Results 16 to 30 of 34
Thread: Μιμητισμος.
-
16-01-2010, 16:31 #16
Originally posted by keep_walking
Ο μιμητισμος δεν ειναι κατι αρνητικο...πολλοι ισως το βλεπουν εγωιστικα,οτι δεν επηρεαζονται ή δεν μιμουνται προτυπα αλλα αυτο δεν ισχυει κατα την γνωμη μου.
Σιγουρα βεβαια δεν μιλαμε για ακραιες περιπτωσεις στυλ κανω τον ελβις πρισλευ κλπ.
μάλλον δίνουμε διαφορετική σημασία στη λέξη τότε! εγώ μιμητισμό θεωρώ πχ το να κάνω ότι μαλακία μου λέει η τηλεόραση, να υιοθετώ όλα τα πρότυπα που προβάλονται χωρίς να σκέφτομαι για ποιο λόγο το κάνω ή αν όντως είναι κάτι που μου ταιριάζει.
- 16-01-2010, 16:37 #17
Κακο δεν ειναι δικια του ειναι η ζωη του καθενος λολ...ας κανει οτι θελει αρκει να μην πειραζει τον αλλο:)
Ολα παντως δεν μπορει να τα μιμηθει κανενας...ουτε καν χαμαιλεοντας...ισως ναι ισως εχεις δικιο ο μιμητισμος να μην ειναι καταλληλη εκφραση γιατι εγω δεν εννοω να παριστανεις αλλα να κανεις κομματι οσυ κατα καποιο τροπο ενα στοιχειο που σε ενδιαφερει να προσθεσεις σε σενα.
Προσωπικα δεν θα με χαλαγε πχ το στυλ κανω καμακι οπου βρω και δεν μασαω αλλα δεν το εχει υιοθετησει ακομα ο οργανισμος λολ.
Οσο για τα προτυπα της τηλεορασης και η προσπαθεια μιμησης αυτων και το τι κανουν στην προσωπικοτητα σου ειναι μεγαλη κουβεντα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
16-01-2010, 16:40 #18
Originally posted by keep_walking
Κακο δεν ειναι δικια του ειναι η ζωη του καθενος λολ...ας κανει οτι θελει αρκει να μην πειραζει τον αλλο:)
Ολα παντως δεν μπορει να τα μιμηθει κανενας...ουτε καν χαμαιλεοντας...ισως ναι ισως εχεις δικιο ο μιμητισμος να μην ειναι καταλληλη εκφραση γιατι εγω δεν εννοω να παριστανεις αλλα να κανεις κομματι οσυ κατα καποιο τροπο ενα στοιχειο που σε ενδιαφερει να προσθεσεις σε σενα.
Προσωπικα δεν θα με χαλαγε πχ το στυλ κανω καμακι οπου βρω και δεν μασαω αλλα δεν το εχει υιοθετησει ακομα ο οργανισμος λολ.
Οσο για τα προτυπα της τηλεορασης και η προσπαθεια μιμησης αυτων και το τι κανουν στην προσωπικοτητα σου ειναι μεγαλη κουβεντα.
16-01-2010, 16:41 #19
Eγω παντως ζηλευω οταν ακουω οτι καποιος/ καποια εχει μια στρωτη ζωη, καλη συναισθηματικη, καλη δουλεια... πολλους φιλους. Ξερω οτι το να εχεις ολα αυτα μπορει να ειναι ουτοπικο, αλλα μακαρι να τα ειχα :)
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
16-01-2010, 16:48 #20
Originally posted by claire
θαυμάζω συμπεριφορές άλλων ανθρώπων, αλλά ξέρω πως εγώ δεν θα μπορέσω ποτέ να είμαι έτσι, δεν θα μου βγαίνει αυθόρμητα, θα πρέπει να το σκεφτώ και να το πιέσω λίγο.
Μιλάς με τόση βεβαιότητα για αυτό, αλλά από την άλλη δεν είσαι βέβαιη για το ότι θα τα καταφέρεις.Χμμμ...μυστήριο εδώ...
για πες
16-01-2010, 16:50 #21
Και εγώ ήθελα να εχω μια στρωτή ζωή και πάνω απ\'όλα να μην είχα αντιμετωπίσει όλα αυτά με την υγεια των παιδιών μου.να πω ότι ζήλευα; ας το πω με την καλή εννοια επιθυμούσα να μην συνέβαιναν μερικά περίεργα που συνέβησαν.ναι είπα πολλές φορές γιατί σε μένα και αυτό.Αλλά ποτέ δεν φθόνησα την άλλη μάνα που της ήλθαν βολικά ,την ζήλεψα με τη έννοια μακάρι να ήμουν και εγώ στην θέση της ανθρώπινο δεν είναι;
16-01-2010, 16:51 #22
Originally posted by Boltseed
θαυμάζω συμπεριφορές άλλων ανθρώπων, αλλά ξέρω πως εγώ δεν θα μπορέσω ποτέ να είμαι έτσι, δεν θα μου βγαίνει αυθόρμητα, θα πρέπει να το σκεφτώ και να το πιέσω λίγο.
Μιλάς με τόση βεβαιότητα για αυτό, αλλά από την άλλη δεν είσαι βέβαιη για το ότι θα τα καταφέρεις.Χμμμ...μυστήριο εδώ...
για πες
16-01-2010, 16:51 #23
Δε ξέρω άμα είναι σχετικό-άσχετο, αλλά σε πολλούς μεγάλους συγγραφείς που έχω διαβάσει την βιογραφία τους, πάντα κάπου αναφέρανε έναν μέντορα τους μεγαλύτερο και παλιότερο συγγραφέο που προσπαθούσαν να ακολουθήσουν τα βήματα του.
Ίσως να είναι ένα απλό παράδειγμα. Ίσως όμως να μας λέει κάτι αυτό.
16-01-2010, 16:53 #24
Originally posted by Boltseed
Δε ξέρω άμα είναι σχετικό-άσχετο, αλλά σε πολλούς μεγάλους συγγραφείς που έχω διαβάσει την βιογραφία τους, πάντα κάπου αναφέρανε έναν μέντορα τους μεγαλύτερο και παλιότερο συγγραφέο που προσπαθούσαν να ακολουθήσουν τα βήματα του.
Ίσως να είναι ένα απλό παράδειγμα. Ίσως όμως να μας λέει κάτι αυτό.
τώρα έχουμε πρότυπο τον κωστόπουλο και τη βίσση :P
16-01-2010, 16:57 #25
γιατί αν ήμουν έτσι (πχ. σούπερ κοινωνική παντού και πάντα) θα μου έβγαινε αυθόρμητα, θα το είχα από παιδάκι μαλλον.
Με τον καιρό όμως η διαδικασία αυτή γίνεται ρουτίνα και έτσι τελικά οδηγάς με το ένα χέρι και με το άλλο μιλάς στο κινητό χωρίς καν να σκέφτεσαι την διαδικασία (καλά , αυτό καλό είναι να μην το κάνουμε συχνά :D)
.
ενώ τώρα είναι φορές που πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου για να είμαι έτσι. τα καταφέρνω μεν, αλλά δεν ήταν αυθόρμητη αντίδραση.
Μην ξεχνάς ότι ο εγγέφαλος μας είναι σχεδιασμένος για να μαθαίνει πολύ γρήγορα κάποια πράγματα, ειδικά συμπεριφορές, αρκεί να του τις υποδείξεις με τον σωστό τρόπο.Και η επανάληψη είναι ένας τέτοιος τρόπος :)
16-01-2010, 17:04 #26
έχεις απόλυτο δίκιο! σε κάποια θέματα είμαι σίγουρα στο στάδιο που τα μαθαίνω και χρειάζομαι πολλές επαναλήψεις :)
16-01-2010, 17:11 #27
Στην κορυφη του Εβερεστ , και κοιταζω προς τα πανω να βρω εναν τροπο να ανεβω ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!
Ολοι το θελουν βεβαια αλλα δεν το δηλωνουν:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
16-01-2010, 17:15 #28
Βασικα εσυ με περασες μιας και η διαθεση σου εμπεριεχεται στο nickname σου.
keep walking.
πραγματικά ωραίο , nice!
.
Όλα αυτα τα \"keep..\" μου αρεσουν αρκετά, και ειμαι φαν αυτου του \"keep dreaming\". τσσσσ....
^_^
16-01-2010, 17:15 #29
Ο μιμητισμός είναι κάτι που μας κάνει ανθρώπους (άλλωστε τις ανώτερες \"κοινωνικές\" μορφές του τις έχουν μόνο τα ανώτερα θηλαστικά και γενικά ότι έχει ανεπτυγμένο προμετωπιαίο λοβό-το μέρος του εγκεφάλου που μας κάνει ανρθρώπους) και όπως είχε πει και ο εξελικτικός βιολόγος rechard dawkins, το ανθρώπινο μυαλό ορίζεται από 2 παραγόντες, τα γονίδια και τα \"μιμίδια\", μια ιδέα που ανέπτυξε η ψυχολόγος susan blackmore στο φοβερό της βιβλίο \"the meme machine\" (\"η μηχανή μιμιδίων\" η \"μιμο-μηχανή\"-εννόοντας το ανθρώπινο μυαλό). Σύμφωνα με αυτούς τους ερευνητές, όπως ακριβώς τα γονίδια είναι η γενετική μονάδα μεταφοράς πληροφορίας, έτσι και τα \"μιμίδια\" αποτελούν την \"πολιτιστική μονάδα\" μεταφοράς πληροφορίας. Μιμίδιο είναι ότι μεταφέρεται \"Ως έχει\", μέσω της άμεσης η έμμεσης συμπεριφορικής επικοινωνίας (γλώσσας η παρατήρησης). Υπο αυτή την έννοια μιμίδια μπορεί να είναι η πιτσα, ο υπολογιστής, λογοτεχνικά έργα αλλά και γενικότερα τα στερεότυπα, οι κοινωνικές νόρμες και οι ιδέες. Όπως ακριβώς και τα γονίδια, τα επιτυχημένα μιμίδια \"επιλέγονται\" και περνάνε από γεννιά σε γεννιά ενώ τα αποτυχημένα \"πεθαίνουν\", ενώ οι φορείς των μιμιδίων είναι οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι (όπως ακριβώς στα γονίδια είναι τα χρωμοσώματα).
Σύμφωνα με την Blacmore, η ανθρώπινη προσωπικότητα αποτελεί ένα τεράστιο \"πλέγμα μιμιδίων\" που αποκτάται σταδιακά (η/και ποιο κατακλυσμιαία) από την παιδική ηλικία. Άλλωστε αυτό είχε αποδειχθεί και από την θεωρία της \"κοινωνικής μάθησης\" του μεγάλοy ψυχολόγου Albert Bandura στην οποία το παιδί εδραιώνει την προσωπικότητα του \"μαθαίνοντας\" τις πληροφορίες μέσω άμεσης μίμησης και \"μοντελοποίησης\" του περίγυρού του. Τα γονίδια ορίζουν κάποιες τάσεις και τα μιμίδια επιλέγονται και αποκτούνται ενώ ψυχολογίες διεργασίες όπως σκέψεις και συναισθηματα μπορούν να \"μεταλλάξουν\" τα μιμίδια και να ορίσουν τόσο την μοναδικότητα του καθενός, όσο και τον εξελισσόμενο ανθρώπινο πολιτισμό στο σύνολο του. Κατά την γνώμη μου πρόκειται για μια πολύ υποσχόμενη, δυνατή και κομψή ιδέα.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF
16-01-2010, 17:20 #30
Originally posted by PETRAN
Ο μιμητισμός είναι κάτι που μας κάνει ανθρώπους (άλλωστε τις ανώτερες \"κοινωνικές\" μορφές του τις έχουν μόνο τα ανώτερα θηλαστικά και γενικά ότι έχει ανεπτυγμένο προμετωπιαίο λοβό-το μέρος του εγκεφάλου που μας κάνει ανρθρώπους) και όπως είχε πει και ο εξελικτικός βιολόγος rechard dawkins, το ανθρώπινο μυαλό ορίζεται από 2 παραγόντες, τα γονίδια και τα \"μιμίδια\", μια ιδέα που ανέπτυξε η ψυχολόγος susan blackmore στο φοβερό της βιβλίο \"the meme machine\" (\"η μηχανή μιμιδίων\" η \"μιμο-μηχανή\"-εννόοντας το ανθρώπινο μυαλό). Σύμφωνα με αυτούς τους ερευνητές, όπως ακριβώς τα γονίδια είναι η γενετική μονάδα μεταφοράς πληροφορίας, έτσι και τα \"μιμίδια\" αποτελούν την \"πολιτιστική μονάδα\" μεταφοράς πληροφορίας. Μιμίδιο είναι ότι μεταφέρεται \"Ως έχει\", μέσω της άμεσης η έμμεσης συμπεριφορικής επικοινωνίας (γλώσσας η παρατήρησης). Υπο αυτή την έννοια μιμίδια μπορεί να είναι η πιτσα, ο υπολογιστής, λογοτεχνικά έργα αλλά και γενικότερα τα στερεότυπα, οι κοινωνικές νόρμες και οι ιδέες. Όπως ακριβώς και τα γονίδια, τα επιτυχημένα μιμίδια \"επιλέγονται\" και περνάνε από γεννιά σε γεννιά ενώ τα αποτυχημένα \"πεθαίνουν\", ενώ οι φορείς των μιμιδίων είναι οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι (όπως ακριβώς στα γονίδια είναι τα χρωμοσώματα).
Σύμφωνα με την Blacmore, η ανθρώπινη προσωπικότητα αποτελεί ένα τεράστιο \"πλέγμα μιμιδίων\" που αποκτάται σταδιακά (η/και ποιο κατακλυσμιαία) από την παιδική ηλικία. Άλλωστε αυτό είχε αποδειχθεί και από την θεωρία της \"κοινωνικής μάθησης\" του μεγάλοy ψυχολόγου Albert Bandura στην οποία το παιδί εδραιώνει την προσωπικότητα του \"μαθαίνοντας\" τις πληροφορίες μέσω άμεσης μίμησης και \"μοντελοποίησης\" του περίγυρού του. Τα γονίδια ορίζουν κάποιες τάσεις και τα μιμίδια επιλέγονται και αποκτούνται ενώ ψυχολογίες διεργασίες όπως σκέψεις και συναισθηματα μπορούν να \"μεταλλάξουν\" τα μιμίδια και να ορίσουν τόσο την μοναδικότητα του καθενός, όσο και τον εξελισσόμενο ανθρώπινο πολιτισμό στο σύνολο του. Κατά την γνώμη μου πρόκειται για μια πολύ υποσχόμενη, δυνατή και κομψή ιδέα.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF
Είσαι τύπος που βλέπει το επιφανειακό (την ανθρώπινη προσωπικότητα) η τα εσωτερικά ζωτικά όργανα ή μήπως την γκρι μάζα του εγκεφάλλου?
Έχεις αναρωτηθεί τι ευθύνες μπορεί να έχει ένας κλάδος (η και παραπάνω) που τόλμησε να τα βάλει με ένα αγαθό παιδάκι?
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση