Results 91 to 105 of 114
Thread: Εθισμός ....στο ιντερνετ
-
23-02-2010, 01:07 #91
τι ηταν αυτο που εδειχνε τωρα ατομα που πεθαινανε απο την χρηση ?
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
- 23-02-2010, 01:13 #92
Προσωπικα σιγα μην περιμενα να ενημερωθω ..............απο την τηλεοραση για οτι αφορα τον εθισμο η την εξαρτηση........
ΟΜΩς!
Ομως παρ ολα αυτα και μονο που ειδα οτι το λινκ που παραθετεις παραπεμπει σε εκπομπη η οποια προβαλετε απο το καναλι ΝΕΤ ..με κανει να θελω να μπω στην διαδικασια να την δω.
Καθως η αποψη μου ειναι οτι η ΝΕΤ και η ΕΤ1 ..εχει ορισμενες αξιολογες ΕΚΠΟΜΠΕς εν αντιθεση με τα αλλα καναλια που..... \"κυκλοφορουν και οπλοφορουν\"
ΥΓ1 ...... και μιας και προ ειπαμε οτι το ιντερνετ ειναι ενα μεγαλο μερος ποταμος πληροφοριων ..να πω οτι τουτη την ωρα που ειδα αυτο που εγραψες ... η εκπομπη προφανως εχει μεταδωθει..
απο οτι ειδα η νετ εχει κατι για αστεροειδες και το βαλα στην ετ1 οπου εκει πρεπει να το ΕΧΕΙ αλλα προφανως η εκπομπη ειναι προς το τελος.....
Σε αυτο το σημειο να ενημερωσω ΛΟΙπον για οσους δε το γνωριζουν πως υπαρχει ενας διαδυκτιακος τοπος οπου εκει μπορεις να βρεις οτιδηποτε παιζει η ελληνικη τηλεοραση απ ολα τα καναλια ολες της ελληνικες σειρες που μεταδωθηκαν ολα τα σοους αλλα κ ολες της Εκπομπες
E και απο εκει θα κανω και γω την κινηση να το ψαξω....
εδω ----> www.greek-movies.com
ΥΓ 2 : ΚΑπου εδω θελω να εκφρασω κι ολας nature πως σε διαβασα σε ολα οσα γραφεις και μ αρεσει αρκετα ο τροπος που τοποθετησε στα πραγματα....
Ειναι φανερο πως τα ψαχνεις τα πραγματα και αυτοι οι ανθρωποι \"μ αρεσουν\"
Με την ευκαιρια αυτη εμεινα και στην σελιδα 3 οπου \"ανοιξες\"
ενα θεμα για κινητα.
Αυτο ειναι ενα αλλο σοβαρο κατ εμε θεμα που χωραει μεγαλη συζητηση ...και αρκετα απο οσα εγραψες πανω σε αυτο τα εχω ακουσει κι ολας ...
Υπαρχει αγνοια αλλα και εθελοτυφλισμος..
Σου προτεινω λοιπον αν το θες φυσικα να το ανοιγες σαν θεμα... σε ενα νεο Τοπικ
... να γραψεις της δικες σου γνωσεις επι του θεματος αλλα και να τοποθετηθουμε και ολοι εμεις που \"εμεσα\" η \"αμεσα\" μας αφορα.... τι λες ;
Με εκτιμηση ΘοδωρηςΗ Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
23-02-2010, 01:34 #93
Τελικά το είχε η ΕΤ1 και μόλις τελείωσε.
Δεν το είδα, γιατί είχα φίλους στο σπίτι, αλλά το έγραψα στο βίντεο.
Πάω να το δώωωωωωωωω!!!!!
Θα σας πω αύριο τη γνώμη μου.
Καληνύχτα
24-02-2010, 18:54 #94
Λοιπόν το είδα, ήταν αρκετά ενδιαφέρον.
Περίμενα βέβαια λίγα παραπάνω επιδημιολογικά και άλλα διαφωτιστικά στοιχεία. Εμπλεκε λίγο τον εθισμό από τα games και αυτόν από το internet και σ’ αυτό το σημείο με μπέρδεψε.
Ηταν ντοκυμαντέρ σχετικά με τον εθισμό 3 νέων, ενός Ελληνα, ενός Γερμανού και ενός Ολλανδου, τη ζωή τους πριν και μετά την αναζήτηση απεξάρτησης.
Τι αποκόμισα:
Ο εθισμός στην Ελλάδα φτάνει το 8,2% ποσοστό από τα υψηλότερα της Ευρώπης, αν αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα το ποσοστό των νοικοκυριών που έχει ιντερνετ είναι 38% σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε. Ε. που είναι 65%.
Συμπτώματα του εθισμού:
Εξιδανίκευση του μέσου (δηλ γίνεται το κέντρο της ζωής του χρήστη)
Υποτροπή (όπως συμβαίνει με όλους τους εθισμούς)
Αρνηση (όλοι βλέπουν το πρόβλημα, εκτός από τον πάσχοντα)
Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει ειδικό τμήμα απεξάρτησης στο Ιπποκράτειο.
Στην Γερμανία και Ολλανδία επίσης.
Στην Γερμανία προσπαθούν να εντάξουν τον εθισμό αυτόν στις ασθένειες ώστε να πληρώνουν τα ταμεία την απεξάρτηση.
Tι δεν κατάλαβα:
Τι ακριβώς είναι αυτό το 8,2% των εθισμένων στην Ελλάδα. Ποσοστό του γενικού πληθυσμού, ποσοστό των νέων, ποσοστό επί αυτών που έχουν νετ στα σπίτια τους, τι ακριβώς?
Ισως μικρή σημασία έχει…...
Ηταν ξεκάθαρος ο Ελληνας παιδοψυχίατρος ότι το ποσοστό των εθισμένων στην ελλάδα είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης αν λάβουμε υπόψη τη πρόσβαση στο νετ.
…..Και κάποια άλλα στοιχεία (όχι από το ντοκυμαντέρ αλλά από eurostat) σχετικά με το νετ στην ελλάδα:
To 1ο τρίμηνο του 2009, το 38% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούσε σε καθημερινή βάση το νετ, ποσοστό αυξημένο έναντι του 2008 (31%), αλλά πολύ μικρότερο του μέσου όρου της Ε.Ε. (65%). Η μόνη χώρα κάτω από την ελλάδα είναι η Βουλγαρία (30%), ενώ πρώτη έρχεται η Ολλανδία (90%).
Στις ηλικίες 16-24 ετών, στην ελλάδα χρησιμοποιεί καθημερινά το νετ, το 57%, ενώ αντίστοιχα, στην Ε.Ε, το 73%.
Στις ηλικίες 16-74 ετών, το ελληνικό ποσοστό είναι 27%, έναντι 48% του αντίστοιχου της Ε.Ε.
Συμπεραίνω ότι ο έλληνας χρήστης δεν γνωρίζει να αξιοποιήσει την καλή πλευρά του νετ (πληροφόρηση για δουλειά , κλείσιμο εισιτηρίων για ταξίδια, σινεμά, θέατρα, ακόμα και για γήπεδο, επικοινωνία, e-banking, πληρωμές online>εξοικονόμηση χρόνου, αγορές).
Μία από τις αιτίες, που δεν αξιοποιείται το νετ όσο του αξίζει σαν πηγή πληροφόρησης, διάβασα, είναι ότι ο μέσος νέος στην ελλάδα δεν γνωρίζει πώς να ψάξει με μηχανή αναζήτησης και με σωστά keywords, αυτό που θέλει. Προτιμά λοιπόν να ρωτήσει κάποιον γνωστό και να βάλει έτσι κάποιον άλλον να σκεφτεί για πάρτι του, παρά να ψάξει μόνος του. Αυτό δεν με παραξενεύει και πολύ, μιας και στο σχολείο ευνοείται και επιβραβεύεται μόνο η παπαγαλία. Ισως γιαυτό να κολλάει με τα games που είναι μηχανικά και δεν απαιτούν κριτική σκέψη.
Ετσι, επί των χρηστών, που όπως είδαμε είναι λίγοι σε σχέση με την Ε.Ε. έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό εθισμένων.
Και τελικά ο εθισμός στο διαδίκτυο απασχολεί σήμερα πολύ κόσμο στη Δυτική κοινωνία.
Προσωπικά καταλήγω, ότι θέλω να χρησιμοποιώ φυσικά το νετ, στο 2010 είμαστε άλλωστε, αλλά να μην με χρησιμοποιεί αυτό.
24-02-2010, 19:10 #95
Originally posted by 8odwris
.............................
.................................
Ειναι φανερο πως τα ψαχνεις τα πραγματα και αυτοι οι ανθρωποι \"μ αρεσουν\"
Με την ευκαιρια αυτη εμεινα και στην σελιδα 3 οπου \"ανοιξες\"
ενα θεμα για κινητα.
Αυτο ειναι ενα αλλο σοβαρο κατ εμε θεμα που χωραει μεγαλη συζητηση ...και αρκετα απο οσα εγραψες πανω σε αυτο τα εχω ακουσει κι ολας ...
Υπαρχει αγνοια αλλα και εθελοτυφλισμος..
Σου προτεινω λοιπον αν το θες φυσικα να το ανοιγες σαν θεμα... σε ενα νεο Τοπικ
... να γραψεις της δικες σου γνωσεις επι του θεματος αλλα και να τοποθετηθουμε και ολοι εμεις που \"εμεσα\" η \"αμεσα\" μας αφορα.... τι λες ;
Με εκτιμηση Θοδωρης
Και μένα μ\' αρέσουν οι άνθρωποι που την ψάχνουν, άρα
.....μ\' αρέσεις και σύ, lol, ε, ρε τι το κάναμε εδώ.......
Για τα κινητά επιφυλάσσομαι όταν έχω χρόνο και κέφι να ακούσω τη γκρίνια όλου του κόσμου που δεν θέλει να τα αμφισβητήσει.
Αγνοια και εθελοτυφλία ή εθελοτυφλία και ως εκ τούτου άγνοια, δεν ξέρω.
24-02-2010, 19:24 #96
ξεχνιέσαι όπως εγώ και λαμπαδιάζεις στο πι και φι
25-02-2010, 16:37 #97
Originally posted by nature
Για τα κινητά επιφυλάσσομαι όταν έχω χρόνο και κέφι να ακούσω τη γκρίνια όλου του κόσμου που δεν θέλει να τα αμφισβητήσει.
Αγνοια και εθελοτυφλία ή εθελοτυφλία και ως εκ τούτου άγνοια, δεν ξέρω.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
25-02-2010, 16:42 #98
Σοφία, βλέπω τέτοιο πέπλο σιωπής γύρω από το θέμα, που δεν σου κρύβω ότι έχω αρχίσει και φοβάμαι ότι όποιος επιστήμονας ασχολείται ...θα τον φάει το μαύρο φίδι (τα συμφέροντα εννοώ).
25-02-2010, 16:45 #99
ασχολουνται παντως. και επιστημονες αρκετοι κ μη. το οτι δεν προβαλλεται απο τα μεσα, ειναι σιγουρα ενα αλλο θεμα. Θεμα παντως ειναι.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
25-02-2010, 23:52 #100
εγω εχω 8 χρονια τον διιο αριθμο στο καρτοκινητο
Ξαφνικα φαγωθηκαν για οσους εχουν καρτοκινητα να πανε με την ταυτοτητα τους να το δηλωσουν με τα στοιχεια τους ..αλλιως δε θα μπορυν να το εχουν ποια..αυτο παλι .........?
.. ..τι ξαφνικος καιμος ειναι δαυτος που τους επιασε...?
Το αν εχεις χρονο οκ το σεβομαι ομως το αν θα γραψει ο καθενας το \"κοντο και το μακρι του\" η την γκρινια του η δ εξερω τι ειναι φυσικο επακολουθο ενος τετοιου θεματος..
Πυστευω ομως οτι θα γραφθουν και σημαντικες αποψεις και πληροφοριες..
Πληροφοριες μπορει να βρω και γω και συ και καθενας ψαχνοντας .
Δεν ειναι το ιδιο ομως με το ν αανοιχτει ενα νημα με συζητηση και αποψεις απο ανθρωπους εδω..
και μιας και εσυ το εθιξες σε ενα σημειο το θεμα : κινητα
σε ξανατσιγλαω :P Ανοιξε το αν θες το Θεμα πριν φτασουμε και το κανουμε εδω αναΘεμα....
;)Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
04-03-2010, 15:00 #101
Originally posted by nature
Τι αποκόμισα:
Ο εθισμός στην Ελλάδα φτάνει το 8,2% ποσοστό από τα υψηλότερα της Ευρώπης, αν αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα το ποσοστό των νοικοκυριών που έχει ιντερνετ είναι 38% σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε. Ε. που είναι 65%.
Παντως με οσα ανεφερες δεν ειπαν κατι ουσιαστικο περα απο τα νουμερα. Ουτε ποτε υπαρχει πραγματικα εξαρτηση γιατι το να εισαι πολλες ωρες στο ιντερνετ και να νευριασεις οταν στο κοψουν, ενω δεν εχεις δυνατοτητα αλλης επιλογης για να περασεις τον χρονο σου, για μενα δεν ειναι θεμα εξαρτησης.
Επισης το να παιξεις παιχνιδια στο ιντερνετ ειναι εξαρτηση ενω αν δεν εχεις συνδεση και παιζεις με τις ωρες στο playstation τοτε ειναι ολα καλα; Μηπως σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ειναι θεμα εξαρτησης απο το ιντερνετ αλλα απο τα παιχνιδια; Και φυσικα αν αυτο το ατομο ειχε δυνατοτητα να κανει κατι αλλο θα τα παρατουσε ολα αυτα;
Γενικα παντως οι εκπομπες που γινονται για θεματα που αφορουν νεους, ειτε μιλαμε για το ιντερνετ ειτε για την βια πχ στο ποδοσφαιρο, αντιμετωπιζονται απο τους πιο πολλους και ειδικοτερα απο τα κρατικα καναλια με τρομερη επιπολαιοτητα και σοβαροφανεια προκειμενουν να ικανοποιησουν το κοινο τους (η ερτ αφορα κυριως του ψευτοκουλτουριαρηδες) το οποιο δεν εχει ουσιαστικη σχεση με ολα αυτα και 99% κρινει χωρις να γνωριζει ουσιαστικα πολλα πραγματα απο το συγκεκριμενο θεμαΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
04-03-2010, 15:10 #102
Προσωπικά δεν μου αρέσει με ένα ανάθεμα να πετάω στα σκουπίδια κάθε νέα πληροφορία.
Στις πληροφορίες υπάρχουν και σκουπίδια, υπάρχουν και χρήσιμα στοιχεία, υπάρχει και βάθος και ανάλυση. Πχ, αυτό για το playstation που λες, είναι μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση που θέλει ανάλυση.
Η ανάλυση και επεξεργασία, μιας πληροφορίας, εναπόκειται στην κρίση μας.
Το συνολικό ανάθεμα σε μια νέα πληροφορία, το θεωρώ σαν τη μπάλα στην ..κερκίδα!
04-03-2010, 15:23 #103
Aν θες να σου δωσω και ενα πολυ συγκεκριμενο παραδειγμα που με αφορα.
Το καλοκαιρι που ημουν διακοπες επειδη εκει που πηγα δεν ειχα ιντερνετ εμπαινα σε αυτο απο το κινητο για να βλεπω τι γινεται με την ομαδα μου, αν καναμε μεταγραφες κτλ. Απο την αλλη αυτη την εποχη εφυγα μια εβδομαδα εκτος θεσσαλονικης και δεν νοιαστηκα καθολου να μπω στο ιντερνετ. Δηλαδη συμφωνα με τους \'\'ειδικους\'\' το καλοκαιρι ειχα εξαρτηση ενω τωρα οχι; Μα και αυριο αν γινονταν μεταγραφες παλι θα ηθελα να μπαινω με τις ωρες για να δω αν υπαρχει καμια εξελιξη και επισης θα νευριαζα αν δεν μπορουσα να το κανω αυτο (το αναφερω αφου αναφερθηκε και ως συμπτωμα). Μηπως σε μια τετοια περιπτωση για να δικαιολογησουν καπως τα τρομερα τους συμπερασματα θα πουν οτι εχω \'\'εξαρτηση\'\' απο την ομαδα;
Αυτο που θελω να πω ειναι ας δουν πρωτα ποτε υπαρχει πραγματικα εξαρτηση και μετα μπορουμε να ξανασυζητησουμε οτιδηποτε και κυριως αυτο να γινει απο ανθρωπους που εχουν πραγματικη γνωση και οχι απο οσους εχουν αποψη για ολα και θα επιμεινω πως οι πιο πολλοι απο αυτους τους πικραμενους βρισκουν καταφυγιο στην ερτ, που την πληρωνουμε κι απο πανω, ωστε να παρουσιαζουν οτι στοιχεια βρισκουν χωρις να εχουν τις απαραιτητες γνωσεις αλλα κυριως την εμπειρια ωστε να τα αναλυσουνΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
16-03-2010, 21:10 #104
Μπαίνοντας στο φόρουμ εξαρτήσεις, μπροστά από αυτό το θέμα μου, καθώς και μπροστά από 2-3 άλλα, έχει ένα μικρό φακελλάκι και γράφει φάκελλος, ενώ μπροστά από όλα τα υπόλοιπα έχει τα γνωστά πράσινα ή μπλε τετραγωνάκια.
Τι σημαίνει αυτό???
16-03-2010, 21:21 #105
Ισως να εχω αχρωματοψια αλλα εμενα ειναι πρασινα ή κοκκινα :P
Μαλλον δεν σου φορτωσε καλα την σελιδα ο browser και για αυτο αντι να σου δειχνει την εικονα το γραφει αυτο. Αν πχ πας να φορτωσεις την σελιδα χωρις προβολη εικονων τοτε σε μενα γραφει \'\'hot folder\'\'Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση