Results 46 to 60 of 114
Thread: Εθισμός ....στο ιντερνετ
-
05-02-2010, 17:30 #46
Originally posted by Sofia
Ναι για πολλους. Κ για τον καθενα μπορει να κρυβεται εκει που για καποιον αλλο, δεν υπάρχει θεμα. Δεν μπορουμε να ξερουμε τα παντα. Μπορουμε ομως να μαθουμε να διαβαζουμε τον εαυτο μας ή να αναγνωριζουμε την φωνη του κατω απο διαφορες συνθηκες, γνωριμες και μη.
Σοφία προσωπικά δεν μου αρέσει να βλέπω μόνο τον εαυτό μου. Μου αρέσει να βλέπω ΚΑΙ τις πληροφορίες και τη γνώση τριγύρω μου και να τα ρουφάω, να τα μεταφέρω και έπειτα να τα χρησιμοποιώ ανάλογα.
Την προσέγγισή σου, την έχω ακούσει από πολλούς ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης ανθρώπους, ότι πρέπει δηλαδή να ασχολούμαστε σχεδόν αποκλειστικά με την μελέτη του εαυτού μας και μου φαίνεται εγωκεντρική (η προσέγγιση, όχι εσύ :). Δεν θεωρώ την ψυχαναλυτική θεώρηση των πραγμάτων πανάκεια, αντίθετα βρίσκω ότι πάσχει σ’ αυτό το τομέα.
Ετσι, βλέπεις ότι ένα στεγνό θέμα πληροφόρησης, απαραίτητης όμως σε πολύ κόσμο (που δεν οφείλει να διαβάζει διεθνείς μελέτες) τείνει να μεταλλαχθεί σε «κοίτα τον εαυτό σου» και ψυχαναλύσου όσο ζεις και μην ακούς ούτε πληροφορίες.
To να αφουγκράζομαι τον εαυτό μου δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις πληροφορίες και τις γνώσεις που θα προσφέρω στον εαυτό μου.
Εδώ έδωσα μια πληροφορία για την εθιστική πλευρά του νετ. That \'s all. Με ενδιαφέρει να την μεταφέρω σε όσο πιο πολλούς γίνεται και όχι στον εαυτό μου. Εγώ άλλωστε την ξέρω. Αν κοιτούσα μόνο τον εαυτό μου, θα κρατούσα και τη πληροφορία για μένα....
- 05-02-2010, 17:41 #47
Δεν θα πω, αν κοιτταω τον εαυτο μου ή και τους αλλους. Ουτε αν και πώς διαχειριζομαι τις γνωσεις, αυτες τις λιγες που εχω. Οι πραξεις αλλωστε στη ζωη μας μιλανε και οχι τα λογια μας. Ή οπως λενε κ οι φιλοι Αγγλοι (μιας κ που η ερευνα που παραθετεις προερχεται απο εκει) actions speak louder than words.
Απο κει κ πέρα, δεν μπορω να μιλησω ουτε να εκφρασω παρα την δικη μου γνωμη. Ουτε μια κοινη συνισταμενη αποψεων, ουτε κανεναν αλλο. Εχω εμπιστοσυνη στο οτι ο καθενας εκφραζεται οπως θελει. Δεν μπορω να παρεμβω εγω.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
05-02-2010, 18:20 #48
Δε μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, τί να πω... Προσωπικά δε μπορώ να κάτσω πάνω από μία ώρα στο pc, τρελαίνομαι. Και στη δουλειά που αναγκαστικά πρέπει να είμαι μπροστά σε pc μετά τη βάρδιά μου νιώθω λες και έχω σκάψει για 10 ώρες συνεχόμενα!! Πάντως, από τη μία πλευρά προτιμότερη είναι η εξάρτηση στο internet παρά άλλου είδους εξαρτήσεις..δε συμφωνείτε?
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
09-02-2010, 03:21 #49
Ηξερα καποιον φιλο μου , που απο τα 6 του χρονια ασχολειτε με υπολογιστες. Και δεν εννοω μονο παιχνιδια αλλα εγραφε και προγραμματα. 6 χρονων παιδακι να ασχολειτε με τον υπολογιστη του πατερα του. Δεν εχει ζησει να παιξει εξω, να διασκεδασει σαν παιδι, να παιξει τριλιζα και αλλα τετοια παιχνιδια.
Ο εθισμος του ηταν τοσο μεγαλος που βαριοταν να πηγαινει σχολειο και τελικα το σταματησε και πηγε σε νυχτερινο Λυκειο. Αυτα ειναι τα σημερινα παιδια. Σημερ ειναι 27 χρονων και ασχολειτε επαγγελματικα σαν τεχνικος δικτυων, και ολη του η ζωη ειναι οι υπολογιστες.
Και εμενα μου αρεσουν οι υπολογιστες, αλλα πιστευω πως φταινε και οι γονεις που δεν βλεπουν στα σημερινα παιδια οτι εθιζονται ή οτι δεν τους βαζουν καποια ορια.Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
09-02-2010, 12:40 #50
Originally posted by Mariah
.................................
Και εμενα μου αρεσουν οι υπολογιστες, αλλα πιστευω πως φταινε και οι γονεις που δεν βλεπουν στα σημερινα παιδια οτι εθιζονται ή οτι δεν τους βαζουν καποια ορια.
Γιατί, νομίζεις ότι μόνο τα παιδιά εθίζονται?
Η μήπως νομίζεις ότι οι γονείς είναι αλάνθαστοι ή δεν είναι και αυτοί ευάλωττοι στον εθισμό?
Μια ματιά σε όλο το θρεντ αν ρίξεις θα δεις ότι γενικά δεν μας βολεύει να το παραδεχτούμε ή δεν έχουμε καν τους κατάλληλους \"υποδοχείς\" έστω και για να το διαπιστώσουμε.
09-02-2010, 12:53 #51
Αν η ζυγαριά ανάμεσα στα κακά του εθισμού και στο ποιες ανάγκες σου καλύπτει γέρνει προς την αναγκαιότητα της κάλυψης,τότε ο εθισμός θα συνεχίζεται.Θέλει τροποποιήσεις αρκετές και αναγνώσεις των αναγκών που καλύπτουν οι εθισμοί,εύρεση άλλων μεθόδων κάλυψής τους,εναλλακτικών,αυτά δεν είναι και τα απλούστερα πραγματάκια να γίνονται πάντα.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
09-02-2010, 15:13 #52
Ξερετε καποιος που η δουλεια του ειναι οι υπολογιστες και περναει πολυ ωρα με αυτους μπορει καλλιστα να τον ονομασετε workahoholic και οχι εθισμενο στους υπολογιστες.
Οποτε παει το 8ωρο νορμαλ εργασιας 12-14ωρο αν ειναι workahololic.
Αν τωρα χρησιμοποιει και τον υπολογιστη για διασκεδαση...το να βλεπεις ταινιες πχ ειναι τηλεοραση δεν ειναι υπολογιστης.
Το να ακους μουσικη ειναι ακουω μουσικη δεν ειναι ακουω μουσικη απο τον υπολογιστη.
Το να διαβαζεις ενα βιβλιο απο τον υπολογιστη ειναι διαβαζω ενα βιβλιο κι οχι ασχολουμε με τον υπολογιστη.
Μερικοι κανουν σαν να μην εχουν καταλαβει το πολυμεσο-πολυεργαλειο καλα-καλα,γιατι προς πολυμεσου-πολυεργαλειου προκειται.
Το να γραφω αυτη την στιγμη στο φορουμ αντι να αλληλογραφω με μυνηματα διαμεσου ΕΛΤΑ με κανει κολλημενο με τον υπολογιστη?
Ο αλλος που χρησιμοποιει το ΕΛΤΑ για να επικοινωνει με αγνωστους κατα καποιο τρπο σε ποια συνομωταξια ανηκει?
Η κοινωνικοτητα-κοινωνικοτητα εκει συμφωνω καθως και οτι αλλη μορφης ζωη συνεπαγεται αυτη.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-02-2010, 15:23 #53
εξαιρετικά ενδιαφέρον το σχόλιο σου, keep.
09-02-2010, 15:28 #54
Xμ ναι αλλα δεν μου φαινετε τοσο φυσιολογικο ενα παιδακι 6 χρονων να σπαταλαει τοσο χρονο μπροστα σε μια οθονη ή ακομα και να σταματαει το σχολειο.
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
09-02-2010, 15:39 #55
Δεν μιλαω συγκεκριμενα για τον συγκεκριμενο εξαχρονο που δεν ξερω πως εξελιχθηκε στην πορεια,μιλαω γενικα οτι η οθονη δεν ειναι οθονη,δεν μιλαμε για τηλεοραση.
Ειναι το διαβασμα,η τηλεοραση,η μουσικη,η ερευνα,η εφημεριδα κλπ ολα σε ενα.
Αν καποιος κανει τα παραπανω εκτος υπολογιστη κανει τα ιδια πραγματα ακριβως με τον...παλαιολιθικο τροπο.
Και οπως ειπα η κοινωνικοτητα,κοινωνικοτη� �α[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-02-2010, 15:39 #56
όταν λέμε εθισμός, τι ακριβώς εννοούμε?
υποθέτω άλλο πράγμα ο εθισμός, άλλο η μονομανία.
δηλαδή, αν ένας ψυχολόγος, περνάει όλη του τη μέρα, από το πρωί ως το βραδυ κάνοντας θεραπείες με ασθενείς, αυτό είναι εθισμός?
αν ένας συγγραφέας περνάει όλη του τη μέρα διαβάζοντας βιβλία άλλων, ή γράφοντας τα δικά του, και ας υποθέσουμε ότι είναι παραδοσιακός και δεν έχει υπολογιστή, διαβάζει και γράφει από/σε χαρτί, είναι εθισμένος?
09-02-2010, 16:06 #57
Eθισμος ειναι οταν προτιμας να κανεις συνεχεια το ιδιο πραγμα παρα να εξελισσεσαι και να κανεις διαφορετικα.
Οταν καποιος προτιμαει τις δικτυακες επαφες παρα την προσωπικη επαφη ή να βγει εξω με φιλους, τοτε για μενα αυτο ειναι εθισμος.Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
09-02-2010, 16:37 #58
[η]Originally posted by Mariah[/η]
Eθισμος ειναι οταν προτιμας να κανεις συνεχεια το ιδιο πραγμα παρα να εξελισσεσαι και να κανεις διαφορετικα.
σοβαρά? αυτό είναι εθισμός? εγώ νόμιζα ότι αυτό το λένε συνήθεια ή ρουτίνα. Τότε, ο μισός πληθυσμός είναι εθισμένος στην καθημερινότητα του, γιατί σε πάρα πολύ κόσμο δεν αρέσουν οι αλλαγές! Επίσης, το να κάνεις κάτι διαφορετικά, δεν εγγυάται την εξέλιξη, γιατί μπορεί το διαφορετικά να είναι χειρότερα από πριν. Οπότε, άλλο πράγμα η αλλαγή, και άλλο η εξέλιξη.
Οταν καποιος προτιμαει τις δικτυακες επαφες παρα την προσωπικη επαφη ή να βγει εξω με φιλους, τοτε για μενα αυτο ειναι εθισμος.
Γιατί παρακαλώ η διαδικτυακή επαφή είναι τόσο κατακριτέα που να λέγεται και εθισμός? Νομίζεις ότι οι ζωντανές κοινωνικές επαφές είναι πάντα ρόδινες? Πολλές φορες και οι ζωντανές σχέσεις είναι τόσο ψεύτικες και τυπικές, και με τόση απόσταση ο ένας από τον άλλο, που κάποιες δικτυακές επαφές μπορεί να τις ξεπερνούν σε ποιότητα και επαφή.
09-02-2010, 17:07 #59
Originally posted by Mariah
Οταν καποιος προτιμαει τις δικτυακες επαφες παρα την προσωπικη επαφη ή να βγει εξω με φιλους, τοτε για μενα αυτο ειναι εθισμος.
εθισμος ειναι οχι οταν προτιμας κατι,
αλλα οταν δεν μπορεις να κανεις χωρις αυτο.
Πχ ειμαι εθισμενος με το ιντερνετ και μου καηκε το πισι και τρωω φρικη για αυτο μιας και δεν εχω αλλη εναλλακτικη διοδο.
Τοτε λεμε οτι ειμαι εθισμενος.
Και για να μιλησω προσωπικα,
καποτε ημουν και εγω ετσι, χωρις κιολας να το καταλαβω.
Ετρωγα μερονυχτα στο πισι, ενω οταν ημουν εκτος σπιτιου, οταν γυρναγα η πρωτη μου δουλεια ηταν να ανοιξω το πισι και εκει να μεινω για ωρες....
Σημερα συνεχιζω να ειμαι σε μια οθονη,
αλλα υπαρχουν και οι στιγμες που θα κανω και 2-3 μερες για να κοιταξω οθονη.
Υπαρχουν πολλα αλλα πραγματα περα απο ενα εικονικο κοσμο και παιζει λογω εθισμου να τα χασει κανεις.....
09-02-2010, 18:42 #60
Εθισμός είναι αν μπορείς να κάνεις κάτι χωρίς κάτι άλλο κι εσύ δεν το κάνεις.
Αν δεν μπορείς;
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή