Results 31 to 45 of 114
Thread: Εθισμός ....στο ιντερνετ
-
05-02-2010, 00:14 #31
Παντως το νετκαφε ειναι κοινωνικοποιηση....ειναι η σημερινη αλανα.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 05-02-2010, 00:18 #32
H δαιμονοποιηση του ιντερνετ ειναι η πιο ευκολη λυση. Οταν ο αλλος δεν εχει τι να κανει θα βρει κατι αλλο να ασχοληθει. Παλιοτερα ηταν τα μαγαζια με τα ηλεκτρονικα, τα λεγομενα ουφαδικα, που δεν υπηρχε οριο ηλικιας τοτε (αυτο με την ενηλικιωση εφαρμοστηκε πολυ αργοτερα και οταν ηδη ειχαν διαδοθει οι υπολογιστες) μετα ειχαμε τα παιχνιδια σε atari, commodore κτλ και τωρα ειναι μεσω ιντερνετ. Επισης αλλα ατομα περνανε 8 ωρες μπροστα στην τηλεοραση αλλα εκεινο δεν θεωρειται προβλημα ενω στον υπολογιστη, οπου θα κανεις ολο και κατι πιο χρησιμο απο το να βλεπεις το x-factor ή την οποιαδηποτε χαζοσειρα, ειναι θεμα.
Δεν λεω οτι δεν ειναι προβλημα αλλα την υπερβολη την εχουν μερικοι στο αιμα τουςΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
05-02-2010, 00:22 #33
αυτο με την ενηλικιωση εφαρμοστηκε πολυ αργοτερα και οταν ηδη ειχαν διαδοθει οι υπολογιστες
Καπου οταν πηγα γυμνασιο αρχισαν ασκανε μυτη οι πρωτοι υπολογιστες σε πρωτογονη μορφη...και σαφως δεν ειχαν τις δυνατοτητες των coin op.
Ο κανονας των 17 ειναι πολυ παλιος...και μαλιστα απαραδεκτος γιατι συνηθως μπιλιαρδα εβρισκες μονο σε τετοια μαγαζια, οποτε δεν μπορουσες να παιξεις ουτε μπιλιαρδο.
Κατσε να βρω κανα λινκ.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-02-2010, 00:24 #34
Στα μερη σας μαλλον εφαρμοζετε πολυ καλα τους νομους. Εδω πανω δεν ειχαμε τετοια προβλημα στις αρχες 90 αλλα προσωπικα δεν πηγαινα σε τετοια μαγαζια οταν ημουν στο δημοτικο. Ισως επειδη ησουν πολυ μικρος να μην σε αφηναν.
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
05-02-2010, 00:27 #35
Μπράβο keep_walking για το αληθινό σου μήνυμα.
Ο εθισμός στο ιντερνετ είναι και για μένα ένα σοβαρό θέμα, λυπάμαι που έχω εκθέσει τον εαυτό μου, μέσω ενός ψευδώνυμου, σε βαθμό που δεν θα μπορούσα να φανταστώ. Δεν είναι αργά για μετάνοια, είναι όμως αργά για θαύματα. Λυπάμαι αλλά έχω ξεμείνει απο ιδέες.
05-02-2010, 00:33 #36
Στα μερη σας μαλλον εφαρμοζετε πολυ καλα τους νομους. Εδω πανω δεν ειχαμε τετοια προβλημα στις αρχες 90 αλλα προσωπικα δεν πηγαινα σε τετοια μαγαζια οταν ημουν στο δημοτικο. Ισως επειδη ησουν πολυ μικρος να μην σε αφηναν.
Καπου 7 χρονων ειχα την πρωτη επαφη με αυτα...παλιο αλανι στην πιατσα χεχε πηγαινα τριτη-τεταρτη δημοτικου.:)
Ο εθισμός στο ιντερνετ είναι και για μένα ένα σοβαρό θέμα, λυπάμαι που έχω εκθέσει τον εαυτό μου, μέσω ενός ψευδώνυμου, σε βαθμό που δεν θα μπορούσα να φανταστώ. Δεν είναι αργά για μετάνοια, είναι όμως αργά για θαύματα. Λυπάμαι αλλά έχω ξεμείνει απο ιδέες.
Αλλοι με αυτα που γραφουν θα επρεπε τους εχουν απαγορεψει επαφη με πληκτρολογιο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
05-02-2010, 01:15 #37
Με κοβω να εθίστηκα,και ανησυχω που αντι να διαβάσω κανα μάθημα ,διαβάζω κόντρες απο ανθρώπους αξιόλογους.Εχω αρχίσει να χαλιέμαι με αυτό το βιολί...
05-02-2010, 13:51 #38
Ενδέχεται και αυτές οι αναλύσεις πάντως να έχουν να κάνουν με φόβους απέναντι σε \"κινδύνους\"εν είδει νέων φαινομένων.
Οπότε πάλι κάτι τέτοιες αναλύσεις τις βλέπω λίγο και κάτω από ένα τέτοιο πρίσμα.Ανασφαλειών απέναντι σε κάτι που αναδύεται.Nature,παρατηρώ πως σε φοβίζουν αρκετά πράγματα που έχουν να κάνουν με τη νέα γενιά και τη συμπεριφορά της.Είσαι βέβαιη πως δεν πρόκειται για χάσμα γενεών απλά;Γιατί σε προβλημάτισε αυτός ο τσακωμός των νέων,δεν είναι κάτι αντίστοιχο με οπαδικούς τσακωμούς για ομάδες ή για μουσικές προτιμήσεις;Mήπως σημαίνει με μία άλλη ανάγνωση,δε σας καταλαβαίνω,με φοβίζετε;Mε μία άλλη ανάγνωση,μπορεί να σημαίνει φοβάμαι το πέρασμα του χρόνου,με μία τρίτη και την αλλαγή που επιφέρει πάνω μου;"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
05-02-2010, 15:04 #39
Originally posted by Sofia
Οποτε νομιζω οτι ειναι πιο υπεύθυνο, δυσκολο αλλα κ βοηθητικο να δει ο καθενας μας την συμπεριφορα του απεναντι σε οτι εθιστικο παρα να ενοχοποιει τους όποιους εξωτερικους παραγοντες.
05-02-2010, 15:47 #40
Originally posted by RainAndWind
Ενδέχεται και αυτές οι αναλύσεις πάντως να έχουν να κάνουν με φόβους απέναντι σε \"κινδύνους\"εν είδει νέων φαινομένων.
Οπότε πάλι κάτι τέτοιες αναλύσεις τις βλέπω λίγο και κάτω από ένα τέτοιο πρίσμα.Ανασφαλειών απέναντι σε κάτι που αναδύεται.Nature,παρατηρώ πως σε φοβίζουν αρκετά πράγματα που έχουν να κάνουν με τη νέα γενιά και τη συμπεριφορά της.Είσαι βέβαιη πως δεν πρόκειται για χάσμα γενεών απλά;Γιατί σε προβλημάτισε αυτός ο τσακωμός των νέων,δεν είναι κάτι αντίστοιχο με οπαδικούς τσακωμούς για ομάδες ή για μουσικές προτιμήσεις;Mήπως σημαίνει με μία άλλη ανάγνωση,δε σας καταλαβαίνω,με φοβίζετε;Mε μία άλλη ανάγνωση,μπορεί να σημαίνει φοβάμαι το πέρασμα του χρόνου,με μία τρίτη και την αλλαγή που επιφέρει πάνω μου;
Το «οπαδιλίκι» που αναφέρεις, είναι και αυτό κάτι που χρήζει ψυχολογικής ανάλυσης. Όπως γνωρίζεις, άλλο είναι να είσαι φίλαθλος και άλλο να είσαι οπαδός. Οι οπαδοί έχουν μια ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση, μια ειδική ψυχολογία και κοινωνική συμπεριφορά. Μη συγκρίνεις τη ψυχολογία του οπαδού με αυτή μιας διαφορετικής μουσικής προτίμησης.
Τώρα σχετικά με το φόβο που λες ότι διακρίνεις σε μένα, δεν είναι ακριβώς έτσι, σε διαβεβαιώ ότι είμαι πρώτη σε καινοτομίες και γενικά πολύ τολμηρό και risky άτομο, αν και δεν θεωρώ κατακριτέο κάποιος να μην είναι.
Μάλλον είναι κάποιες γνώσεις που έχω σχετικά με ορισμένα πράγματα. Αν κάτι με φοβίζει, αυτό είναι η άγνοια και η εθελοτυφλία. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος αγνοεί πολλά πράγματα (χωρίς να φταίει γι’ αυτό) και άλλοι τόσοι, ακόμα και αν τα ακούσουν, κωφεύουν γιατί δεν τους συμφέρει αυτό που ακούν.
Ένα παράδειγμα, το κινητό τηλέφωνο. Δεν είχα το χρόνο να γράψω ποτέ 2 λόγια σε σχετικά θέματα που έχουν ανοιχτεί και εδώ κατά καιρούς, αλλά επειδή γνωρίζω πολλά λόγω της δουλειάς μου και έχω συμμετάσχει σε σχετικά συνέδρια και εργασίες, ξέρω την άλλη, την “dark side” του κατά τα άλλα χρήσιμου αυτού εργαλείου. Με έκπληξη, αλλά και στεναχώρια διαπίστωσα ότι όποτε έχει ανοίξει εδώ σχετικό θέμα, κανένας δεν γνώριζε αυτή τη σκοτεινή πλευρά, που πίστεψέ με, είναι πολύ σκοτεινή.
Και ναι, αν το θέλεις, σοκάρομαι και στεναχωριέμαι όταν βλέπω μέσα στο τραίνο ή στο λεωφορείο νέα παιδιά να χαζομιλάνε με τις ώρες για ασήμαντα πράγματα στο κινητό. Νοιώθω ότι κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τα ενημερώσει για τους κινδύνους της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα νευρικά κύτταρα.. Όχι μόνον αυτά. Και τους ενηλίκους δηλαδή, που όπως είπα απλά αγνοούν…..
Και μάλλον ούτε πρόκειται κανείς να ενημερώσει, γιατί δυστυχώς κανείς δεν πρόκειται να βγάλει κέρδος από αυτό. Το κέρδος είναι στις πωλήσεις συσκευών και στις πωλήσεις συμβολαίων με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Ετσι λοιπόν αγαπητή ρέιν, υπάρχει κάτι που με φοβίζει, αλλά αυτό δεν είναι η καινοτομία. Είναι η άγνοια.
Και ειλικρινά, μιλάω με σθένος μόνον όταν πρόκειται για κάτι που γνωρίζω καλά. Όταν δεν γνωρίζω, απλά σωπαίνω και ακούω. Δεν θα με δεις ποτέ να μιλώ με σθένος για θέματα πχ. προγραμματισμού η/υ ή λογοτεχνίας γιατί απλά σ’ αυτά είμαι άσχετη.
05-02-2010, 16:41 #41
Originally posted by nature
Στο σημερινό φύλλο της metro (εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας που διανέμεται δωρεάν σε διάφορα αστικά κέντρα της Αγγλίας, με περίπου 1,5 εκ αναγνώστες την ημέρα) διάβασα το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου άρθρο και το παραθέτω:
\"Surfing the internet has a ‘darker side’ which has hooked twice as many people in Britain as are addicted to gambling, researchers claim.
Young people are most at risk, with the average age of addicts just 21, the study found. It also warned of the dangers of social networking sites if they replaced conventional interaction.
Researcher Dr Catriona Morrison said: ‘The internet is like a drug for some people: it soothes them, it keeps them calm. If people are addicted, it can affect a person’s ability to perform at work or they may be failing to do chores so they can go online.’
However, she admitted more work needed to be done to establish whether addiction or mental illness comes first.
The findings come from the first large-scale Western study to explore the phenomenon.
It focused on the internet habits of 1,319 people aged between 16 and 51, and found 1.2 per cent of them were hard-core internet users who could be classified as ‘addicts’.
That is twice as high as the 0.6 per cent of people in the general population who are addicted to gambling.
They also had a ‘depression score’ five times that of non-addicts.
Dr Morrison, from the University of Leeds, said addiction was not a matter of time spent online but rather ‘the nature of your relationship with the internet’. She added: ‘If it’s interfering with daily activities, if you think about the internet when you’re doing something else, if you can’t stopdoing it – compulsive behaviour –that’s problematic.’
Dr Morrison, whose study was published in the journal Psychopathology, emphasised: ‘We don’t know what comes first – are depressed people drawn to the internet or does the internet cause depression?’\"
Ολοι ξέρουμε ή έχουμε ακούσει για την εξάρτηση από το ιντερνετ, αλλά αυτή η μελέτη έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και έχει γίνει σε μεγάλο δείγμα ηλικίας από 20 έως 51 ετών.
Στα 1300 άτομα που μελετήθηκαν βρέθηκε ένα ποσοστό 1,2% με μεγάλη εξάρτηση (εθισμό), ποσοστό διπλάσιο από την εξάρτηση με το τζόγο που παρατηρείται σε ποσοστό 0,6% του γενικού πληθυσμού.
Το ποσοστό κατάθλιψης των εθισμένων έναντι των μη εθισμένων είναι πενταπλάσιο.
Ιδιαίτερα σημαντικό μου φαίνεται αυτό που λέει η ερευνήτρια για το πόσο μπορεί να μπει το νετ στη ζωή κάποιου και πότε αυτό καταντάει προβληματικό. Όταν το σκέφτεσαι ενώ κάνεις κάτι άλλο ή είσαι αλλού…..
Ας προσέχουμε γιατί μου φαίνεται αυτή θα είναι μια από τις επιδημίες των επόμενων χρόνων…..
Συμφωνώ οτι το νετ είναι εθιστικό.
Εθιστικό είναι και το τσιγάρο, εθιστικό είναι και το ποτό, εθιστικά και τα ναρκωτικά.
Βεβαίως και όλοι δεν το χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο, ούτε το ποτό, ούτε το τσιγάρο ( παντός είδους).
Σαφώς και όποιος έχει το κενό μέσα του που τον κάνει επιρρεπή σε εξαρτήσεις, θα το καλύψει, είτε με βουλιμία, είτε με τον αλκοολισμό, είτε με τον νετ.
Νομίζω οτι κανείς δεν διαφωνεί οτι το κάθε πράγμα δεν είναι απο μόνο του καλό ή κακό αλλά αποκτά τις ιδιότητες αυτές, ανάλογα με την χρήση που γίνεται.
Στμφωνώ μαζί σου οτι το διαδίκτυο θα είναι η νέα επιδημία της εποχής μας, είναι κάτι που έχω νοιώσει και στο δικό μου το πετσί. Δεν είμαι καθόλου τεχνοφοβική, αντιλαμβάνομαι ιδιαίτερα τα ωφέλη της τεχνολογίας και των καινοτομιών, καθώς και όλες εκείνες τις νέες δυνατότητες που μας παρέχει ο κόσμος σήμερα.
Αυτό όμως δεν μπορεί να μου κλείσει τα μάτια απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Στην εποχή μας, πολλοί άνθρωποι έχουν μέσα τους τεράστια κενά. Μας λείπει η επικοινωνία, μας λείπει η επαφή, μας λείπει το κουράγιο να ζήσουμε την ζωή ενίοτε.
Πολλοί θα βρουν καταφύγιο στην εικονική πραγματικότητα, θα κολλήσουν , θα μπεί στην ζωή τους, θα καταλαμβάνει πολύ χώρο, ακόμα κι αν είναι αποσυνδεδεμένοι απο το νετ.
Φυσικά και είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας, φυσικά και το νετ απο μόνο του δεν μπορεί να μας βλάψει. Σαφώς όμως, εμπεριέχει μια ευκολία η εικονική πραγματικότητα που είναι ελκυστική, σαν εύπλαστο υλικό για την κάλυψη κενών, σαν υλικό ιδανικό για μπάλωμα.
Όταν λοιπόν κανείς ζει περισσότερο εικονικά και λιγότερο πραγματικά, είναι κατα τη γνώμη μου πιο ευάλωτος στην καταθλιψη. άσε που έχουν γίνει διάφορες μελέτες οτι η κακή χρήση του νετ εντείνει και άλλες ψυχικές νόσους.
Πολλοί αντιμετωπίζουν θέμα με την εξάρτηση στην ζωή τους, και ίσως να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, να μην θέλουν να το κάνουν και να κρατούν την στάση της άρνησης είτε πάλι να το αποδέχονται.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον θέμα :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
05-02-2010, 16:49 #42
Originally posted by nature
Originally posted by Sofia
Οποτε νομιζω οτι ειναι πιο υπεύθυνο, δυσκολο αλλα κ βοηθητικο να δει ο καθενας μας την συμπεριφορα του απεναντι σε οτι εθιστικο παρα να ενοχοποιει τους όποιους εξωτερικους παραγοντες.
Αν αλλους τους αρκει, σαν πληροφορια ωστε να αποφυγουν ή να κρατησουν σε ενα μετρο το νετ ή οτιδηποτε αλλο θεωρειται εθιστικο, ειναι σεβαστο.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
05-02-2010, 16:55 #43
Ναι ο συναγερμός είναι μέσα μας, μπορεί όμως η ενεργοποίησή του, αν έχει κάποια δυσκολία, να συντελεστεί πολύ ευκολότερα με την ενημέρωση μας για τους εξωτερικούς παράγοντες ( πχ νετ) που είναι εξαρτησιογόνοι για πολλούς ( αποδεδειγμένα).
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
05-02-2010, 16:56 #44
Ναι για πολλους. Κ για τον καθενα μπορει να κρυβεται εκει που για καποιον αλλο, δεν υπάρχει θεμα. Δεν μπορουμε να ξερουμε τα παντα. Μπορουμε ομως να μαθουμε να διαβαζουμε τον εαυτο μας ή να αναγνωριζουμε την φωνη του κατω απο διαφορες συνθηκες, γνωριμες και μη.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
05-02-2010, 16:59 #45
Συμφωνώ.
πολλοί πινουν, δεν είναι όλοι αλκοολικοί.
Η αναγνώριση τώρα, είναι ένα κομμάτι δύσκολο, εξαρτάται απο τις γνώσεις, την αυτογνωσία και την όρεξη που έχει ο καθένας.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια