προτιμήσεις. Μπήκα λοιπόν μια μέρα σε αυτό το site, το οποίο έχει την ονομασία e-psychology, άρα σκέφτηκα πως αφορά θέματα ψυχολογίας και αντιπροσωπεύει την μερίδα των ανθρώπων εκείνων που θέλουν να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν την ανθρώπινη ψυχή, όχι να την εξευτελίσουν όπως κάνουν άλλης λογής ομάδες σε άλλα sites που αντιπροσωπεύουν τις δικές τους αμαρτίες (ερωτικές, θρησκευτικές [και διάφορα άλλα τέτοια..]), και που το κάνουν ακροβατώντας σε εντελώς ξεχωριστά πλαίσια από αυτά που θα όφειλε να έχει ένα forum.

Λίγα λόγια για μένα λοιπόν (δεν μου αρέσει να λέω πολλά ούτως η άλλως). Γνωρίζω, για αρχή, πως η ψυχολογική μου σταθερότητα και ισορροπία διαταράχθηκε για μια περίοδος (πρόσφατα δηλαδή). Ένιωσα πολύ μα πάρα πολύ άσχημα και ευτυχώς αυτή η ανάμνηση της ασχήμιας απομακρύνεται (παρόλο που δεν χάνεται) συμπληρώνει και αυτή ,όπως το κάθε τι, μέρος της πέψης (ας πιω και μια Pepsi λοιπόν προτού συνεχίσω το γράψιμο).

Δεν ψάχνω να βρω τα αίτια αλλά ψάχνω να βρω τι έφταιξε ώστε να αποφύγω παρόμοια κατρακύλα γιατί δεν θέλω να υποφέρω και άλλοι να γευματίζουν με καθαρή την συνείδηση όπως συνήθως συμβαίνει σε μέρη οπού όλα ακούγονται πολύ ήσυχα (στην πόλη η ησυχία είναι περίεργη). Λοιπόν ας καταθέσω μερικές από τις απορίες μου.

Αλήθεια, άραγε, υπάρχει συνείδηση και στα ζώα ή είναι κάτι που καθορίζεται πέρα από τις ανθρώπινες δυνάμεις; Ντροπή μας λοιπόν που είμαστε ζώα εμείς οι άνθρωποι. Ας φροντίζαμε να μας προσέχαμε περισσότερο.

Λοιπόν, εκτός αυτού, βασικά μια απορία έχω:

Τι σημαίνει φυσιολογικός άνθρωπος; Τι εννοούμε όταν λέμε αυτός είναι φυσιολογικός άνθρωπος; Μήπως το πολύ ψάξιμο βλάπτει σοβαρά την αξιοπιστία;

Senior Member
    oxe παρολο που εχεις εμμονη με την ορθογραφια, το νοημα οσων λες μαλλον λιγο μπερδεμενο βγαινει.
    απο οσο καταλαβαινω με την επαφη μου με τα ζωα δεν εχουν συνειδηση,εχουν ομως υποσυνειδητο.τωρα γιατι να ντρεπομαστε αν ειμαστε ζωα δεν το καταλαβαινω.πολλες φορες η συμπεριφορα των ζωων ειναι ανωτερη απο τη δικη μας συμπεριφορα.αρα μερικες φορες ισως να πρεπει αν φροντιζουμε να ειμαστε περισσοτερο ζωα.
    συνηθως φυσιολογικο λεμε αυτον που κανει οτι κανει η μαζα.το φυσιολογικο του προηγουμενου αιωνα μικρη σχεση εχει με το φυσιολογικο αυτου του αιωνα.το μυστικο κατα τη γνωμη μου ειναι να μπορουμε να δρουμε σε αυτο τον κοσμο και να νοιωθουμε γεματοι,ακομα και αν αυτο σημαινει να μην ειμαστε φυσιολογικοι,παντα βεβαια με γνωμονα να μην ενοχλουμε τον διπλα αλλα σε ισσοροπια να μην μας εκμεταλευεται κιολας.
    το ψαξιμο δεν νομιζω πως βλαπτει την αξιοπιστια.η αξιοπιστια ειναι θεμα χαρακτηρα και πολλες φορες απαιτει θυσιες που δεν ειμαστε προθυμοι να κανουμε.το ψαξιμο φερνει την γνωση αρκει να μην φτασει σε επιπεδα εμμονης.
    καποια πραγματα οσο και να τα ψαξεις απλα δεν μπορεις να τα βρεις,η ισως πρεπει να περασει καποιος καιρος για να τα βρεις.χρειαζεται και υπομονη...

Member
    Empneustn, παρόλο που αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της μερικής (για να μην πω κάτι άλλο) κοινωνικής δυστυχίας και παρόλο που έχω μια υποτυπώδης ενημέρωση, χωρίς ευτυχώς να γνωρίζω τις λεπτομέρειες, κρατάω από τα όσα είπες της εξής πρόταση

[Originally Posted by Empneustns: το ψαξιμο δεν νομιζω πως βλαπτει την αξιοπιστια.η αξιοπιστια ειναι θεμα χαρακτηρα και πολλες φορες απαιτει θυσιες που δεν ειμαστε προθυμοι να κανουμε.το ψαξιμο φερνει την γνωση αρκει να μην φτασει σε επιπεδα εμμονης.]

Τα πράγματα, οι αντιλήψεις και οι σκέψεις, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο απλά, αν δεν τα παράγαμε σε πολύπλοκα, είδη προς διερεύνηση, όλοι εμείς οι άνθρωποι, τα πολύπλοκα ζώα με τα θεϊκά χέρια (δηλαδή το κομμάτι του νου που έκανε την διαφορά στα ζώα, τα όχι και τόσο απλοϊκά ζώα). Αποτελούμε μέρος ενός κοινωνικού συνόλου και όσοι συμμετέχουμε στο πλαστικό πλην συνθετικό έργο του συνόλου, όλοι δηλαδή, και σε άθροισμα ως κόσμος και σε μικρές ποσότητες ως ομάδες.

Ένα μήνυμα αισιοδοξία μπορεί να είναι αυτό:

~Θα ήθελα να ζω για την ζωή, να γράφω για τον λόγο, να ερωτεύομαι και να παράγω με κίνητρο την ζωτική αγάπη και να μπορώ να πλάθω, μέσω της φυσικής επιθυμίας που ονομάζεται έλξη, όμορφους ανθρώπους και πιο νέους, πιο δημιουργικούς, πιο ζωντανούς, πιο όμορφους και πιο ταπεινούς~

Θα μπορούσα να γράψω και το αντίστοιχο απαισιόδοξο μήνυμα και ίσως έτσι να γινόμουν πιο κατανοητός αλλά δεν θα το κάνω. Όχι σήμερα.