Results 46 to 60 of 93
-
03-02-2010, 20:49 #46
- 03-02-2010, 20:50 #47
Originally posted by Remedy
Originally posted by Galin
.....επίσης πάλι με έκοψε η διαχείριση ή μόλις φτάνω τα 140 μυνήματα αυτομάτως κόβομαι είμαι η σαλιν...
03-02-2010, 20:51 #48
Originally posted by Remedy
.....επίσης πάλι με έκοψε η διαχείριση ή μόλις φτάνω τα 140 μυνήματα αυτομάτως κόβομαι είμαι η σαλιν...
03-02-2010, 20:52 #49
Όχι Palin
03-02-2010, 20:53 #50
και γιατί τρώω μπαν
03-02-2010, 20:53 #51
Originally posted by salin
επίσης γνώριζω πολλά αδέλφια που ταλαιπωρούνται εξαιτίας των αδελφών τους και μάνες που τρελάθηκαν επειδή είχαν τέτοια παιδιά βλαμμενα κατα την άποψη μου
θα συμφωνήσω εδώ μαζί σου, πως πραγματικά υπάρχουν βλαμμένα παιδιά!
ρεμ (πού τα βρίσκεις αυτά :D) , ο χίτλερ δεν έλεγε απλά, αλλά κατάφερε να αφανίσει τόσες ψυχές...
τι άλλο θα ακούσω θεέ μου...http://www.mazi.org.gr/
03-02-2010, 20:57 #52
Originally posted by arktos
....ναρκωτικά που έχει κακιές παρέες και που έχει χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο ένα παιδί δύσκολο που δεν μπορείς να του επιβληθείς ένα παιδί αντηρησίας ένα παιδί που μόνο στενοχώρια δίνει και καμιά χαρά στην οικογένειά του. Είναι πραγματικά ότι χειρότερο για μια μάνα και για την οικογένεια γενικότερα καθώς και για τα αδέλφια του.
έχει σημασία λες?http://www.mazi.org.gr/
03-02-2010, 20:59 #53
και γιατί τρώω μπαν
βρες και κατι μονη σου...
03-02-2010, 21:09 #54
επίσης έχω να πω ότι προκειται για φαρουμ ψυχολογίας και ο τρόπος αυτός δεν είναι καθόλου σωστός να φέρνετε τον άλλον σε δύσκολη θέση
03-02-2010, 21:09 #55
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΑΙΣΤΑΝΘΩ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΕ ΌΤΑΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ
συγγνώμη αλλά με ρώτησες κάτι και σου απάντησα.
σε έκανα να αισθανθείς άσχημα?http://www.mazi.org.gr/
03-02-2010, 21:10 #56
Originally posted by weird
Κατά κάποιον τρόπο, το να έχουν οι γονείς ένα τέτοιο παιδί δεν είναι κι ότι καλύτερο γι αυτούς. Είναι ένα παιδί που χρειάζεται πολλή προσοχή και αγάπη ( προφανώς λόγω του οτι δεν το μεγάλωσαν έτσι και τα στερήθηκε αυτά) αλλά και σωστό τρόπο.
Ετσι είναι το χειρότερο να τύχει αυτό σε γονείς που είναι ανίκανοι πρώτα απο όλα να αγαπήσουν και δεύτερον, να διαπαιδαγωγήσουν.
Είναι τραγικό να γίνονται γονείς άνθρωποι που είναι ανάξιοι της ευθύνης αυτής.
Αλλά ακόμα και τα χειρότερα λάθη τους, μπορεί το παιδί αν θέλει, να τα ξεπεράσει.
Πάντως το να γίνει κάποιος ναρκωμανής δεν σημαίνει ότι δεν πείρε αγάπη από τους γονείς του (πάντα). Εκτώς του ότι η υπερβολική προσοχή και αγάπη (\"με πνίγει με την αγάπη\" που λένε) μπορεί επίσης να αποβεί αρνητική παράμετρος, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ ποιο πολύπλοκα. Κάποια πράγματα τυχαίνουν (όπου
τύχη\"= πολλοί βιοψυχοκοινωνικοί παραγόντες που δρουν παράλληλα και απρόβλεπτα). Δεν φταίνε για όλα οι γονείς. Και ούτε πάντα μπορούν πάντα να κάνουν κάτι γι\'αυτό. Μπορείς να δεις \"κακούς\" γονείς να κάνουν πολύ λειτουργικά και άξια παιδιά και το αντίθετο. Και μπορείς να δεις αδέρφια να \"βγαίνουν\" πολύ διαφορετικά. Μας αρέσει να αποδίδουμε απλές γραμμικές αιτίες ότι πάντα κάποιος/κάτι φταίει, ότι δηλαδή υπάρχει κάποιος \"υπαίτιος\" (π.χ. μετά από ένα δυστύχημα οι άνθρωποι τείνουν να κατηγορήσουν τον οδηγό μιας νταλίκας και όχι τις συνθήκες του δρόμου η/και άλλους παράγοντες. Κάτι που είναι γνωστό στην κοινωνική ψυχολογία ως το \"καθολικό λάθος απόδοσης\") ενώ τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ ποιο σύνθετα. Για εμένα πριν κατηγορήσει κάποιος τους γονείς (κάτι που μπορεί να τους στιγματήσει χωρίς λόγο) η τον οποιοδήποτε, να προσπαθήσει να δει τα πράγματα ποιο σφαιρικά.
03-02-2010, 21:18 #57
Originally posted by PETRAN
Originally posted by weird
Κατά κάποιον τρόπο, το να έχουν οι γονείς ένα τέτοιο παιδί δεν είναι κι ότι καλύτερο γι αυτούς. Είναι ένα παιδί που χρειάζεται πολλή προσοχή και αγάπη ( προφανώς λόγω του οτι δεν το μεγάλωσαν έτσι και τα στερήθηκε αυτά) αλλά και σωστό τρόπο.
Ετσι είναι το χειρότερο να τύχει αυτό σε γονείς που είναι ανίκανοι πρώτα απο όλα να αγαπήσουν και δεύτερον, να διαπαιδαγωγήσουν.
Είναι τραγικό να γίνονται γονείς άνθρωποι που είναι ανάξιοι της ευθύνης αυτής.
Αλλά ακόμα και τα χειρότερα λάθη τους, μπορεί το παιδί αν θέλει, να τα ξεπεράσει.
Πάντως το να γίνει κάποιος ναρκωμανής δεν σημαίνει ότι δεν πείρε αγάπη από τους γονείς του (πάντα). Εκτώς του ότι η υπερβολική προσοχή και αγάπη (\"με πνίγει με την αγάπη\" που λένε) μπορεί επίσης να αποβεί αρνητική παράμετρος, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ ποιο πολύπλοκα. Κάποια πράγματα τυχαίνουν (όπου
τύχη\"= πολλοί βιοψυχοκοινωνικοί παραγόντες που δρουν παράλληλα και απρόβλεπτα). Δεν φταίνε για όλα οι γονείς. Και ούτε πάντα μπορούν πάντα να κάνουν κάτι γι\'αυτό. Μπορείς να δεις \"κακούς\" γονείς να κάνουν πολύ λειτουργικά και άξια παιδιά και το αντίθετο. Και μπορείς να δεις αδέρφια να \"βγαίνουν\" πολύ διαφορετικά. Μας αρέσει να αποδίδουμε απλές γραμμικές αιτίες ότι πάντα κάποιος/κάτι φταίει, ότι δηλαδή υπάρχει κάποιος \"υπαίτιος\" (π.χ. μετά από ένα δυστύχημα οι άνθρωποι τείνουν να κατηγορήσουν τον οδηγό μιας νταλίκας και όχι τις συνθήκες του δρόμου η/και άλλους παράγοντες. Κάτι που είναι γνωστό στην κοινωνική ψυχολογία ως το \"καθολικό λάθος απόδοσης\") ενώ τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ ποιο σύνθετα. Για εμένα πριν κατηγορήσει κάποιος τους γονείς (κάτι που μπορεί να τους στιγματήσει χωρίς λόγο) η τον οποιοδήποτε, να προσπαθήσει να δει τα πράγματα ποιο σφαιρικά.
03-02-2010, 21:36 #58
Originally posted by John11
ναι αλλά δεν ξέρετε και την παροιμία από ρόδο βγαίνει αγκάθι και από αγκάθι ρόδο;
εγώ ξέρω γονείς που κάναν τα πάντα για το παιδί τους και όμως αυτό έμπλεξε
και επίσης παρατηρώ ότι σε ενόχλησαν κάποια θέματα που άνοιξα
και παρατηρώ ότι εγώ τώρα θα πρέπει να σου δώσω εξηγήσεις
μεγάλη η χάρη σου
03-02-2010, 21:44 #59
Originally posted by John11
ναι αλλά δεν ξέρετε και την παροιμία από ρόδο βγαίνει αγκάθι και από αγκάθι ρόδο;
εγώ ξέρω γονείς που κάναν τα πάντα για το παιδί τους και όμως αυτό έμπλεξε
Χρειαζόμαστε να λύσουμε προβλήματα, όχι να κάνουμε κουτσομπολιό.
Επίσης έχεις και μεγάλη φαντασία
και βγάζεις και αυθέρετα συμπεράσματα
Αυτό με την Μενεγάκη;
Γιατί πειράζει σε ένα φόρουμ ψυχολογίας να κάνουμε και λίγο χαβαλέ για να γελάσουμε;
03-02-2010, 21:47 #60
forum, όχι farum! :)
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....