Ρατσισμός - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 34 of 34
    Senior Member
    Originally posted by runtime
    Originally posted by Boltseed
    Originally posted by Calin
    Εντομεταξύ οι ρώσοι ιδίως θεωρουν τους έλληνες κατώτερους και προσπαθούν και να επιβληθούν στην χώρα μας και στους έλληνες.
    Πως το γνωρίζεις αυτό?

όλη η πιάτσα το λέει... ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοτζίλας, ο Πεταλούδας ο Νίκος...
    και LOL!:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    Originally posted by VinceX
    Για τον ρατσισμό.
    Αισθάνομαι απέχθεια (τουλάχιστον) που διαβάζω απο ένα nickname να μιλάει καυστικά για τους μετανάστες, ή για παιδιά των μεταναστών. Θα πω και άλλα σε λίγο.
    οχι και καυστικά απλά μια συζήτηση κάνουνε για τον ρατσισμό γενικά. Δεν είμαι και ρατσίστρια κόκαλο απλά ορισμένες φορές μου βγαίνει ένα κάτι με τους ρώσους και τους αλβανούς που ευθύνονται και σε ένα μεγάλο βαθμό για την εγκληματικότητα στην χώρα μας και για άλλα κακά. Το ίδιο δεν αισθάνομαι για τους μαύρους και για τις άλλες φυλές μόνο για αυτούς τους δυο λαούς. Εντομεταξύ οι ρώσοι ιδίως θεωρουν τους έλληνες κατώτερους και προσπαθούν και να επιβληθούν στην χώρα μας και στους έλληνες.
    Για μένα το χειρότερο είναι οτί εμείς οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές πρωτίστως με τους ευατούς μας. Εκτός αυτού έχουμε και ένα σωρό αμφιβολίες για την καταγωγή του καθενός απο μας, κάπου συναγωνιζόμαστε με χίλιους και δύο τρόπους, και αντί να ευλογίσουμε τα γένια μας τα ξυρίζουμε.

Όσο για τις υπόλοιπες εθνικότητες.. έχει διαφορά ο άνθρωπος μετανάστης απο τον \"τιμωρό\" μετανάστη. Αυτά περί ανωτερότητας κάποιας φυλλής τα θεωρώ την χειρότερης μορφής ψυχολογικού πόλεμου (mass brainwashing) κάτι το οποίο έχει εξιστοριθεί απο τους παλαιότερους και είναι λιγότερο επιθυμιτό απο τους νεότερους.

Αλλά όπως είπα και προηγουμένως ο πιο άδικος ρατσιμός είναι ο κοινωνικός εκ των έσω
    (ταμπέλες και χαρακτηρισμοί με ύφος ειδίκευσης),
    αυτό το είδος μετάλλαξης που έχει στολίσει πολύ κόσμο με βαεβαρημένο ποιόν. Ειδάλως, αφήνοντας στην άκρη τα παλαιά μεγαλεία (αρχαίος κόσμος και βυζάντιο) η σύγχρονη ψυχογραφία ενός λαού είναι πολύ πιο ψυχρή απο όσο νομίζαμε!

Member
    Originally posted by VinceX
    Αλήθεια είστε ρατσιστές; Εγώ παλια δεν ήμουνα καθόλου, αλλά τώρα με αυτούς τους ρώσους και τους αλβανούς έχω αγανακτήσει να μας πέρνουν τις δουλειες τώρα που το είδες αυτό σε καμία άλλη χώρα οι μετανάστες δεν παίρνουν τόσο γρήγορα δικαιώματα όσο αυτοί σε μας. Βέβαια υπάρχει και ο άλλος ρατσισμός αυτός που έχουν κάποιοι οι οποίοι είναι σε καλύτερη κοινωνική θέση από τους άλλους. Τί έχετε να πείτε;
    Ζούμε σε ένα παρόν το οποίο έχει κάνει σπουδαία άλματα προόδου κατά τον ρατσισμό. Θα σου πω κάτι.
    Εμένα που με βλέπεις ούτε μύγα δεν έχω βρίσει εξαιτίας του χρώματος της αλλά μάλλον θα με αναγκάσεις να το κάνω αν συνεχίσεις αυτό το θέμα με επικριτηκά σχόλια για ανθρώπους που ούτε στο δαχτυλάκι τους δεν έχεις ίσως νιώσει τι σημάινει παλεύω για την τύχη μου, ζω για την οικογενεια μου, αγαπάω την γυναίκα μου, λέω καλά λόγια για τους γνωστούς μου, αγαπαω τα παιδιά χωρίς να τα πειράζω, προσπαθώ να αγαπήσω τον εαυτό μου και εισπράττω περιφρόνηση απο ένα δύο ανθρώπους που δεν με ξέρουν, δεν ξέρουν απλά.
    Όταν έκανα εγγραφή στο φορουμ ήλπιζα; να βρώ συμπαράσταση αν όχι απο όλους τότε απο ένα δύο φίλους. Και σαν μπάσαν οι \"κακοί\" ήλπιζα να παραίμβει η διαχείρηση και να τους στείλει στην άγνοια τους πίσω.
    Αυτά έχω να πω προς το παρόν. Θα ήθελα να μου απαντήσεις. Ευχαριστώ.
    μαλλον λάθος έθεσα την ερώτηση εγώ θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο στον κοινωνικό ρατσισμο δηλαδή στον ρατσισμό που βίωσα εγώ σαν νεαρή κοπέλα απο κάποιες συμμαθήτριές μου επειδή οι γονεις μου ήταν εργάτες και αυτων οι γονείς ήταν γιατροι δικηγόροι κλπ τώρα με τους αλβανούς και τους ρώσους δεν θεωρώ ότι έχω ρατσισμό αλλά μια αντιπάθεια.
    Ναι το καταλαβαίνω αυτό. Είναι αυτό που σου είπα και προηγουμένως. Κοινωνικός ρατσιμός στην ουσία. Αλλά και πάλι δεν το βλέπουν όλοι έτσι η τουλάχιστον δεν αντιδρούν όλοι έτσι, είναι η ιστορία που έχει φτιάξει τον σνομπισμό ασχέτως αν το παρόν δεν έχει σχέση με την ιστορία.

Βλέπε και social status στο google. Δεν θα γράφαμε σε ένα φορουμ ψυχολογίας αν είχαμε λίγο απο αυτό.

Senior Member
    μαλλον λάθος έθεσα την ερώτηση εγώ θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο στον κοινωνικό ρατσισμο δηλαδή στον ρατσισμό που βίωσα εγώ σαν νεαρή κοπέλα απο κάποιες συμμαθήτριές μου επειδή οι γονεις μου ήταν εργάτες και αυτων οι γονείς ήταν γιατροι δικηγόροι κλπ τώρα με τους αλβανούς και τους ρώσους δεν θεωρώ ότι έχω ρατσισμό αλλά μια αντιπάθεια.
    o ρατσισμος κοινωνικος ή οχι, νομιζω πώς βασιζεται περισσοτερο στην αγνοια και στην φοβια που καλλιεργειται για διαφορους λογους.

Ο κοινωνικος ρατσισμος που αισθανθηκες εσυ απο συμμαθητριες σου ηταν δικη σου αισθηση που λαμβανες απο τα κοριτσια ή αισθανθηκες εσυ κατωτερη εξαιτιας των διαφορετικων κοινωνικων στρωματων που ανηκατε? Ακομα ομως και ετσι να ειναι, αν πχ. εγω αισθανομαι ανωτερη απο καποιον αλλο επειδη η μαμα μου ειναι γιατρος ενω η μαμα αλλων ατομων δεν εχει σπουδασει κατι αναλογο, το έλλειμα ειναι δικο μου και οχι των αλλων. Αν εγω ψαχνω να κρατηθω ως ατομο απο πραγματα στα οποια δεν εχω συμβαλει στο ελαχιστο (πχ κοινωνικο/οικονομικο επιπεδο γονιων, καταγωγη) απλα μου ετυχαν, σημαινει οτι το προβλημα ειναι δικο μου, οτι δεν εχω ωριμασει ουσιαστικα ως ανθρωπος. Επιπλεον σημαινει, οτι μπορει να μη νιωθω αρκετη ως προσωπικοτητα και χρειαζομαι να επιστρατευσω \"προσοντα\" για να σταθω αρκετη ή πιο πανω απο τον ανθρωπο που εχω καθε φορα απεναντι μου. Ή αν θεωρω πώς υπερτερω επειδη ανηκω σε μια ταξη ή εναν αλλο ή αντιστοιχα μειωνεκτω, σημαινει πως τα ελλειματα μου ειναι αλλου. Αλλα εκει τα αποδιδω.Για τους λογους μου εγω και ο καθενας.

Για τα υπολοιπα που αναφερεις περι εγκληματικοτητας, περι ανεργιας μια ματια απο σχετικες ερευνες αναλογων φορεων θα σε πεισουν για το αντιθετο. Οσο για τις δουλειες δημοσιου, οι μονοι ξενοι που συναντησα ηταν ως καθαριστες σε νοσοκομεια και σχολεια. Μια βολτα μεχρι την Αγγλια, θα σου δειξει τί σημαινει να βλεπεις αλλοεθνεις σε ολες τις κοινωνικες ταξεις κ επαγγελματα.

Και κατι τελευταιο: μια σταση οπως αυτη που αναφερεις πώς τηρεις, ειναι η ιδανικη για να διατηρηθει το μισος, ο κοινωνικος αποκλεισμος και ο φοβος. Των μεταναστων απεναντι σε εμας και το αντιστροφο.Δεν σε βοηθα στο να μεγαλωσεις σε ενα \"καθαρο\" περιβαλλον.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Page 3 of 3 FirstFirst 123