Results 16 to 28 of 28
Thread: Φιλία
-
17-01-2010, 16:31 #16
Dissolvedgirl, μου αρεσαν οι επισημανσεις και οι προσθηκες που εκανες. αλλωστε το κειμενο αυτο οπως και ο συγγραφεας του δεν ειναι \"αυθεντια\" ωστε να συμφωνουμε μαζι του ακριτα. απλα θα ηθελα να κανω και εγω καποιες επισημανσεις απο τη πλευρα που το αντιλαμβανομαι.
δε θα ηθελα οι φιλοι μου να με κρινουν. οπως και κανενας αλλος βεβαια. κανενας απο μας δεν κατεχει την υψιστη αληθεια ωστε να μπορει να κρινει τον αλλο. θα ηθελα ομως ο φιλος να μου πει τη γνωμη του την οποια ομως απο τη πλευρα μου δεν θα ειμαι υποχρεωμενη να τη δεχτω. πιστευω οτι ειναι διαφορετικο να λες τη γνωμη σου και αλλο να συμβουλευεις και ενας φιλος ο οποιος κι αυτος λογω της προσωπικης σχεσης μαζι μου δεν θα ειναι τοσο αντικειμενικος ωστε να με συμβουλευσει οσο κι αν με αγαπαει και θελει το καλο μου. οσο για την εμπιστοσυνη νομιζω οτι απο τη στιγμη που καποιος ειναι φιλος μας εχει ηδη κατακτησει το προνομιο της εμπιστοσυνης.
θα ηθελα ο φιλος μου να με κοιτα και να με \"βλεπει\" οπως πραγματικα ειμαι με τα ελαττωματα μου και τα προτερηματα μου. να μην προβαλλει τον εαυτο του σε μενα. γιατι ειμαστε δυο διαφορετικα ατομα και οι εμπειριες του καθενος δεν σημαινει απαραιτητα πως μπορουν να συμφωνουν με τις δικες μου.
επισης θα ηθελα να μου δειχνει και ολες εκεινες τις αληθειες που δε μπορω να αντικρυσω. να με αποδεχεται οπως ειμαι χωρις να προσπαθει να με αλλαξει αλλα φυσικα να μου μιλαει για ολα εκεινα που τον ενοχλουν σε μενα και εχουν να κανουν με τη σχεση μου μαζι του.
Δεσποινα, νομιζω οτι ηδη εχεις απαντησει απο μονη σου στο αν υπαρχει φιλια ή οχι. ολα εχουν να κανουν πρωτα με τον εαυτο μας ποσο σωστοι εχουμε υπαρξει εμεις στη σχεση μας με εναν ανθρωπο και μετα με το πως εχει φερθει ο αλλος με τη σειρα του.
- 17-01-2010, 20:15 #17
Originally posted by Satine
Το παραπάνω κείμενο είναι απο το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι(Jorge Bukay) \"Ιστορίες να σκεφτείς\".
Πωωωω!!!
Τώρα είδα αυτή την λεπτομέρεια κάτω κάτω!
Είναι απίστευτος ο Μπουκάι και οι ιστορίες του σε βάζουν σε μεγάλες σκέψεις. Τώρα αυτό τον καιρό διαβάζω κατά σύμπτωση ένα άλλο του βιβλίο,το \"Να σου πω μια ιστορία\" , το οποίο μοιάζει αρκετά με το \"Ιστορίες να σκεφτείς\", αλλά έχει μέσα άλλες και περισσότερες ιστορίες καθώς και συζητήσεις πάνω σε αυτές μεταξύ Χόρχε και του \"Χοντρού\".
Είχε έρθει και Ελλάδα αν θυμάμαι καλά αρχές Δεκέμβρη για να παρουσιάσει το πιο πρόσφατο βιβλίο του , αλλά τότε δεν τον ήξερα ακόμα, damn :d
17-01-2010, 22:32 #18
πολυ μου αρεσε και μενα το βιβλιο \" να σου πω μια ιστορια\" καθως επισης και το \"να βλεπεις στον ερωτα\". αν σου δοθει η ευκαιρια διαβασε το και αυτο....
17-01-2010, 23:02 #19
Aν αγαπάς τις ιστορίες και εσύ και πιστεύεις ότι κάποιες από αυτές έχουν τόσο σοφά και βαθιά διδάγματα ώστε να σε \"αγγίζουν\" σε έναν βαθμό που ουτε καν φαντάζεσαι τώρα την ώρα που σε μαθαίνουν πράγματα για την ζωή, τότε κοιτα τι ιστορίες έγραψε ο Kiyoshi Shigematsu, ιάπωνας σπεσιαλίστας και βραβευμένος στις σύντομες ιστορίες.
Ίσως βρεις ομοιότηες με τον Μπουκάι, αλλά κατ\'εμέ σαν τον Kiyoshi δεν υπάρχει άλλος...
Ιστορίες που σε αλλάζουν...απλά...
.
Το βασικό πλαίσιο είναι ότι ο πρωταγωνιστής που ονομάζεται Kaim, έχει ζήσει πάνω από 1000 χρόνια και για κάποιον λόγο δεν μπορεί ούτε να γεράσει,ούτε να πεθάνει,ούτε να αρρωστήσει κτλ, και έτσι παραμένει ένας...αιώνιος 30αρης ο οποίος βλέπει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια οικογένειες να αλλάζουν, φίλους να έρχονται και να φευγουν μπροστά στα μάτια του, αυτοκρατορίες να ανεβαίνουν και να πέφτουν και άλλα πολλά.Για την ακρίβεια είναι μια τραγική φιγούρα στο βιβλίο \"a 1000 years of dreams\" μιας και ξέρει ότι η ζωή του ποτέ δεν θα τελειώσει και είναι υποχρεωμένος να βλέπει πρόσωπα που αγαπάει να φεύγουν...
.
Είναι στα αγγλικά βέβαια.
.
.
Πάρε μερικες καλες ιστοριες
(κανε copy paste τα λινκ)
http://lostodyssey.wikia.com/wiki/An_Old_Soldier\'s_Legacy
.
.
http://lostodyssey.wikia.com/wiki/Lottery_of_Life
.
.
Βασικά όλες είναι εδώ συγκεντρωμένες http://lostodyssey.wikia.com/wiki/A_Thousand_Years_of_Dreams/Dream_Trigger_Locations , απλα κανε κλικ στην ιστορια που θες στην λιστα \"Dream Name\".
Υπαρχει και οπτιακουστικο υλικο κιολας το οποιο ειναι 10000 φορες πιο ισχυρο για την ιστορια.
πχ
http://www.youtube.com/watch?v=eNLLHyN3lyM
18-01-2010, 15:12 #20
Boltseed, μου αρεσε πολυ η ιστορια \"an old soldier\'s legacy\". εχει δικιο δεν υπαρχουν \"νικητες\" και \"χαμένοι\". ολοι μπορουμε να αλλαξουμε αν μας δοθει η ευκαιρια και το θελησουμε.
18-01-2010, 15:27 #21
Heh, που να δεις το \"letters from a weakling\" , μια απο τις πιο γεμάτες και καλύτερες ιστορίες από εκεί μέσα
part 1:
http://www.youtube.com/watch?v=K0IOvVJYG9M
part 2:
http://www.youtube.com/watch?v=um39748IQ4Q&feature=related
.
πραγματικά σε βάζει να σκεφτείς , και έχει μέσα τα πάντα...
11-03-2010, 14:59 #22
Θέλω τις γνώμες σας για ένα θέμα σχετικό με τις απαιτήσεις από τους φίλους. Έχετε απαιτήσεις και μάλιστα περισσότερες από τους πιο στενούς; Είναι πιστεύετε εγωιστικό αυτό ή αυτονόητο; Διαβάζω πολλές φορές ότι στους πραγματικούς φίλους δίνεις και δε περιμένεις αντάλλαγμα. Έχει εφαρμογή ή όχι; Η αμοιβαιότητα είναι δηλαδή πυρηνικό στοιχείο στη φιλία ή άσχετο κατά τη γνώμη σας;
11-03-2010, 15:15 #23
Originally posted by Ακοινώνητος
Διαβάζω πολλές φορές ότι στους πραγματικούς φίλους δίνεις και δε περιμένεις αντάλλαγμα. Έχει εφαρμογή ή είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι; Η αμοιβαιότητα είναι δηλαδή πυρηνικό στοιχείο στη φιλία ή άσχετο κατά τη γνώμη σας;
11-03-2010, 15:19 #24
Originally posted by ΔΕΣΠΟΙΝΑ
I HAD A FRIEND AND SHE HAD I BOYFRIEND AND I SLEPT WITH HIS BOYFRIEND. ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΡΓΑ.ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;
και γιατι το μετανιωσες?
11-03-2010, 15:31 #25
Δηλαδή Φούλα μου λες ότι δεν έχει σκοπό το αντάλλαγμα, αλλά αυτό πρέπει κάπως να υπάρχει για να διατηρεί τη σχέση;
11-03-2010, 15:41 #26
Originally posted by Ακοινώνητος
Δηλαδή Φούλα μου λες ότι δεν έχει σκοπό το αντάλλαγμα, αλλά αυτό πρέπει κάπως να υπάρχει για να διατηρεί τη σχέση;
11-03-2010, 15:46 #27
νομιζω οταν αγαπας πραγματικα καποιον πρεπει να εισαι ετοιμος να τον αποχωριστεις ( πχ ενας γονεας που βλεπει το παιδι του να φευγει) . Αυτο νομιζω ειναι ελευθερια , οσο κ αν ποναει.. (ειδικα για ανθρωπους σαν και μενα που ψαχνουν πραγματα ή προσωπα να ..εξαρτηθουν)
11-03-2010, 23:53 #28
Με τους φίλους ειμαστε χύμα..
Κάνουμε παρέα με κάποιον που μας ταιριάζει και του ταιριάζουμε.
Το δουναι και λαβείν παίζει φυσικά και εδώ,αλλα χωρίς την απαίτηση..
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή