Υπάρχει περίπτωση κάποιος να είνα έξυπνος μικρός και μεγαλώνοντας να χαζεύει;Kαι αν χαζέψει μετά μπορεί να επανέλθει; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 79
    Member
    keep, τι νέα, πως πάνε τα (συν)αισθήματα?

Senior Member
    Εννοεις Vince νομιζω δηλαδη οτι υπαρχουν πολυ ειδικοι του χωρου που παρακολουθουν το φορουμ?
    Δεν νομιζω γιατι αυτοι που θελουν βοηθεια για καποιο θεμα ειναι πολυ περισσοτεροι απο αυτους που εχουν καποια επαγγελματικη ιδιοτητα.
    Αλλωστε σχεδον ολοι οσοι γραφουμε ειμαστε θαμωνες που περναμε ουκ ευκαταφρονητο χρονο απο τη ζωη μας εδω.

Σιγουρα θα υπαρχουν και καποιοι \"ειδικοι\" φανταζομαι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Χμ τροποποιησες το μυνημα σου δις...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Member
    ε ναι δεν αντιλέγω. απλά πέρασα λίγο δυσάρεστα προ λίγου καιρού και η επαναφορά είναι βραδύν βραδύν..

Senior Member
    keep, τι νέα, πως πάνε τα (συν)αισθήματα?
    Το συναισθημα που παιζει αυτη τη στιγμη ειναι αγχος γιατι εφαγα ολη τη μερα στο φορουμ και αυριο πρεπει να τελειωσω μια εργασια για το πανεπιστημιο, πρεπει να ωθησω παλι τον εαυτο μου στα ακρα...παντα της τελευταιας στιγμης δεν λεω να αλλαξω:(

Senior Member
    ε ναι δεν αντιλέγω. απλά πέρασα λίγο δυσάρεστα προ λίγου καιρού και η επαναφορά είναι βραδύν βραδύν..
    Αν πηγες να κοψεις τα φαρμακα και απετυχες σε καταλαβαινω...δεν εισαι ο μονος που αποπειραθηκε,εκανα πισω οταν αρχισα να γινομαι αργος στη σκεψη....σκεφτομουν με χιλια αλλα σαν αποτελεσμα αργος πολυ...

Ο καθενας βεβαια εχει την δικια του εμπειρια...και το δικο του λουκι μπορει απο ατομο σε ατομο να ειναι εντελως διαφορετικα.
    Τοσες καταθλιπτικες σκεψεις πως να εισαι παραγωγικος?

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Το συναισθημα που παιζει αυτη τη στιγμη ειναι αγχος γιατι εφαγα ολη τη μερα στο φορουμ και αυριο πρεπει να τελειωσω μια εργασια για το πανεπιστημιο, πρεπει να ωθησω παλι τον εαυτο μου στα ακρα...παντα της τελευταιας στιγμης δεν λεω να αλλαξω:(
    Μπορεις να μου εξηγησεις τον λογο του γιατι ακριβως διαβαζω 100% λεξη προς λεξη τον εαυτο μου τωρα?

αουτς... εργασιες κλαψ... αυριο ναι, θα ειναι και για εμενα μια...πονεμενη μερα...

Senior Member
    Originally posted by salin
    Αν είμαι σε έναν χώρο που κακώς βέβαια αλλά αισθάνομαι μειονεκτικά παρατηρώ ότι ...
    Πρώτα απ\' όλα θέλω να σε ρωτήσω πόσων χρονών είσαι, αν επιτρέπεται;
    Δεύτερο, λες: \"... που κακώς βέβαια αλλά αισθάνομαι ...\".
    Γιατί λες κακώς; Όταν αισθανόμαστε κάτι, πράγματι έτσι πρέπει να αισθανόμαστε. Αυτό αισθανόμαστε! Σωστά;
    Και συνήθως η πραγματικότητα είναι τέτοια που έχουμε και \"δίκιο\" να αισθανόμαστε έτσι. Η λογική μπορεί να μην μπορεί να το εξηγήσει, αλλά το άλλο κομμάτι του μυαλού \"πιάνει\" πράγματα που η λογική δεν \"πιάνει\".
    Πιθανολογώ ότι, -στη δική σου περίπτωση- με το δίκιο σου αισθάνεσαι έτσι.
    Θα μπορούσα να σου πω και άλλα, αλλλα περιμένω την απάντησή σου πρώτα.

Senior Member
    Αυτοεκπληρούμενη προφητεία.Όταν με βλέπω σαν άτομο \"χαζό\",δίχως εξυπνάδα,τείνω να επιβεβαιώνω την άποψή μου σε μένα και στους γύρω μου.
    Salin,έχω παρατηρήσει πόσο πολύ σε απασχολεί αυτό το ζήτημα.Έχεις αναφερθεί άμεσα ή έμμεσα σε αρκετά threads.
    Μπορείς να ασκήσεις όμως νοητικές ικανότητες και να εξελίξεις το κομμάτι που σε βασανίζει.
    Όμως έχω γνωρίσει άτομα πανέξυπνα που στην προσωπική τους ζωή φέρονται ηλίθια,όλοι έχουμε γνωρίσει άτομα με ευστροφία και απίστευτη αντίληψη σε κάποιους τομείς,που δεν είναι ευτυχισμένα.
    Η ευτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσο έξυπνοι είμαστε,γιατί τότε όλοι όσοι είναι έξυπνοι θα ήταν και ευτυχισμένοι.
    Μπορεί αυτό που ονομάζεις εσύ χαζομάρα να μην είναι καθόλου χαζομάρα,αλλά αυτό που ανέφερα.Ρίξιμο του πήχυ,που το κάνεις μόνη σου για να ταιριάξει με την εικόνα που έχεις χτίσει μέσα σου για σένα.
    Και μπορεί να επηρεάζει καθοριστικά τόσο τις σχέσεις σου με τους άλλους,όσο και τις δυνατότητές σου.Ενδέχεται όμως να οφείλεται και σε φόβους μεγάλους που σε κρατάνε δέσμιά τους.Δηλαδή,από τον έξυπνο έχουν απαιτήσεις οι γύρω του,ενώ άμα με θεωρούν χαζό,έχω ελαφρυντικά.Ελαφρυντικά έχω,αλλά σεβασμό δεν έχω,καταλαβαίνεις τι εννοώ;Ο ίδιος ο φόβος απέναντι στο τι συνεπάγεται η εξυπνάδα μπορεί να σε κάνει να λες πως την θες,αλλά να μην την κυνηγάς,να σαμποτάρεις την απόκτησή της μόνη σου.

Η εξυπνάδα για σένα είναι μία απειλή.Και ότι φοβόμαστε,μπορεί λεκτικά να λέμε πως το επιθυμούμε,αλλά στην ουσία το αποφεύγουμε...
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by John11
    Αν είμαι σε έναν χώρο που κακώς βέβαια αλλά αισθάνομαι μειονεκτικά παρατηρώ ότι ...
    Πρώτα απ\' όλα θέλω να σε ρωτήσω πόσων χρονών είσαι, αν επιτρέπεται;
    Δεύτερο, λες: \"... που κακώς βέβαια αλλά αισθάνομαι ...\".
    Γιατί λες κακώς; Όταν αισθανόμαστε κάτι, πράγματι έτσι πρέπει να αισθανόμαστε. Αυτό αισθανόμαστε! Σωστά;
    Και συνήθως η πραγματικότητα είναι τέτοια που έχουμε και \"δίκιο\" να αισθανόμαστε έτσι. Η λογική μπορεί να μην μπορεί να το εξηγήσει, αλλά το άλλο κομμάτι του μυαλού \"πιάνει\" πράγματα που η λογική δεν \"πιάνει\".
    Πιθανολογώ ότι, -στη δική σου περίπτωση- με το δίκιο σου αισθάνεσαι έτσι.
    Θα μπορούσα να σου πω και άλλα, αλλλα περιμένω την απάντησή σου πρώτα.
    ειμαι 26

Senior Member
    Συγνώμη αν θεωρείτε την ερώτησή μου χαζή
    Καθόλου χαζή, ιδιαίτερη έξυπνη την θεωρώ.
    Πολλοί \"χαζεύουν\" μεγαλώνοντας.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by weird
    και μετά τι κάνουν συνεχίζουν να χαζεύουν ή επανέρχονται;

Senior Member
    Salin αν το παρεις επιστημονικα ολοι χαζευουν οταν μεγαλωνουν , απλως εχουν περισσοτερες εμπειριες μαζεψει και
    περισσοτερες γνωσεις.

Δεν συγκρινεται με τιποτα το μυαλο ενος παιδιου που κυριολεκτικα φεγγει απο δραστηριοτητα με ενος ενηλικα.

Αφου λοιπον ολοι βαδιζουμε σιγα-σιγα στην παρακμη αν το μονο που σε ενδιαφερει ειναι η εξυπναδα τοτε αποκομισε οσες εμπειριες και γνωσεις μπορεις απο αυτην την ζωη...προσπαθησε να την ρουφας σαν σφουγγαρι , νομιζω ειναι και ενας τροπος να νοιωθεις καλυτερα και να χαιρεσαι τη ζωη.

Senior Member
    Originally posted by weird
    και μετά τι κάνουν συνεχίζουν να χαζεύουν ή επανέρχονται;
    Εξαρτάται...
    Είναι δική τους επιλογή. Αυτό θα πει ελευθερία.

Πάντως,με το να καταλάβουν οτι κάτι μέσα τους έχει αλλάξει και οτι θέλουν βέβαια να εξελίσσονται, χωρίς όμως να χάνουν πράγματα, μπορούν φαντάζομαι να βρουν τον χαμένο τους εαυτό.

Καλή μου Σαλίν, νοιώθεις ότι έχασες ένα κομμάτι του εαυτού σου στην πορεία?
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    εξαρτάται. τι εννοέις όταν λες \"χάζεψε\".
    ίσως κάποιος μεγαλώνοντας να αφέθηκε. όταν είμαστε πιτσιρίκια, έχουμε τους γονείς μας που μας σπρώχνουν να κάνουμε πράγματα, έχουμε το σχολείο που μας βάζει εκ των πραγμάτων σε μια διαδικασία μάθησης και αναζήτησης. μεγαλώνοντας, πρέπει μόνοι μας να σπρώξουμε τον εαυτό μας να κάνει κάποια πράγματα. κάποιοι αφήνονται ή δεν έχουν την δύναμη για νέες αναζητήσεις. από αυτή την άποψη, ναι πιστεύω πως υπάρχει κόσμος που \"χαζεύει\".

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast