φοβια - κοκκινισμα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 71
    Senior Member
    Και εγώ έχω τέτοια που με μπλοκάρουν συνέχεια είμαι μέσα στα κόμπλεξ, τις ανασφάλειες και τις φοβίες και το χειρότερο είναι ότι ενώ μέχρι ένα σημείο νόμιζα ότι τα έλεγχα μετά από ένα ορισμένο σημείο και έπειτα ήρθαν και με πλάκωσαν όλα μαζί. Πάντως θέλει πολύ δουλειά με τον εαυτό μας.

Senior Member
    Ξέρετε ποια είναι τα συμπτώματα του στρες:
    Βαριεστημάρα
    Τάση για αναβολή
    Αφηρημάδα, δυσκολίες συγκέντρωσης
    \'Ελλειψη ικανοποίησης από την ζωή
    Δυσκολία οργάνωσης
    Ευερεθιστότητα
    Διαταραχές μνήμης, αφηρημάδα
    και αλλα πολλα ένα από αυτά είναι και το δικό σου.

Junior Member
    Originally posted by rosemary
    γεια σας !!!ειμαι νεα στο forum αλλα οχι νεα στο οτι ορισμενες φορες ερχομαι αντιμετωπη με τους φοβους μου.εχοντας περασει μεσα απο τον τομεα εργασιας μου ορισμενες κρισεις πανικου και αγχους το οποιο ηταν ανεξελεγκτο , μου αφησε μπορω να πω καποια απομειναρια τα οποια με ταλαιπωρουν ακομα και τωρα. και τα απομειναρια δεν ειναι αλλα απο το φοβο μηπως κοκκινισω και γινει αυτο αντιληπτο , μηπως οταν με κοιταξει καποιος και κοκκινισω, μηπως βρεθω σε κοινωνικες συναναστροφες και με πιασει η ανασφαλεια μου κ.λ.π αλλα ολα ειναι μεσα στον μυαλο τελικα. αυτο παιζει καλα το παιχνιδι του.εγω τι κανω ? αν καποιος με παρομοιο προβλημα υπαρχει θα ηθελα να μαθω καποιο τροπο που θα με βοηθησει να το ξεπερασω

Senior Member
    το βρισκω παρα πολυ ομορφο και γλυκο να κοκκινιζει μια κοπελια.... και δεν ειμαι ο μονος.
    ισα ισα πιστευω πως ειναι πλεονεκτημα παρα μειονεκτημα .....

Junior Member
    γεια σου rosemary.....ειμαι μια κοπελα που υποφερω απο την ιδια φοβια απο το γυμνασιο και τωρα ειμαι 33 δεν ηξερα καν τι ειναι αυτο που ειχα και θεωρουσα οτι το εχω μονο εγω σε ολο το κοσμο.δεν εχω μιλησει ποτε σε κανεναν γιαυτο ολα αυτα τα χρονια το κρατουσα μεσα μου και αναρωτιομουν γιατι?θυμαμαι απο το σχολειο δεν ηθελα να πω μαθημα γιατι φοβομουν οτι θα κοκκινησω .εχω ερθει σε πολυ δυσκολη θεση απειρεσ φορες ελπιζοντας να ανοιξει η γη να με καταπιει .ειμαι πολυ ευαισθητη και πληγωνομαι πολυ ευκολα αλλα ταυτοχρονα ειμαι εγωιστρια και δεν μου αρεσει να με λυπουντε συνδιασμος που σκοτωνει....πιστευω οτι εχω πληγωθει πολυ απο τουσ αλλουσ και πιο πολυ εχω πληγωσει η ιδια τον εαυτον μου απο αυτη μου τη φοβια .ντροπαλη χωρισ αθτοπεποιθηση και χωρισ ονειρα σχεδια ορεξη για ζωη γενικοτερα .προσπαθω να ζησω ετσι ωστε να κοκκινιζω λιγοτερο για να μη πληγωνομαι.γιατι η ζωη να εχει τοσα αγκαθια???οσοι δεν το ζουν δεν μπορουν να καταλαβουν ποσο ψυχοφθορο ειναι....

Senior Member
    Χμ addict σκεφτηκες ποτε οτι ο κοσμος μπορει να σχολιαζει το κοκινισμα αλλα να μην το θεωρει και τοσο σπουδαια υποθεση?

Και εγω ειμαι αμηχανος και κοκκινιζω πολλες φορες αλλα η μεγαλη βελτιωση για μενα ηρθε οταν καταλαβα οτι δεν ειναι τοσο σπουδαιο θεμα.
    Απλη λυση?
    Ναι ειναι απλη λυση δυσκολη βεβαια.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Junior Member
    ναι μπορω να καταλαβω τι εννοεισ keep walking αλλα δεν θελω να δειχνω τα συναισθηματα μου στουσ αλλουσ με αυτον τον τροπο .φαντασου οτι δεν μπορω να πω ουτε ενα μικρο ψεματακι χωρισ να κοκκινησω ουτε ενα ανεκδοτο σε μια παρεα.δεν μπορω να κρυψω το ποσο ευαλωτη ειμαι στον καθενα και απλα αισθανομαι χωρισ αμυνα μπροστα στην κακια και την λυπηση του καθενος.

Senior Member
    Ακριβώς λοιπόν γιατί αισθάνεσαι \"ευάλωτη στον καθένα\",περνάς στον εαυτό σου το μήνυμα πως οι άλλοι βλέπουν την ευαλωτότητα αυτή,την κρίνουν,ίσως σε εκμεταλλευτούν,φοβάσαι και αυτό σε κάνει ανασφαλή.Αν βάλεις μεικάπ σε ανοιχτό χρώμα και δεν φαίνεται το κοκκίνισμα,πιστεύεις πως θα αισθάνεσαι λιγότερο ευάλωτη;
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    αντε να το πω και εγω..
    Και εγω κοκκινιζω..μπουχουχου.δεν μου αρεσει αλλα μου συμβαίνει που και που.Το παθαίνω οταν μου την πεφτουν απροκαλυπτα..Ειναι αστειο ,γελαω και κοκκινιζω ταυτοχρονα!!
    Στην ουσια αυτο ειναι που με κανει να μη με ενοχει..το οτι το εχω διακωμωδήσει και το οτι τις πρωτες φορες που το πάθαινα, ο φιλος μου με αγκαλιαζε και με φιλουσε..μαλλον πηρα το μηνυμα οτι δεν ειναι κατακριτεο και αξιο χλευασμού..

Junior Member
    φορουσα make up πολλα χρονια αλλα δεν εκανε τιποτα οταν κοκκινιζω ειναι τοσο εντονο και φτανει μεχρι και το λαιμο και ολοι με ρωτανε γιατι? αν ειμαι αρωστη .οταν το προσεχουν εγω γινομαι ακομα πιο κοκκινη .εχωδει καποια ατομα να κοκκινηζουν αλλα πολυ ελαφρα ισα που φενεται το χαλι το δικο μου ειναι ανεπαναληπτο.κοκκινηζω σε ολες τισ αντιδρασεις μου ντροπη ,θυμος ,γελιο εχω αρχισει να πιστευω οτι ειναι κατι παθολογικο γιατι να φουντωνω τοσο ευκολα και εντονα?το χειροτερο ειναι οτι οταν λεω οτι δεν πρεπει τωρα να κοκκινησω με τιποτα τοτε κοκκινιζω μεχρι αηδιας προσπαθω να κοιταξω αλου η να φυγω με τροπο μεχρι να ηρεμησω.πιστευω πωσ αν δεν το ειχα αυτο θα ειχα πολυ καλυτερη ποιοτητα ζωης με αυτοπεποιθηση θα συμετοιχα σε πιο πολλεσ δραστηριοτητεσ που τωρα αποφευγω.

Senior Member
    Τι αισθανεσαι οταν κοκκινιζεις? Εγω αισθανομαι αυτο που λεμε ντροπαλοτητα...και φυσικα οταν κοκκινιζω μου την δινει ειναι ολος ο μηχανισμος μαλλον ετσι κατασκευασμενος.

Φυσικα αισθανεσαι ευαλωτος γιατι καταφερνει ο αλλος να σε επηρεασει τοσο πολυ...αλλα σιγουρα θα υπαρχουν τεχνικες ωστε να το διαχειριστεις δεν ξερω.

Παντως η ντροπαλοτητα αν και ειναι πολλες ανυποφορη για τα ατομα που την εχουν δεν ειναι ασθενεια (μην τρελλαθουμε κιολας) αλλα ισως να υπαρχουν βιβλια και διαφορα τεχνασματα πως να το διαχειριστεις.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Junior Member
    οταν κοκκινιζω νιωθω μεγαλη αμηχανια που φενεται εντονα επισης ταχυκαρδια και εφιδρωση .πολλεσς φορες νιωθω πωσς ειμαι παγηδευμενη σε ενα σωμα γεματο απο αδυναμιες .πιστευω πως ειμαι ενα ντροπαλο κοριτσι γεματο με κομπλεξ χωρις αυτοπεποιθηση αλλα το προβλημα αυτο με κανει ακομα πιο ασχημα πιστευω οτι δεν εχει σχεση καθολου με την εμφανιση μου γιατι ξερω οτι ειναι καλη .ολα αυτα ομως ερχονται σε συγκρουση μεσα μου γιατι ειμαι ταυτοχρονα πολυ εγωιστρια και δεν μπορω να χονεψω ποσο αδυναμη ειμαι και τα βαζω με τον εαυτον μου ... ενας φαυλοσ κυκλος ...μακαρι να μου συστησει καποιοσς καποια μεθοδο που τον βοηθησε.ολα ειναι στο μυαλο μας που καποιεσ φορεσ μας παιζει ασχημα παιχνιδια ...αλλα ποιος τα βαζει μαζι του?πρωτη φορα στη ζωη μου μιλαω γιαυτο εστω και ανωνυμα.δεν αισθανομαι σαν αρρωστη απλα νιωθω πολυ διαφορετικη.ισωσ κ να εχει παρει μεγαλεσ διαστασεισ στο μυαλο μου γιαυτο κ μα βασανιζει αλλα το γεγονος ειναι οτι μου κανει τη ζωη δυσκολη.

Junior Member
    Παιδιά καλησπέρα! είμαι καινούρια στο φόρουμ και ευτυχώς βρήκα πολύ γρήγορα αυτό που έψαχνα..
    ναι είμαι κι εγώ από αυτούς που κοκκινίζουν εύκολα!:P

μέχρι τώρα ήξερα ότι κοκκινίζω όταν έρχομαι σε δύσκολη θέση γενικά, όταν πρέπει να μιλήσω μπροστά σε κόσμο, όταν ζεσταίνομαι πολύ, από την αλλαγή της θερμοκρασίας πχ από το κρύο έξω σε κάποιο μαγαζί μέσα, όταν γελάω, ακόμα κι όταν ένας φίλος μου με πειράξει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγώ ντρέπομαι, αλλά το κοκκίνισμα γίνεται από μόνο του..!ακόμα και κοπλιμέντο να μου κάνουν!

εντάξει δε μου αρέσει σε καμία περίπτωση και μου τη σπάει όταν μου λένε κοκκίνισες..αλλά τι να κάνουμε..προσπαθώ να μη δίνω σημασία και μάλιστα εγώ η ίδια λέω πολύ χαριτωμένα στους άλλους, ότι ναι κοκκινίζω εύκολα..!σε στυλ οτι μη νομίζεις ότι ντρέπομαι απλά κοκκινίζω εύκολα..

όμως τώρα τελευταία παρατήρησα κάποιες φορές που με έπιασε κάτι σαν έξαψη κ ένιωθα ότι κοκκίνιζε το πρόσωπό μου χωρίς να υπάρχει κάποιος από τους λόγους που ανέφερα..τις δύο φορές μπορώ να τις δικαιολογήσω και λόγω περιβάλλοντος (έκανε ζέστη στον συγκεκριμένο χώρο), κ είχα περπατίσει πριν οπότε είχα ζεσταθεί, επίσης με περίμεναν κάτι φίλοι μου εκεί..και ναι είναι κι αυτός λόγος για μένα..αν πρέπει να πάω κάπου και με περιμένουν ήδη και πάω μετά δηλ. σίγουρα θα κοκκινίσω!!ίσως επειδή όταν θα φτάσω θα ασχολούνται όλοι με μένα..τι να πω.....δε βγάζω άκρη!!!

αλλά την τρίτη φορά ειλικρινά δε καταλαβαίνω γιατί με έπιασε!και όταν το ένιωσα λέω ωχ τώρα θα κοκκινίσω και αγχώθηκα χειρότερα κ ήμουν σε τραπέζι και σηκώθηκα να πάρω νερό..!

έχετε καμιά εξήγηση γι\' αυτό?? γιατί ανησυχώ..μέχρι και για πίεση κοιτάω στο ίντερνετ και κάτι άλλα περίεργα..αλλά λέω τι στο καλό 21 χρονών είμαι..ουφ...
    και τώρα φοβάμαι μη με ξαναπιάσει έτσι χωρίς λόγο..

Senior Member
    Σου απάντησα στο μνμ σου.Η διαφορά θερμοκρασίας απο το κρύο στο ζεστό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτό το \"πρόβλημα\"....φυσικά ορισμένοι και μόνο να το σκεφτούν πως τους κοιτούν κοκκινίζουν.Ενα τρικ είναι μια πράσινη κρέμα που φοράς στα σημεία (μάγουλα) πριν την κρέμα ημέρας και το μακιγάζ.Υπάρχουν σε μερικές εταιρείες ανάλογες κρέμες.

Junior Member
    Σ\'ευχαριστώ πολύ Γιώτα!!σου απάντησα κι εγώ..τι να πω...πολύ ταλαιπωρία αυτό το θέμα..κι εγώ σκέφτομαι πολλές φορές γιατί σε μένα..αλλά πιο πολύ με ανησυχεί το γεγονός ότι με έπιασε χωρίς να υπάρχει λόγος....!και φοβάμαι πολύ μη ξανασυμβεί..

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast