Results 31 to 45 of 50
-
30-01-2010, 20:39 #31
ναι, αλλά και ο κολοκοτρώνης καλός για τους έλληνες ήταν. για τους τούρκους όχι, προφανώς.
το ίδιο και ο hitler. αν είχε κερδίσει και είχε γίνει όλη η ευρώπη γερμανία, μάλλον θα είχε προσφέρει κάτι καλό στους γερμανούς. εμείς βέβαια θα είχαμε πρόβλημα.
οπότε το αν ένας ηγέτης είναι καλός, είναι και λίγο σχετικό ανάλογα με το σε πιο στρατόπεδο ανήκεις.
εγώ αυτό που ήθελα να πω, είναι αυτό που σχολίασε ο πέτραν.
ότι οι παραπάνω είναι καλοί στο να πείθουν κόσμο να τους ακολουθεί. ηγέτης αυτό σημαίνει.
εγώ αν έβγαινα και έλεγα αυτά που έλεγε ο Hitler, θα με κλείνανε στο ψυχιατρείο. Ενώ αυτός κατάφερε να πείσει το 80% τον γερμανών να τον υποστηρίξει. Αυτό είναι ικανότητα ηγεσίας, δεν είναι?
- 30-01-2010, 20:39 #32
Originally posted by salin
αλλάξαμε θέμα μήπως;
καλοί ηγέτες υπήρχαν πολλοί ο μέγα αλέξανδρος για παράδειγμα
Το θετικό ως Έλληνας είναι ότι διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμο σε τεράστια για την εποχή του έκταση. Με βία.
Και αυτό είχε ένα τεράστιο κόστος ανθρώπινων ζωών...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
30-01-2010, 20:43 #33
Originally posted by lucifer
ναι, αλλά και ο κολοκοτρώνης καλός για τους έλληνες ήταν. για τους τούρκους όχι, προφανώς.
το ίδιο και ο hitler. αν είχε κερδίσει και είχε γίνει όλη η ευρώπη γερμανία, μάλλον θα είχε προσφέρει κάτι καλό στους γερμανούς. εμείς βέβαια θα είχαμε πρόβλημα.
οπότε το αν ένας ηγέτης είναι καλός, είναι και λίγο σχετικό ανάλογα με το σε πιο στρατόπεδο ανήκεις.
ότι οι παραπάνω είναι καλοί στο να πείθουν κόσμο να τους ακολουθεί. ηγέτης αυτό σημαίνει.
εγώ αν έβγαινα και έλεγα αυτά που έλεγε ο Hitler, θα με κλείνανε στο ψυχιατρείο. Ενώ αυτός κατάφερε να πείσει το 80% τον γερμανών να τον υποστηρίξει. Αυτό είναι ικανότητα ηγεσίας, δεν είναι?-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
30-01-2010, 20:50 #34
Originally posted by anwnimi
Originally posted by lucifer
εγώ αν έβγαινα και έλεγα αυτά που έλεγε ο Hitler, θα με κλείνανε στο ψυχιατρείο. Ενώ αυτός κατάφερε να πείσει το 80% τον γερμανών να τον υποστηρίξει. Αυτό είναι ικανότητα ηγεσίας, δεν είναι?
Καλά αυτά σχετικά είναι και ο χιτλερ μπορεί να αγαπούσε τον γερμανικό λαό.
Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, δεν νομίζω η ανθρωπότητα να προχωράει λόγω \"ηγετών\" με την αυστηρή γεο-πολιτική έννοια αλλά όπως είπε και ο lucifer, λόγω ηγετών στις \"τέχνες και τα γράμματα\" για να το πούμε λαικά. Δηλαδή από επιστήμονες, καλλιτέχνες, φιλοσόφους κλπ. (που μπορεί να είναι και πολιτικοί ηγέτες αλλά δεν έχει σημασία. Πιστεύω ότι σημασία έχει η ιδέα-το \"μιμίδιο\" που λένε στην εξελικτική ψυχολογία- όχι η αντικειμενική επιρροή που ασκεί κάποιος σε μια μερίδα ανθρώπων.)
30-01-2010, 20:53 #35
@ anonimi:
καταλαβαίνω, ότι κάπως έτσι θα το εννοούσες, με την ηθική έννοια. συμφωνώ μαζί σου.
30-01-2010, 21:02 #36
Originally posted by PETRAN
Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, δεν νομίζω η ανθρωπότητα να προχωράει λόγω \"ηγετών\" με την αυστηρή γεο-πολιτική έννοια αλλά όπως είπε και ο lucifer, λόγω ηγετών στις \"τέχνες και τα γράμματα\" για να το πούμε λαικά. Δηλαδή από επιστήμονες, καλλιτέχνες, φιλοσόφους κλπ. (που μπορεί να είναι και πολιτικοί ηγέτες αλλά δεν έχει σημασία. Πιστεύω ότι σημασία έχει η ιδέα-το \"μιμίδιο\" που λένε στην εξελικτική ψυχολογία- όχι η αντικειμενική επιρροή που ασκεί κάποιος σε μια μερίδα ανθρώπων.)
Ναι, οι ηγέτες στις τέχνες και τα γράμματα ήταν πολλές φορές αν όχι όλες στην ουσία ο κατ\'εξοχήν ηγέτης.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
30-01-2010, 21:04 #37
@ lucifer:
και εγώ συμφωνώ μαζί σου που συμφωνείς με την amonomi.
30-01-2010, 21:07 #38
αλλάξαμε θέμα μήπως;
καλοί ηγέτες υπήρχαν πολλοί ο μέγα αλέξανδρος για παράδειγμα
Το θετικό ως Έλληνας είναι ότι διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμο σε τεράστια για την εποχή του έκταση. Με βία.
Και αυτό είχε ένα τεράστιο κόστος ανθρώπινων ζωών...
30-01-2010, 21:08 #39
Ναι, οι ηγέτες στις τέχνες και τα γράμματα ήταν πολλές φορές αν όχι όλες στην ουσία ο κατ\'εξοχήν ηγέτης.
Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί ιδεαλιστές ηγέτες αφού όλα στην πολιτική γίνονται κατα βάση για \"γη και ύδωρ\". Πιστεύω ότι πάντα οι τέχνες και τα γράμματα ήταν στην ουσία ο κατ εξοχήν ηγέτης, το μόνο ρόλο που παίζουν οι γεο-πολιτικοί ηγέτες (και ναι είναι σημαντικός) είναι το κατα πόσο \"επιτρέπουν\" τις ιδέες να εξαπλωθούν.
30-01-2010, 21:10 #40
ο μέγας αλέξανδρος απελευθέρωσε τους βάρβαρους από την αμορφωσιά και τους έδωσε τα φώτα του ελληνικού πολιτισμού
Πας μη Έλλην βαρβαρος;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
30-01-2010, 21:12 #41
Δεν διαβασα πολυ που κατεληξε το θεμα αλλα τι σχεση εχει το να αναφερει καποιος οτι διψαει για εξουσια και να ειναι ηγετης με ενα καρο προσωπικοτητες?
Μηπως δεν ειναι γνωρισμα πολλων ανθρωπων αυτων?
Πολλοι περισσοτερων απο οτι φαινονται γιατι μερικοι απλα δεν...τα καταφερνουν.
Παρτε εναν επαγγελματικο χωρο...εχει ιεραρχιες και δεν ειναι μονο τα λεφτα που παιρνουν τα ανω κλιμακια που κανει ολους να τις κυνηγανε.
Βεβαια δεν μπορω να πω οτι ειναι τοσοι πολλοι οσοι ειναι αυτοι που θελουν να γινουν ας πουμε προπονητες στον Ολυμπιακο λολ:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
30-01-2010, 21:18 #42
Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί ιδεαλιστές ηγέτες αφού όλα στην πολιτική γίνονται κατα βάση για \"γη και ύδωρ\". Πιστεύω ότι πάντα οι τέχνες και τα γράμματα ήταν στην ουσία ο κατ εξοχήν ηγέτης, το μόνο ρόλο που παίζουν οι γεο-πολιτικοί ηγέτες (και ναι είναι σημαντικός) είναι το κατα πόσο \"επιτρέπουν\" τις ιδέες να εξαπλωθούν.
Σαφώς, οι γεωπολιτικοί χάρτες και ο εθνικισμός είναι τα σύνορα που εγκλωβίζουν τις ιδέες. Αλλά επειδη δε ζούμε σε μία ιδανική ανθρωπότητα οι γεωπολιτικοί χάρτες ειναι αναγκαίοι.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
30-01-2010, 21:25 #43
Originally posted by keep_walking
Παρτε εναν επαγγελματικο χωρο...εχει ιεραρχιες και δεν ειναι μονο τα λεφτα που παιρνουν τα ανω κλιμακια που κανει ολους να τις κυνηγανε.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
30-01-2010, 21:30 #44
οι γεωπολιτικοί χάρτες και ο εθνικισμός είναι τα σύνορα που εγκλωβίζουν τις ιδέες.
...Συγχωρεστε την παρεμβαση μου. Do go on. ;)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
30-01-2010, 21:50 #45
Γιατι ν ασχοληθεις με κατι για πολυ καιρο ? Ποιος η Τι σε περιοριζει ? Δεν εισαι ενηλικας ? Εσυ δεν αποφασιζεις ?
Απόγνωση…
20-08-2025, 08:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή