Results 1 to 9 of 9
Thread: Aρρωστοφοβια
-
06-11-2009, 12:30 #1
Aρρωστοφοβια
Καλησπερα παιδια,
ξερω οτι ειναι υπερβολικο το εχω εκλογικευσει οσο περισσοτερο μπορω αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι συνεχιζω να φοβαμαι και να "ψαχνομαι"!Εχω εναν αδενα πισω στο λαιμο(προσφατα ανακαλυψα οτι ολοι μας παιζει να εχουμε αδενες λιγο πιο φουσκωμενους εκει πισω) σαν φακη πολυ μικρο.Ειχα παει στο παθολογο πριν 4 χρονια και μου ειπε να μην ανησυχω δεν ειναι τιποτα παιζει να μου μεινει και για ολη μου τη ζωη...4 χρονια μετα πλεον δλδ,προσφατα μαθαινω οτι ο παππους μου (που ειναι και 80 χρονων...φανταστειτε σε τι σημειο εχω φτασει δλδ,80 χρονων!!!!)εμφανισε κατι στους λεμφαδενες εκει στον λαιμο...βεβαια καμια μα καμια σχεση το δικο του...(ειναι μεγαλο) ε και απο τοτε εχω αγχωθει...Βλεπω και τον πατερα μου που ειναι μεσα στο αγχος(εν τω μεταξυ ο παππους παιζει να εχει μονο εκει...γιατι του καναν ολες τις εξετασεις και δεν βρηκαν τιποτα(!) και πουθενα!) ,ε και εχω αρχισει να ψαχνομαι..Χθες εφοσον δεν πηγαινε αλλο η κατασταση και ειχα αγχωθει υπερβολικα πηγα και εδω οπου μενω πλεον στο γιατρο,το ψηλαφισε και μου ειπε οτι κατα 99% δεν ειναι τιποτα και θα ειναι υπολειμμα παλιας λοιμωξης που σχετιζεται με το λαιμο ή με κανα δοντι μου!Τον ρωτησα μηπως ειναι κατι ανησυχητικο και μου ειπε μετα απο 4 χρονια που το εχω και δεν εχει εμφανιστει τιποτα δεν γινεται!Μου ειπε για εξετασεις μηπως εχω aids λεμφαδενων(μεχρι και σε μενα που εχω φοβιες ακουστηκε χαζο-γιατι ξερω πως δεν εχω-) αλλα μολις του ανεφερα οτι εχω καθε 2 εβδομαδες πρησμενο φρονιμητη που δεν λεει να βγει μου ειπε πως ουτε εξετασεις δεν χρειαζεται να κανω αυτο ειναι!
Το θεμα ειναι ομως οτι ειμαι 21 χρονων και εχω τρομερες φοβιες που δεν καθησυχαζονται ουτε μετα απο τη γνωμη ειδικου!Να φανταστειτε τωρα ψαχνομαι μηπως μεγαλωσε και δεν ειδε καλα ο γιατρος, πραγμα ανισορροπο...το ξερω αλλα πως το σταματαω???Δεν θελω να συνεχισω ετσι γιατι μειωνει τρομερα την παραγωγικοτητα μου.Η φοβια ξεκινησε απο τον Μαιο(απο μια ελια που τελικα εγω καταλαθος την ειχα ερεθισει) και συνεχιζεται τωρα.Ειχε μειωθει αλλα δεν λεει να φυγει..Δεν μπορω να ζω ολη την ωρα με τον φοβο!
Μπορειτε να μου προτεινετε κατι?
Ευχαριστω και συγγνωμη για την ταλαιπωρια...
- 06-11-2009, 14:28 #2
καλως ηρθες στη παρεα μας λοιπον επειδη περασα τα ιδια σου προτεινω να κανεις ολες τις απαραιτητες εξετασεις για να μη φοβασαι τιποτα....και σου προτεινω να σε δει γιατρος της εμπιστοσυνης σου..αν αυτο δεν σε ηρεμησει σου προτεινω να δει ενας ψυχολογος που θα στα εξηγησει ολα αναλυτικα.απλα κοιταξε το τωρα που ειναι νωρις και τα συμπτωματα ειναι αμελητεα.....οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε δεν ειναι τιποτα παντως ολα στο μυαλο μας ειναι η επιστημη εκει που εχει φτασει λαθη δεν κανει.....
06-11-2009, 14:45 #3
Αφού δεν καθησυχάζεσαι από γιατρό,και είσαι σίγουρη πως θα συνεχίσεις να ψάχνεσαι,τότε δε χάνεις τίποτε να πάρεις και τη γνώμη ενός ψυχολόγου.Δε νομίζω πως έχει νόημα να συνεχίζεις να βασανίζεσαι έτσι,αφού ήδη αναγνωρίζεις πως έχει επίδραση στην καθημερινότητά σου.Κάνε την αρχή για να νιώσεις πιο ήρεμη,ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τη ζωή σου χωρίς φόβο.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-11-2009, 14:57 #4
παιδια να στε καλα,πριν απο 4 χρονια ο γιατρος που πηγα ηταν πραγματικα εμπιστοσυνης...τοτε ειλικρινα ειχα ηρεμησει,δεν ημουν τοσο φοβιτσιαρα...Και τωρα παλι πηγα στο νοσοκομειο το στρατιωτικο και ο παθολογος μου ειπε παλι το ιδιο πραγμα δλδ θα ειναι απο προηγουμενη λοιμωξη(πυρετος απο αμυγδαλιτιδες ή απο δοντια και πραγματικα εχω ταλαιπωρηθει απο τετοια πολυ) και πως δεν ειναι απαραιτητες εξετασεις!Αλλωστε check-up κανω καθε 6 μηνες με 1 χρονο!Τι στο καλο?
Άρα λοιπον αυτο που απομενει ειναι ψυχολογος...Πριν λιγο καιρο που ειχα ενα αναλογο θεμα(παλι ψαχνομουν) ειχα παει αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενη...Υπαρχει εαν γνωριζετε καποια αγωγη...?Γιατι ειλικρινα οσο και αν το εκλογικευω δεν μ\'αρεσει καθολου να εχω τετοιες εμμονες!!
06-11-2009, 14:59 #5
\'Ετσι μπράβο!Σάμπως είσαι η μόνη;\'Ολοι το παλεύουμε,έτσι κι εσύ.
Άντε,και να μας πεις τα νέα σου μετά."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
16-01-2010, 20:29 #6
παιδια καλησπέρα σας!Καταρχήν προσπαθώ να ανεβάσω το μήνυμα μου και δε γίνεται..είμαι νέο μέλος...Με συγχωρείτε που παρεμβαίνω στην εδώ συζήτηση αλλα δε μπορω να ανεβάσω δικο μου μηνυμα, δε βλεπω πουθενα
\' καταχώρηση\" Εχω και γω τις αρρωστοφοβίες μου.Φοβάμαι λοιπόν οτι εχω ΣΚΠ γιατι τον τελευταίο χρόνο εχω μουδίασματα στο προσωπο στη μια πλευρά και καψίματα στη πλάτη,,έχω κάνει 2 μαγνητικές και εχω πάει σε 5 νευρολόγους και όλοι μου λενε δεν έχω τίποτα...Τι να κάνω δεν τους πιστέυω και έχω χοντρό πρόβλημα .Σας παρακαλώ πείτε μου και πως καταχωρώ νεο μήνυμα δικο μου.Συνεχίζω πάλι, ειμαι 27 και δε μπορ΄ω να ελέγξω τους φόβους μου, ειδικά η σκπ και ο καρκίνος είναι απο τα πιο φοβερά.Φοβάμαι μήπως είναι λιγο νωρις για να γίνει διαγνωση.Αν κάποιος εχει ίδιο προβλημα ας απαντήσει...Ευχαριστώ
16-01-2010, 22:05 #7
Αγαπητό μου lilium
Από ότι κατάλαβα έχουμε παρόμοια προβλήματα.΄Εχεις ψάξει όμως από πού πηγάζουν όλα αυτά. Θα πρέπει να μας πεις τι σε οδήγησε σε αυτές τις φοβίες τι δηλαδη κρύβεται πίσω από όλα αυτά.
17-01-2010, 11:35 #8
ΔΕ ΞΕΡΩ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΝΕ.....ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΧΑΠΙΑ
17-01-2010, 11:38 #9
CIPRALEX
Τί να αποφεύγετε αν πάσχετε ή έχετε προϊστορία με ΓΑΔ και...
15-06-2025, 01:41 in Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία