Results 1 to 15 of 25
Thread: Λιγη Βοηθεια παρακαλω/αγχος
-
07-01-2010, 12:54 #1
Λιγη Βοηθεια παρακαλω/αγχος
Καλημερα χροναι πολλα. Ειμαι καινουριος εδω , αποφασισα να γραψω γιατι δεν παει αλλο. Απο μικρος ειχα φοβιες ,πολυ υποχονδριος ολο νομιζα οτι εχω κατι , επισης εχω ocd ακουμπαω πολλες φορες πραγματα , ιδεες περιεργες και εμμονες , ξερω οτι ειναι τρελα αυτα που πιστευω αλλα ειναι παντα στο μυαλο μου, δουλευω πολλες ωρες μπροστα στον υπολογιστη και πριν 2 χρονια ειχα κατι περιεργες ζαλαδες σαν να κουνιεται το σωμα μου η το κεγαλι μου, εκλαιγα νομιζα εχω κατι, πηγα εκανα εξετασεις αιματος ολα καλα, πριν κανα μηνα ενω ημουν παλι στον υπολογιστη με επιασε κατι σαν να γυρισε το κεφαλι μου, απο τοτε σκεφτομουν συνεχεια οτι εχω κατι, ογκο, σκλυρηνση κτλ, δεν μπορω να κοιμηθω το βραδυ , το αποτελεσμα ειναι να εχω συνεχεια μια ταση ζαλης, μια ασταθεια, νομιζω συνεχεια οτι θα λιποθυμισω, τις τελευταιες 10 μερες ξυπναω 3-4 φορεσ στον υπνο μου και ψαχνομαι, αν εχω ιδρωσει,μ αν εχω πυρετο, αν πρηστηκαν οι αδενες μου, εχω πολυ ατονια, ειδα μια μελανια και νομιζω οτι εχω λευχαιμια, σκεφτομαι 24/24 οτι κατι εχω, πηγα σε ωρλ μου ειπε ολα οκ, σε ορθοπεδικο εκανα ακτινες μου βρηκε δισκοαθεια ελαφρια στους α5 α6 λογω κομπιουτερ κτλ οποτε μπορει να δικαιολογησει τις ψιλοζαλαδες ,ζυγιζομαι συνεχεια νομιζω οτι εχω χασει βαρος (φυσικο αφου δεν τρωω ) και πινω πολυ για να ξεχαστω (μαλλον το αλκοολ επιδεινωνει την κατασταση) θα παω να κανω και μια εξεταση αιματος αλλα νομιζω οτι θα χασω τρο μυαλο μου, το πρωι σηκονωμαι και κλαιω, ψαχνω συνεχεια τα ουλα μου και την μυτη μου μην τυχον ματωσαν, διαβαζω στο internet συμπτωματα για διαφορες αρρωστιες και λεω τα εχω κι εγω, βουιζουνβ τα αυτια μου το βραδυ, δεν αντεχω αλλο νομιζω θα τρελαθω....
(( καμια συμβουλη ??? ολοι μου λενε οτι χρειαζομαι ψυχολογο, βαζω θερμομετρο 10 φορες την ημερα, αλλα γενικως εχω μια ατονια νομιζω οτι θα πεσω ανα πασα στιγμη..... ¨((( ψαχνω συνεχεια το σωμα μου για μελανιες, ογκους, αδενεες, ξβλεπω εφιαλτες και πεταγομαι ...ειμαι 29 χρονων/ αντρας btw
- 07-01-2010, 13:00 #2
epipleon: niotho san ena moudiasma sto pisv merow toy kefaliou, kai ksafnika san ena tinagma, kai to vrady kamia fora, nomizo oti exo pathei san nevriko klonismo den mporo na iremiso pote, skeftomai sinexeia thelo na teleiosoun ola ayta...
07-01-2010, 13:17 #3
Night,
καλώς ήρθες
απο οτι λες ψαχνεις στο νετ για ασθενειες που νομιζεις οτι εχεις κ τελικα μετα απο εξετασεις, βρισκεις οτι δεν εχεις. Φαινεται απο οσα μας γραφεις πώς σε εχει καταβαλει πανικος. Υποθετω πώς και σ αυτο το φορουμ, εχεις δει πώς πολλα ατομα εχουν τις ιδιες αγωνιες με τις δικες σου, που ομως δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Ομως το αγχος οπως γραφεις ειναι πραγματικο, ο πανικος σου κ οι φοβοι σου το ιδιο. Μηπως τελικα, θα επρεπε να επικεντρωθεις σ αυτα τα συναισθηματα, που ειναι εκει μεσα σου, σε μονιμη βαση και οχι σε κατι που δεν υπάρχει, οπως πχ. ο καρκινος,οι ογκοι κλπ? Τί λες εσυ γι αυτο?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-01-2010, 13:26 #4
ευχαριστω σοφια, καταλαβαινω οτι ειναι βλακεια να ψαχνομαι αλλα το κακο ειναι οτι ο,τι διαβαζω το εχω (η νομιζω το εχω) !!!
07-01-2010, 13:38 #5
δεν ειναι βλακεια Night να \"ακους\" τους φοβους σου κ τις ανησυχιες σου. κακο νομιζω πώς ειναι να μην δοκιμαζεις τροπους να κατευνασεις τους φοβους αυτους, επιμενοντας σε κατι που δεν αποδιδει.
αν ομως ειχες αυτα που νομιζες οτι εχεις, προφανως δεν θα μας εγραφες τωρα, αφου μαλλον θα βρισκοσουν σε μια αλλη διασταση...τι λες?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-01-2010, 13:46 #6
δικιο εχεις απλως εχω αυτην την φοβερη ατονια, λες και δεν με κρατανε τα ποδια μου, ισως να ειναι και που δεν κοιμαμαι καλα, ανα 1-2 ωρες ξυπναω μεσα σε πανικο.... τι να πω....ασε που αυριο θα κανω εξετασεις αιματος και φοβαμαι μην βγει κατι τραγικο ξερεις....
07-01-2010, 13:59 #7
ξερεις, τιποτα τραγικο δεν θα βγει...αλλα δεν ειναι τραγικο που ηδη φοβασαι, ηδη εχεις κανει οτι εξετασεις υπάρχουν, που ηδη εχεις τοσο φοβο κ αγχος, χωρις να επιβεβαιωνονται οι υποψιες σου?Δεν φτανει ολο αυτο που περνας?
Φυσικα κ οι ατονιες που περιγραφεις υπάρχουν, αφου τις αισθανεσαι, αλλα εχεις σκεφτει οτι μπορει ετσι να σωματοποιουνται τα αγχη σου?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-01-2010, 14:22 #8
ειναι δυνατον τα αγχη να σωματοποιουνται τοσο βαναυσα ??? δηλαδη νιωθω οτι ειμαι ετοιμος να καταρευσσω, ολοι οι γιατροι γελανε, και οι γνωστοι μου επισης, μου λενε φαινεσαι μια χαρα εγω νομιζω οτι ενα βημα πριν τον ταφο ....το οτι ξυπναω 3-4 φορες στον υπνο μου με πανικο τι σου λεει ?
07-01-2010, 14:23 #9
επισης αν πιω κανα 2 ουισκακια ειμαι καπως καλυτερα ....
07-01-2010, 14:24 #10
μου λεει οτι φοβοι κ αγχη σε κανουν να ξυπνας. ο πανικος σε ξυπναει λοιπον. εχεις σκεφτει να δεις αυτα που νιωθεις? τον πανικο που περιγραφεις να τον εξετασεις?
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
07-01-2010, 14:50 #11
για αρχή, σταμάτα να ψάχνεις στο ίντερνετ για συμπτώματα. δεν οδηγεί πουθενά, ίσα-ίσα σε πανικοβάλει περισσότερο.
προσπάθησε να εκλογικεύεις αυτά που νιώθεις. πχ. ζαλίζεσαι, αν έχεις κάτσει 8 ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή αυτό δικαιολογείται. νιώθεις ατονία και κούραση, λογικό δεν είναι αφού δεν κοιμάσαι καλά?
τώρα είσαι σε έναν φαύλο κύκλο, νιώθεις κάτι, αγχώνεσαι γι\' αυτό, και το άγχος σε κάνει να νιώθεις χειρότερα. πρέπει να βγεις από τον φαύλο κύκλο.
08-01-2010, 09:25 #12
eyxaristo gia tis apantiseis, alla niotho oti exo kati tromero, eiani dynaton na exo toso entona psyxosomatika ???
08-01-2010, 11:27 #13
Καλημερα φιλε night. ειδα το μηνυμα σου και αναγνωριζω τον εαυτο μου σε σενα, εχω ακριβως τα ιδια συμπτωματα, φιλε μου εδω και καιρο. ειμαι 32 χρονων και τους τελευταιους μηνες εχω χασει τη ζωη μου, νομιζω καθημερινα οτι ερχεται το τελος. ξεκινησα με ομοιοπαθητικη, αλλα τη σταματησα, γιατι (εμενα προσωπικα) δεν με επιασαν καθολου τα χαπια, ισα ισα επιδεινωθηκε η νευρικοτητα. Ειχα εντονες κρισεις πανικου, εχουν ελαττωθει βεβαια, αλλα η ανησυχια, το αγχος, το τρεμουλο σε ολο το κορμι υπαρχει καθημερινα. Τωρα ξεκινησα ψυχοθεραπεια, χτες εκανα τη δευτερη συναντηση, ελπιζω να παει καλα, γιατι δεν βρισκω καποια αλλη λυση. Οι φιλοι μου με βλεπουν καλα, αλλα δεν καταλαβαινουν την εσωτερικη παλη που υπαρχει μεσα μου. Αυτες τις μερες εχω εντονη νευρικοτητα, πεφτω στο κρεβατι και δεν εχω ηρεμια, ολο μου το κορμι τρεμει, φοβαμαι μην αποκτησω καποιο μονιμο \"ελαττωμα\". Οπως λες κι εσυ, δεν μπορω να καταλαβω πώς σωματοποιούνται τόσο εντονα τα συμπτωματα αγχους και στρες. Μου κανει μεγαλη εντυπωση, ομως τελικα ετσι ειναι! εχω κανει απειρες εξετασεις, μεχρι και αξονικη εγκεφαλου, ολες βγηκαν καλες. Το θεμα ειναι για ποσο ακομα θα ειμαι ετσι... δεν μπορω να αντεξω αυτη την κατασταση, προσπαθω ομως να μην κλεινομαι στον εαυτο μου. Τις γιορτες ημουν συνεχεια με κοσμο, φιλους, συγγενεις, για να ξεχνιεμαι και να μην κανω αρνητικες σκεψεις. Αυτη την εβδομαδα βεβαια η νευρικοτητα επεστρεψε, με πονοκεφαλους, ιλιγγους και τις γνωστες φοβιες...
Εχω αγορασει απο το φαρμακειο χαπακια βαλεριανας Quiet Life, τα εχω παρει μερικες φορες, αλλα δεν βλεπω καποια καλυτερευση, ουτε καποια ηρεμια... Να σου πω την αληθεια, φοβαμαι να παιρνω και χαπια ο,τι να ναι, γιατι δεν ξερεις ο καθε οργανισμος πώς αντιδρά... Αυτα προς το παρον, φιλε μου!
08-01-2010, 12:38 #14
Originally posted by Night
eyxaristo gia tis apantiseis, alla niotho oti exo kati tromero, eiani dynaton na exo toso entona psyxosomatika ???
ναι αμέ! και χειρότερα μπορώ να σου πω.
08-01-2010, 14:46 #15
δυστηχως night τοσο και αλλο τοσο εντονα σωματοποιουνται τα συμπτωματα και μιμουντε πραγματικες ασθενιες . αυτο μα το μουδιασμα στον αυχενα το παθενω συχνα πυκνα ,μολις σκεφτω κατι που θα με αγχωσει π.χ επιδη τρεμω να μενω μονη σπιτι μολις μου πει ο αντρας μου οτι θα παει σε καπια δουλεια και θα λειψει το πρωτο που παθενω απο τον πανικο μου ,μουδιαζει ο αυχ.και σφιγγετε μετα ερχοντε και τα υπολοιπα πονοκεφαλος ασταθεια ιλιγγος κτλ. στην αρχη ετρεχα στο γιατρο εκανα και μαγνητη τιποτα το σοβαρο ευθιασμο ,και αλλοιώσεις .ειναι δε σαν να κανουν κυκλο τα συμπτωματα καθε φορα εχω αλλα που μοιαζουν με καποια σοβαρη αρωστια ,καθε φορα το τρεφω \"τσιμπαω \"και τρεχω για εξετασεις . δυστυχώς αυτο ειναι η τροφη του πανικου μας να \"τσιμπαμε\"
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία