υπερτροφες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 36

υπερτροφες

πια η γνωμη σας για τις λεγομενες υπερτροφες οπως η σπιρουλινα,το ιπποφαες,ο βασιλικος πολτος?
    πιστευετε οτι βοηθουν?εχει δοκιμασει κανεις?
    μηπως βοηθουν και στη μειωση του αγχους?
    τα φωτα σας παρακαλω:):)
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Xμ δεν εχω δοκιμασει ποτε υπερτροφη...αλλα αν θες να μαθεις για υποτροφες θα βρεις πολλα στοιχεια διαθεσιμα...πιτσες,γυρους κλπ lol.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

axaxaxax keep ασε τις πιτσες να παρουμε καμια superfood .λολ
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    ... Σπιρουλίνα έχω καιρό να πάρω... αυτό που ξέρω να σου πω είναι ότι με τον βασιλικό πολτό θα δεις διαφορές σε δέρμα, νύχια, μαλλιά. Δε ξέρω αν θα μειωθεί το άγχος, αλλά σίγουρα θα φτιάξει η διάθεση...

;)

Senior Member
    Η λαική ρύση λέει \"βάλσαμο για την ψυχή\" και όντως διάβασα ότι ισχύει! Το βάλσαμο λένε λειτουργεί ακριβώς όπως τα αντικαταθλιπτικά SSRI, στην γερμανία (και στην Αγγλία γνωστό ως \"St. Johns Wort\") το γράφουν σε μεγάλες συμπυκνωμένες ποσότητες και υποτίθεται ότι έχει παρόμοια αποτελέσματα με αυτά τα φάρμακα. Λέτε? Χα :cool:

Originally posted by PETRAN
    Η λαική ρύση λέει \"βάλσαμο για την ψυχή\" και όντως διάβασα ότι ισχύει! Το βάλσαμο λένε λειτουργεί ακριβώς όπως τα αντικαταθλιπτικά SSRI, στην γερμανία (και στην Αγγλία γνωστό ως \"St. Johns Wort\") το γράφουν σε μεγάλες συμπυκνωμένες ποσότητες και υποτίθεται ότι έχει παρόμοια αποτελέσματα με αυτά τα φάρμακα. Λέτε? Χα :cool:
    το βαλσαμοχορτο εννοεις σε τσαι?

Senior Member
    Originally posted by PETRAN
    ... είναι \'placebo\' Petran... τουλάχιστον σε μείζονες καταστάσεις σα και τη δική μου... τίποτα το ιδιαίτερο εδώ και δυο μήνες... μάλιστα δεν ενδείκνυται σε παράλληλη χρήση με αντικαταθλιπτικά... γενικώς έχει αποτέλεσμα σε ήπιες μορφές...

Senior Member
    Αα έτσι ε? Ναι είχα ακούσει ότι είναι για ποιο ελαφριά. Ε άστο τότε λολ.

Εντωμεταξύ από χθες έχω πυρετό 38,5. Λέτε να είναι η νέα γρίπη!???? (υποχόνδριες αντιδράσεις και κρίσεις πανικού) :mad::mad::mad::mad: Τιιι να πααρωωωωω για να γιννωω καλααα κλαψψψψ????? :mad::mad:

Senior Member
    Δεν πιστεύω σε υπερτροφές,ούτε έχω βρει αποδείξεις πως κάνουν τίποτε άλλο παρά να καλύπτουν ανάγκες μας,με την επαγωγή τους σε μία οπτική \"έχω την καλύτερη άμυνα\".Δεν πα να καταπίνουμε χιλιάδες καταπότια,το σημαντικό είναι να μην \"δυναμώνουμε\"υλικά ακουμπώντας σε αυτά την επιθυμία μας,αλλά εμάς τους ίδιους.Εξωγενείς παράγοντες δεν δίνουν παρά επίπλαστες λύσεις.Κάποτε πίστευαν πως μία υπερτροφή ήταν το σχεδόν ωμό συκώτι,ή το μουρουνέλαιο.Το συκώτι όμως,ως τόπος καθαρισμού του οργανισμού αποδείχτηκε πως καθόλου δυναμωτικό δεν ήταν.Όμως για δεκαετίες άτομα τρώγοντάς το ένιωθαν πως κατάπιναν δύναμη.Τι ίσχυε στην πραγματικότητα;Δεν απαξιώνω τα γιατρικά της φύσης,αλλά και αρνούμαι να τα θεωρώ υπεροτιδήποτε...:)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Κι ομως, το μοσχαρισιο συκωτι, οχι ωμο βεβαια, θεωρειται τροφη-φαρμακο για την αναιμια..
    και το μουρουνολαδο ενω παλια το εδιναν εμπειρικα απο παρατηρησεις οτι δυναμωνε τον οργανισμο, αποδειχθηκε οτι ειναι αντιοξειδωτικο και δυναμωτικο και αντι-διαφορα...
    καμια τροφη δεν κανει θαυματα, αντιμετωπιζει ομως διαφορες ελλειψεις του οργανισμου..
    καθε οργανισμος σχεδον εχει ελλειψεις. ειναι πολυ σπανιο να ειναι σουπερ ισορροπημενος σε ιχνοστοιχεια, μεταλλα βιταμινες κλπ..
    αυτο μονο μπορουν να κανουν οι τροφες και οι υπερ-τροφες.να ισορροπησουν τον οργανισμο απο τα συστατικα που του λειπουν..οχι να τον κανουν αλωβητο, ουτε να θεραπευσουν πασα νοσο...
    δεν ειναι λιγο ομως, γιατι απειρες αρρωστιες ξεκινανε απο τετοιες ελλειψεις..

Senior Member
    Από τις προαναφερθείσες υπερτροφές, μονο για τον βασιλικό πολτό έχω να καταθέσω άποψη/εμπειρία γιατί βοηθησε παρα πολύ τόσο εμενα όσο και τη μητέρα μου (εγώ για ενδυνάμωση/ευεξία και η μητέρα μου για γαστρεντερικούς λόγους). Από άποψη διαδικασίας βεβαια, είναι ζόρι: είναι σε φακελάκια των 2 γραμμαρίων, και θέλει σε 1 κουταλάκι του γλυκού meli να διαλύσεις το 1/3 των 2 γραμμαρίων, και να το καταπίνεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ και σε ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, δηλαδή όσο πιάνει στην άκρη της μια οδοντογλυφίδα, αλλιώς αποβάλλεται από τον οργανισμό. Επιδρά μετά από έναν μηνα αλλα κάνει καλο. Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει εναντίον ασθενειών (όπως η γρίπη που λέει ο PETRAN) αλλα εμενα με βοηθησε.
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Senior Member
    Δεν έχω προσωπική εμπειρία επί του θέματος αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω η αλήθεια είναι. Σας διαβάζω με ενδιαφέρον για να δω τις απόψεις σας. Σίγουρα τίποτα δεν είναι θαυματουργό αλλά βοηθά πιστεύω. Βαλεριάνα μόνο έχω δοκιμάσει που δεν είναι υπερτροφή αλλά πραγματικά βοηθά στη χαλάρωση από το άγχος...

Τώρα για την γρίπη των χοίρων του Petran :P δεν ξέρω τι είναι καλό αλλά ίσως η πρωτοποριακή του θεραπεία με εφαρμογή baby-oil σε όλο το σώμα - πάντα με τον κατάλληλο θεραπευτή - ίσως θεραπεύει ψυχή τε και σώματι...:))))
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Δεν έχω προσωπική εμπειρία επί του θέματος αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω η αλήθεια είναι. Σας διαβάζω με ενδιαφέρον για να δω τις απόψεις σας. Σίγουρα τίποτα δεν είναι θαυματουργό αλλά βοηθά πιστεύω. Βαλεριάνα μόνο έχω δοκιμάσει που δεν είναι υπερτροφή αλλά πραγματικά βοηθά στη χαλάρωση από το άγχος...

Τώρα για την γρίπη των χοίρων του Petran :P δεν ξέρω τι είναι καλό αλλά ίσως η πρωτοποριακή του θεραπεία με εφαρμογή baby-oil σε όλο το σώμα - πάντα με τον κατάλληλο θεραπευτή - ίσως θεραπεύει ψυχή τε και σώματι...:))))

oing oing

πωω ψήνομαι! Τώρα έχω 38,1. Μαααμαααα!

Θα ήθελα μια θεραπεύτρια με baby-oil As Soon As Possible please !

Senior Member
    :))))
    Πετράν...ζεις;;; Ήρθε τελικά η θεραπεύτρια ή η μαμά άκουσε που τη φώναζες και έκανε την εμφάνισή της;

ΥΓ. Αν και το baby-oil σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω ότι ανεβάζει, τον πυρετό...
    ts ts ts, the doctor says no no no...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

πηρα σημερα βασιλικο πολτο να δοκιμασω,χαλαστηκα βεβαια πολυ με την τιμη ενα μικρο βαζακι 30 ε,ελεος!ayto ουτε για μια βδομαδα το βλεπω.......
    θα σας πω εντωπωσεις:)

Page 1 of 3 123 LastLast