Results 16 to 30 of 50
-
30-01-2010, 16:42 #16
Originally posted by keep_walking
Εμ φυσικα Zephon...σκεφτεσαι τα καυμενα τα ρομποτακια που μαθαινουν το προγραμμα video editing και δουλευουν σε φωτογραφειο και αφου σε δυο εβδομαδες το μαθουν...πρεπει να το δουλευουν για να φτιαξουν χιλιες ταινιες τα επομενα δυο χρονια,αντε και να ακολουθουν τις εξελιξεις?
Βαρετα κλικ,κλικ,κλικ...εχω φιλο φωτογραφο, ο οποιος κανει ακριβως αυτο και τον ελευθερο χρονο του γραφει μουσικη.
Οσο για την ψυχολογια δεν ασκεις ακριβως ελεγχο εκτος αν μιλας για μαζες και οχι για ατομα,γιατι τα ατομα ειναι πολυ πιο καπατσα απο την μαζα.
Όσο για το video editing όταν έβλεπα μια ταινία και υπήρχε ένας συνδυασμός keys and cuts κλπ άνοιγα το πρόγραμμα και έψαχνα να βρω πως γίνετε, θα καθόμουν όλοι μέρα να το βρω, θα έψαχνα tutorials οτιδήποτε πάντα θα το έκανα κάπως, μπορείς όχι όπως το έκανε αυτός, αλλά κάπως παρόμοια, αυτά για μένα ήταν προβλήματα και σε όλες τις επιστήμες και σε οτιδήποτε κάνεις στην ζωή σου έχει προβλήματα, γιαυτό μου αρέσουν σχεδόν τα πάντα και γενικά δεν δέχομαι ότι κάποιο πρόβλημα έχει μια λύση. Τώρα άμα δω κάτι, δεν θα ασχοληθώ να το βρω, αυτή την πώρωση δεν θα την έχω πια.
- 30-01-2010, 16:52 #17
υπνωτισμος και seduction. μμμμ καλα το υποψιαστηκα απο τον τροπο γραφης σου.
κοιτα, προσεχε τα λιγακι αυτα τα \"εργαλεια\" επειδη ναι μεν ειναι πολυ δυνατά αλλά μπορεις ευκολα να χασεις τον ελεγχο και να πας σε οχι και τοσο καλα μονοπατια.Πως να στο πω...να σκεφτεσαι και το καλο και τον γυρω σου και οχι μονο το δικο σου , τουλαχιστον θα κανεις πολυ λιγοτερους εχθρους ετσι. Η τεχνη της αποπλανησης ειναι τα \"damned tools\" τα οποια λογω της δυναμης και της πληροφοριας που σου δινουν τελικα μπορει να σε κανουν δυστηχισμενο και απληστο τελικα αμα δεν το προσεξεις ασχετα αμα θα εχεις ή όχι σαρωτικη επιτυχια στο θεμα(που σχεδον σιγουρα θα εχεις αν τα εξασκησεις).Δες λιγο τους \"μεγαλους\" και δες αμα ειναι οντως τοσο ευτυχισμενοι και χαρουμενοι οσο λενε οτι ειναι...
Δες την ζωη ενος seducer-χωρις ελεγχο ο οποιος δεν μπορει να μεινει μονιμα με μια γυναικα για παραπανω απο λιγους μηνες.
Ειναι σαν να ξερεις οτι εχεις απειρα χρηματα να αγορασεις οτι μα οτι θελεις, καποτε θα αρχισεις να νοιωθεις λιγο περιεργα αμα δεν ψαξεις να βαλεις και αλλους πιο \"περιπλοκους\" στοχους να απασχολεισαι.
.
Κοιτα , πιστευω οτι εισαι αρκετα ξυπνιος για την ηλικια σου και μονο απο το γεγονος που ψαχνεσαι απο τα 18 σου.
Ομως να ξερεις , για να πας στην ζωη σου μπροστα δεν χρειαζεται να εισαι μονο ξυπνιος ,να εχεις θεληση και στοχους, αλλα να εχεις επισης και πεισμα, επιμονη και διαθεση να \"κοπιασεις\" για ολα αυτα.
Εχω γνωρισει ατομα τα οποια ειναι απλα σκετες ιδιοφυιες και το μυαλο τους παιρνει στροφες σαν να ειναι τουρμποκινητηρας , αλλα δεν κανανε κατι στην ζωη τους επειδη βαριοντουσαν. Δεν ειναι και λιγο να βλεπεις ατομο το οποιο εκει που θα μπορουσε για πλακα να διευθυνει ολοκληρη εταιρια μιας και κατεβαζει ιδεες σε χρονο dt να αναλωνεται σε μια καφετερια και να γεμιζει με την κανατα νερο τους πελατες , και μεσα σε ολο αυτο να θυμαται οτι καποτε ειχε την ευκαιρεια να παει μπροστα αλλα δεν το εκανε επειδη ηθελε να κοιμαται λιγο παραπανω και να τεμπελιαζει.
Οπως και το αντιστροφο, ατομα που δεν τα λες και εξυπνα, εχουν καταφερει τοσα στην ζωη τους επειδη ηταν πεισματαρηδες μεχρι βλακειας και καθε φορα που πεφτανε κατω ξανασηκωνονταν και προσπαθουσαν με αλλον τροπο.
.
Ισως λοιπον να πρεπει να βρεις την μεση οδο της θελησης και του πεισματος.
Και προς θεου, βγαλε την λεξη \"βαριεμαι γρηγορα\" απο το λεξιλογιο σου. Μιας και ασχολεισαι με υπνωτισμο να ξερεις οτι αυτο-υπνωτιζεσαι και ο ιδιος ετσι...
30-01-2010, 17:19 #18
Καταλαβαίνω όλα αυτά που μου λες και τα έχω χιλιοσκεφτεί, απλά το να γίνω κάτι και να είμαι μόνο αυτό στην ζωή μου, δεν μου κάθετε καλά στο λαιμό, άμα η δουλεία δεν έχει κάτι καινούριο συνέχεια να μου προσφέρει δεν μου κάνει και τίποτα, αυτό είναι καλό, η πληροφορική θα μου προσφέρει κάτι συνέχεια, αλλά το να επιβιώσεις με την πληροφορική έτσι όπως είναι στην Ελλάδα τώρα, είναι δύσκολο, γιαυτό όταν σκέφτομαι για δουλεία σκέφτομαι κάτι που θα με επιβιώσει. Ξέρω την μπορεί να πείτε, \"κάνε αυτό που σου αρέσει\", επειδή ξέρω τον εαυτό μου και με εμπιστεύομαι, έχω μάθει να αγαπώ σχεδόν τα πάντα, μου αρέσει να δουλεύω λόγο του ανταγωνισμού και μόνο και πάντα βρίσκω κάτι να μου αρέσει σε όποια δουλεία και να πάω.
Το θέμα είναι μάλλον ότι δυσκολεύομαι να θέσω στόχους, όπως είπα πριν τους πιο πολλούς τους έχω πετύχει, είμαι υγιής είμαι ευτυχισμένος, τα έχω καλά με τον εαυτό μου και με τον κύκλο μου και μετά υπάρχει ο ατελείωτος γενικός στόχος που είναι το να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Και έχω και τους απλούς στόχος που συνήθως πραγματοποιούνται όταν λύσω κάποιο πρόβλημα μου.
30-01-2010, 17:46 #19
Μερικες φορες οι στοχοι μας μπορει να βγουν απο τα αγαπημενα μας χομπυ και απο αυτο που μας αρεσει να κανουμε ,αλλα σε μια πιο μεγαλη κλιμακα.
Καποτε διαβαζα σε μια συνεντευξη ενος κορυφαιου σχεδιαστη video game (απο τις πιο ακριβοπληρωμενες και αξιοζηλευτες δουλειες στον κοσμο) οτι οταν ηταν μικρος και ολα τα παιδάκια παιζανε μπαλα, αυτος επειδη ηταν λιγο απομονωμενος και δεν του αρεσε το αθλημα, εβγαζε ενα μπλοκακι και ζωγραφιζε το γηπεδο που εβλεπε, και εκει εκανε βελακια με τεχνικες και πιθανους συνδιασμους.
Μετα απο πολλα χρονια εφτιαχνε βιντεοπαιχνιδια στρατηγικης. :)
Και καλα σου λενε, πρεπει να κανεις κατι που σου αρεσει, αυτο συχνα δεν το παιρνουνε πολλα ατομα στα σοβαρα οταν ειναι στο σημειο να επιλεξουν τι θα κανουν στην ζωη τους (συνηθως λιγο πριν μπουνε σε σχολη) επειδη σκεφτονται οτι καπως στο μελλον θα τα βολεψουν. Αμ δε, τελικα οσοι επιζωντες δεν παρατησουν την σχολη/δουλεια τους απο την πιεση
μετα ειναι μια ζωη μεσα στα νευρα για τα χαμενα τους χρόνια.Αν μιλησεις με τετοια ατομα θα καταλαβεις τι εννοω, θα σου λενε συνεχεια ενα \"αν μπορουσα να γυρισω τον χρονο πισω...\".
Ειπες στο αρχικο σου ποστ οτι δεν σε ενδιαφερει να μπεις σε καμια συγκεκριμενη σχολη επειδη αν καταλαβα καλα εισαι ηδη ευτυχισμενος κατα καποιον τροπο και δεν θες και αλλα πραγματα. Σου ευχομαι να πανε ολα καλα, αλλα να ξερεις, επιλεγεις ενα -με βαση μαρτυριες τουλαχιστον- \"δυσκολο\" μονοπατι και αν οπως ειπες συνεχισεις να βαριεσαι ,τοτε παει, game over, ισως βρεθεις καποτε να παραδιδεις πιτσες με παπακι στον κοσμο.(τυχαιο παραδειγμα, δεν απαξιωνω την δουλεια του ντελιβερά)
Ξερεις το πανεπιστημιο εχει ενα καλο, αντιθετα με το σχολειο δεν σου δινει μονο ξερη γνωση , αλλα σου δινει κατευθυνση και σε κανει περισσοτερο ανθρωπο αν το χειριστεις καταλληλα, λογω της χαλαροτητας του κυριως.Εκει εχεις απειρο χρονο να ψαχτεις, να μιλησεις με πολυ κοσμο απο αλλες πολεις και κουλτουρες, ισως και απο αλλες χωρες αμα εισαι τυχερος, θα γινεις πιο επικοινωνιακος , θα ακουσεις περισσοτερες ιστοριες απο κοσμο, θα ανοιξει το μυαλο σου. Στο πανεπιστημιο δεν πας μονο για να μαθεις πραγματα και να παρεις ενα χαρτι που λεει οτι τα ξερεις, σιγα, τοτε καλυτερα να γραφτεις σε κανενα φροντιστηριο με εντατικα μαθηματα προγραμματισμου και απειρες ωρες απο τον χρονο σου λιωσιμο σε tutorials να ψαχνεις ο ιδιος και θα γινεις ξεφτερι.
Στην μελοντικη εργασια σου , το αφεντικο σου δεν τον νοιαζει αμα εχεις πτυχιο απο το χαρβαντ ή πτυχιο απο σχολη του ανατολικου Εκουαδορ, τον νοιαζει
1)να εισαι ξυπνιος και να κατεβαζεις ιδεες σε αυτα που σου ζηταει
2)να εισαι εργατικος
.
Μην ακους τον μυθο \"δεν υπαρχουν δουλειες στην Ελλαδα\" . Υπαρχουν και παρα-υπαρχουν αλλα ισως να πρεπει να ψαξεις και να χτυπησεις λιγες παραπανω πορτες. Ειπαμε, δεν αρκει το skill απο μονο του, αλλα και το πεισμα. Το skill θα σου δωσει τον χαρτη με ολες τις κρυμενες πορτες. το πεισμα θα σου της ανοιξει..
30-01-2010, 18:04 #20
Όχι ότι δεν θέλω να μπω σε μια σχολή απλά, δεν έχω πρόβλημα να μπω οπουδήποτε, γιατί όπως σου είπα πριν μου αρέσουν τα πάντα σχεδόν. Οπότε είτε, πληροφορική, είτε φυσική, είτε ψυχολογία ειτε ειτε ειτε θα μου αρέσει, απλά άμα συμβεί αυτό που συμβαίνει τώρα να θέλω να ασχοληθώ με κάτι άλλο και να αφήσω αυτό που κάνω, ίσως μου καταστρέψει την ζωή.
Γενικά είμαι \"εργατικός\" επειδή μου αρέσει η σιγουριά, όταν δουλεύω θέλω να ξέρω ότι το έκανα καλύτερα από όλους οι τουλάχιστον από τους καλύτερους, να είμαι σίγουρος ότι εκεί αυτό με θέλει επειδή τον βοηθάω, να σέβεται τις δυνατότητές μου.
Ναι σίγουρα είναι δικαιολογία αυτό με την Ελλάδα, όποιος θέλει θα δουλέψει απλά να μην είναι τεμπέλης το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι η ευκολία του να βρεις δουλεία ανάλογα εκεί που στοχεύεις.
Τεσπα εμένα η τελευταία μου λύση ήταν να πιέσω τον εαυτό μου, η προτελευταία είναι να στραφώ πάλι στην γνώση και να βρω έναν τρόπο να βγάλω αυτή την εμμονή από το κεφάλι μου.
30-01-2010, 19:51 #21
Zephon,
καταρχήν φαίνεσαι ένα πολύ έξυπνο άτομο. Και πολύ ψαγμένο για την ηλικία σου.
Είναι πολύ ωραίο που έχεις τόσα ενδιαφέροντα και που σου αρέσει να ασχολείσαι με πολλά πράγματα, ναι πράγματι αυτό είναι εξυπνάδα.
Όσο για τον προβληματισμό σου, το πως θα ακολουθήσεις μία σχολή ή στη συνέχεια ένα επάγγελμα για όλη σου τη ζωή ίσως, αφού λες ότι βαριέσαι, τη λύση τη γράφεις ήδη εσύ, δηλαδή το καλύτερο θα ήταν να ασχοληθείς με αυτά που σου διατηρούν το ενδιαφέρον για πολύ περισσότερο.
Άλλωστε, το τι θα επιλέξεις ως εργασία, δε θα είσαι εξ\'ολοκλήρου εσύ. Αυτό ισχύει για όλους, πόσο μάλλον για αυτούς που είναι τόσο πολύπλευρες προσωπικότητες. Θα είναι ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς σου και του τι σου αρέσει, αλλά παράλληλα στον ελεύθερο χρόνο σου μπορείς να ασχολείσαι με όσα άλλα σε ενδιαφέρουν. Τυχεροί είναι οι άνθρωποι που κάνουν ένα επάγγελμα που τους αρέσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν τους αρέσουν και άλλα πράγματα. Με τα οποία μπορούν να ασχολούνται, απλά όχι επαγγελματικά.
Οπότε, βάσει αυτού, φροτίζεις να κάνεις την επιλογή σου.
Θα ήθελα επίσης να σταθώ σε κάποια που έγραψες.
Originally posted by Zephon
ο επόμενος στόχος μου είναι να γίνω όσο πιο κοντά στο τέλειος και ισοροποιημένος γίνετε, να είμαι κοινωνικά αποδεκτός από όλους χωρίς να χάνω την προσωπικότητα μου
Originally posted by Zephon
Μέσω της ψυχολογίας καταλαβαίνεις τι είδος έλεγχο θα ασκήσεις και πια στιγμή. Art of timing, choose the right victim όλα αυτά πάνω στο πως αναλύεις έναν άνθρωπο είναι στηριγμένα.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
30-01-2010, 20:09 #22
Originally posted by anwnimi
Αν και κατά τη γνώμη μου, ένας καλός και αποτελεσματικός ηγέτης, δεν αντιμετωπίζει επ\'ουδενί τους ανθρώπους ως θύματα.
30-01-2010, 20:14 #23
Δεν κατάλαβα που διαφωνείς, ήταν καλοί και αποτελεσματικοί ηγέτες κατά τη γνώμη σου; Οδήγησαν ένα σκαλί παραπάνω την ανθρωπότητα;
-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
30-01-2010, 20:21 #24
Originally posted by anwnimi
Δεν κατάλαβα που διαφωνείς, ήταν καλοί και αποτελεσματικοί ηγέτες κατά τη γνώμη σου; Οδήγησαν ένα σκαλί παραπάνω την ανθρωπότητα;
Έχει ένα point. Ήταν καλοί σε αυτό που κάναν. Στην ηγεσία δηλαδή.
30-01-2010, 20:25 #25
Κατά μια έννοια ναι! καλούς, με την έννοια του ικανός.
Για μένα ο Hitler ήταν. Έπεισε παρα πολύ κόσμο να τον ακολουθήσει στις m***ies του. Οι γερμανοί τον θέλανε, μην κοιτάς τι λένε τώρα.
και για τον Bush, ξέρεις πόσοι αμερικανοί χάψανε μια χαρούλα την ιστορία με τα πυρηνικά όπλα στο ιράκ?
Καλοί δημαγωγοί ηγέτες, με αυτή την έννοια, ναι, πιστεύω ότι ήταν. Ότι νοιαστήκανε για το καλό του τόπου τους και το καλό των άλλων περιοχών του πλανήτη, όχι. Κυρίως για το καλό των ξένων δεν νοιαστήκανε. Αλλα και \"το καλό του τόπου τους\" σχετικό είναι. Αν ο Hitler είχε κερδίσει τον b παγκόσμιο, εις βάρος όλης της υπόλοιπης ευρώπης βέβαια, αυτό μπορεί να ήταν καλό για τους γερμανούς. βέβαια όπως λήξαν τα πράγματα δεν ήταν.
ηθικούς πάντως, όχι, δεν τους θεωρώ, αν εννοείς αυτό.
30-01-2010, 20:29 #26
Αν κάποιος τότε έχει τέτοια πρότυπα, τότε ναι, αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως θύματα.
Εγώ τουλάχιστον τον καλό και αποτελεσματικό ηγέτη τον εννοώ αλλιώς. Ο Κολοκοτρώνης που αναφέρθηκε εύστοχα αλλά και άλλοι στην παγκόσμια ιστορία δεν νομίζω να αντιμετώπιζαν τους ανθρώπους επί των οποίων ηγούνταν ως κάτι κατώτερο.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
30-01-2010, 20:30 #27
Originally posted by lucifer
συγγνώμη? hitler? sadam? bush? η μήπως αυτοί δεν ήταν καλοί ηγέτες?
αυτοί μάλλον ήταν κακοί ηγέτες είναι παραδείγματα προς αποφυγή
30-01-2010, 20:31 #28
δεν περιμένω από ένα ηγέτη να οδηγήσει ένα σκαλί παραπάνω την ανθρωπότητα. ή τουλάχιστον πολιτικό ηγέτη.
ίσως από έναν επιστήμονα ή έναν καλλιτέχνη, ναι. (da vinci, rebrandt, einstein, picasso, θεωρώ ότι ανοίξανε δρόμους σκέψης και αισθητικής).
αλλά από πολιτικό ηγέτη όχι.
μπορείς να μου πεις έναν πολιτικο ηγέτη που να ήταν φοβερά ικανός ηγέτης και να έκανε καλά πράγματα? γιατί εμένα δεν μου έρχεται κανείς στο μυαλό.
30-01-2010, 20:36 #29
αλλάξαμε θέμα μήπως;
καλοί ηγέτες υπήρχαν πολλοί ο μέγα αλέξανδρος για παράδειγμα
30-01-2010, 20:36 #30
Originally posted by lucifer
δεν περιμένω από ένα ηγέτη να οδηγήσει ένα σκαλί παραπάνω την ανθρωπότητα. ή τουλάχιστον πολιτικό ηγέτη.
ίσως από έναν επιστήμονα ή έναν καλλιτέχνη, ναι. (da vinci, rebrandt, einstein, picasso, θεωρώ ότι ανοίξανε δρόμους σκέψης και αισθητικής).
αλλά από πολιτικό ηγέτη όχι.
μπορείς να μου πεις έναν πολιτικο ηγέτη που να ήταν φοβερά ικανός ηγέτης και να έκανε καλά πράγματα? γιατί εμένα δεν μου έρχεται κανείς στο μυαλό.
Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπήρξαν ή ότι θα υπάρξουν.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
Απόγνωση…
20-08-2025, 08:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή