Results 46 to 50 of 50
-
31-01-2010, 01:18 #46
\'... Ξερεις αυτο με τον ελεγχο και την εξουσια δεν το θες μονο εσυ, ολοι μας το θελουμε λιγο πολυ , απλα καποιοι το θελουμε για καλους σκοπους και αλλοι για κακους. Ενας βασιλιας που ελεγχει τον λαο του με προπαγανδα και τρομο για να του μεινει υποταγμενος στις παρανοικες σαδιστικες του ορεξεις ειναι κατι καο. Ενας βασιλιας ομως που \"ελεγχει\" τον λαο του με μηνυματα ειρηνης,ελευθεριας βουλησης και ανεξαρτησιας για το καλο ολων και οχι μονο αυτουνου, αυτον δεν μπορεις να τον πεις και κακο ε?...\'
Πάντως ρε παιδιά, εκτός του ότι δε πιστεύω πως όλοι θα ήθελαν να ασκούν έλεγχο και εξουσία, δε βρίσκω πού έγγυται η οφελιμότητά τους ως προς τους \'καλούς σκοπούς\'. Καταρχάς και μόνο η έκφραση μιας σκέψης του τύπου \'θέλω να ελέγχω την ελεύθερη βούληση των άλλων\' για μένα κρύβει πρώτα απ\' όλα υποτίμηση των άλλων. Ποιά είναι δηλαδή τα \'προσόντα\' που θεωρώ ότι έχω για κάτι τέτοιο και δε τα διαθέτουν οι υπόλοιποι; Νομίζω ότι το πιο δύσκολο πράγμα σ\' αυτό τον κόσμο είναι να καταφέρνεις να έχεις τον έλεγχο και τη διαχείριση του εαυτού σου και των συναισθημάτων σου. Όσο για το να είμαι αποδεκτή απ\' όλους... προσωπικά θα ανησυχούσα αν μου συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο... :) ...
... χμμ... καλός και Βασιλιάς έ;...
\'... Αρχηγός είναι κάποιος που χρειάζεται άλλους ανθρώπους...\'
Paul Valery,1871-1945, Γάλλος ποιητής
\'... Είμαι ο αρχηγός τους. Πρέπει να τους ακολουθήσω...\'
Andrew Bonar Law,1858-1923,Βρετανός Πρωθυπουργός
\'... Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι μόνο επειδή εμείς είμαστε γονατιστοί...\'
Pierre-Joseph Proudhon,1809-1865,Γάλλος αναρχικός
\'... Κατά κανόνα οι άνθρωποι θεωρούν φυσιολογικό να κατευθύνονται, να καθοδηγούνται, ακόμα και να κυριαρχούνται...\'
Ανώνυμος
... καλή Κυριακή νά \'χουμε!...
:)
- 31-01-2010, 01:40 #47
Originally posted by Alobar
Όσο για το να είμαι αποδεκτή απ\' όλους... προσωπικά θα ανησυχούσα αν μου συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο... :) ...
31-01-2010, 01:53 #48
Έτσι είναι Λούσιφερ... για σκέψου, κι εκείνος ο έρμος ο Ναζωραίος τί κατάλαβε;... πρώτα τον σταυρώσανε και σήμερα συνωστίζονται στις εκκλησίες... με τη διαφορά ότι σήμερα τον σταυρώνουνε καθημερινά... βλέπεις έτσι είμαστε οι άνθρωποι... μπερδεύουμε την \'τελειότητα\' με το τελευταίο μοντελάκι που κυκλοφόρησε η Έρικσον... τζάμπα η αυτοθυσία, τζάμπα... :P ...
(... μη δίνεις σημασία, με πιάνει ενίοτε...)
:P
31-01-2010, 05:14 #49
Originally posted by anwnimi
Zephon,
καταρχήν φαίνεσαι ένα πολύ έξυπνο άτομο. Και πολύ ψαγμένο για την ηλικία σου.
Είναι πολύ ωραίο που έχεις τόσα ενδιαφέροντα και που σου αρέσει να ασχολείσαι με πολλά πράγματα, ναι πράγματι αυτό είναι εξυπνάδα.
Όσο για τον προβληματισμό σου, το πως θα ακολουθήσεις μία σχολή ή στη συνέχεια ένα επάγγελμα για όλη σου τη ζωή ίσως, αφού λες ότι βαριέσαι, τη λύση τη γράφεις ήδη εσύ, δηλαδή το καλύτερο θα ήταν να ασχοληθείς με αυτά που σου διατηρούν το ενδιαφέρον για πολύ περισσότερο.
Άλλωστε, το τι θα επιλέξεις ως εργασία, δε θα είσαι εξ\'ολοκλήρου εσύ. Αυτό ισχύει για όλους, πόσο μάλλον για αυτούς που είναι τόσο πολύπλευρες προσωπικότητες. Θα είναι ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς σου και του τι σου αρέσει, αλλά παράλληλα στον ελεύθερο χρόνο σου μπορείς να ασχολείσαι με όσα άλλα σε ενδιαφέρουν. Τυχεροί είναι οι άνθρωποι που κάνουν ένα επάγγελμα που τους αρέσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν τους αρέσουν και άλλα πράγματα. Με τα οποία μπορούν να ασχολούνται, απλά όχι επαγγελματικά.
Οπότε, βάσει αυτού, φροτίζεις να κάνεις την επιλογή σου.
Originally posted by anwnimi
Θα ήθελα επίσης να σταθώ σε κάποια που έγραψες.
Originally posted by Zephon
ο επόμενος στόχος μου είναι να γίνω όσο πιο κοντά στο τέλειος και ισοροποιημένος γίνετε, να είμαι κοινωνικά αποδεκτός από όλους χωρίς να χάνω την προσωπικότητα μου
Originally posted by Zephon
Μέσω της ψυχολογίας καταλαβαίνεις τι είδος έλεγχο θα ασκήσεις και πια στιγμή. Art of timing, choose the right victim όλα αυτά πάνω στο πως αναλύεις έναν άνθρωπο είναι στηριγμένα.
Άμα θες να γράψω το τι θα μου προσφέρει η κοινωνία θα σου πω ότι ξέρω και ότι έχω δει με τα μάτια μου.
Σίγουρα δεν είναι εφικτό να πάρεις έγκριση από όλους αλλά όσους περισσότερους τόσο το καλύτερο.
Κοίτα είναι κλάδος της ψυχολογίας ο έλεγχος, τώρα άμα το χρησιμοποιήσεις για το τι θεωρεί η κοινωνία λάθος προφανώς θα έχει αρνητική κριτική άμα το χρησιμοποιήσεις για το τι θεωρεί η κοινωνία σωστό θα έχει θετική, είτε το ένα είτε το άλλο, η ψυχολογία παραμένει να είναι η επιστήμη που ασχολείται με το μυαλό του ανθρώπου το πως φέρεται και το πως σκέφτεται.
31-01-2010, 05:21 #50
Originally posted by path
Γιατι ν ασχοληθεις με κατι για πολυ καιρο ? Ποιος η Τι σε περιοριζει ? Δεν εισαι ενηλικας ? Εσυ δεν αποφασιζεις ?
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή