"Υγιής επιθετικότητα" - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 96
    Senior Member
    @Rain: χαχαχα, ξέχωρη ταυτότητα και σεβασμός στις επιλογές τους… Ασε, κοντεύω να γίνω …Ρουβίτσα από αυτή τη συνταγή…. Εχω πάει σε 5 συναυλίες του Ρουβά για να …σεβαστώ τις επιθυμίες τους, χεχεχε. Ντρέπομαι για τον εαυτό μου.

@Φωτεινή: Πιστεύω πως, καλό είναι να κρίνουμε, να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και να προβληματιζόμαστε. Συμφωνώ με τη Ρέιν, ότι το Βιετνάμ και το Αουσβιτς είναι έργα ανθρώπων που μεγάλωσαν με …την κοκκινοσκουφίτσα, και είδαμε τα κατορθώματά της. Προφανώς δεν είναι μόνο τα παιχνίδια που καθορίζουν τους μελλοντικούς ενήλικες.

Αν αφήνουμε στα παιδιά χώρο να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους και σεβόμαστε τις επιλογές τους δεν σημαίνει ότι δεν θα τα πάμε και σε ένα ψαγμένο κατάστημα για καλά παιχνίδια. Αν σεβαστούμε τον …Ρουβά τους, δεν μας εμποδίζει τίποτα να τα πάμε και σε καλά παιδικά θέατρα ή μουσεία. Η να βάζουμε στο αυτοκίνητο ένα τραγούδι του γούστου τους και ένα του δικού μας.

Οσο για την υγιή επιθετικότητα, πιστεύω ότι είναι οφθαλμοφανές, μέχρι ποιου σημείου μπορεί η επιθετικότητα να είναι υγιής, ακόμα και επιθυμητή. Κατά τη γνώμη μου, υγιής είναι πχ. μια έντονη μάχη διεκδίκησης ενός ενδιαφέροντος παιχνιδιού μέσα στην παιδική ομάδα, ενώ θα με προβλημάτιζε, αν το παιδί μου ήταν πχ 6 χρονών και …δάγκωνε τον συμμαθητή του, γιατί δεν γούσταρε τη φάτσα του.
    Και εδώ επανέρχονται τα παιχνίδια και στο θέμα που έθεσες από την αρχή και λέω ότι πολλά από τα νέα παιχνίδια και έργα, αν δεν συνοδεύονται από κάποιες «καλύτερες παροχές» από πλευράς μας σαν αντίποδας, ίσως να οδηγούν τα παιδιά να …δαγκώνουν κάποια άλλα γιατί απλά δεν γουστάρουν τη φάτσα τους και όχι σαν έκφραση υγιούς επιθετικότητας.

Τα ίδια πιστεύω και για την έκφραση του θυμού, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Ναι, είναι υγιές να εκφράζουμε το θυμό μας, να μην τον καταπίνουμε και μας τρώει. Αλλά δεν μου φαίνεται υγιές, να θυμώνουμε για …ψύλλου πήδημα.

Senior Member
    Originally posted by knoulp
    Απλά θέλω να συμφωνήσω και εγώ με τις απόψεις σας.
    Πιστεύω ότι τα παιδία έχουν πολύ μεγάλο ορίζοντα σκέψης και διορατικότητας και είναι σίγουρο πως τα παιδία μόνο αλήθειες μπορούν να ξεστομίσουν.
    Προχθές ήμουν στο σταθμό του τραίνου με τον μικρό μου 3,5 ετών και έβλεπε την φωτεινή επιγραφή με τα λεπτά που απομένουν για να έρθει το τραίνο.
    Και μου διάβαζε τα νούμερα. 3 2 1 ανάλογα με το πως τα έγραφε η επιγραφή.
    Μια κυρία δίπλα εξεπλάγην και με ρώτησε πόσο χρονών είναι. Της είπα. Και μου απάντησε ότι είναι πολύ περίεργο πως παιδί σε αυτήν την ηλικία ξέρει να διαβάζει τα νούμερα.
    Μέσα μου σκέφτηκα ότι οι φίλοι του σχεδόν όλοι ξέρουν να διαβάζουν τα νούμερα. Τουλάχιστον μέχρι το 10.
    Τα παιδιά ήδη μας έχουν ξεπεράσει και απλά εμείς δεν το έχουμε καταλάβει.
    Εχεις δίκιο.
    Τις προάλλες πήγαμε με φιλους εκδρομή στα βουνά.Με αφορμή τα χιόνια πιάσαμε με τον γιο μου μια κουβεντούλα για το περιβάλλον.Περπατούσαμε και λέγαμε..Οταν καθήσαμε για φαγακι ο φίλος μου χαριτολογώντας με έκραξε στο στυλ \"του λεει του παιδιού \"κουφά\"\".
    Η αποψη του μη μπαίνεις σε λεπτομέρειες θα του τα μαθει η δασκαλα γιατι την πληρώνουμε,εμεις τι παθαμε κ.α τετοια νόστιμα,δεν με βρίσκει σύμφωνη.
    Σε αλλη εποχη μεγαλώσαμε εμεις κι αλλιως ειναι οι σημερινές συνθήκες.
    Συν τοις αλλοις το παιδί διψάει για τέτοιες συζητήσεις..Λάμπουν τα ματάκια του!!

Senior Member
    Originally posted by Αφωτεινή
    Originally posted by knoulp
    Απλά θέλω να συμφωνήσω και εγώ με τις απόψεις σας.
    Πιστεύω ότι τα παιδία έχουν πολύ μεγάλο ορίζοντα σκέψης και διορατικότητας και είναι σίγουρο πως τα παιδία μόνο αλήθειες μπορούν να ξεστομίσουν.
    Προχθές ήμουν στο σταθμό του τραίνου με τον μικρό μου 3,5 ετών και έβλεπε την φωτεινή επιγραφή με τα λεπτά που απομένουν για να έρθει το τραίνο.
    Και μου διάβαζε τα νούμερα. 3 2 1 ανάλογα με το πως τα έγραφε η επιγραφή.
    Μια κυρία δίπλα εξεπλάγην και με ρώτησε πόσο χρονών είναι. Της είπα. Και μου απάντησε ότι είναι πολύ περίεργο πως παιδί σε αυτήν την ηλικία ξέρει να διαβάζει τα νούμερα.
    Μέσα μου σκέφτηκα ότι οι φίλοι του σχεδόν όλοι ξέρουν να διαβάζουν τα νούμερα. Τουλάχιστον μέχρι το 10.
    Τα παιδιά ήδη μας έχουν ξεπεράσει και απλά εμείς δεν το έχουμε καταλάβει.
    Εχεις δίκιο.
    Τις προάλλες πήγαμε με φιλους εκδρομή στα βουνά.Με αφορμή τα χιόνια πιάσαμε με τον γιο μου μια κουβεντούλα για το περιβάλλον.Περπατούσαμε και λέγαμε..Οταν καθήσαμε για φαγακι ο φίλος μου χαριτολογώντας με έκραξε στο στυλ \"του λεει του παιδιού \"κουφά\"\".
    Η αποψη του μη μπαίνεις σε λεπτομέρειες θα του τα μαθει η δασκαλα γιατι την πληρώνουμε,εμεις τι παθαμε κ.α τετοια νόστιμα,δεν με βρίσκει σύμφωνη.
    Σε αλλη εποχη μεγαλώσαμε εμεις κι αλλιως ειναι οι σημερινές συνθήκες.
    Συν τοις αλλοις το παιδί διψάει για τέτοιες συζητήσεις..Λάμπουν τα ματάκια του!!

Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά ρουφάνε τις γνώσεις.
    Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τον κόσμο.
    Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, και δεν αναφέρομαι μόνο σε εμάς τους γονείς, να έχουμε την δυνατότητα να ακούμε και να μπορούμε να σεβόμαστε την άποψη των παιδιών μας για τον κόσμο μας.
    Εάν πραγματικά μπορούσαμε να το κάνουμε θα είχαμε έναν πολύ όμορφο κόσμο.

Senior Member
    Υγιης επιθετικοτητα...η αμυνα?
    Επιθεση γιατι η επιθεση ειναι καλυτερη απο την απλη αμυνα...δηλαδη παλι ως μεσον να εχει την αμυνα?

Το να σε μπινελικιασει καποιος και να σε διασυρει δεν ειναι επιθεση το να ανταπαντησεις...ειναι αμυνα.

Επιθεση ναι για να κλεψει περισσοτερο ισως \"ζωτικο\" χωρο? Ευτυχως σε μερικους δεν εχει χρειαστει...αλλα σε μερικους χρειαζεται για να επιβιωσουν.

Προβλεπω αν τα πραγματα μαυρισουν και αλλο...ανεργια κλπ να \"ζωοποιουμαστε\" περισσοτερο αν θελουμε να αντεπεξελθουμε και παν τα ηθη και οι φιλοσοφιες περιπατο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Επιθεση γιατι η επιθεση ειναι καλυτερη απο την απλη αμυνα...δηλαδη παλι ως μεσον να εχει την αμυνα?

Το να σε μπινελικιασει καποιος και να σε διασυρει δεν ειναι επιθεση το να ανταπαντησεις...ειναι αμυνα.

Επιθεση ναι για να κλεψει περισσοτερο ισως \"ζωτικο\" χωρο? Ευτυχως σε μερικους δεν εχει χρειαστει...αλλα σε μερικους χρειαζεται για να επιβιωσουν.

Προβλεπω αν τα πραγματα μαυρισουν και αλλο...ανεργια κλπ να \"ζωοποιουμαστε\" περισσοτερο αν θελουμε να αντεπεξελθουμε και παν τα ηθη και οι φιλοσοφιες περιπατο.

Αχ μια Αργεντινή θα καταλήξουμε να γίνουμε.....
    Μας βλέπω με τις κατσαρόλες στα χέρια και να τρέχουμε στους δρόμους αλλόφρονες.

Senior Member
    Οσο πιο χορτασμενος...τοσο πιο ανθρωπος, φιλοσοφος μεν αλλα χορτατος φιλοσοφος...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Οσο πιο χορτασμενος...τοσο πιο ανθρωπος, φιλοσοφος μεν αλλα χορτατος φιλοσοφος...

Καλό μου παιδί δεν υπάρχει χορτασμένος φιλόσοφος.
    Τουλάχιστον όχι σε πνευματικό επίπεδο.
    Άλλος δεν μπορώ εγώ να τον θεωρήσω φιλόσοφο.

Senior Member
    Αμφιβαλλεις καπου σε αυτα που λεω ή σου φαινονται απλως κοινοτυπα γιατι ειναι η \"κοινη\" λογικη?
    Ας υποδεχτουμε τους φιλοσοφους των τριτων χωρων με τους δισεκατομμυρια πεινασμενους κατοικους να μας διδαξουν τεχνες και γραμματα.

Senior Member
    Αμφιβαλλεις καπου σε αυτα που λεω ή σου φαινονται απλως κοινοτυπα γιατι ειναι η \"κοινη\" λογικη?
    Ας υποδεχτουμε τους φιλοσοφους των τριτων χωρων με τους δισεκατομμυρια πεινασμενους κατοικους να μας διδαξουν τεχνες και γραμματα.

Απλά μου φαίνετε λίγο περίεργο να υπάρχουν χορτάτοι φιλόσοφοι.
    Ειδικά σε πνευματικό επίπεδο.
    Δηλαδή για να το πω καλύτερα δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να είναι φίλος της σοφίας και να θεωρεί εαυτόν χορτασμένο.
    Μπορεί και να υπάρχει δεν ξέρω αλλά εμένα μου φαίνετε περίεργο.
    Αυτό είναι όλο.

Senior Member
    πολυ ενδιαφέρουσα σκέψη..
    Αραγε τα μικρα εισπράττουν τις διαφορές τους ως απειλές και τους βγαίνει σε άμυνα?
    Λογω του πρώιμου της ηλικίας τους εκφράζεται το αρχέγονο ένστικτο τους?
    Αυτο θες να πεις?

Senior Member
    Οκ δεν διαφωνουμε τοτε...αν και δεν βλεπω σε καποιον να υπαρχει κορεσμος σε πνευματικο επιπεδο...σκεφτομαι 24 ωρες το 24ωρο οπως ολοι,αλλα η σκεψη μου δεν αναλωνεται στο πως θα βγαλω ενα πιατο φαι.
    Φυσικα ορισμενοι ειναι λαμπρα πνευματα και ξεχωριζουν.

Senior Member
    Οκ δεν διαφωνουμε τοτε...αν και δεν βλεπω σε καποιον να υπαρχει κορεσμος σε πνευματικο επιπεδο...σκεφτομαι 24 ωρες το 24ωρο οπως ολοι,αλλα η σκεψη μου δεν αναλωνεται στο πως θα βγαλω ενα πιατο φαι.
    Φυσικα ορισμενοι ειναι λαμπρα πνευματα και ξεχωριζουν.
    Και που αναλώνεται η σκέψη σου, εάν μου επιτρέπετε να ρωτήσω???

Senior Member
    Αραγε τα μικρα εισπράττουν τις διαφορές τους ως απειλές και τους βγαίνει σε άμυνα?
    Αυτο θες να πεις?
    Δεν ηθελα να πω κατι συγκεκτριμενα περα του ρητου \"Η καλυτερη αμυνα ειναι η επιθεση\".

Τωρα που το λες...ναι εχει λογικη τοσο σε ατομικο οσο και σε κοινωνικο επιπεδο.
    Κρατα τους υποζυγια...να μη σηκωσουν κεφαλι και μας παρουν και τα...σωβρακα ισως αυτο ταιριαζει περισσοτερο.
    Αλλα ειναι πολυπλοκο το θεμα τοσο σε κοινωνικο...αλλα περισσοτερο σε ατομικο επιπεδο.

Senior Member
    Originally posted by Αφωτεινή
    Αυτο θες να πεις?

Μίλα σε ένα παιδί απότομα και θα αντιδράσει αυτόματα.
    Μίλα σε ένα παιδί με ηρεμία και με λογική και αυτό θα σε ακολουθήσει.
    Η δική μου εμπειρία αυτό λεει.

Senior Member
    Και που αναλώνεται η σκέψη σου, εάν μου επιτρέπετε να ρωτήσω???
    Δεν κανω κατι που να ξεφευγει απο τα \"συνηθισμενα\"...γραφω στο φορουμ διαφορα πραγματακια..,αυτη τη στιγμη.
    Φιλοσοφω μεν αλλα δεν ειμαι ο Νιτσε λολ...απο αυριο μαλλον τρεξιμο...γιατι τελος του μηνα χωρις δουλεια και προσπαθω να βρω ακρες,εχω αφησει πραγματα στη μεση,σκεφτομαι αν θα βγω το βραδυ να πιω ενα ποτο,καλα να μαστε:)

Με χαροποιει που παρολο τα πραγματα ειναι λιγο ζοφερα αυτη τη στιγμη για μενα...δεν κανω αρνητικες σκεψεις και τα βλεπω αισοδοξια...τοσο αισιοδοξα που νομιζω ειναι περα του επιθυμητου:)

Δεν τιθεται προς το παρον θεμα επιβιωσης αν αυτο εννοεις...ειμαστε ενα σκαλι πιο πανω στην πυραμιδα του τι θελει ο ανθρωπος αν σου κανει κλικ κατι...ειχα ποσταρει κατι αντιστοιχο παλια.

Τεσπα ας πουμε αν το προβλημα δεν ειναι το φαι,δεν ειναι το χρημα τοτε ειναι το σεξ.Αν τα εχεις ολα το προβλημα ειναι ο θανατος:P

Εσυ πως τα πας κνουλπ?

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast