τσικνοπεμπτη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    παλιοτερα παντως ειχαν οι ανθρωποι το κεφι και τσικνοπεμπτες και καθαρες δευτερες και πρωτομαγιες να γιορταζουν.ηταν πιο ευτυχισμενοι ,πιο αυθορμητοι με λιγοτερο αγχος ισως.
    τωρα οι περισσοτεροι δεν εχουν διαθεση για τετοια γλεντια.
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    που να μας αφησει το αχγος ολα ειναι κατα μας.θορυβοι,στρες,τελειομα� �ια,αχαριστια.

Senior Member
    Originally posted by krino
    Originally posted by nature

Δεν γνωρίζω πως προέκυψε αυτό το έθιμο. πάντως όπως και αν έχει προκύψει (φαντάζομαι έχει σχέση με τα θρησκευτικά έθιμα της νηστείας), πιστεύω πως έχει καταντήσει μια καταναλωτική και εμπορική γιορτή σαν αυτή του αγίου Βαλεντίνου.

αηδιες,

Η Τσικνοπέμπτη ,είναι μία γιορτή της Ορθοδοξίας που δίνει την ευκαιρία στα νοικοκυριά να καταναλώσουν με εορταστικό τρόπο ό,τι κόκκινο κρέας τους έχει απομείνει πριν από τη νηστεία της Σαρακοστής. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.
    http://www.karditsanews.gr/?p=14996

.............................................

Δεν κατάλαβα γιατί λες \"αηδίες\", μιας και λέμε το ίδιο πράγμα....

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ειδικά Πέμπτη για το φάγωμα του κρέατος πριν από τη νηστεία, δεδομένου ότι η νηστεία αρχίζει 1-2 βδομάδες αργότερα, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε βέβαια.

Banned
    λεω αηδιες για το λογο που υποτιθετε οτι υπαρχει η τσικνοπεμπτη....
    πριν και μετα την νηστεια της σαρακοστης...

Λες και αυτοι που θα τσικνισουν σημερα, μετα θα νηστεψουν λογω σαρακοστης....

Senior Member
    Εγω το βλεπω σαν εθιμο, δεν με ενδιαφερουν τα θρησκευτικα...απο κει και περα δεν θα νηστεψω, μου αρεσουν τα εθιμα που διασκεδαζεις λιγο παραπανω και οχι αυτα που ειναι της....στερησης
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    SYMFWNW ME TON KEEP_WALKING.

Senior Member
    Το έθιμο αυτό είναι ασύμβατο με την ημέρα που έχει καθιερωθεί.
    Η Παρασκευές είναι εργάσιμες.

Senior Member
    Ε καλα αν εφτιαχνα εγω τα εθιμα θα φροντιζα να ειναι τσικνοΠαρασκευη και αργια για ολους

Αν και εχουμε αρκετες αργιες εν Ελλαδι:P
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 2 of 2 FirstFirst 12