Results 166 to 180 of 202
Thread: Τετραδια αντιΨυχιατρικης
-
07-04-2010, 18:52 #166
Originally posted by krino
Originally posted by pelariry
καλοί και κακοί ψυχίατροι
δεν υπαρχουν καλοι και κακοι ψυχιατροι,
το εχω ξαναγραψει αυτο.
Υπαρχουν ψυχιατροι εντος και εκτος συστηματος.
Και οι εκτος ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα χεριων και ποδιων μποουθ.
οβερ.
- 07-04-2010, 18:56 #167
Originally posted by Αφωτεινή
Προσεξα κατι,
εκει που έδεσαν την κοπέλα,υπήρχαν και άλλα ελαφρύτερα!!! και σοβαρότερα περιστατικά..
Δηλαδη αντιμετωπίζονται ολοι με τον ιδιο τρόπο?
Δεν μπορει να αξιολογηθεί καποιος ως επικινδυνος ή μη?αυτο θα το περίμενες απο κάποιον σαν τη μανα μου,που αμα ακουσει για ψυχολογικά, ενα πραγμα σκέφτεται:τρελος=επικίνδυν ος.
Ειναι ισως το παραλογο της υποθεσης που το εκανε και θεμα..Λέω εγω..
07-04-2010, 19:05 #168
Σιγουρα,γιατι καλείται να αποφασίσει για τον εγκλεισμο ο εισαγγελεας ,η νοσοκόμα να ακολουθήσει το πρωτόκολο (ενεσούλα,δεσιμο),
γιατι ο ψυχίατρος που ειναι και η μοναδικά σου ελπίδα!!!(κακή σου τυχη αν ειναι τουρίστας) λειπει σε άδεια πχ.
Ολο αυτό μαρτυρα απο την αρχη ως το τελος,ποσο μεγάλο ειναι το θεμα..
Εχει προβληθει και εκπομπη απο αγγλικό κανάλι,για τις απανθρωπες συνθήκες με καμερες και λεπτομέρειες,στα ελληνικά ψυχιατρεια..ετσι για του λόγου το αληθες.
07-04-2010, 19:10 #169
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ?? (απο την στιγμη που δεν ειναι επικινδυνη η συμπεριφορα του) και να μεινει εξω απο αναγκαστικη εισαγωγη σε ψυχιατρειο επειδη δεν παιρνει τα φαρμακα του και δεν δημιουργει προβλημα σε κανενα παρα μονο συμπεριφορικα στον εαυτο του (με την εννοια της προτογωνης αποσυρσης)
07-04-2010, 19:26 #170
διάβασα την ιστορία της κοπέλας μέσα στο Δρομοκαΐτειο και μου έκαναν εντύπωση κάποια πράγματα, αλλά τα δικαιολόγησα κιόλας.
θα ήθελα να είναι μια ψεύτικη ιστορία.
1)πόσο πιθανό είναι να βρεθεί ένας αστυνομικός δίπλα σου και να έχει την όρεξη να επιτελέσει τόσο πιστά το καθήκον του?
( για άλλους λόγους τους βγάλανε με τη σέσουλα στους δρόμους ).
2)το Δρομοκαΐτειο είναι από τα λίγα ψυχιατρικά ιδρύματα της αττικής και ήταν σε εφημερία προφανώς τη μεγάλη πέμπτη.έγινε εισαγωγή ασθενούς και παραμονή, χωρίς να εξεταστεί από γιατρούς?
(ποιος νοσηλευτής θα ριψοκινδύνευε τη θέση του έτσι ?)
αν τα πράγματα είναι έτσι όπως παρουσιάζονται, πέφτουν κεφάλια μέσα στο νοσοκομείο.
πάνε οι εποχές με τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις.
07-04-2010, 19:37 #171
Originally posted by katerinaki
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ?? (απο την στιγμη που δεν ειναι επικινδυνη η συμπεριφορα του) και να μεινει εξω απο αναγκαστικη εισαγωγη σε ψυχιατρειο επειδη δεν παιρνει τα φαρμακα του και δεν δημιουργει προβλημα σε κανενα παρα μονο συμπεριφορικα στον εαυτο του (με την εννοια της προτογωνης αποσυρσης)
katerinaki, γίνε λίγο πιο σαφής.
πάντως αν βγει εισαγγελική εντολή, αναγκαστικά εισάγεσαι στο ψυχιατρείο.
07-04-2010, 19:44 #172
Σύμφωνα με τους γνώστες του χώρου, η καθήλωση μπορεί και να σκοτώσει τον ασθενή. Αν και δεν βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, αρκετοί ασθενείς έχουν πεθάνει από πνευμονική εμβολή ή καίγονται δεμένοι μη μπορώντας να αντιδράσουν
Δεν ειμαι γιατρος για να πω για την πνευμονικη εμβολη αλλα για το οτι καιγονται ζωντανοι!!!!! εννοουν οτι αν αρπαξει το κτιριο φωτια δεν μπορουν να αντιδρασουν οι ασθενεις και αυτο γινεται συχνα χωρις να ερχεται στην δημοσιοτητα!!!!!!
Οσο για τον εργατοπατερα ποσες θεσεις ειπε ειναι κενες 800...απο τις ποσες τις 1400?
1500 εισαγωγες το 2009?
Ποσες εξαγωγες δεν μας λεει?
Μηπως το κειμενο ωφειλει να σεβεται τους αναγνωστες?
Αστο αρκτος μην το ψαχνεις καταστροφολογικα κειμενα μπορει να γραψει ο καθενας μας , μονο που δεν ειμαστε δημοσιογραφοι να βγαζουμε το ψωμι μας με αυτο τον τροπο!!!!!!!!!
Αει σιχτηρ.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
07-04-2010, 19:47 #173
Originally posted by Αφωτεινή
Προσεξα κατι,
εκει που έδεσαν την κοπέλα,υπήρχαν και άλλα ελαφρύτερα!!! και σοβαρότερα περιστατικά..
Δηλαδη αντιμετωπίζονται ολοι με τον ιδιο τρόπο?
Δεν μπορει να αξιολογηθεί καποιος ως επικινδυνος ή μη?αυτο θα το περίμενες απο κάποιον σαν τη μανα μου,που αμα ακουσει για ψυχολογικά, ενα πραγμα σκέφτεται:τρελος=επικίνδυν ος.
Ειναι ισως το παραλογο της υποθεσης που το εκανε και θεμα..Λέω εγω..
Αφωτεινή, στο αιγηνήτειο ( ήμουν σε μία μονάδα με λιγα άτομα, ήσυχα ).μου είχε όμως τύχει το εξής : είχα φάει μία χαστούκα λέμε από μία κοπέλα δίμετρη και γεροδεμένη.
δεν με σκότωσε, αλλά ότι με ταρακούνησε στην πραγματικότητα :D το έκανε.μετά από αυτό δεν συνέβη κάτι άλλο.όλα κυλούσαν ήσυχα.
λίγο καιρό μετά άκουσα κάτι φωνές - κραυγές.
όταν ρώτησα ποιος είναι μου απάντησαν \" δέσανε τη θάλεια \"
με αυτό θέλω να σου πω ότι είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στο πότε κάποιος θα περάσει από το ελαφρύ στο βαρύ περιστατικό ή το αντίστροφο.
07-04-2010, 19:55 #174
Originally posted by pelariry
υπερβάλλεις αλλά για να συνεννοηθούμε πόσοι άνθρωποι -ανεξαρτήτου επαγγέλματος- είναι εκτός συστήματος;
χμμμ δεν εχεις αδικο, αλλα απο την υπερβολη ποτε δεν επαθε κανεις κατι ε?
Οσο για το επαγγελμα εκτος συστηματος, θα δυσκολευτω να βρω τετοιο.
Πχ ισως ποιητης.... :P
Καθε επαγγελμα ομως εχει και την βαρυτητα του επανω στον ανθρωπο μην το ξεχνας αυτο.
Αλλο πραγμα ο ψυχιατρος, αλλο πραγμα ο αστυνομικος, αλλο ο ταχυδρομος, αλλο ο εκπαιδευτικος και αλλο αυτος που κοπαναει σφραγιδες.
Ολα αυτα ειναι επαγγελματα, ολα ειναι ενταγμενα στο συστημα και ολα εχουν ενα μινιμουν / μαξιμουμ οριο στο πως μπορουν να επηρεασουν την ζωη ενος ανθρωπου.
Κανε ενα emulation να δεις αυτο που σου λεω....
07-04-2010, 20:11 #175
[quote]Originally posted by krino
κι ο μανωλάκης από τί πήγε τότε ? :P
07-04-2010, 20:22 #176
[i]Originally posted by krino
Τελείως άκυρος ισχυρισμός!
07-04-2010, 20:35 #177
σιγα ρε κοριτσα....
μην υπερβαλλετε και εσεις ε?
:D
07-04-2010, 20:59 #178
Originally posted by krino
σιγα ρε κοριτσα....
μην υπερβαλλετε και εσεις ε?
:D
οκ.
αλλά, ο μανωλάκης έτσι είδε τα ραδίκια ανάποδα, που λένε :D
07-04-2010, 21:56 #179
Ψάχνοντας για το περίφημο πείραμα του Ντέιβιντ Ρόζενχαιμ, βρήκα αυτό το βίντεο.
Το Βίντεο αναφέρεται μέσα στον Λανγκ, που θεωρείται απο τους θεμελιωτές της αντι-ψυχιατρικής και τον παρουσιάζει. Σύμφωνα με το βιβλίο από όπου διάβασα το πείραμα, και έχει και άλλα ενδιαφέροντα πειράματα (Το κουτί της ψυχής, Lauren Slater, εκδ. αντι- ύλη), ο Λανγκ, είχε προκαλέσει τους ψυχιάτρους να αναθεωρήσουν την άποψή τους για την σχιζοφρένεια και να την δουν σαν μια πιθανή μορφή ποίησης.. Ο Ρόζενχαιμ, είχε συνειδητοποιήσει και επέκρινε τον τεράστιο κοινωνικό έλεγχο που ασκούσαν οι ψυχίατροι. Αναρωτήθηκε σε πόσα νοσοκομεία, υπήρχαν άνθρωποι που υπέφεραν λόγω εσφαλμένων διαγνώσεων, που τους χορηγούσαν φάρμακα και τους κρατούσαν εγκλείστους παρά τη θέλησή τους. Το κρίσιμο στοιχείο το οποίο έχει ερευνηθεί και παλιότερα, είναι, πόσο επηρεάζει η προσδοκία του υποκειμένου ( πχ γιατρού) την ερμηνεία που αυτό κάνει? Πόση δύναμη ασκούν η προκατάληψη και το γενικό πλαίσιο, ως προς τον καθορισμό της πραγματικότητας? Μήπως συχνά είμαστε πρόθυμοι, να ανακαλύψουμε στους άλλους τις ίδιες ακριβώς τάσεις που νιώθουμε μέσα μας? Τελικά οι ετικέτες καθορίζουν πώς βλέπουμε αυτό που βλέπουμε? Μήπως, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως λέει και η Lauren , η ετικέτα της τρέλας γεννάει την τρέλα, και τελικά η διάγνωση διαμορφώνει τον εγκέφαλο, και όχι το αντίστροφο. \"Ίσως διαμορφώνουμε εμείς τον εγκέφαλό μας, ίσως είμαστε φτιαγμένοι από ετικέτες που είναι στερεωμένες στην σάρκα μας\".
Το πείραμα το επανέλαβε η ψυχολόγος που γράφει για αυτό, πηγαίνοντας σε πολλά νοσοκομεία για να πάρει διάγνωση. Το βιβλίο γράφηκε το 2004. Το αποτέλεσμα του δικού της \"πειράματος\"? Της πρότειναν αντιψυχωτικά φάρμακα, δεν πρότειναν όμως τον εγκλεισμό της, εφόσον δεν είχε σκέψεις να βλάψει τον εαυτό της ή άλλον. Της προτείνουν τα χάπια, γιατί ακούει μια φωνή, όπως υπαινίσσεται, ώστε να ηρεμήσει το ακουστικό κέντρο του εγκεφάλου της. Η ίδια, γράφει \" Γίνεται αρκετά σαφές οτι η χορήγηση φαρμάκων καθοδηγεί τις αποφάσεις και όχι το αντίστροφο. ....Η διάγνωση δεν έγκειται στο άτομο\".
Μετά την χαρακτήρισαν ως καταθλιπτική. Πηγαίνει σε άλλα 7 νοσοκομεία, δίνει συνεντεύξεις λέγοντας ότι απλά ακούει μια φωνή και φερόμενη απόλυτα φυσικά, ώστε της δίνουν την διάγνωση \"κατάθλιψη με ψυχωσικά χαρακτηριστικά\". Γράφει \" Μου δίνουν συνταγές για συνολικά 25 αντιψυχωτικά και 60 αντικαταθλιπτικά\". Καταλήγει \" Πιστεύω οτι στις μέρες μας, αυτό που ωθεί την διάγνωση σε πολλές περιπτώσεις, είναι ο ζήλος των γιατρών να συνταγογραφήσουν φάρμακα.
http://dotsub.com/view/72c52775-f53a-4426-98da-0364bc32f1c3
Σε πολλά πράγματα συμφωνώ και σε άλλα τόσα διαφωνώ μαζί του.
Το θέμα της μέτρησης, ποσοτικοποίησης και αντικειμενικοποίησης των πάντων, ( είναι αλήθεια οτι ζούμε στην εποχή των αριθμών) το θέμα της αυτούσιας μεταφοράς στο κοινωνικό ή το οικονομικό επίπεδο ψυχολογικών θεωριών συμπεριφοράς, το θέμα της αντίληψης των ανθρώπων ως όντα με απλοποιημένη λογική που στερείται ουσιαστικού βάθους, το θέμα της προσπάθειας αντίληψης του πολύπλοκου κόσμου μέσα από σύνθετες θεωρίες, ανθρώπινα κατασκευάσματα που τελικά διεκδικούν τον ορισμό τους ως αντικειμενικά ισχύοντα και αδυνατούν να συλλάβουν την πραγματικότητα σε όλη της την διάσταση.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
07-04-2010, 22:02 #180
Μου δίνουν συνταγές για συνολικά 25 αντιψυχωτικά και 60 αντικαταθλιπτικά\". Καταλήγει \" Πιστεύω οτι στις μέρες μας, αυτό που ωθεί την διάγνωση σε πολλές περιπτώσεις, είναι ο ζήλος των γιατρών να συνταγογραφήσουν φάρμακα.
Δες πχ τα δυο πανω μυνηματα μου σε αυτο το νημα.
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=6178&page=1
και κατσε να κανω μια αναζητηση για ενα αλλο νημα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή