Results 61 to 75 of 114
Thread: Εθισμός ....στο ιντερνετ
-
09-02-2010, 19:09 #61
Originally posted by chr1986
Πάντως, από τη μία πλευρά προτιμότερη είναι η εξάρτηση στο internet παρά άλλου είδους εξαρτήσεις..δε συμφωνείτε?
Εγω εχω στο μυαλο μου πώς η εξαρτηση ειναι κατι σαν καταπιεση, αν κ μεσα απο αυτην αναζηταμε την ελευθερια που μας λειπει. Απο καπου κ την ψαχνουμε καπου αλλου...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 09-02-2010, 19:37 #62
Σιγουρα καμια εξαρτηση δεν κανει καλο αλλα οπως ανεφερα το παραδειγμα της τηλεορασης ειναι προτιμοτερο πχ να εισαι 8 ωρες στο ιντερνετ παρα να βλεπεις 8 ωρες τηλεοραση.
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
09-02-2010, 20:19 #63
δλδ απο γκομενο που σε απαταει καλυτερα αυτος που σε πλακωνει στο ξυλο. ή οχι ή ναι ? :P κουρτινα 2 ή κουτι 1 ? τις ιδιες ριζες κ επιπτωσεις εχουν νομιζω κ ειναι πολυ βαθιες.. δε περνας καλα με ενα ναρκωτικο .. εγω πιστευω ειναι απλα αναβολη της απεξαρτησης η μεταπηδηση απτο ενα στο αλλο
09-02-2010, 20:24 #64
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Σιγουρα καμια εξαρτηση δεν κανει καλο αλλα οπως ανεφερα το παραδειγμα της τηλεορασης ειναι προτιμοτερο πχ να εισαι 8 ωρες στο ιντερνετ παρα να βλεπεις 8 ωρες τηλεοραση."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
09-02-2010, 20:24 #65
Originally posted by krino
..................................
εθισμος ειναι οχι οταν προτιμας κατι,
αλλα οταν δεν μπορεις να κανεις χωρις αυτο.
Πχ ειμαι εθισμενος με το ιντερνετ και μου καηκε το πισι και τρωω φρικη για αυτο μιας και δεν εχω αλλη εναλλακτικη διοδο.
Τοτε λεμε οτι ειμαι εθισμενος.
.......................................
Συμφωνώ.
Εθισμός είναι όταν δεν μπορώ χωρίς αυτό.
Οταν με πιάνει \"σύνδρομο στέρησης\". Οταν θέλω \"τη δόση μου\".
Κάτι που συμβαίνει με συγκεκριμένα πράγματα που έχουν αυτή τη δύναμη, πχ, τσιγάρο, ποτό, ναρκωτικά, τζόγος.
Οταν είμαι σε διακοπές και αντί να χαρώ την παραλία, έχω το μυαλό μου στο καυγαδάκι του φόρουμ, αυτό είναι εθισμός.
Οταν βρίσκομαι εκτός της πόλης μου ή της χώρας μου και ψάχνω επειγόντως ιντερνετ καφέ για να συνεχίσω το παιχνίδι με τις ομάδες και τους στρατούς ή ακόμα και την φορουμική επικοινωνία, αυτό είναι εθισμός.
Εν τω μεταξύ, έψαξα μια γρήγορη, την έννοια εθισμός στο ιντερνετ στο google, και έβγαλε άπειρα. Πρόσφατα (Νοέμβριο)έγινε ένα συνέδριο με συμμετοχή πολλών ψυχολόγων και ψυχιάτρων με αυτό το θέμα στη Λάρισα αν θυμάμαι καλά.
09-02-2010, 20:27 #66
Διευκρινησα οτι η εξαρτηση γενικα δεν κανει καλο αλλα δεν μου αρεσει το να βρισκουμε την ευκολη λυση κατηγοροντας το ιντερνετ οταν πχ η εξαρτηση απο την τηλεοραση υπαρχει εδω και σχεδον 20 χρονια και για μενα ειναι πολυ χειροτερη απο την στιγμη που με το μεν ιντερνετ μπορεις να κανεις ολο και κατι πιο δημιουργικο απο το να βλεπεις οπως κανουν πολλες σαν αποβλακωμενες τα \'\'μυστικα της εδεμ\'\' ή παλιοτερα την \'\'τολμη και γοητεια\'\'
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
09-02-2010, 20:32 #67
Συμφωνω με τον κρινο, με καλυψε στον συλλογισμο μου.
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
10-02-2010, 01:23 #68
Originally posted by Mariah
10-02-2010, 10:04 #69
Originally posted by lucifer
Originally posted by Mariah
οποτε?
10-02-2010, 11:49 #70
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Διευκρινησα οτι η εξαρτηση γενικα δεν κανει καλο αλλα δεν μου αρεσει το να βρισκουμε την ευκολη λυση κατηγοροντας το ιντερνετ οταν πχ η εξαρτηση απο την τηλεοραση υπαρχει εδω και σχεδον 20 χρονια και για μενα ειναι πολυ χειροτερη απο την στιγμη που με το μεν ιντερνετ μπορεις να κανεις ολο και κατι πιο δημιουργικο απο το να βλεπεις οπως κανουν πολλες σαν αποβλακωμενες τα \'\'μυστικα της εδεμ\'\' ή παλιοτερα την \'\'τολμη και γοητεια\'\'
Ομως εσύ, γιατί πιστεύεις ότι υπάρχουν γιατρεία απεξάρτησης από το ίντερνετ, ενώ δεν υπάρχουν ανάλογα για την απεξάρτηση από την τόλμη και γοητεία?
Γιατί γίνονται συνέδρια, εργασίες, άρθρα, πρωτοσέλιδα για την εξάρτηση από το ίντερνετ και όχι για τα \"μυστικά της Εδέμ\"?
Γιατί αντίστοιχα γίνονται για το αλκοόλ και όχι για το ...χαμομήλι?
Γιατί, αντίστοιχα γίνονται για τον τζόγο και όχι για το ...τάβλι?
10-02-2010, 12:08 #71
Στα τελευταία που γράφεις Nature,το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό σαν απάντηση ειναι το εξής:
Οταν μιλάμε για εθισμό ,μιλάμε για τον κίνδυνο ,για την αυτοκαταστροφή.Συνήθειες που μπορουν να αλλάξουν τη ζωή κάποιου,να τον απομονώσουν και να του δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις για την πραγματικότητα.
10-02-2010, 12:34 #72
Originally posted by nature
Γενικά πιστεύω ότι εξάρτηση από τα σήριαλ, έχουν περισσότερο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, κυρίως γυναίκες. Στο τέλος τέλος, τί να κάνει μια ηλικιωμένη που μένει σπίτι?
Τωρα το γιατι γινονται συνεδρια ο ποιο απλος λογος ειναι οι αρπαχτες, η μανια να κατηγορησουμε οτι καινουριο και συνηθως το κανουν ατομα που ειναι ασχετα με το αντικειμενο, να εντυπωσιασουμε κτλ. Ασε που η τηλεοραση ταιζει παρα πολυ κοσμο και οχι μονο οσους ασχολουνται με αυτηνΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
10-02-2010, 13:20 #73
Ο νέος σίγουρα θα βρει πολλά να κάνει αν βγει στη πιάτσα.
Ο ηλικιωμένος δεν μπορεί να βγει στη πιάτσα.
19-02-2010, 20:09 #74
Ενδιαφέρον θέμα.
Mετά απο περίπου 10 χρόνια ενασχόλησης (καψίματος :P) με το internet άρχισε πρόσφατα να μου μπαίνει η ιδέα οτι αυτό μπορεί να ευθύνεται για πολλές απο τις φοβίες/αγχη/ψυχολογικές διαταραχές μου.
Συνειδειτοποίησα οτι απο την ηληκία των δεκατεσσάρων περίπου και σε όλη την έπόμενη ζωή μου περνούσα περισσότερο χρόνο συνομιλόντας σε chat rooms παρά με ανθρώπους.Εκέι πάντα πρόβαλα έναν διαφορετικό χαρακτηρα απο τον πραγματικό μου.Πιο τολμηρό,πιο αστείο και κοινωνικό.
Την σημερινή μέρα όμως διαπίστωσα οτι οι \'δυνατότερες\' φιλίες μου ήταν εικονικές.Με άτομα που έχω πεί τα πάντα αλλα δέν συναντηθήκαμε ποτέ.
Με τους λίγους καλούς φίλους μου στην πραγματική ζωή είμαι πάντα συγκρατημένος και πολύ κλειστός και γενικά αγχώνομαι υπερβολικά όταν είμαι με \"πραγματικούς\" ανθρώπους\".
Η εποικοινωνία μέσω internet είναι πολύ πιο ανάλαφρη για μένα και νομίζω πως μόνο εκεί μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα και είμαι ο πραγματικός μου εαυτός.
Η πρώτη κοπέλα που ερωτεύθηκα στην εφηβεία μου ήταν \"εικονική\" και δέν συναντηθήκαμε ποτέ.Όταν το αναπολώ την θυμάμαι ακόμα σαν τον πρώτο και μοναδικό μου έρωτα.
Μέχρι σήμερα δέν έχω κάνει σοβαρή σχέση.
Πιστεύω με την κατάχρηση του internet παρέλειψα να μάθω να κοινωνικοποιούμαι,να βγαίνω έξω και να χαίρομαι τη ζωή...
Δέν μπορώ να πώ όμως πως είχε μόνο αρνητικές επιπτώσεις η χρήση του γιατί μέσω του internet απέκτησα καλύτερη μόρφωση,απέκτησα πολλά ενδιαφέροντα,διάβασα πολλά βιβλία και απόψεις άλλων ανθρώπων που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα.
Θα ήθελα να μάθω άν κάποιος νιοώθει ότι νοιώθω κι εγω.Συμβουλές για \"απεξάρτηση\" είναι ευπρόσδεκτες :)
19-02-2010, 23:37 #75
http://www.ert.gr/doconair/ethismos/
η επομενη εκπομπη ειναι αφιερωμενη στον εθισμο απτο διαδικτυο , δευτερα 22/02/10 24:00 ΝΕΤ
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία