σπουδές στη ψυχολογία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35
    Senior Member

σπουδές στη ψυχολογία

Καλησπέρα!!!Ενδιαφέρομαι να σπουδάσω ψυχολογία σε πανεπιστήμιο εξ'αποστάσεως(open university).Απότι ειδα ομως δεν είναι αναγνωρισμένο απο το κράτος!!Θα μπορούσε να με βοηθήσει κανείς αν γνωρίζει!!Εχω τελείωσει χρόνια το λύκειο,περίοδος πανελληνίων!!!!Γνωρίζει καποιος να μου πεί κανένα πανεπιστημιο που να αναγνωρίζεται και να είανι εξάποστασεως!!!
    Σας ευχαριστω πάρα πολύ!!!

Senior Member
    Αυτα τα εξαποστασεως δεν πιανουν και πολλα στην αγορα εργασιας. Πηγαινε σε κανα ιδιωτικο ΙΕΚ ή δημοσιο αν υπάρχει. Δεν τα χουν αναγνωρισει τα πρωτα, αλλα μπορεις να βρεις άνετα δουλεια στον ιδιωτικο τομεα ειδικα αν κανεις και π.χ μια 5χρονη εκπαιδευση (κατι σαν μαστερ) σε κανα ψυχοθεραπευτικο κεντρο. Σκέψου το. ;)

Senior Member
    Ευχαριστώ για την απαντηση και για το χρόνο σου πάρα πολύ!!Θα μπορούσα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα?
    Γραφείο φαντάζομαι δεν μπορώ να ανοίξω έστω και μετά απο την 5χρονη εκπαιδευση?
    Και στη 5χρονη εκπαίδευση (μαστερ)οπως λες.Πληρώνεσαι?

Senior Member
    Originally posted by konstantina_ena
    Ευχαριστώ για την απαντηση και για το χρόνο σου πάρα πολύ!!Θα μπορούσα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα?
    Γραφείο φαντάζομαι δεν μπορώ να ανοίξω έστω και μετά απο την 5χρονη εκπαιδευση?
    Και στη 5χρονη εκπαίδευση (μαστερ)οπως λες.Πληρώνεσαι?
    Παω σε ενα \"Ψυχοθεραπευτικο κεντρο\" ως θεραπευομενος. Κατα καιρους ερχονται διαφορες κοπελες που κανουν 5ετη εκπαιδευση. Δεν πληρωνεσαι ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Για να σε παρουν πρεπει να εχεις τελειωσει κατι συναφες. π.χ ψυχολογια, νοσηλευτικη, κοινωνιολογια κτλ κτλ. Μετα την εκπαίδευση μπορεις να εργαστης ως συντονιστης ομαδας στο κεντρο. Δεν γνωριζω αν εχεις το δικαιωμα να ανοιξεις δικο σου γραφειο θα το ρωτησω και θα σου πω - αν και νομιζω γινεται ακομα και απο ιδιωτικο ΙΕΚ. Θα ρωτησω και θα σου απαντησω το συντομοτερο. Αν θες περαιτερω πληροφοριες κοιτα εδω:

http://www.opc.gr/gr/article.asp?in=3&sub=53&id=619

Senior Member
    Σε ευχαριστω πάρα πολύ!Πόσα πληρώνεις αν δεν ειμαι αδιακριτη?Παω και εγώ σε μια ψυχολόγο και δινω 60 ευρώ την φορά!Είναι πολλά όμως!

Senior Member
    Δινω 160 ευρω το μηνα

Senior Member
    εγω 240 ευρω το μηνα για 4 ωρεσ!!!Χάλια

Senior Member
    χμμμ...

εχεις σκεφτει τη περιπτωση να ψαξεις για υποτροφια σε πανεπιστημιο/τμημα ψυχολογιας του εξωτερικου?

Πως τα πας με τα αγγλικα σου?

(ναι, υποτροφία είπα, ξερω τι λεω)

Senior Member
    Μωρέ με τα αγγλικά καλά τα πάω.Δηλαδή είμαι σε επίπεδο advance.Πώς γίνεται αυτό όμως?

Senior Member
    Προσπάθησε να πας σε σχολή του εξωτερικού konstantina. Θα περάσεις από 40 κύματα με αυτά τα εξ αποστάσεως (αν υπάρχουν) κλπ. Άκου τι λέει και ο boltseed με την υποτροφία.

Βέβαια να ξέρεις ότι δεν είναι τόσο θεωρητική σχολή (στην Αγγλία δεν θεωρείτε τόσο κοινωνική επιστήμη πλεον όσο \"επιστήμη της ζωής\"-\"life science\" όπως και οι βιολογικές και η ιατρική) έχει μπόλικη στατιστική,έρευνες, πειράματα κλπ. (ειδικά τα πανεπιστήμια της Αγγλίας δείνουν πολή έμφαση σε αυτό τον τομέα μιας και είναι όλοι ερευνητές εκεί) αλλα με λίγο τυπικό διάβασμα θα είσαι μια χαρά. Good luck!

p.s. to e-psychology έχει \"αδελφικό\" site για ενδιαφερόμενους, φοιτητές και ψυχολόγους εδώ

http://www.e-psychology.gr/proforum/

Senior Member
    α ρε παιδιά πολύ χλωμό να βγώ εξω πραγματικά!!!!!!!!!!!!!!!
    Δουλεύω ήδη και δεν ξέρω τι να κάνω?

Senior Member
    Originally posted by konstantina_ena
    α ρε παιδιά πολύ χλωμό να βγώ εξω πραγματικά!!!!!!!!!!!!!!!
    Δουλεύω ήδη και δεν ξέρω τι να κάνω?

Χμ, κοίτα θα μπορούσες να σπουδάσεις έξω με μια part-time εργασία κλπ. ξέρω άτομα που το έχουν κάνει και εγώ το έχω κάνει κατα περιόδους όταν σπούδαζα εκεί. Βέβαια φαντάζομαι ότι θα έχεις κάποια σταθερή ζωή εδώ στην Ελλάδα οπότε ίσως να σου είναι δύσκολο όλο αυτό. Δυστυχώς δεν νομίζω να υπάρχει εξ\'αποστάσεως πτυχίο στην ψυχολογία που να αναγνωρίζεται. Αυτά τα κολλέγια στν Ελλάδα τα έχεις ψάξει? Δεν αναγνωρίζονται τώρα βέβαια αλλά ίσως αναγνωριστούν στο μέλλον. Μήπως να το κοιτούσες και αυτό? Αν έχεις βγάλει κάποια σχολή (μου φαίνεται και διετούς φοίτησης όπως κρατικό ΙΕΚ κλπ.) νομίζω ότι μπορείς να δώσεις και κατατακτήριες. Ψάξε και αυτό το ενδεχόμενο.

Senior Member
    Λες να ισχυει αυτό με το ιεκ?
    Θα το ψάξω αν και δεν θα με χαλαγε να την κανω και για εξω και να τα παρατησω όλα και όλους.Είναι όμως μια αλλάγη μεγάλη και πρέπει να το σκεφτω πάρα πολύ καλά!!!Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ θα τα ψάξω και θα επανέλθω!

Boltseed?
    Μήπως ξέρεις περισσότερα για αυτό που ανέφερες για τις υποτροφίες?

Senior Member
    Για τα ΙΕΚ υπήρχε πριν καιρό μια πρόταση ακόμα στα συρτάρια οι απόφοιτοι να μπορούν μέσω εξετάσεων να μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Νομίζω ότι αυτό ητνα παλιά μετά το κατεργησαν.Λες να το ξαναεπανέφερνα!!!!!!!!!!!!!!

Page 1 of 3 123 LastLast