Ψύχωση και βλακεία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
    Member

Ψύχωση και βλακεία

Ψάχνω να βρω άρθρα για τον Einstein και που να έχουν σχέση με την ψύχωση. Αλήθεια απο πότε είναι καταγεγραμμένη η πρώτη ψύχωση σε άνθρωπο? Είναι στα ανθρώπινα γονίδια ή μέρος της πραγματικότητας?

Member

Senior Member
    Στο εχμ...Μεξικό?

Για την ερώτηση, αν την κατάλαβα καλά σχετικά με την προέλευση της ψύχωσης, οι απόψεις διίστανται απ όταν αυτή πρωτοδιαγνώστηκε (δεν ξέρω πότε ήταν και εκτός αυτού, εξαρτάται τι εννοείς ψύχωση) join the club φίλε oXe, μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη ζωή ψάχνοντας και τελικά δε θα καταλήξεις πουθενά. Όλες οι πλευρές έχουν τα δίκια τους.

Ήταν ο Einstein ψυχωτικός? Και γιατί ψύχωση και \"βλακεία\'\'?
    :-)

Member
    Originally posted by Paprika
    Στο εχμ...Μεξικό?

Για την ερώτηση, αν την κατάλαβα καλά σχετικά με την προέλευση της ψύχωσης, οι απόψεις διίσ,τανται απ όταν αυτή πρωτοδιαγνώστηκε (δεν ξέρω πότε ήταν και εκτός αυτού, εξαρτάται τι εννοείς ψύχωση) join the club φίλε oXe, μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη ζωή ψάχνοντας και τελικά δε θα καταλήξεις πουθενά. Όλες οι πλευρές έχουν τα δίκια τους.

Ήταν ο Einstein ψυχωτικός? Και γιατί ψύχωση και \"βλακεία\'\'?
    :-)
    Αγαπητέ Paprika,

Ο Einstein, όντας θεμελιωτής της πυρηνικής φυσικής είπε την εξής απίστευτη ατάκα:

(μετάφραση από τα αγγλικά)
    \"Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο.\"

Το άκουγα στο ραδιόφωνο και μου έκανε τρομερή εντύπωση. Η δικιά σου γνώμη ποια είναι για την πιο διάσημη ατάκα όλων των εποχών?

Member

Senior Member
    :)

επειδή το δικό μου αντικείμενο είναι σχετικό, δε μπορώ να συγκρατηθώ και να μη ρωτήσω, τι θα πει βλακεία;

οπως και να έχει, σηκώνει πολύ κουβέντα και δεν είμαι σε όρεξη για αυτό.

απλά δεν κατάλαβα το τίτλο που έδωσες στο θρεντ.

Πάπρικα

Senior Member
    βασικα ο γιος του Einstein ηταν σχιζοφρενης.
    μαλιστα ειχε αρχισει να σπουδαζει ιατρος και τοτε τον πετυχε..

Member
    Originally posted by maus
    βασικα ο γιος του Einstein ηταν σχιζοφρενης.
    μαλιστα ειχε αρχισει να σπουδαζει ιατρος και τοτε τον πετυχε..
    Βασικά αυτό σκεφτόμουν όταν ανάρτησα το θέμα.

Member
    Originally posted by Paprika
    :)

επειδή το δικό μου αντικείμενο είναι σχετικό, δε μπορώ να συγκρατηθώ και να μη ρωτήσω, τι θα πει βλακεία;

οπως και να έχει, σηκώνει πολύ κουβέντα και δεν είμαι σε όρεξη για αυτό.

απλά δεν κατάλαβα το τίτλο που έδωσες στο θρεντ.

Πάπρικα
    Νομίζω πως η απάντηση που έδωσα στον maus απαντάει και στην δική σου ερώτηση.

Senior Member
    οΧe,γιατί βλακεία και ψύχωση είναι μαζί στον τίτλο του thread;
    Πώς συνδέεται ακριβώς,αυτό δεν το κατάλαβα.Δεν πιστεύω πως η φράση του Einstein για την ανθρώπινη βλακεία υποδήλωνε κάτι τέτοιο,γι αυτό σε ρωτάω.
    Και απ\'ό,τι έχω καταλάβει από τα posts σου,η ανθρώπινη βλακεία δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί σαν άτομο,εκτός αν σε προβληματίζουν όπως εμένα οι επιπτώσεις της στο κοινωνικό γίγνεσθαι.;)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    ΟΙ πρωτοι ψυχωτικοι στη γη ηταν Προφανως οι Πρωτοπλαστοι Αδαμ και Ευα , οι οποιοι ισχυριζονταν οτι \'ακουγαν\' και \'εβλεπαν\' τον θεο και \'συνομιλουσαν\' μαζι του κλπ κλπ. Στην πραγματικοτητα ακουγαν φωνες και εβλεπαν οραματα,,,,,,,,ασε που και η καταληξη τους ειναι ..γνωστη . ....... χασανε εκεινο το ωραιο μερος που ζουσανε τελικα, και βρεθηκανε στην κολαση που ζουμε ολοι . Τωρα θα ρωτησεις εσυ . : Αφου αυτοι -και ολοι εμεις οι απογονοι τους- , παψανε να ακουνε και να βλεπουνε τον θεο, τελικα Θεραπευτηκανε μηπως ????????????? ,,,,,,,,,,,,,,,,,Σ αυτο δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια,,,,,,εκτοτε η ανθρωποτητα το εχει αναδειξει στο ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ,,,και ολοι καταπιανοντε να το απαντησουν.

Senior Member
    Μου θυμιζετε ενα αλλο ερωτημα, το αυγο εκανε την κοτα, ή η κοτα το αυγο :p
    Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν

Senior Member
    (για το αυγο) ΑΠΑΝΤΗΣΗ:...παντως το αυγο δεν το εκανε ο κοκορας, ,,ουτε η κοτα εκανε τον κοκορα (προφανως),,αρα τον κοκορα τον εκανε το αυγο !! ,,,και αφου το αυγο μπορουσε να κανει τον κοκορα , γιατι να μην μπορει να κανει και την κοτα?? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,, ειναι απλο τελικα , ΤΟ ΑΥΓΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ !

Senior Member
    Originally posted by ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    Καταρχην αν θέλετε μπορειτε να απαντήσετε και στο δικό μου το θέμα \"αγχος απελπισια και αυχενικό\".

ΨΥΧΩΣΗ= ΒΛΑΚΕΙΑ όντως.
    Ναι μωρέ,είναι βλακεία η ψύχωση.Απαντήστε στο αυχενικό μου,είναι σοβαρότερο.Στην ψύχωση κολλάμε ένα ίσον με τη βλακεία και ξεμπερδέψαμε.Δέσποινα,μπορ ώ να πω πως κοντά στο χάλια είναι τέτοιες απόψεις.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    ψυχωση είναι όταν μια κατάσταση σου γίνεται εμμονή; δηλαδή σαν να έχεις κάποιο κόλλημα με κάτι; Αυτό μάλλον χρειάζεται ψυχιάτρο και ίσως και φαρμακευτική αγωγή. ο ψυχωτικός μοιάζει με βλάκα πολλές φορές γιατί και οι δυο μπορεί να είναι κολλημένοι με κάτι για αυτό έγραψα ψύχωση = βλακεία. Αλλωστε εγώ τον τίτλο προσπαθώ να εξηγήσω!!!
    Ψύχωση δεν είναι η παθολογική ανωμαλία της ψυχής που χαρακτηρίζεται από απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και διακοπή σχέσεων με τους άλλους , με αποτέλεσμα τη δυσκολία του αρρωστου να προσαρμοστεί κοινωνικά. Δεν μοιάζει με την βλακεία δηλαδή; βλαμμενος= πειραγμένος αυτός που έπαθε βλάβη ο ψυχωτικός δεν είναι κάποιος με βλάβη;
    Οχι αυτος που εχει αγχος και αυχενικο εχει σοβαροτερο προβλημα...ιδιως αν ειναι νοσηλευτρια και ρωταει εμας να τις λυσουμε το...αυχενικο προβλημα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 1 of 2 12 LastLast