Results 1 to 4 of 4
Thread: διαταραχες απο αντικαταθλιπτικα
-
02-11-2014, 10:44 #1
διαταραχες απο αντικαταθλιπτικα
Παιδια περνω το cipraned τωρα κ 17 μερες, ειμαι αρκετα . Αλλα εχω μια περιεργη αισθηση στην οραση μου σαν να βλεπω μια κινητικοτητα κινητικοτιτα σε οτι βλεπω. Πιγα σε δύο οφθαλμιατρους κ δεν βρήκαν κανένα προβλημα στα μάτια μού. Μου ειπαν οτι ειναι από το ανχος η ίσος διαταραχή του φαρμάκου. Έχω εκδοθεί πολύ . Είχε κανείς σας καμία διαταραχή στην όραση?
Last edited by giannhs82; 02-11-2014 at 11:18.
- 02-11-2014, 19:06 #2
Είναι μια οπτική οφθαλμαπάτη της κίνησης και αυτό συμβαίνει εξ αιτίας του φαινομένου διατήρησης της εικόνας στο μάτι επί 1/12 του δευτερολέπτου (μεταίσθημα ή μετείκασμα). Κίνηση μπορεί να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί με πολλούς τρόπους. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος απεικόνισης της κινούμενης εικόναςο είδωλο των αντικειμένων που παρατηρούμε σχηματίζεται στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού μας. Από εκεί μεταφέρεται μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο, προκειμένου να υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία.
Η οπτική εντύπωση, όμως, που δημιουργείται πάνω στον αμφι-βληστροειδή δεν εξαφανίζεται αμέσως μόλις λείψει αυτό που είδαμε, αλλά διατηρείται αναλλοίωτη για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα (περίπου από 1/12 μέχρι 1/20 του δευτερολέπτου). Αν εκείνη τη στιγμή δούμε μια άλλη εικόνα, ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να την ξεχωρίσει από την προηγούμενη.
Αυτή η ιδιότητα του εγκεφάλου μας ονομάζεται μεταίσθημα. Το μεταίσθημα είναι μια φυσική οφθαλμαπάτη, η οποία επιτρέπει στον άνθρωπο (αλλά και σε άλλα ζώα με εξελιγμένους οφθαλμούς)
(α) να αντιλαμβάνεται το μεταβαλλόμενο χώρο γύρω του σαν μια συνέχεια και
(β) να υπολογίζει την ταχύτητα των κινούμενων αντικειμένων στο οπτικό του πεδίο.
Ο άνθρωπος αξιοποίησε το μεταίσθημα για να βελτιώσει την αισθητική του απόλαυση. Ο κινηματογράφος και η τηλεόραση, τα κινούμενα σχέδια και οι διάφορες κινούμενες εικόνες (animation) στηρίζονται σε αυτήν ακριβώς την ιδιότητα: Μια σειρά από εικόνες προβάλλονται με γρήγορο τρόπο, ώστε να δημιουργείται στο θεατή η ψευδαίσθηση της κίνησης.Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
02-11-2014, 20:27 #3
Δλδ ειναι λογο του φαρμακου; Εχω προβλημα με οφθαλμικη αυρα και μου εχει δημιουργησει ψυχολογικά προβλήματα.Φοβάμαι πολύ οταν με πιάνει.εκανα μαγνητική για αυτό το λόγο κ περιμένω τα αποτέλεσματα, ειναι πολύ οδυνηρό δεν το αντέχω αυτό το πραγμα
03-11-2014, 01:21 #4
Καλησπερα φιλε μου,απο οσο θυμαμαι τα αντικαταθλιπτικα περνανε γυρω στις 30 40 μερες να τα συνηθισει ο οργανισμος σου,οπωσδηποτε με τα φαρμακα δεν κανουμε ο,τι μας κατεβει απυθυνσου στον γιατρο σου εαν επιμενουν οι παρενεργειες για ανυικατασταση φαρμακου η αλλαγη δοσης,Εγω δεν ειχα διαταραχη στην οραση ομως αντιμετωπισα αλλες παρενεργεις,καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος