Η εξαθλίωση της διαφορετικότητας της προσωπικότητας στον βωμό του ανταγωνισμού - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 41
    Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Χμ οχι δεν ειναι ακριβος ετσι Weird...καλο το feedback μεν αλλα...τεσπα μπορει να κανω και λαθος.

Ασε που για να απαντησεις σε καθε ερωτηση ουσιαστικα θες μια σελιδα εκτος απο το ποσους κυκλους εχει το 8 λολ (και για αυτο δεν ειμαι σιγουρος).

Παρε πχ αυτο

Θεωρώ πως εμείς φτιάχνουμε την κοινωνία κι όχι εκείνη εμάς.
    Τι θα προσφερει στον Vince ενιοτε ή σε οποιονδηποτε αλλο αν το διαβασει? (Ασε που διαφωνω ριζικα με την προταση).

Οπως ειπα μπορει να κανω λαθος...οπως το βλεπει ο καθενας.
    Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις Κηπ.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Διαφωνησα και μου αρκει:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    ωχ, ήθελα κι εγώ να απαντήσω στην κάθε ερώτηση ξεχωριστά και τώρα κόλησα...λες να είναι όντως άχρηστες απαντήσεις αυτές?

Senior Member
    Διαφωνησα και μου αρκει:)

Χμμ αντιδραστικό στοιχείο. Η μητέρα σας σας αγκάλιαζε μικρό?

http://www.marxists.org/glossary/peo...pics/freud.jpg

Senior Member
    ωχ, ήθελα κι εγώ να απαντήσω στην κάθε ερώτηση ξεχωριστά και τώρα κόλησα...λες να είναι όντως άχρηστες απαντήσεις αυτές?
    Κανε αυτο που νοιωθεις Claire ή παρε μονο μια ερωτηση...το να λες κατι προταση με προταση δεν εχει και πολυ νοημα....τις απαντησεις αυτες τις ξερει και ο Vince δεν γεννηθηκε χθες.
    Μια εποικοδομητικη συζητηση ειναι καλη ναι.
    Δεν μου αρεσει να κρινω το feedback των αλλων αλλα θεωρησα σωστο στην προκειμενη να το κανω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Χμμ αντιδραστικό στοιχείο. Η μητέρα σας σας αγκάλιαζε μικρό?
    Αν μπορουσε ας εκανε και αλλιως τα εμπηγα αμεσως ημουν το πλεον κλαψιαρικο μωρο ...λολ

Senior Member
    Κανε αυτο που νοιωθεις Claire ή παρε μονο μια ερωτηση...το να λες κατι προταση με προταση δεν εχει και πολυ νοημα....τις απαντησεις αυτες τις ξερει και ο Vince δεν γεννηθηκε χθες.
    Μια εποικοδομητικη συζητηση ειναι καλη ναι.
    Δεν μου αρεσει να κρινω το feedback των αλλων αλλα θεωρησα σωστο στην προκειμενη να το κανω.
    Νομίζω οτι κανενας δεν πρέπει να εκφράζεται εκ μέρους κανενός.
    Οπότε κηπ, άσε τον κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα..

;)

Senior Member
    Originally posted by VinceX
    Θεωρείτε πως η κοινωνία είναι φτιαγμένη για όλους η για λίγους?

εμείς όλοι αποτελούμε την κοινωνία, άρα πρέπει και να βρούμε μια θέση που να μας βολεύει και να μας κάνει ευτυχισμένους.

Αν η προσωπικότητα μου δεν είναι αποδεκτή από τους φίλους μου σημαίνει πως δεν δικαιούμαι να έχω φίλους?

μα αν δεν σε αποδέχονται οι φίλοι σου, μήπως τελικά δεν είναι και τόσο φίλοι σου όσο νομίζεις?

Όταν νιώθω μοναξιά είναι αδυναμία να νιώθω την ανάγκη για επικοινωνία?

όχι, καθόλου!

Τι σημαίνει επικοινωνώ? Εξυπηρετώ τους δικούς μου κώδικες ή μήπως αναλογίζομαι πόσα κοινά σημεία έχω χάσει στην πορεία με τους φίλους μου επειδή αποδείχθηκα αν ικανός να κερδίσω την συμπάθεια τους?

η επικοινωνία είναι ανάγκη, οπότε σίγουρα πρέπει να εξυπηρετέι και τους δικούς σου κώδικες. επίσης, γιατί να θεωρείς οτι εσύ ήσουν ανίκανος να κερδίσεις την συμπάθεια τους? μπορεί απλα να μην ταίριαξες με κάποιους ή να ακολουθήσατε διαφορετικούς δρόμους στην πορεία και να χαθήκατε κάπως.

Πόσο άδικο είναι να καταγράφονται ως υπερήλικες άνθρωποι που βρίσκονται στην ακμή της νιότης τους?

αυτό να σου πω την αλήθεια, δεν το πολυκατάλαβα.

Senior Member
    Originally posted by claire
    Τι θα πει χρήσιμες και άχρηστες απαντήσεις?
    Όλες οι απαντήσεις έχουν μέσα κάτι απο αυτόν που τις γράφει και μπορούν να συνδράμουν και τον θεματοθέτη και οποιονδήποτε άλλο διαβάζει με παρόμοιες ερωτήσεις μέσα του, με έναν τελείως διαφορετικό και αναπάντεχο κάθε φορά τρόπο.

:)

Senior Member

;)
    Μην το βλεπεις αρνητικα Weird , πως λεμε οχι greeklish , οχι τεραστιο κειμενο χωρις παραγραφους γιατι δεν διαβαζεται...καπως ετσι και νομιζω στην προκειμενη οτι εχω απολυτο δικιο.
    Φερνω και σε δυσκολη θεση των vince τεσπα.

Εχει κατι η συνδεση μου και μου κανει διακοπες ρε γαμωτο.

Senior Member

;)
    Μην το βλεπεις αρνητικα Weird , πως λεμε οχι greeklish , οχι τεραστιο κειμενο χωρις παραγραφους γιατι δεν διαβαζεται...καπως ετσι και νομιζω στην προκειμενη οτι εχω απολυτο δικιο.
    Φερνω και σε δυσκολη θεση των vince τεσπα.

Εχει κατι η συνδεση μου και μου κανει διακοπες ρε γαμωτο.

Ναι Κηπ, αν αυτό σε κάνει να νοιώσεις καλά, έχεις απόλυτο δίκιο.

:0)

Καλό μεσημέρι και καλή τύχη με την σύνδεση.

Senior Member
    Το ξερω οτι εχω δικιο ειναι κανονας σε πολλα φορουμ που εχουν αντιμετωπισει το ιδιο ακριβως προβλημα απλως μερικοι δεν το δεχονται γιατι ειναι πεισματαρηδες.
    Το φαινομενο παλιο απο τοτε που δημιουργηθηκε το πρωτο φορουμ.

Member
    Originally posted by spleen
    Οι σκέψεις μας, είναι οι πολύτιμοι μας ταξιδιώτες, και ακόμα και αν σε θάλασσες σκορπιστούν, εκείνες ξέρουν να χαρίσουν σε όλους τους ωκεανούς όλη τη σοφία, τη χαρά και την απαισιοδοξία τους.
    Εαν ειχαμε ενα \"ντουλαπακι με φιλους\" θα τους εβγαζα και θα εκανα προπονηση καθημερινα μεχρι να μπορεσω να επικοινωνησω ικανοποιητικα και να αισθανομαι τοσο εγω καλα οσο και οι αλλοι.

Δυστυχως ομως αυτο δεν γινεται τοσο γιατι φυσικα κανεις δεν θελει να μπει στο...ντουλαπι , οσο και γιατι δεν το δεχομαι εγω...δεν θελω να γινομαι φορτιο και οχι απο αποψη υπερηφανειας.
    Είναι όμορφο να υπάρχουν ελάχιστοι φίλοι, γιατί γνωστούς όλοι εύκολα κάνουν και πολλούς μάλιστα. Όμως δεν το βλέπουν όλοι επι κοινώς.
    υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που αποφεύγουν τις φιλίες και τους φίλους, το βλέπουν επιχείρηση το όλο θέμα και κάνουν ταμείο ως εξής στο τέλος κάθε περιόδου:
    (δανεισμένο παράδειγμα από το Σκρουτζ του Κάρολου Ντίκενς)
    10ευρώ κέρδος μείον 5ευρώ κόστος ίσον ευτυχία
    10ευρώ κέρδος μείον 15ευρώ κόστος ίσον δυστυχία
    το άσχημο είναι πως πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων δεν πιστεύω πλέον και πολύ στο θέμα της καθαρής φιλίας. πιστεύω όμως πως στην ανάγκη για περισσότερη ευτυχία ο καθένας θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στο θέμα φιλία.

Originally posted by lucifer
    δεν θα το έλεγα. Η ευτυχία και η κόλαση είναι υποκειμενικές ερμηνείες της πραγματικότητας. Ένα μικρό overlap έχουν να κάνουν με την επιβίωση. Μην ξεχνάμε άλλωστε, και αυτό δεν νομίζω ότι είναι μύθος, ότι οι μη δυτικές κοινωνίες είναι πιο χαρούμενες από τις δυτικές. Ενώ, είναι πολύ πιο φτωχές υλικά από τις δυτικές. Και όμως με κάποιον τρόπο γίνεται.

τύχη είναι ο,τιδήποτε δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Και μόνο αυτό. ύστερα, δεν μπορεί πάντα να μας μουντζώνει. εμφανίζει μηδενικό μέσον όρο. κάποιες φορες είμαστε άτυχοι, και άλλες τυχεροί.
    αν μου βρεις έστω και έναν από τον δυτικό κόσμο που μόνο και μόνο από θέμα επιλογής θα αντάλλαζε τις ανέσεις του για να ζήσει στην ανατολή τότε πάω πάσο και αποδέχομαι πως οι προσωπικότητες μας είναι ανέπαφες.

Originally posted by Sofia
    Πιστεύω πώς οταν νιωθεις ετσι, ειναι σημαδι δυναμης κ οχι αδυναμιας. Στο λέω απο προσωπικη εμπειρια, που οταν νιωθω αναλογα, κλεινω καθε παραθυρο επικοινωνιας.
    Originally posted by anwnimi

Είναι μερικές φορές που δεν είναι έτοιμοι ούτε οι άλλοι, ούτε ίσως κι εμείς, για πιο αληθινή επαφή.

Δεν είναι πάντα άσχημη η μοναξιά. Μένουμε με τον εαυτό μας, το χρειαζόμαστε.
    Αλλά όλοι χρειαζόμαστε σε πολύ δύσκολες στιγμές ένα χέρι, έναν άνθρωπο που θα είναι εκεί, ίσως απλά για να ακούει. Κι όταν το χρειαζόμαστε, αν οι γύρω μας δεν είναι έτοιμοι ή δε θέλουν δυστυχώς να μας το προσφέρουν, μπορούμε να το αναζητήσουμε αλλού. Ακόμα και στην ψυχοθεραπεία.
    Θαρρώ πως υπάρχει και ένα θέμα ..πως το λένε η χημεία δένει τους ανθρώπους λένε κάποιοι (καλύτερα να καπνίζουμε και να δίνουμε τα λεφτά μας στα τσιγάρα παρά να κάνουμε ακόμα πιο πλούσιες τις ήδη ζάπλουτες φαρμακοβιομηχανίες)..
    υπάρχει και η άλλη άποψη ότι εκ του φυσικού όλοι έχουν την επιθυμία για επικοινωνία και ανταλλαγή κοινωφελών απόψεων

Originally posted by weird
    Δεν νοιώθω καμία ανάγκη να νοιώσω μικρότητα ή το χειρότερο είδος του ζωικού βασιλείου ή υποταγμένη σε ένα μάτι ελεγκτικό. Αυτά όλα είναι δικές σου αισθήσεις - εντυπώσεις - αναπαραστάσεις. Ο υποκειμενισμός αν και συνέχει την αντικειμενικότητα, δεν ταυτίζεται μαζί της.
    ναι σαφώς όχι σε κάθε περίπτωση.

Senior Member
    Εγώ απλά θα ήθελα να πω, ότι καλά όλα αυτά που γράφεις vince, η κραυγή σου βγαίνει μέσα από πολύ \"βαθιά\" κείμενα. Αλλά μήπως θα έπρεπε να παίρνεις και ένα διάλειμμα από όλο αυτό τον στοχασμό? Καλό το \"φιλοσοφείν\" δεν λέω, αν μη τι άλλο η μοντέρνα ελλάδα (και ο δυτικός κόσμος γενικότερα) έχει γεμίσει από μη-σκεπτόμενα ανδρείκελα που ζουν ουσιαστικά σαν μαριονέτες και ρομποτ, δέσμιοι της καθημενρινότητας τους. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτό το φορουμ και γράφουμε και κάτι παραπάνω είναι πιστεύω όαση στην έρημο, είναι αλήθεια αυτό.

Δεν θα έπρεπε όμως ανάμεσα σε αυτή την παραγωγική εσωτερική εξερεύνηση να υπάρχει και μια ανάλογη εξωτερική? Ένα ευχάριστο (και όχι δυσάρεστο) διάλειμμα επαναφοράς στην πραγματικότητα? Βέβαια μπορεί απλά να μην νιώθεις την ανάγκη να γράφεις για \"τα-του-κόσμου\" γιατί δεν σε ενδιαφέρει, θες να επικεντρωθείς πιο πολύ σε αυτά τα θέματα και το φορουμ αυτό σου δίνει την ευκαιρία, όπως και σε πολλούς άλλους. Κάτι που είναι πολύ όμορφο και σε κάθε περίπτωση συνέχισε να κάνεις. Απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και μια ισσοροπία (που δεν λέω ότι δεν έχεις) για να μην \"ξεφύγουμε\" εντελώς λολ. Καλό το ψάξιμο αλλά το υπερβολικό ψάξιμο ίσως να μην είναι και τόσο καλό τελικά, έτσι νομίζω. Κάνε και ένα διάλειμα με κάτι πιο ανάλαφρο και μετά ας διαβάσουμε όλοι μαζί sartre και heidegger. Aλλά sartre χωρίς ένα καφεδάκι έξω δεν παλεύεται ρε φίλε λολ (μίλησε ο λαικός φαντάρος τώρα :P)

Member
    Originally posted by PETRAN
    Εγώ απλά θα ήθελα να πω, ότι καλά όλα αυτά που γράφεις vince, η κραυγή σου βγαίνει μέσα από πολύ \"βαθιά\" κείμενα. Αλλά μήπως θα έπρεπε να παίρνεις και ένα διάλειμμα από όλο αυτό τον στοχασμό? Καλό το \"φιλοσοφείν\" δεν λέω, αν μη τι άλλο η μοντέρνα ελλάδα (και ο δυτικός κόσμος γενικότερα) έχει γεμίσει από μη-σκεπτόμενα ανδρείκελα που ζουν ουσιαστικά σαν μαριονέτες και ρομποτ, δέσμιοι της καθημενρινότητας τους. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτό το φορουμ και γράφουμε και κάτι παραπάνω είναι πιστεύω όαση στην έρημο, είναι αλήθεια αυτό.

Δεν θα έπρεπε όμως ανάμεσα σε αυτή την παραγωγική εσωτερική εξερεύνηση να υπάρχει και μια ανάλογη εξωτερική? Ένα ευχάριστο (και όχι δυσάρεστο) διάλειμμα επαναφοράς στην πραγματικότητα? Βέβαια μπορεί απλά να μην νιώθεις την ανάγκη να γράφεις για \"τα-του-κόσμου\" γιατί δεν σε ενδιαφέρει, θες να επικεντρωθείς πιο πολύ σε αυτά τα θέματα και το φορουμ αυτό σου δίνει την ευκαιρία, όπως και σε πολλούς άλλους. Κάτι που είναι πολύ όμορφο και σε κάθε περίπτωση συνέχισε να κάνεις. Απλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και μια ισσοροπία (που δεν λέω ότι δεν έχεις) για να μην \"ξεφύγουμε\" εντελώς λολ. Καλό το ψάξιμο αλλά το υπερβολικό ψάξιμο ίσως να μην είναι και τόσο καλό τελικά, έτσι νομίζω. Κάνε και ένα διάλειμα με κάτι πιο ανάλαφρο και μετά ας διαβάσουμε όλοι μαζί sartre και heidegger. Aλλά sartre χωρίς ένα καφεδάκι έξω δεν παλεύεται ρε φίλε λολ (μίλησε ο λαικός φαντάρος τώρα :P)
    Καλή συμβουλή και δεν υποτιμώ καθόλου μερικούς ανθρώπους που έχουν λίγη γνώση παραπάνω. το φορουμ ναι πράγματι είναι μια όαση σε σχέση με άλλα φορουμσ. είναι καλό να υπάρχει συμμετοχή και ανταλλαγή σκέψεων αλλά ακόμα καλύτερο να υπάρχει και μια τελεία κάπου κάπου..

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast