φοβια - κοκκινισμα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 71
    Junior Member
    paidia egw eimai mperdemeni. an den kathisw kai skeftw mia lisi, na to psaksw genikws ennow, den tha mporesw pote na to kseperasw. alla me to na to skeftome perissotero simeni oti tha to prokalw perissotero! to parakseno oti simvenei se atoma pou einai poli koinwnika k oxi se ntropala atoma. toulaxiston ap oti vlepw edw mesa, ta parapanw atoma grafoun oti einai koinwnika. kai egw to idio. den katalamvenw ti simvenei. an einai kati genetiko simeni oti den mporei na kseperastei pote? kserw oti iparxei xeirourgiki epemvasi pou eksafanizei to kokkinisma

Junior Member

Wink

καλησπερα παιδια...το θεμα σας αν και παλιο ειναι η αιτια σημερα να γινω μελος του forum για να παρω γνωμες και κυριως συμβουλες...με εχει μπερδεψει λιγο το πως δουλευει η σελιδα αλλα ελπιζω να το βρω...! Εκανα ενα blog με το ''θεμα'' μου αλλα ουτε ξερω αν μπορειτε να το δειτε...
    Εγω που λετε χω αρχισει τον τελευταιο χρονο να ντρεπομαι και να κοκκινιζω! Παλια δεν ημουν ετσι,και τωρα ....!!! Ειναι ενοχλητικο και με φερνει σε εξαιρετικα δυσκολη και αβολη θεση...! ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΚΤΕΣ. ευχαριστω για τον χρονο σας....

Junior Member
    Γεια σας και από μένα! Μου προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλοι που περνούν την ίδια φοβία με έμενα... και νόμιζα ότι είμαι η μονάδικη στον κόσμο!!!
    Πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς ξεκίνησε το πρόβλημα του να κοκκινίζω τόσο έντονα σε σημείο που να θέλω να ανοίξει η γης και να με καταπιεί ή εάν τελικά γεννήθηκα με αυτή τη "νόσο" του να κοκκινίζω πολύ εύκολα... Το θέμα είναι ότι τώρα στην ηλικία των 28 είμαι ένα κορίτσι που φοβάμαι να μιλήσω και να βγώ από το σπίτι με το φόβο μην κοκκινίσω και τι θα σκεφτούν οι άλλοι.." τι έπαθες πάλι, γιατί κοκκίνισες?" Και πραγματικά δεν έχω να δώσω μια λογική απάντηση γιατί κοκκίνησα. Μου δημιουργρεί προβλημα στην εργασία, στην παρέα και γενικά σε όλες τις κοινωνικές μου δραστηριότητες. Φοβάμαι ότι θα κοκκινίσω και αυτόματα κοκκινίζω.Είναι πραγματικά πολύ εκνευριστικό.Νιώθω να χάνω ευκαιρίες και να χάνω το νόημα της ζωής μένοντας προσκολλημένη σε αυτη τη σκέψη. Το γεγονός πάντως ότι υπαρχούν κι αλλοι που σκέφτονται σαν κι έμενα, είναι μια πρώτη παρηγοριά για εμένα!!

Senior Member

πω-πω!επιτελους το μοιραζομαι κι εγω με καποιον..νομισα οτι το ειχα μονοπωλειο η οτι ειναι μια στις χιλλιες

εγω το επαθα μετα απο καποιες αγχωτικες καταστασεις που μου ειχαν ριξει την αυτοπεποιθηση μου καπου στα 18
    ποτε πριν δεν με θυμαμαι να κοκκινιζω,να ντρεπομαι κτλ
    βασικα οντως συμφωνω οτι οταν φοβασαι το παθαινεις ποιο πολυ αλλα συνηθως μου την εδιναν οι αδιακριτοι και το παθαινα οταν ερχομουν σε δυσκολη θεση
    δηλαδη εβλεπαν οτι αισθανεσαι ασχημα αν σε προσβαλαν πχ και μετα σαν να ικανοποιουνταν που...κοκκινιζες ενα πραγμα
    λοιπον φιλη μου εχω να το παθω περιπου δυο χρονια,ειναι πολυ ψυχοφθορο αλλα το δουλεψα μονη μου
    και οπως ειπε και καποια απο εδω εγω αισθανομουν οτι αυτο δεν ταιριαζε με το τι ηθελα να νιωθω μεσα μου
    δηλαδη εμφανισιακα ειχα αυτοπεποιθηση αλλα με εφερναν σε δυσκολη θεση
    πως το ξεπερασα(ετσι πιστευω ως τωρα οτι το ξεπερασα)
    καθε πρωι ελεγα στον εαυτο μου
    ειμαι ασφαλης
    ολα θα πανε καλα σημερα..
    ειμαι μια χαρα
    οι ανθρωποι γυρω μου ειναι ισοι με εμενα
    ειμαι υγειης
    ειμαι δυνατη
    ειμαι πολυ δυναμικη
    εγω αποφασιζω για την αντιδραση του οργανισμου μου
    εχω τον απολυτο ελεγχο μου
    εχω εμπιστοσυνη στον εαυτο μου
    εχω αυτοπεποιθηση
    ειναι ολα τελεια

ωστοσο φανταζομουν μια λευκη αυρα γυρω μου να με προστατευει και προσπαθουσα καθε φορα που μου ερχονταν να σκεφτομαι αμεσως κατι αλλο
    ετσι το..δουλεψα παρα πολυ
    χρειαστηκε να κανω αυτες τις δηλωσεις περιπου ωχτο μηνες και το θαυμα εγινε δεν εγινε απο την μια μερα στην αλλη αλλα καποια μερα με την πολλη δουλεια απο μερος μου
    να επισημανω καπου εδω οι δηλωσεις ας ειναι καπως ετσι οπως τις εγραψα..
    δεν πρεπει να περιεχουν αρνητικες προτασεις
    η λεξεις οπως δεν,οχι,κτλ
    ουτε το ιδιο προβλημα π.χ.
    δεν θα ξανακοκκινησω,δεν θα ξαναφοβηθω κτλ.αυτο. γιατι η λεξη κοκκινιζω περναει στο υποσυνειδητο και το μυαλο την λαμβανει και την φερνει αντιμετωπη με τον οργανισμο ξανα και ξανα.δεν λεμε αυτο που φοβομαστε αλλα βρισκουμε την αιτια οπου πηγαζει ο φοβος και
    δηλωνουμε στον εαυτο μας αυτο το αντιθετο του..δηλαδη αυτο που επιθυμουμε να εχουμε,οχι αυτο που δεν επιθυμουμε να εχουμε

πχ αν ειναι απο αγχος λες
    ειμαι ασφαλης
    -οχι δεν θα ξανααγχοθω-
    και λες ολα τα παραπανω εν λογο που σας ειπα οτι δηλωνα εγω σε εμενα
    καντο,δουλεψε το,ειναι πολυ καλος τροπος θα πιασει σιγουρα πιστευω αν το δουλεψεις ωσπου να μην το παθαινεις
    ο τροπος σκεψης σου θα αλλαξει με αυτες τις δηλωσεις ως προς εσενα και θα δεις οτι οταν εισχωρησουν στο αποτερο υποσυνειδητο θα αρχιζουν να τροποποιουν την ζωη σου προς το καλυτερο σε οτιδηποτε πριν φοβοσουν
    ελπιζω να βοηθησει εσενα και τα λοιπα ατομα με αυτο το θεμα
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!
    παρενθεση:
    (οι παραπανω μηχανισμοι ειναι απο καποια βιβλια ψυχολογιας και οχι δικης μου εμπνευσης)
    Last edited by secretly; 25-02-2012 at 23:56.
    Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...

Senior Member
    το παραπανω ειναι κατι σαν να αυθυποβαλεσαι ας το πουμε,γραψε τα σε ενα χαρτι,να τα λες καθε μερα στον εαυτο σου,αλλα να αφηνεσαι να τα αισθανεσαι και να τα πιστευεις
    καποια στιγμη θα τα πιστεψεις θες δεν θες απο το πολυ μπλα-πλα!χαχα!
    μετα απο καποιο διαστημα μπορεις να λες
    σημερα νιωθω ακομα ποιο ασφαλης,δυνατη υγειης και τα συναφη

Senior Member
    Χρυσακι αυτο που εγραψες θυμιζει καποιες γνωσιακες τεχνικες που εφαρμοζουν στην ψυχοθεραπεια και οντως μπορει να αποδωσει.
    Και εγω κανω κατι παρομοιο αλλα καπως πιο σκληροπυρηνικο.

Και κατι ακομα που βοηθαει ειναι να αποδεχτειτε αυτο που συμβαινει.Δεν χρειαζεται να αισθανεστε ασχημα για αυτο,δεν ειναι κατι κακο το να εχεις μια κοινωνικη συστολη.
    Δειτε το αλλιως αυτο που σας συμβαινει ειναι ενα απο τα χαρακτηριστικα που σας κανουν μοναδικες προσωπικοτητες.
    Πχ εγω οταν αισθανομαι αβολα δεν κοκκινιζω αλλα λυνω και δενω τα μαλλια μου συνεχομενα και μπερδευω τα λογια μου...

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Χρυσα αυτο που εγραψες θυμιζει καποιες γνωσιακες τεχνικες που εφαρμοζουν στην ψυχοθεραοεια και οντως μπορει να αποδωσει.
    Και εγω κανω κατι παρομοιο αλλα καπως πιο σκληροπυρηνικο.

Και κατι ακομα που βοηθαει ειναι να αποδεχτειτε αυτο που συμβαινει.Δεν χρειαζεται να αισθανεστε ασχημα για αυτο,δεν ειναι κατι κακο το να εχεις μια κοινωνικη συστολη.
    Δειτε το αλλιως αυτο που σας συμβαινει ειναι ενα απο τα χαρακτηριστικα που σας κανουν μοναδικες προσωπικοτητες.
    Πχ εγω οταν αισθανομαι αβολα δεν κοκκινιζω αλλα λυνω και δενω τα μαλλια μου συνεχομενα και μπερδευω τα λογια μου...
    ο καθε οργανισμος τελικα εχει την δικη του αμυνα
    συμφωνω με την αποδοχη οπως και αν το παθεις ξανα να μεινεις ψυχραιμος και να προσπαθησεις να καταλαβεις-βιωσεις ολα τα συναισθηματα που σε διαπερνουν στο επακρο εκεινη την στιγμη
    ειναι ενας καλος τροπος για να κατανοησεις την φοβια,απο που ακριβως πηγαζει,ωστε να την πολεμισεις,αν κριθει απαραιτητο
    για να κοψεις ενα θαμνο και να σιγουρευτεις πως δεν θα ξαναφυτρωσει,τον βγαζεις απο την ριζα..

Junior Member
    xrusaki σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου!!! Θα το δοκιμάσω και εύχομαι να λειτουργήσει και σε μένα!!
    Είναι αλήθεια ότι κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά κάτω από την επήρεια άγχους. Το πρόσωπο μας όμως, είναι το μέσο επικοινωνίας μας με τους άλλους ανθρώπους και όταν ξαφνικά αλλάζει χρώμα ο άλλος καταλαβαίνει κατ' ευθείαν ότι κάτι φοβάσαι, κάτι σε ενοχλεί. Έμενα προσωπικά μου δημιουργεί πρόβλημα αυτό, γιατί πολλές φορές κοκκινίζω χωρίς κάποιο εμφανές λόγο, απλά και μόνο στη σκέψη ότι οι άλλοι αυτό περιμένουν να δούν σε μένα... και τους επιβεβαιώνω!!
    Σαφώς μεγαλό ρόλο παίζει και πώς βιώνει ο καθένας το "προβλημά" του. Αλλά μακάρι όταν φοβόμαι για κάτι να έλυνα και να έδενα απλά τα μαλλιά μου, θα μου άρεσε περισσότερο!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by magia View Post
    xrusaki σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου!!! Θα το δοκιμάσω και εύχομαι να λειτουργήσει και σε μένα!!
    Είναι αλήθεια ότι κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά κάτω από την επήρεια άγχους. Το πρόσωπο μας όμως, είναι το μέσο επικοινωνίας μας με τους άλλους ανθρώπους και όταν ξαφνικά αλλάζει χρώμα ο άλλος καταλαβαίνει κατ' ευθείαν ότι κάτι φοβάσαι, κάτι σε ενοχλεί. Έμενα προσωπικά μου δημιουργεί πρόβλημα αυτό, γιατί πολλές φορές κοκκινίζω χωρίς κάποιο εμφανές λόγο, απλά και μόνο στη σκέψη ότι οι άλλοι αυτό περιμένουν να δούν σε μένα... και τους επιβεβαιώνω!!
    Σαφώς μεγαλό ρόλο παίζει και πώς βιώνει ο καθένας το "προβλημά" του. Αλλά μακάρι όταν φοβόμαι για κάτι να έλυνα και να έδενα απλά τα μαλλιά μου, θα μου άρεσε περισσότερο!!!
    εγω σε καταλαβαινω απολυτα,ειναι κατι που δυσκολευεται κανεις να αποδεχτει και θελεις να το ξεπερασεις
    γιατι πρωτον μου ειχε τυχει να νιωθω οτι με υποπτευοπνται για κατι και μονο που το σκεφτομουν ντρεπομουν πιθανον και κοκκινιζα,εκει για εμενα ο αλλος το λαμβανε οτι...καρφωθηκα!καταλαβες?δ� �λαδη χωρις λογο να νιωθεις ασχημα και να βρισκεσαι σαν κατηγορουμενος!
    γραψε τις φρασεις που σου ειπα σε ενα χαρτι να τις λες καθε μερα σχεδον,αν γινεται και δυνατα-αποφασιστικα,στον εαυτο σου,επισημαινω:
    για οσο καιρο χρειαζεται!!!!!!!!!!
    για καποιο καιρο οσο το πολεμας μπορει να σου φανει οτι δεν γινεται κατι η χειροτερο γιατι θα ερχεται στην επιφανεια για αρχη,στην συνεχεια θα ελλατωθει,θα το παθαινεις ποιο αργα...μετα απο καιρο παλι(μην σταματησεις το διαβασμα)θα σου συμβαινει σπανια και θα παψει να σου συμβαινει..
    ενταξυ το να γινει μια φορα τον χρονο ειναι και φυσιολογικο πια και δεν αποτελει προβλημα αλλα το δικο μου ηταν χαλι!

Junior Member
    Γεια σας παιδιά! Θέλετε να ξέρετε πώς βρέθηκα εδώ?
    Είμαι έφηβη και χθες μου ζήτησε ένα αγόρι ραντεβού. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο. Μπορεί να σκέφτεστε ότι "σιγα το πρόβλημα τώρα τα ερωτικά", επειδή έχετε δουλειές και υποχρεώσεις, όμως κι εμείς οι έφηβοι δν περιβαλλόμαστε από ιδιαίτερα "τρυφερά" άτομα και μάλιστα βρισκόμαστε στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ στάδιο της αυτοπεποίθησης. Ναι είμαι πολύ ανασφαλής και έχω ακούσει πολλά από φίλους φίδια, του τύπου: Αμάν ρε! Κοκκίνισες και μας έκανες ρεζίλι!. Ναι, έχω κλάψει γι αυτή την "αδυναμία" μου, έχω ακούσει τα γνωστά: "πρέπει να το κοιτάξεις , να πας σε ένα γιατρό". Αυτό είχε αρχίσει να εμφανίζεται πολύ έντονα στις πρώτες συναυλίες που έπαιζα κιθάρα. Τώρα φαίνεται πέρασε στον τομέα των γκομενικών.
    Τέλος πάντων, θέλησα να ψάξω αν αρέσει ή όχι στα αγόρια το κοκκίνισμα (μισώ τον εαυτό μου που είμαι τόσο εξαρτημένη απ' τη γνώμη τους). Βρέθηκα εδώ και άρχισα να διαβάζω μηχανικά ΟΛΟ το φόρουμ, ώσπου συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα ήταν πολύ πιο βαθύ και πως όλοι σας είχατε δίκιο για την εγκεφαλική φύση του προβλήματος. Μετά απ αυτό μπορώ να πω πως δεν με ενδιαφέρει πια αν αρέσει στα αγόρια ή οποιαδήποτε άλλη ρηχή βλακεία, παρά μόνο το εξής, το οποίο θέλησα να μοιραστώ μαζί σας: ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ, ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΓΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ Ή ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΞΥ ή ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΙΔΡΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ (δλδ να κατανοησουμε και να αποδεχτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό) ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ! Ναι ρε φίλε, κοκκινίζω, τι πρόβλημα έχεις? Γιατί αυτό να σημαίνει ότι ΕΣΥ είσαι πιο ισχυρός από μένα? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
    Αυτή είναι η πρόταση μου και ελπίζω να με καταλάβετε.

Senior Member
    καλιοπακι αν το βλεπεις τοσο ανετα εισαι στον δρομο για να το ξεπερασεις κι ολας και χωρις πολυ προσπαθεια

Quote Originally Posted by καλλιοπακι View Post
    Γεια σας παιδιά! Θέλετε να ξέρετε πώς βρέθηκα εδώ?
    Είμαι έφηβη και χθες μου ζήτησε ένα αγόρι ραντεβού. Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο. Μπορεί να σκέφτεστε ότι "σιγα το πρόβλημα τώρα τα ερωτικά", επειδή έχετε δουλειές και υποχρεώσεις, όμως κι εμείς οι έφηβοι δν περιβαλλόμαστε από ιδιαίτερα "τρυφερά" άτομα και μάλιστα βρισκόμαστε στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ στάδιο της αυτοπεποίθησης. Ναι είμαι πολύ ανασφαλής και έχω ακούσει πολλά από φίλους φίδια, του τύπου: Αμάν ρε! Κοκκίνισες και μας έκανες ρεζίλι!. Ναι, έχω κλάψει γι αυτή την "αδυναμία" μου, έχω ακούσει τα γνωστά: "πρέπει να το κοιτάξεις , να πας σε ένα γιατρό". Αυτό είχε αρχίσει να εμφανίζεται πολύ έντονα στις πρώτες συναυλίες που έπαιζα κιθάρα. Τώρα φαίνεται πέρασε στον τομέα των γκομενικών.
    Τέλος πάντων, θέλησα να ψάξω αν αρέσει ή όχι στα αγόρια το κοκκίνισμα (μισώ τον εαυτό μου που είμαι τόσο εξαρτημένη απ' τη γνώμη τους). Βρέθηκα εδώ και άρχισα να διαβάζω μηχανικά ΟΛΟ το φόρουμ, ώσπου συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα ήταν πολύ πιο βαθύ και πως όλοι σας είχατε δίκιο για την εγκεφαλική φύση του προβλήματος. Μετά απ αυτό μπορώ να πω πως δεν με ενδιαφέρει πια αν αρέσει στα αγόρια ή οποιαδήποτε άλλη ρηχή βλακεία, παρά μόνο το εξής, το οποίο θέλησα να μοιραστώ μαζί σας: ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ, ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΓΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ Ή ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΞΥ ή ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΙΔΡΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ (δλδ να κατανοησουμε και να αποδεχτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό) ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ! Ναι ρε φίλε, κοκκινίζω, τι πρόβλημα έχεις? Γιατί αυτό να σημαίνει ότι ΕΣΥ είσαι πιο ισχυρός από μένα? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
    Το θεμα με το κοκκινισμα ειναι οτι δεν μπορεις να εχεις ενα δικο "σου" μυστικο. π.χ γουσταρεις ενα αγορι και μιλατε και κοκκινιζεις... Αυτο θα τον βαλει σε σκεψεις, τη στιγμη που ισως εσυ δεν θες να εκτεθεις. Παρομοιες περιπτωσεις ειναι και το ιδρωμα και το τρεμουλο. Το κοκκινισμα παντως μπορει να αντιμετωπιστει χειρουργικα αλλα ειναι πολυ επικινδυνο δεν αξιζει μπορεις να παθεις μεγαλη ζημια. Τωρα που οφειλεται... Ενα μειγμα περιβαλλοντος - γονιδιων. Τωρα αν μπορεις να απαλλαγεις απο αυτο? Ειναι δυσκολος ο δρομος....

Καλη συνεχεια

Εντιτ: Ξερω ειναι επιπονο, αλλα υπαρχουν και χειροτερα σκεψου.
    1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
    2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Senior Member
    Quote Originally Posted by καλλιοπακι View Post
    ..ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ, ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΓΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ Ή ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΞΥ ή ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΙΔΡΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ (δλδ να κατανοησουμε και να αποδεχτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό) ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ! Ναι ρε φίλε, κοκκινίζω, τι πρόβλημα έχεις? Γιατί αυτό να σημαίνει ότι ΕΣΥ είσαι πιο ισχυρός από μένα? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
    Ακριβώς Καλλιοπάκι μου,
    όλοι κάτι αντιμετωπίζουμε και πολλές φορές αυτό έχει τις ρίζες του στον τρόπο που μας μεγάλωσαν οι δικοί μας.
    Κι εγώ αντιμετώπιζα το κοκκίνισμα κι ίσως και τώρα κάποιες φορές! Το εξήγησα με το γεγονός πως η μητέρα
    μου κυρίως, όταν ήμουν μικρότερη κι έκανα κάτι, έλεγε το κλασσικό: " Καλά δεν ντρέπεσαι καθόλου;.." κι έτσι την
    ντροπή που αναγκάστηκα να νιώθω πλέον την εξέφρασα με τον κοκκίνισμα.
    Συνειδητοποιώντας λοιπόν το αίτιο, που είναι ένα μείγμα από ενοχές, ανασφάλειες και μειωμένη αυτοεκτίμηση και με
    τροποποίηση της σκέψης, το κόκκινισμα περιορίστηκε στο ελάχιστο κάτι που σου εύχομαι, εκτός αν το θεωρείς
    όπως λες και λίγο χαριτωμένο, το να κοκκινίζεις κάποιες φορές.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Ακριβώς Καλλιοπάκι μου,
    όλοι κάτι αντιμετωπίζουμε και πολλές φορές αυτό έχει τις ρίζες του στον τρόπο που μας μεγάλωσαν οι δικοί μας.
    Κι εγώ αντιμετώπιζα το κοκκίνισμα κι ίσως και τώρα κάποιες φορές! Το εξήγησα με το γεγονός πως η μητέρα
    μου κυρίως, όταν ήμουν μικρότερη κι έκανα κάτι, έλεγε το κλασσικό: " Καλά δεν ντρέπεσαι καθόλου;.." κι έτσι την
    ντροπή που αναγκάστηκα να νιώθω πλέον την εξέφρασα με τον κοκκίνισμα.
    Συνειδητοποιώντας λοιπόν το αίτιο, που είναι ένα μείγμα από ενοχές, ανασφάλειες και μειωμένη αυτοεκτίμηση και με
    τροποποίηση της σκέψης, το κόκκινισμα περιορίστηκε στο ελάχιστο κάτι που σου εύχομαι, εκτός αν το θεωρείς
    όπως λες και λίγο χαριτωμένο, το να κοκκινίζεις κάποιες φορές.
    κι εγω το ιδιο μαρκελα
    συνειδητοποιησα τι ηταν αυτο που με εκανε να νιωθω ετσι και τωρα ειναι στο απειροελαχιστο

Senior Member
    Που να δεις κόκκινισμα και να τρέμει και ο σαγονι ταυτόχρονα και να τρέμει και η φωνη .....
    Μας κάνανε βούτυροπαιδα οι γονεις , μη το ένα μη το αλλο ντροπή σου κτλ.
    Αυτα πληρώνουμε τώρα , να μας χαίρονται οι γονεις μας .
    With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast