Ταλέντα: που είναι???
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Ταλέντα: που είναι???

Γεια σας και από μένα..!
    Είναι κάτι που με προβληματίζει πολύ καιρό. Είμαι 21 χρονών και σπουδάζω κάτι το οποίο όπως λέω και όπως φαίνεται, το αγαπώ πολύ. Ταυτόχρονα όμως ασχολούμαι με την μουσική από το δημοτικό... Εδώ είναι και το σημείο που κολλάω..Ενώ οι καθηγητές μου στο μουσικό όργανο με το οποίο ασχολούμαι μου έλεγαν πάντα ότι έχω μεγάλο ταλέντο, εγώ ποτέ δεν το πίστεψα... Ενώ μπορεί να έχω χρόνο ελέυθερο, με πιάνω πολλές φορές να μην ασχολούμαι με το μουσικό όργανο..Νοιώθω σαν να φοβάμαι να παίξω... Και συνέχεια μου μπαίνουν σκέψεις ότι οι καθηγητές μου κάνουν λάθος και ότι δεν έχει νόημα να παίζω, εφόσον δεν παίζω καλά... Αλλα ερωτηματα που με τριβελίζουν είναι : και τι είναι τελικά για μένα? με τι αν ασχοληθώ θα είμαι ευτυχισμένη? με τη σχολή μου, με τη μουσική ή με κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφτώ ακόμα? Και αν είναι να ασχοληθώ με τη μουσική, γιατί δεν κάθομαι να μελετήσω παραπάνω? υπάρχει περίπτωση, να έχω ταλέντο και εγώ απλώς από πολύ φόβο να το αφήνω συνέχεια στην άκρη?????? Γιατί?????Η οικογενεια μου ποτέ δεν με αποθάρυνε!
    Βοηθήστε με! Νοιώθω ότι δεν έχω κανένα ταλέντο και ότι δεν ξέρω που είμαι καλή....

Senior Member
    Καλημέρα.Η ανασφάλεια οφείλεται σε φόβο,σε έλλειψη ικανοποιητικής ιδέας για τον εαυτό σου,αλλά οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στο σχηματισμό της αυτοιδέας σου μπορεί να κρύβονται στα παιδικά ή εφηβικά σου χρόνια.
    Γράφεις πως οι γονείς σου ποτέ δε σε αποθάρρυναν.Μήπως όμως σε πίεσαν με υπερβολικές προσδοκίες;Mήπως περίμεναν από εσένα το καλύτερο πάντα,με συνέπεια αυτό να σε βάλει σε έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξεις πράγματα σε αυτούς;
    Kάποιες αρχικές σκέψεις.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    καλα, εσυ παιζεις το οργανο αυτο για να κανεις καρριερα,να σε ανγνωρισουν η επειδη το αγαπας και το απολαμβανεις?
    παιζω και εγω μουσικη απο πολυ μικρη ηλικια και ξερω. υπαρχουν φορες που νιωθω ενα τιποτα ομως η αγαπη μου για αυτο δεν μου επιτρεπει να τα παρατησω,απλα το αγαπαω..το ειμαι καλη η οχι παει στο τι θα σκεφτουν οι αλλοι οταν με ακουσουν να παιζω εκτος και αν σε αγχωνουν τα λογια των καθηγητων σου, οι προσδοκιες καλυτερα..
    για εσενα παιζεις, οχι για αυτους...