Results 1 to 5 of 5
-
19-01-2010, 10:50 #1
Παλι οι φοβιες κυβερνουν το μυαλο...
Καλημερα χροναι πολλα. Ειμαι καινουριος εδω , αποφασισα να γραψω γιατι δεν παει αλλο. Απο μικρος ειχα φοβιες ,πολυ υποχονδριος ολο νομιζα οτι εχω κατι , επισης εχω ocd ακουμπαω πολλες φορες πραγματα , ιδεες περιεργες και εμμονες , ξερω οτι ειναι τρελα αυτα που πιστευω αλλα ειναι παντα στο μυαλο μου, δουλευω πολλες ωρες μπροστα στον υπολογιστη και πριν 2 χρονια ειχα κατι περιεργες ζαλαδες σαν να κουνιεται το σωμα μου η το κεγαλι μου, εκλαιγα νομιζα εχω κατι, πηγα εκανα εξετασεις αιματος ολα καλα, πριν κανα μηνα ενω ημουν παλι στον υπολογιστη με επιασε κατι σαν να γυρισε το κεφαλι μου, απο τοτε σκεφτομουν συνεχεια οτι εχω κατι, ογκο, σκλυρηνση κτλ, δεν μπορω να κοιμηθω το βραδυ , το αποτελεσμα ειναι να εχω συνεχεια μια ταση ζαλης, μια ασταθεια, νομιζω συνεχεια οτι θα λιποθυμισω, τις τελευταιες 10 μερες ξυπναω 3-4 φορεσ στον υπνο μου και ψαχνομαι, αν εχω ιδρωσει,μ αν εχω πυρετο, αν πρηστηκαν οι αδενες μου, εχω πολυ ατονια, ειδα μια μελανια και νομιζω οτι εχω λευχαιμια, σκεφτομαι 24/24 οτι κατι εχω, πηγα σε ωρλ μου ειπε ολα οκ, σε ορθοπεδικο εκανα ακτινες μου βρηκε δισκοαθεια ελαφρια στους α5 α6 λογω κομπιουτερ κτλ οποτε μπορει να δικαιολογησει τις ψιλοζαλαδες ,ζυγιζομαι συνεχεια νομιζω οτι εχω χασει βαρος (φυσικο αφου δεν τρωω ) και πινω πολυ για να ξεχαστω (μαλλον το αλκοολ επιδεινωνει την κατασταση) θα παω να κανω και μια εξεταση αιματος αλλα νομιζω οτι θα χασω τρο μυαλο μου, το πρωι σηκονωμαι και κλαιω, ψαχνω συνεχεια τα ουλα μου και την μυτη μου μην τυχον ματωσαν, διαβαζω στο internet συμπτωματα για διαφορες αρρωστιες και λεω τα εχω κι εγω, βουιζουνβ τα αυτια μου το βραδυ, δεν αντεχω αλλο νομιζω θα τρελαθω....
(( ??? ολοι μου λενε οτι χρειαζομαι ψυχολογο, βαζω θερμομετρο 10 φορες την ημερα, αλλα γενικως εχω μια ατονια νομιζω οτι θα πεσω ανα πασα στιγμη..... ¨((( ψαχνω συνεχεια το σωμα μου για μελανιες, ογκους, αδενεες, ξβλεπω εφιαλτες και πεταγομαι ...ειμαι 29 χρονων/ αντρας ...
Tελικα εκανα και εξετασεις αιματος, ολα τελεια μονο λιγο χοληστερινη και τριγλυκεριδια (απο το ποτο μαλλον), εγω ομως ακομα αισθανομαι χαλια, πινω καθε μερα με αποτελεσμα μαλλον να εχω χαλασει το στομαχι μου, εχω ρεψιματα, νομιζω οτι θελω να παω συνεχεια τουαλετα, εχω κατι κρυαδες ¨η αλλοτε εξαψεις, βαζω θερμομετρο δεν εχω πυρετο ενω εγω νομιζω οτι θα εχω 40 , καπνιζω παρα πολυ κοιταω την γλωσσα μου συνεχεια (νομιζω εχει μαυρισει πισω απο το πολυ ποτο και το τσιγαρο), λεω μπας και εχω καρκινο δεν αντεχω αλλο βαζανιζομαι απελπιστικα .....
καμια συμβουλη ρε παιδια ? ευχαριστω !
- 19-01-2010, 10:56 #2
Ψυχολόγος.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
19-01-2010, 11:53 #3
Originally posted by Night
σε ορθοπεδικο εκανα ακτινες μου βρηκε δισκοαθεια ελαφρια στους α5 α6 λογω κομπιουτερ κτλ οποτε μπορει να δικαιολογησει τις ψιλοζαλαδες ,
μονο λιγο χοληστερινη και τριγλυκεριδια (απο το ποτο μαλλον),
- κοψε (η περιορισε αρκετα) το ποτο.
- κανε μια σωστη διατροφη με συστημα.
- εφαρμοσε μια συστηματικη γυμναστικη, πχ κανε τρεχωντας το πρωι το γυρο του τετραγωνου σου, ακομα καλυτερα αρχινα πισινα.
Δωρεαν συμβουλες και ολα θα φυγουν.
Αλλιως μπορεις να πας σε ενα ψυχολογο, να τα ακουμπησεις και να στα πει με καμποσα ευρω.
ΥΓ..... εχω ενα παλιο μου φιλο που ειχε περιπου τα ιδια + οτι κολλησε ενα σπανιο μικροβιο που του προκαλεσε σηψαιμια στα πνευμονια.
Εμεινε 10 μερες εντατικη και ειχαμε αρχισει να τον ξεγραφουμε.....
Κριμα λεγαμε και δεν ειναι ουτε 30 κλπ κλπ....
Το ζητημα ηταν οτι του χωνανε αντιβιωσεις και λογω της σπανιοτητας του μικροβιου δεν επιαναν.
Οποτε του κανανε αναγκαστικα πειραματα με κοκτειλ.
Τεσπα τα καταφερε.
Βγηκε απο την κλινικη σκελετωμενος και με ηθικο και ψυχολογια -1000.
Ο γιατρος που τον παρακολουθουσε του επεβαλε ριζικη αλλαγη ζωης.
Ζουσε σε ενα μουχλιασμενο δωματιο, σαν φοιτητης με κλειστα πατζουρια. Δεν κινιοταν ποτε παρα μονο για να παει στη δουλεια. (για αυτο ειχε φροντισει να εχει σπιτι 2 στενα μακρια)
Καπνιζε 3 πακετα, επινε μισο μπουκαλι και δωστου....
Οι αλλαγες.
- Πεταχτηκαν τα παντα απο το σπιτι του, βαφτηκε και αλλαξε τελειως.
- εκοψε μαχαιρι το καπνισμα και πινει μερικες φορες ενα ποτηρι κρασι.
- αρχισε πισινα συστηματικα.
Αποτελεσμα.
Δεν θα σου πω πολλα,
μονο και μονο οτι κανει ενα χιλιομετρο σε 50μετρη πισινα αρκει.
Πολυ ελαχιστοι καθημερινοι ανθρωποι κανουν εστω και το 10% απο αυτο. (εγω οχι)
Βεβαια ολα αυτο το πακετο ηταν θεμα ζωης η θανατου.
Οταν βγηκε απο την εντατικη, ο γιατρος του ειπε,
αν θες να ζησεις.....
Ισως σημερα να λεει, καθε εμποδιο για καλο....
Φροντισε να μην φτασεις σε τετοια επιπεδα,
οποτε να αναγκαστεις να λαβεις τετοια αμεσα μετρα.
19-01-2010, 12:13 #4
οι εξαψεισ και τα ριγη μπορει να ειναι απο αγχος οπωσ και η δυσπεψια το οτι δεν εχεισ καουρεσ σημαινει οτι το στομαχι σου ειναι μια χαρα για τη δυσπεψια φαε μαστιχα χιου η κοψε το ποτο για μια εβδομαδα η γλωσσα δεν μαυριζει ουτε απο το τσιγαρο ουτε απο το ποτο καπνιζα μεχρι και 3 πακετα τη μερα καποια στιγμη τιποτα δεν αλλαξε χρωμα τα σαλια που εχουμε ειναι αντισηπτικα εχουν ενζυμα που διαλυουν τα παντα παω στοιχημα οτι με αυτα που σκεφτεσαι αν μετρησεισ και την πιεση σου θα εχεισ και πιεση
19-01-2010, 19:24 #5
Γεια σας..
Επειδη και εγω ειχα γινει κατα καποιο τροπο υποχονδριος με τις αρρωστιες, καταντησα να πεσω σε ΓΑΔ και συναμα επεσα σε μια ελαφρα καταθληψη. Το effexor και το entact (στην αρχη), με βοηθησαν παραπολυ στο να \"γραφω\" τις αρρωστιες εκει που δεν πιανει μελανι, αλλα αυτο που παρατηρω, ειναι ενω ειμαι σε αριστη κατασταση ψυχολογικη για καμμια εβδομαδα, υπαρχουν μερες που με πιανει ενα ανεξηγητο αγχος, που μου διαλυσει καθε εννοια ηρεμιας. Αγχος, οπως παραδειγματος, που προχθες ημουν κεντρο Αθηνας και αγχωθηκα με την φασαρια, μιας και μενω εξω απο το κεντρο. Αλλες φορες εκει που ειμαι οκ, με φιλους, ξαφνικα με πιανει μουδιασμα στο στομαχι μου, ψιλοπαγωνουν τα χερια μου, αλλαζει η διαθεση μου. Οταν λοιπον σε αυτη την κατασταση αρχισω να εκνευριχομαι, αυτη χειροτερευει, Οταν αγνοω την \"κατασταση¨τις περισσοτερες φορες ολα επανερχονται στο φυσικολογικο. Αυτο που θελω να ρωτησω, ειναι , τα SNRI βοηθανε τελικα στην αντιμετωπηση των ΓΑΔ, η οχι?
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....