ΑΧΓΟΣ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 43
    Senior Member
    δεν μπορεί το αυχενικό σου να φταίει για όλα. φταίει για κάποια πράγματα. μέχρι εκεί. αν λύσεις το αυχενικό σου, θα λύσεις μέχρι και τους πόνους του σώματος ίσως. οι κοινωνικέσ σου δυσκολίες είναι και ανεξάρτητες του αυχενικού. πάλι θα τις έχεις. θα πρέπει να κάνεις κάτι και για αυτό. δυστυχώς το κοινωνικό πρόβλημα όλοι το αντιμετωπίζουμε, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, αφού αναγκαζόμαστε να συναναστρεφόμαστε κόσμο.

μίσος και οργή για τους άλλους? σου κάνανε κάτι, προφανώς. ή έτσι απλά όποιος δεν σου αρέσει, εσύ τον μισείς. έχεις σκεφτεί το δικό σου μερίδιο στη σχέση? τι έκανες λάθος και πως θα μπορούσες να αλλάξεις τη στάση σου στο μέλλον σε παρόμοιες περιπτώσεις? δε λες τι σου κάνανε.

επίσης για αυτό που λες: \"θα πρέπε να είσαι παντρεμένη\", με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς πίεση στον εαυτό σου, βάζεις πολύ υψηλές προσδοκίες στον τομέα οικογένεια και επόμενο είναι να απογοητεύεσαι. δεν υπάρχει πρέπει. αν θέλεις πολύ να κάνεις οικογένεια, πρέπει να ψάξεις να βρείς έναν σύντροφο για σένα και υποψήφιο πατέρα, να δεις αν ταιριάζετε, να κάνεις ένα παιδί κλπ. Αυτά είναι μακροπρόθεσμοι στόχοι, δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. επίσης, 3 παιδιά? ποιος κάνει σήμερα τρία παιδιά, αν δεν έχει κληρονομήσει από τους γονείς του. νομίζω ότι αφτομαστιγονεσαι άδικα.

Member
    ΩΡΑΙΑ, ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥΡΙΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ

Senior Member
    αναφέρεσαι σε κουτσομπολιό:

αυτοί τα μάθανε επειδή σας είδανε σε δημόσιο χορό? η εμπιστευτικές κάποιον και πήγε και τα είπε? στη δεύτερη περίπτωση, έμαθες να μην εμπιστεύεσαι τον καθένα. βασικά για το κουτσομπολιό το καλύτερο που μπορείς να κανεις είναι να μην κανεις τίποτα απολύτως, τους αφήνεις χωρίς να τους τροφοδοτείς πληροφορίες και από εκεί και πέρα δε σε αφορά. Να υποθέσω ότι είναι επαρχία? στην αθηνα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, βοηθάει πολύ το μεγάλο μέρος να μην ανακυκλώνονται οι πληροφορίες. αλλα και στην αθηνα σε χώρους όπου συχνάζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, εμφανίζεται το φαινόμενο κουτσομπολιό.
    κοίτα το να σε ενοχλούν κάποια πράγματα είναι φυσιολογικό, εγώ δεν είπα ούτε ότι η ζωή είναι τέλεια, ούτε ότι θα έπρεπε να είσαι πάντα χαρούμενη. αλλα από το να σε ενοχλεί ένα κουτσομπολιό μέχρι το να πάθεις κατάθλιψη και άγχη και να χάσεις κάθε όρεξη για ζωή υπάρχει μια απόσταση, έτσι? δεν ξέρω αν έχεις κατάθλιψη, αλλα γενικά, αν ξέρεις τι είναι η κατάθλιψη, δεν είναι απλά, \"με ενοχλεί κάτι\". είναι αισθάνομαι πολύ σκατά για το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. εδώ υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν απόπειρες. δεν το κάνουν απλά επειδή κάτι τους ενοχλεί. και εκεί είναι που έρχομαι να σου πω, ότι δεν φταίνε απλά τα γεγονότα. οι καταθλιπτικοί έχουν τρόπους να βλέπουν τα γεγονότα, πολύ δυσλειτουργικους, πολύ άσπρο-μαύρο, απόλυτους, αν θες και έτσι παθαίνουν κατάθλιψη.

Member
    Αληθεια lucifer ποσο χρονων εισαι; Θα σου πω και κατι αλλο που ισως σε απογοητευσει λίγο για μενα το θεμα που συζητιόταν ήταν η σχεση που είχα εγώ με τον φιλο της φιλης μου, πρωην φιλης μου και από τοτε δεν μπορω να συνελθω από τα ψυχολογικά. Αισθάνομαι πολύ άσχημα απο τοτε και συνδιασμό με όλα τα άλλα αλλά και την οικογενειακή μας κρίση κόντεψα να τρελαθώ. Μετά από όλα αυτά θεωρεις ότι έκανα μεγάλη βλάκεια;

Member
    lucifer που εισαι; γιατι δεν μου απαντάς από ότι κατάλαβα είσαι αγόρι. Επειδή κάποιες από τις συμβουλές σου μου άρεσαν πολύ θα ήθελα να συνεχήστει η επικοινωνιά μας

Senior Member
    είμαι 29.

don\'t worry, προσπαθώ να μην συμμετέχω συναισθηματικά σε υποθέσεις που δεν με αφορούν, το τι κανεις εσύ με τη φιλη σου και τον φίλο σου εμενα δεν με αφορά, είναι καθαρά δικό σας θέμα.
    ούτε θέμα της εκκλησιαστικής κοινότητας ήταν, αλλα προφανώς αυτοί σκέφτονται αλλιώς και δεν μπορείς να τους αλλάξεις, γι αυτό και σου είπα να τους αγνοήσεις. ύστερα πιστεύω ότι κανένας δεν συνεχίζει μια συμπεριφορά αν δεν δει αποτέλεσμα. Δηλαδή, αν αυτοί θέλουν να σε χαλάσουν ψυχολογικά, και δουν ότι δεν τσιμπάς, ε, κάποια στιγμή θα σταματήσουν. Αν δουν όμως ότι ταράζεσαι και ανατροφοδοτείς την κατάσταση, θα συνεχίζουν. Αυτά είναι ψυχολογικές ιδέες και τα έχω διαβάσει σε βιβλία ψυχολογίας γραμμένα από ψυχολόγους, δεν τα έχω βγάλει από το κεφάλι μου.
    νομίζω ότι για τα κουτσομπολιά δεν θα έπρεπε να χαλιέσαι καθόλου, γιατί ο,τι και να έγινε, αφορούσε εσένα, το φίλο και τη φιλη σου, και όχι τους ανθρώπους τις εκκλησιας.
    να υποθέσω ότι για να πας με το φίλο της, θα ήθελε και ο φίλος της να της τα φορέσει. οποτε δεν φταίς μονο εσύ, και ύστερα πιστεύω αρκετά και κάτι άλλο. πως όταν σε ένα ζευγάρι μπαίνει τρίτος, στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ζευγάρι. χλομό ο τρίτος να διαλύσει ένα ζευγάρι που τα πάει ικανοποητικά καλά.
    αν έκανες βλακεία, δεν ξέρω. δεν μπορώ να σου απαντήσω κάτι τέτοιο. εξαρτάται, τι κέρδισες, τι έχασες. κάποια πράγματα κέρδισες, κάποια έχασες.
    αν η φιλη σου αυτή ήταν καλή σου φιλη, έχασες μια καλή φιλη. αν ήταν απλά μια γνωστη σου και λίγο φιλη, ε, δεν έγινε και τίποτα.
    κέρδισες κάποια εμπειρία ερωτική με αυτόν τον τύπο. αν περάσατε καλά, αυτό ήταν κάτι θετικό για σένα. αν πάλι, δεν ταιριάζατε, ε, έμαθες ότι με αυτόν δεν ταιριάζεις.
    αν ο φίλος ήθελε να τελειώνει την σχέση με τη φιλη σου, ίσως να ήταν καλύτερα να χώριζε πρώτα και μετά ας κάνατε ο,τι θέλατε.
    αν πάλι απλά θέλατε ένα ερωτικό παιχνίδι ενώ αυτός τα είχε με την άλλη, ε, όταν πηγαίνεις με το φίλο φίλης, έχεις το ρίσκο ότι αν σας πιάσουν, μάλλον θα χάσεις τη φιλη!!

εγώ νομίζω ότι χρήσιμο θα ήταν να κανεις την αυτοκριτική σου χωρίς ενοχες. Μάθε ο,τι μπορείς να μάθεις και προχωρα. δε σκότωσες και κανέναν. έχεις κι εσύ τις ευθύνες σου και τα μερίδια σου γι αυτό που έγινε, αλλα μέχρι εκεί. Το να αυτοτιμωρείσαι απεριόριστα δεν έχει κανένα νόημα. Το ότι έχασες τη φιλη σου, μάλλον λογικό, αφού κι εσύ της έκανες κάτι που την ενόχλησε. προσπάθησε να διαχωρίσεις τα γκομενικά σου από τις φιλιες σου, ίσως, αυτό να είναι ένα μάθημα για το μέλλον.

Senior Member
    ε, άργησα λίγο κάνω και άλλα πράγματα.
    είμαι κορίτσι.

Member
    lucifer,
    η κοπελα αυτή ήταν περισσότερο γνωστή παρα φίλη. Φίλες δεν έχω παρα πολλές 2 για την ακρίβεια και οι δύο είναι από το δημοτικό. Η κοπέλα αυτή πολλές φορές στο παρελθον έλεγε πράγματα για μένα σε τρίτους μέχρι και ψέμματα και δεν την είχα και σε πολύ εκτίμηση, άλλωστε όλα αυτά έγιναν όταν εγώ ήμουν 24 πριν 11 χρόνια. Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς.
    Τώρα απλά δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένη με αυτά που έχω τώρα και δεν είμαι πολυ ευχαριστημένη με την κατάσταση της οικογένειάς μου την ψυχολογική και την δική μου. Εχω βάλει 20 κιλά δεν είμαι ικανοποιημένη. Η μαμά μου της αρέσει να ελέγχει την ζωή μου και έχουν μουχλιάσει δεν κάνουν καμία αλλαγή για να αισθανθούμε όλοι καλύτερα. Τα ίδια και τα ίδια και εμένα δεν με ακούει κανένας.
    Επισης και η σχέση μου με τον αδελφό μου δεν είναι πολύ καλή. Ο αδελφός μου ήταν ως και βίαιος με χτυπούσε δηλαδή και είχαμε καθημερινά φασαρίες στο σπίτι. Και μη χειρότερα!!! Αλήθεια πιστεύεις στο κακό μάτι την γλωσσοφαγιά!

Member
    επίσης θα ήθελα να σημειώσω ότι στην περίπτωση αυτή της φίλης και του φίλου δεν ήμουνα εγώ αυτή που έκανε το πρώτο βήμα αυτός μου ζητούσε να βγούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα

Senior Member
    Originally posted by ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΟΥ
    Σου έστειλα pm. To διαβάζεις παντώντας πάνω δεξιά στο παράθυρο που γράφει U2U.

Senior Member
    μου έκανε εντύπωση το ότι λες ότι όλο αυτό έγινε πριν 11 χρόνια. εγώ νόμιζα ότι είχε γίνει πρόσφατα. πως είναι δυνατόν να σε επηρεάζει ψυχολογικά κάτι που έγινε πριν 11 χρόνια? επίσης λες ότι αυτή ήταν μια γνωστή σου, ωραία έχασες μια γνωστή σου, και τι έγινε? τόση κατάθλιψη για κάτι πριν 11 χρόνια και για μια γνωστή...

δεν νομίζω να είναι αυτό η αιτία του προβλήματος σου. αν είχες καλό παρόν, θα σε απασχολούσε?
    γιατί δεν κοιτάς τι μπορείς να κάνεις για να κάνεις καλύτερο το παρόν σου?
    μπορείς να κάνεις δίαιτα για τα κιλά σου, αλλά μια μέρα δεν αρκεί. τρωε τα μισά από ότι τρως και περίμενε.

με τους δικούς σου, το πόσο αέρα σου παίρνουν και το πως σου φέρονται έχει να κάνει αφενός με το τι άτομα είναι, και δεύτερον με το πόσο χώρο τους αφήνεις. Για το πρώτο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, δηλαδή αν η μάνα σου είναι ελεγκτική τύπισσα και ο αδερφός σου βίαιος δεν μπορείς να κάνεις κάτι. δεν μπορείς να τους αλλάξεις. Μπορείς όμως να κάνεις κάτι άλλο. Μπορείς να θέσεις τα όρια σου, έτσι ώστε να μην τους επιτρέπεις να κάνουν σε εσένα συμπεριφορές που δεν σου αρέσουν. Σιγά σιγά θα τους μάθεις ότι δεν τους παίρνει να τα κάνουν αυτά σε εσένα. Εξέφρασε τα συναισθήματά σου και εξήγησε τους ότι η χ συμπεριφορά τους σε ενοχλεί. Με το μαλακό στην αρχή και μην περιμένεις να αλλάξουν με τη μια. Αν αλλάξεις εσύ, θα αλλάξουν και αυτοί ως προς εσένα. Τώρα, το αν θα αλλάξουν και γενικότερα είναι άλλο θέμα και δεν σε αφορά. Να αλλάξουν πρώτα αυτοί και μετά εσύ, αυτό δεν γίνεται.

Member
    Το παρον ειναι χαλια μενω ακομη με τους γονεις μου εχω φοβιες, αγοραφοφιες και πονους και η κοινωνικη μου ζωη ειναι σχεδον ανυπαρκτη και δεν με βοηθαει κανεις να ξεφυγω απο αυτη την κατασταση. Πολλες φορές με πιάνει κομπλεξ με την εμφάνισή μου και δεν βγαίνω και από το σπίτι για τέτοια κατάσταση μιλάμε. Αισθάνομαι εντελώς χαζή και αβοηθητη να βγω από όλο αυτό.Φοβάμαι παρα- πολύ...........

Senior Member
    μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ψυχοθεραπεία με κάποιον ψυχολόγο της γνωσιακής συμπεριφορικής σχολής.

μπορείς να διαβάσεις κάνα βιβλίο αυτοβοήθειας για τέτοια θέματα. Η να ψάξεις στο net για άρθρα. μπορείς να πας σε ένα βιβλιοπωλείο και να κοιτάξεις στα βιβλία αυτοβοήθειας. Εμένα ας πούμε μ\'αρεσει πολύ ο Πιντέρης, είναι έλληνας ψυχολόγος, ρώτα τη βιβλιοπώλισσα αν υπάρχουν βιβλία του, ή ψάξε σε online βιβλιοπωλείο,πχ, http://www.eleftheroudakis.gr

κάνεις λάθος που δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στην εμφάνιση σου και το συνδέεις με τα κοινωνικά. το κοινωνικό είναι ανεξάρτητο τον κιλών μας, δεν πάει με τα κιλά, πάει με άλλα πράγματα.

ειλικρινά αισθάνομαι ότι είσαι αρκετά μπλεγμένη και αμφιβάλλω αν μπορώ εγώ από εδώ να σε βοηθήσω.
    δεν είναι θέμα άλλου να σε βοηθήσει, μόνη σου έχεις μπλεχτεί, δεν σε κρατάει κανείς μπλεγμένη, εσύ το αισθάνεσαι έτσι.
    όποτε αυτό που χρειάζεσαι είναι κάποιον να σου δείξει πιο σωστούς τρόπους σκέψης για να μπορέσεις εσύ να ξεμπλέξεις από τον εαυτό σου που έμπλεξες.
    αν έχεις κάποια χρήματα να διαθέσεις πήγαινε σε έναν ψυχολόγο της γνωσιακής συμπεριφορικής.

Member
    lucifer,
    σε ευχαριστω, σε αγαπώ πολύ, είσαι πόλύ καλή και πολύ έξυπνη αυτα που μου λες ολα ειναι πολύ σωστα!!!!

Senior Member
    Originally posted by ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    ΩΡΑΙΑ, ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥΡΙΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ
    Παρατηρώ όμως πως ενώ καταλαβαίνεις πως είναι πουριτανοί,παραμένεις στον κλειστό αυτό χώρο.Τη βρίσκεις να σε καταπιέζουν και να σε κακοποιούν;Γιατί ο διασυρμός αποτελεί κακοποίηση αν δεν το έχεις κατανοήσει.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast