Εθισμός ....στο ιντερνετ - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 114
    Senior Member
    Originally posted by Lef
    δλδ απο γκομενο που σε απαταει καλυτερα αυτος που σε πλακωνει στο ξυλο. ή οχι ή ναι ? :P κουρτινα 2 ή κουτι 1 ? τις ιδιες ριζες κ επιπτωσεις εχουν νομιζω κ ειναι πολυ βαθιες.. δε περνας καλα με ενα ναρκωτικο .. εγω πιστευω ειναι απλα αναβολη της απεξαρτησης η μεταπηδηση απτο ενα στο αλλο

Χαχαχαα! Αυτό τώρα το πρόσεξα! Πολύ καλό.

Senior Member
    Eπειδη αυτο πηγαινε σε μενα διευκρινησα οτι η εξαρτηση ειναι γενικα κακη. Απλα δεν καταλαβαινω γιατι αλλες μορφες εξαρτησης μας ενοχλουν λιγοτερο ενω οταν αυτη σχετιζεται με την τεχνολογια κανουμε οτι μπορουμε ωστε να την δαιμονοποιησουμε και αυτο κυριως λογω αγνοιας.
    Ασε που πρεπει πρωτα να καταλαβουμε ποτε υπαρχει εξαρτηση και ποτε οχι και μετα μονο μπορει να γινει μια τετοια κουβεντα
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Originally posted by itsthefirstday
    Ενδιαφέρον θέμα.
    Mετά απο περίπου 10 χρόνια ενασχόλησης (καψίματος :P) με το internet άρχισε πρόσφατα να μου μπαίνει η ιδέα οτι αυτό μπορεί να ευθύνεται για πολλές απο τις φοβίες/αγχη/ψυχολογικές διαταραχές μου.
    Συνειδειτοποίησα οτι απο την ηληκία των δεκατεσσάρων περίπου και σε όλη την έπόμενη ζωή μου περνούσα περισσότερο χρόνο συνομιλόντας σε chat rooms παρά με ανθρώπους.Εκέι πάντα πρόβαλα έναν διαφορετικό χαρακτηρα απο τον πραγματικό μου.Πιο τολμηρό,πιο αστείο και κοινωνικό.
    Την σημερινή μέρα όμως διαπίστωσα οτι οι \'δυνατότερες\' φιλίες μου ήταν εικονικές.Με άτομα που έχω πεί τα πάντα αλλα δέν συναντηθήκαμε ποτέ.
    Με τους λίγους καλούς φίλους μου στην πραγματική ζωή είμαι πάντα συγκρατημένος και πολύ κλειστός και γενικά αγχώνομαι υπερβολικά όταν είμαι με \"πραγματικούς\" ανθρώπους\".
    Η εποικοινωνία μέσω internet είναι πολύ πιο ανάλαφρη για μένα και νομίζω πως μόνο εκεί μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα και είμαι ο πραγματικός μου εαυτός.
    Η πρώτη κοπέλα που ερωτεύθηκα στην εφηβεία μου ήταν \"εικονική\" και δέν συναντηθήκαμε ποτέ.Όταν το αναπολώ την θυμάμαι ακόμα σαν τον πρώτο και μοναδικό μου έρωτα.
    Μέχρι σήμερα δέν έχω κάνει σοβαρή σχέση.
    Πιστεύω με την κατάχρηση του internet παρέλειψα να μάθω να κοινωνικοποιούμαι,να βγαίνω έξω και να χαίρομαι τη ζωή...
    Δέν μπορώ να πώ όμως πως είχε μόνο αρνητικές επιπτώσεις η χρήση του γιατί μέσω του internet απέκτησα καλύτερη μόρφωση,απέκτησα πολλά ενδιαφέροντα,διάβασα πολλά βιβλία και απόψεις άλλων ανθρώπων που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα.
    Θα ήθελα να μάθω άν κάποιος νιοώθει ότι νοιώθω κι εγω.Συμβουλές για \"απεξάρτηση\" είναι ευπρόσδεκτες :)

Σκιαγράφησες την αλήθεια σου πολύ παραστατικά και με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
    Μια αλήθεια που δεν είναι σίγουρα μόνο δική σου, αλλά πάρα-πάρα πολλών ανθρώπων πια, σ’ όλο τον κόσμο πλέον.
    Φυσικά και το ιντερνετ έχει απίστευτη χρησιμότητα, αλλά όταν συνειδητοποιήσουμε αυτό που παραστατικά είπες
    «Πιστεύω με την κατάχρηση του internet παρέλειψα να μάθω να κοινωνικοποιούμαι,να βγαίνω έξω και να χαίρομαι τη ζωή...»,
    τότε μπορούμε να έχουμε μια καλή άμυνα στην εθιστική πλευρά του ιντερνετ.

Να το χρησιμοποιούμε εμείς και να μην μας χρησιμοποιεί αυτό.....
    Να ασχολούμαστε μαζί του μόνο όταν εμείς το θέλουμε και όχι όταν αυτό μας καλεί........

Ας μιλήσω για τον εαυτό μου.
    Δεν έχω παίξει ποτέ ιντερνετικό παιχνίδι.
    Δεν συμμετέχω σε άλλα φόρα (επειδή γνωρίζω την εθιστική πλευρά του νετ αλλά και την ροπή μου σε εθισμούς). Σε αυτό το φόρουμ βρέθηκα τυχαία, ψάχνοντας μια λέξη για μια διαταραχή που είχα ακούσει και μου φαινόταν ότι είχε κοινά σημεία με συμπεριφορές της μητέρας μου.....

Σχεδόν κάθε πρωί κάθομαι στον υπολογιστή για να δουλέψω στο word.
    Λέω φυσικά, να ρίξω μια ματιά πρώτα στα email μου.
    Από κει, αρχίζει ένα σημαντικό χάσιμο χρόνου. Εκτός από τα χρήσιμα, υπάρχουν και διάφορες μαλακίες που έχουν στείλει φίλοι, οι γνωστές \"εξυπναδούλες\", τα αστεία βιντεάκια, κλπ.....
    μέχρι να τα δω και να τα σβήσω ή να τα προωθήσω σε άλλους αν αξίζουν έχει φύγει τζάμπα μισή ώρα. Γιατί? Θα μπορούσα να είχα τελειώσει με τον υπολογιστή μισή ώρα νωρίτερα............
    Αφού δουλέψω λίγη ώρα, λέω να κάνω ένα διάλειμα και να κοιτάξω στο νετ το τάδε πράγμα που με ενδιαφέρει πχ ένα ταξίδι. Μπαίνω και βλέπω τόσα ενδιαφέροντα που με ξελογιάζουν. Το ένα φέρνει το άλλο και χωρίς να το καταλάβω, φεύγει και άλλη μια ώρα.....
    Βάλε και το φόρουμ σε κάποιο άλλο διάλειμμα και ειδικά αν έχει κάποιο θέμα hot, έφυγε άλλη μια ώρα.
    Είναι ξελόγιασμα ή δεν είναι????
    Οταν ένας άνθρωπος με δουλειές και υποχρεώσεις που γνωρίζει την εθιστική δύναμη του νετ, χάνει χωρίς να το καταλάβει 2-3 ώρες την ημέρα από το νετ, παρά την αρχική του πρόθεση που ήταν να δουλέψει, τότε τι γίνεται με κάποιον που δεν έχει δουλειές και υποχρεώσεις?
    Τι γίνεται με κάποιον που δεν γνωρίζει τι σημαίνει εθιστική δύναμη?
    Συνειδητά δεν έχω facebook ένας από τους λόγους είναι ότι έχω διαπιστώσει πόσο χρόνο τρώει από το 24ωρο των γνωστών μου που έχουν......

Senior Member
    Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
    .......................... Απλα δεν καταλαβαινω γιατι αλλες μορφες εξαρτησης μας ενοχλουν λιγοτερο ενω οταν αυτη σχετιζεται με την τεχνολογια κανουμε οτι μπορουμε ωστε να την δαιμονοποιησουμε και αυτο κυριως λογω αγνοιας.
    Ασε που πρεπει πρωτα να καταλαβουμε ποτε υπαρχει εξαρτηση και ποτε οχι και μετα μονο μπορει να γινει μια τετοια κουβεντα

Δεν έχουμε παρά να δούμε αύριο στις 24:00, την εκπομπή που πρότεινε ο Lef, για να λυθούν οι απορίες μας.
    Ελπίζω να μην την ξεχάσω....

Senior Member
    Η ενσταση μου ειναι γιατι αφηνουμε εκτος κριτικης αλλες μορφες εξαρτησης που ζαβλακωνουν τον κοσμο αν θες να το πω ετσι απλα και οχι αν υπαρχει κινδυνος απο την εξαρτηση απο το ιντερνετ. Οπως επισης για μενα ειναι θεμα και το ποτε υπαρχει εξαρτηση και ποτε ειναι απλα μια λυση αναγκης ωστε να περασει ο αλλος την ωρα του επειδη δεν εχει να κανει κατι καλυτερο
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
    Η ενσταση μου ειναι γιατι αφηνουμε εκτος κριτικης αλλες μορφες εξαρτησης που ζαβλακωνουν τον κοσμο αν θες να το πω ετσι απλα και οχι αν υπαρχει κινδυνος απο την εξαρτηση απο το ιντερνετ. Οπως επισης για μενα ειναι θεμα και το ποτε υπαρχει εξαρτηση και ποτε ειναι απλα μια λυση αναγκης ωστε να περασει ο αλλος την ωρα του επειδη δεν εχει να κανει κατι καλυτερο

η καθε μορφη εξαρτησης αρχιζει με το να γεμισει η ωρα και μεταφερθουμε<< σε ενα αλλον κοσμο>>.και το ιντερνετ ενας εικονικος κοσμος ειναι.το θεμα ειναι να βρεθει αυτοτο κατι αλλο ωστε να μην εχουμε αναγκη να περναμε την ωρα μας με εξαρτησεις...ειτε αυτο λεγεται αλκοολ και ναρκωτικα,ειτε τζογος,ειτε ιντερνετ
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

και βγες μια φορα ονλινε επιτελους δεν ειναι κακο
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Αν ειναι πραγματικα εξαρτηση για καποιον τοτε και να βρεθει αυτο το κατι αλλο δεν θα μπορεσεις να κοψεις το οποιοδηποτε ιντερνετ γιατι σε αντιθετη περιπτωση απλουστατα δεν υπαρχει εξαρτηση.
    Και το τι κανω εχω την αισθηση πως δεν σε αφορα

υπαρχουν και και οι καλες σε εισαγωγικα εξαρτησεις.
    πχ κοβεις το ιντερνετ οταν υπαρχει προβλημα η το περιοριζεις κανοντας γυμναστικη,βγαινοντας για καφε,διαβαζωντας ενα καλο βιβλιο και πολλα αλλα.
    και φυσικα μιλαω παντα για την περιπτωση που οντως υπαρχει εξαρτηση,αποψη μ υπαρχει εξαρτηση οταν καποιος το χρησιμοποιει παρα πολλες ωρες απορριπτοντας αλλες μορφες ψυχαγωγιας

και δε βγαζω και τον εαυτουλη μου απ εξω υπαρχουν μερες που εχω πιασει τον εαυτο μ να ναι και 5ωρο μεσα χωρις ουσιαστικα να χω κανει κατι σημαντικο.

Senior Member
    den καταλαβαινω γιατι καποιοι ανυσηχουν αδικα οτι θα τους χρεωσουμε οτι το ιντερνετ ειναι σονυ και ντε εξαρτηση..
    Οχι βεβαια..

ΣΑφως Οπως καποιοι εχουν εξαρτηθει απο το αλκοολ η τον τζογο π.χ αυτοματα ΔΕΝ σημαινει οτι οποιος πινει αλκοολ μια στο τοσο η παιζει χαρτια καθε πρωτοχρονια οτι εχει φοβο να εξαρτηθει η οτι ειναι και ΕΞΑρτημενος..

Εξαρτημενος εισαι απο οτιδηποτε το χρησιμοποιεις ως \"φυγη\" για να ξεφυγεις απο την δυσκολη κοινωνικη πραγματικοτητα που \"εσυ\" βιωνεις και μετα δεν μπορεις χωρις αυτο..
    οχι εθιστει αλλα εξαρτηθει..
    Διοτι μπορω να εθιστω σε κατι αλλα να μην εξαρτηθω..
    Οταν δεν μπορεις να ζησεις η να διανοηθεις να ζησεις χωρις αυτο που επελεξες ως \"φυγη\" τοτε ειναι εξαρτηση.
    Αλιμονο αν καταδικαζαμε οποιονδηποτε χρησιμοποιει το ιντερνετ οτι θα ειναι και εξαρτημενος..
    Το ιντερνετ δεν εχει καμια σχεση με την τηλεοραση..απλα το ιντερνετ ειναι ΚΑΙ τηλεοραση ...και βιβλιοθηκη.. και dvd και ..τηλεφωνο ...και μουσικη ...και παιχνιδι και γραπτη συνομιλια και ζωγραφικη και χιλιαδυο αλλα πραγματα......

Εγω για παραδειγμα στο παρελθον πρωτα οταν εμπαινα στο σπιτι πρωτα ανοιγα το PC και μετα ελγα ΓΕΙΑ ΣΑς ..ειχα εθιστει στον υπολογιστη αλλα μπορουσα να ζησω και χωρις αυτον..
    το ειδα το το ανελυσα ..!

Δεν εξαρτηθηκα!

Βεβαια δε φτανει μοναχα να ξερεις τι ειναι εθισμος η τι ειναι εξαρτηση ......
    ......αλλα να εχεις παρει της \"σωστες\" βασεις και αμυνες ετσι ωστε να μην χρειαστει ποτε σου να παρεις τον δρομο οποιασδηποτε \"ΦΥΓΗΣ\" ...
    Αλλα ακομα και στην περιπτωση που εχεις περασει την πορτα και εχεις βρεθει στην \"αγγαλια της αραχνης\" και καταλαβες οτι πουθενα δεν οδηγει ολο αυτο....... Να ξερεις οτι ποτε δεν ειναι αργα για να επιστρεψεις ΑΡΚΕΙ να Ξε παραιτηθεις ΕΣΥ και να παρεις αποφαση ΕΣΥ οτι μπορεις να Βγεις απο τον \"Ιστο\" της.........
    Με εκτιμηση Θοδωρης
    Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!

Senior Member
    Originally posted by nature
    Ξέχασα να αναφέρω τον τίτλο του άρθρου στην εφημερίδα. μάλιστα είναι και πρωτοσέλιδο.
    Είναι: προειδοποίηση για κίνδυνο εξάρτησης από το νετ (Warning of web addict danger).
    (ΔΕΝ ειρωνευομαι
    εσενα..)

Τοτε αφου ανυσηχουνε τοοοοσο πολυ μην εξαρτηθουμε ας πουλανε πλεον καθε υπολογιστη αναγραφωντας σε καθε εναν πανω ..
    ...οπως σε καθε πακετο τσιγαρων ...γραφωντας πανω το αναλογο......
    Η Ταδε.. προειδοποιει
    ΤΟ ΝΕΤ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΣΑς Κ ΤΟΥς ΓΥΡΩ ΣΑς λολ ομως ..

Για να νηψουν για ακομη μια φορα τας χειρας τους .......

Senior Member
    Originally posted by 8odwris
    Originally posted by nature
    Ξέχασα να αναφέρω τον τίτλο του άρθρου στην εφημερίδα. μάλιστα είναι και πρωτοσέλιδο.
    Είναι: προειδοποίηση για κίνδυνο εξάρτησης από το νετ (Warning of web addict danger).
    (ΔΕΝ ειρωνευομαι
    εσενα..)

Τοτε αφου ανυσηχουνε τοοοοσο πολυ μην εξαρτηθουμε ας πουλανε πλεον καθε υπολογιστη αναγραφωντας σε καθε εναν πανω ..
    ...οπως σε καθε πακετο τσιγαρων ...γραφωντας πανω το αναλογο......
    Η Ταδε.. προειδοποιει
    ΤΟ ΝΕΤ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΣΑς Κ ΤΟΥς ΓΥΡΩ ΣΑς λολ ομως ..

Για να νηψουν για ακομη μια φορα τας χειρας τους .......

Δεν σκέφτηκα ότι με ειρωνεύεσαι. Ευχαριστώ πάντως για τη διευκρίνιση.

Κατα τα άλλα μην το γελάς το αστειο που λες.

Φανταζόταν κανείς το 1950 ότι θα έγραφαν αυτά τα κειμενάκια τα πακέτα των τσιγάρων, το 2000?

Δεν θέρω για το νετ, πάντως για τα κινητά είμαι σχεδόν σίγουρη, για τους λόγους που έγραψα στη σελ 3, ότι θα το γράφουν σε 1-2 δεκαετίες......

Γενικά οι απόψεις που εξέθεσες με βρίσκουν σύμφωνη.

Senior Member
    Originally posted by Lef
    http://www.ert.gr/doconair/ethismos/

η επομενη εκπομπη ειναι αφιερωμενη στον εθισμο απτο διαδικτυο , δευτερα 22/02/10 24:00 ΝΕΤ
    Το πρόγραμμα της NOVA, το αναγγέλει για σήμερα, σε 1 ώρα (24:30) από ΕΤ1.
    Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο Lef ή η Nova (γιατί τουλάχιστον με τις ώρες πέφτει έξω), αλλά όσοι ενδιαφέρεστε δέστε το για να ενημερωθούμε ίσως πέραν των όσων γνωρίζουμε.
    Εγώ θέλω να το δω.
    Ευχαριστώ Lef για την πληροφορία.

Senior Member
    ;)

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast