Καταθλιψη και προβληματισμός - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Senior Member
    όπως και να έχει, φαίνεται να πιστεύεις ότι μόνο αυτή η κοπέλα είναι και καμία άλλη για εσένα. Τη σκέψη ότι μπορεί να υπάρξει κάποια άλλη κοπέλα για σένα στο μέλλον, την έχεις κάνει ποτέ?
    Επίσης η επιτυχία μιας σχέσης έχει να κάνει και με το αν ταιριάζουν οι χαρακτήρες, έχεις σκεφτεί μήπως ήσασταν πολύ ασύμβατες προσωπικότητες?
    επίσης, εκτός από αυτή τη σχέση, στους άλλους τομείς της ζωής σου πως τα πας? (δουλειά/σπουδές, φίλοι, hobby)
    Επίσης, για την κατάθλιψη θα ήθελα να σχολιάσω, ότι, για εμένα τουλάχιστον η κατάθλιψη δεν είναι μια ασθένεια σαν τη γρίπη, ή την ηπατίτιδα. Δεν είναι κάτι που κάπου κόλλησες και παίρνεις ένα χάπι και περιμένεις να περάσει.
    Είναι μια συναισθηματική κατάσταση στην οποία μπαίνεις αφού αντιμετωπίζεις τα προβλήματα της καθημερινότητας με λάθος σκέψεις και λάθος τρόπους. Δηλαδή με λίγα λόγια, έχεις αρκετή συμμετοχή στην δημιουργία της κατάθλιψης. Οπότε, να σε ρωτήσω: Τι συμβαίνει και καταθλίβεσαι? Πως αντιδράς, επεξεργάζεσαι τις καθημερινές στραβές και παθαίνεις κατάθλιψη?
    Περιττό να σου πω ότι τα φάρμακα απλά \"κόβουν\" κάπως τα άσχημα συναισθήματα, δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξεις τις μεθόδους σου που σε φέρνουν σε συναισθηματικά αδιέξοδα.

Junior Member
    hi και απο μένα. Εγώ είμαι \"η κοπέλα\" !!! Ο \"δυστυχής κύριος\" μάλλον αποφάσισε να σταματήσει να δουλεύει ΜΟΝΟ εμένα και να αρχίσει να δουλεύει και άλλο κόσμο. Η όλη κουβέντα, γίνεται άδικα. Όσα του γράφετε εδώ μέσα, του τα έχω ήδη πει μερικά με τον ίδιο, άλλα με διαφορετικό τρόπο, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Φυσικά εμένα δε με άκουγε ποτέ! Έπρεπε πάντα να τα ακούσει απο κάποιον άλλο, απο κάποιον άσχετο, που δε τον ήξερε καλά, όπως τον ξέρω εγώ. Δείχνει, να έχει κάποιο θέμα μαζί μου που να τον \"τρώει\" ! Η πραγματικότητα;; Δε τον τρώει τίποτα για πάνω από μια δυο βδομαδούλες! Τόσο κρατάει η \"αγάπη\" του!! Και μετά , ως δια μαγείας, \"του φεύγει\" !! Τι να πρωτοπώ , και τι να σχολιάσω.. μόνο το επόμενο, θα ήταν αρκετό: Ο ΜΟΝΟΣ λόγος που ξεκίνησε μια τέτοια κουβέντα εδώ μέσα, ήταν γιατί λέτε...; Για να μου την δείξει !!!!!!! Για να μου δείξει οτι πήρε το θέμα στα σοβαρά, οτι πραγματικά τον νοιάζει, η κάτι τέτοιο. Με το που την ξεκίνησε πάντως, μου στειλε το link για να την δω!!!! Το έχετε κάνει και σεις αυτό, όταν είχατε γράψει για τους δικούς σας προβληματισμούς;;; Μάλλον όχι. Ο \"κύριος\" \"δεν μπορεί χωρίς εμένα\", μέχρι να με σιγουρέψει. Όχι οτι δε με είχε πάντα σίγουρη. Όσον αφορά το σχόλιο κάποιου , οτι ο τύπος δεν αντέχει στην ιδέα να είμαι με κάποιον άλλο, να τονίσω, οτι τις περισσότερες φορές που με παράτησε, μου έτρωγε τα αυτιά να συνεχίσω τη ζωή μου. Και παρόλο που πολλές φορές ήξερε οτι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να το κάνω αυτό άμεσα, ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΚΑΡΦΑΚΙ!!! Δέχομαι και ξέρω και βλέπω οτι έχει κατάθλιψη. Εγώ η ίδια του έχω πει να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, εδώ και 1μιση χρόνο!!! Το πρόβλημα του όμως είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, απο ότι του έχει πει ο γιατρός, γιατί ούτε σε εκείνον, ανοίχτηκε. Αυτός ο χώρος, είναι το μόνο μέρος, που μοιράστηκε, λίγες παραπάνω από τις \"σκέψεις\" του. Ούτε καν σε ένα φίλο του. Τα κρατάει όλα μέσα του. Δεν παραδέχεται ΟΛΗ την αλήθεια ούτε καν στον εαυτό του. Επειδή δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα απο την κατάθλιψη..; Επειδή είναι κλειστός τύπος..; Η απλά επειδή έχει ΠΟΛΥ λερωμένη τη φωλιά του..;!! και δε θέλει να χαλάσει την εικόνα του άψογου σε όλα παιδιού που όλος ο κόσμος πραγματικά έχει για αυτόν. Είναι που δε τον ξέρει κανείς όπως εγώ.. και κανείς απο το περιβάλλον του δεν έχει ιδέα, πόσο μεγάλη είναι πραγματικά η ταλαιπωρία που έχω περάσει εξαιτίας του.. Αν ήξεραν.. πολύ λιγότερο θα τον εκτιμούσαν πια.. Θα πει κανείς, και γω γιατί κάθομαι και τα ανέχομαι όλα.. Γιατί τον αγαπάω, όσο λίγοι μπορούν να φανταστούν. Ναι, είμαι θύμα. Και εκείνος το εκμεταλλεύεται, μέχρι εκεί που δεν πάει. Τα καλά του λόγια για μένα, καμία αξία δεν έχουν, αφού ναι μεν υποτίθεται οτι τα πιστεύει, αλλά δε κάνει απολύτως τίποτε για αυτό. Όπως και τις άλλες φορές, έτσι και αυτήν, μου γύρισε με τη νέα δικιολογία, αυτή της κατάθλιψης (γενικά απο φαντασία ο τύπος δεν πάει καθόλου πίσω!! 8-10 φορές -έχω χάσει πια το λογαριασμό- που ήθελε να γυρίσει, έβρισκε κάτι πειστικό να πει, να κάνει, να υποσχεθεί για να με πείσει να τα ξαναβρούμε. Μέχρι και αρραβώνες και γάμο μου λεγε οτι ήθελε, και επέμενε και πολύ,αφού ήξερε οτι απο τον πρώτο καιρό που τον γνώρισα κατάλαβα οτι ήθελα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί του -όχι για άμεσα φυσικά ε; το στρίβειν δια του αρραβώνος φαντάζομαι το ξέρετε! Πόσο χυδαίο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο.. και πόσο φτηνό.) Όλη του η κάψα να τα ξαναβρούμε και να κάνουμε πλάνο για το μέλλον μας, 2,3 το πολύ βδομάδες κράτησε. Εδώ και 10 μέρες, ο \"κύριος\" και πάλι κατάλαβε, οτι.. τελικά.... δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί!!!!!! χα! Μόλις έδειξα να είμαι έτοιμη να γυρίσω , το μετάνοιωσε!!!!! Δεν περίμενε τελικά να γυρίσω, και η υπομονή του για αναμονή για να δει τι θα γίνει τελικά μεταξύ μας, τελείωσε πολύ γρήγορα και πέρασε άμεσα στην απόφασή του, χωρίς να μου δώσει το χρόνο που του ζήτησα. Εγώ του ζητούσα να επικεντρωθεί στα θέματα που του έθετα να ψάξει για τον εαυτό του,μιας και ακόμα και όταν είχα αποκαρδιωθεί, εξακολουθούσα να ενδιαφέρομαι για το θέμα μας, και εκείνος έκανε οτι δεν καταλαβαίνει ,ξέφευγε απο το θέμα και άλλαζε κουβέντα. Σύμπτωση...; Μπααα... Σύστημα θα έλεγα εγώ. Με το που βλέπει οτι καταφέρνω να συνέλθω κάπως, κάθε φορά που με παρατάει, εμφανίζεται!! Και μου ζητάει να τον ξαναβάλω στην ζωή μου!! και εγώ το κάνω.. Και η \"αγάπη\" του, κρατάει ακριβέστατα, 2 εβδομάδες μόνο!! Και μετά , αρχίζει και πάλι να μου φέρεται, αδιάφορα, με το γάντι πάντα! Ναι μεν νοιάζεται για μένα.. αλλά.. όπως ακριβώς θα νοιαζόταν κανείς για την αδελφή του!! Κάπου υπονοήθηκε κάτι που παραπέμπει σε αυτό που λένε οτι ποτέ δε φταίει ένας , αλλά πάντα και οι δυο. Στη δική μας περίπτωση, σε όλα, έφταιγε μόνο αυτός. Και μπορεί και ο ίδιος να το επιβεβαιώσει αυτό. Αναφέρθηκε πολύ και το οτι προχώρησα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό..; Άρχισα να μιλάω με κάποιον στο ίντερνετ!!!!!! ΟΥΑΑΑΟΥΥ !!!! Φοβερό!!!! Ποτέ δεν του είπα οτι είμαι σίγουρη οτι τελειώσαμε. Εκείνος όμως είναι ΠΑΝΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ κατά τα λεγόμενά του, όταν μου ανακοινώνει οτι θέλει να είμαστε μαζί , ή οτι τελειώσαμε. Και αυτή είναι η νέα δικιολογία του για να αναιραίσει όλα όσα μου λεγε οτι ήθελε και όσα μου υποσχόταν πριν λίγες μέρες. Ο γιατός του είπε να μην πάρει καμία απόφαση πριν δει αποτελέσματα βελτίωσης της κατάστασης του. Και εκείνος τι έκανε;;; Έτρεξε αμέσως να ρθει σε μένα να μου υποσχεθεί χίλια δυο και πάλι, χωρίς να ξέρει προφανέστατα τι του γίνεται, χωρίς να ακούσει τον ειδικό, μόνο και μόνο για να νοιώσει εκείνος καλύτερα. Ένας εγωιστής χωρίς όρια. Εμένα δε με σκέφτηκε πραγματικά ποτέ. Ναι , η κατάθλιψη για αυτόν, ήταν το άλλοθι της απαράδεκτης συμπεριφοράς του απέναντι μου για αυτή τη φορά. Τι βλέπω εγώ;; Ούτε το οτι δεν ταιριάζουμε φταίει, ούτε η κατάθλιψη , ούτε οι καταστάσεις, ούτε το περιβάλλον μας. Δύο οι περιπτώσεις: 1. Αν δε με αγαπάει πραγματικά, φταίει το ότι είναι πολύ απλά ένα κακοηθέστατο κάθαρμα, που βρήκε το κατάλληλο έδαφος, για να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι, αυτό της κοροϊδίας. (Γιατί απο οτι μου έχει πει, δεν είμαι η μόνη σχέση του, στην οποία να έχει φερθεί περίπου ανάλογα, μόνο που οι άλλες, δεν κάθησαν σε καμία περίπτωση να ανεχτούν τα πήγαινε έλα του για πάνω απο μια δυο φορές.) Το να λες ένα \"για όλα φταίω εγώ, ναι μια, δυο φορές, είναι αποδεκτό, αλλά συνέχεια, χάνει την αξία του και σε καμία περίπτωση δε δείχνει ούτε καν διάθεση καλής συμπεριφοράς. 2. Αν όντως με αγαπούσε, μάλλον βρίσκεται σε λάθος συζήτηση!!!!!! Και το πραγματικό του πρόβλημα, είναι η σχιζοφρένεια. Αυτός που μια θέλει, μια δε θέλει, τελικά δεν ξέρει τι θέλει, είναι πάντα σίγουρος για αυτό που λέει εκείνη τη στιγμή, και πάντα το αναιρεί στο τέλος... τι ακριβώς πρόβλημα έχει;; Φαίνεται και απο τα όσα γράφει εδώ εξάλλου, οτι μια δείχνει να θέλει πολύ να είναι μαζί μου, και την επόμενη αμφιβάλει. Μια λέει οτι το πρόβλημά μας έχει λύση, και μια οτι δεν θα έχει όση προσπάθεια και να καταβάλλουμε και οι δυο. Αν όντως με αγαπούσε, όχι, δεν είναι απλά κυκλοθυμικός. Το πρόβλημά του είναι πολύ σοβαρότερο. Αφήνω σίγουρα την εντύπωση της θυμωμένης πληγωμένης παρατημένης. Το έχω ξεπεράσει αυτό. Αν όντως με αγαπούσε, σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα απο αυτό της κατάθλιψης. Και πολύ κακώς δεν το έχει ψάξει παραπάνω με τον γιατρό του. Ποτέ δε με άκουσε, και ούτε τώρα θα με άκουγε αν του το έλεγα. Διστυχώς μέχρι τώρα, σε ότι αφορούσε τη συμπεριφορά του, έπεφτα πολύ κοντά στις εξηγήσεις που του έδινα. Αν μη τι άλλο, ελπίζω τουλάχιστον να άφησα την εντύπωση οτι πραγματικά τον αγαπάω, και οτι η αγάπη μου έχει και δύναμη και διάρκεια στο χρόνο και τις καταστάσεις. Τουλάχιστον ασχολήθηκα με την παρούσα συζήτηση πολύ περισσότερο απ\' οτι αυτός!! Όποια και να είναι η εξήγηση για την συμπεριφορά του, λυπάμαι την επόμενη.

Junior Member
    Καλησπέρα.Είμαι η Ναταλία.Είμαι 18 ετών,πηγαίνω Γ\' Λυκείου.Έχω μείζων κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.Κάνω ψυχοθεραπεία περίπου εδω και 8 μήνες.Λαμβάνω Cymbalta 60 mg εδω και 3 μήνες.Οι ανεπιθήμητες ενέργειες που αντιμετώπισα κατα την έναρξη της θεραπείας,ήταν ναυτία,υπνηλία,έντονη καταστολή.Αυτό το τελευταίο διάστημα,ευτυχώς είμαι καλά.Πρόσφατα \"βγήκα\" απο ένα μείζον καταθληπτικό επεισόδιο και νιώθω πως κέρδισα άλλη μια μάχη.Εύχομαι όλοι σας να βρείτε την ψυχική γαλήνη που ζητάτε.

Junior Member
    Αγαπητε μου,μου θυμιζεις εμενα και το αγόρι μου.Τρεις και μια τον χωριζα κλπ κλπ.Ειμαστε μαζι περιπου 4 χρονια μαζι.Πιστευω οτι σ αγαπαει αυτη η κοπελα οπως κι εμενα το αγορι μου.Άλλαξε απεναντι μου τον τελευταιο καιρο,αλλα εχει δικιο.Τραβηξε πολλά.Οπως κι η κοπελα σου.Θα ξαναγυρισει σ εσενα.Αυτο πιστευω.Αν κρινω απο τη δικη μου περιπτωση που μοιάζει πολυ κι απο τη σταση της.Καλα εκανες κι αρχισες θεραπεία.Κι εγω κανω ψυχοθεραπεια περιπου 8 μηνες.Περνω αγωγη περιπου 3 μηνεςΕχω μειζον καταθλιψη..Προσπαθησε οσο περισσοτερο γινεται,στο εξης,να μην την κουραζεις και να της φερεσαι καλα,οσο κι αν δυσκολευεσαι.Καθε φορα που πιστευεις οτι θα της φερθεις ασχημα να θυμασι τις υποχωρησεις που εκανε για σενα.Οσο για το αν οντως δεν ταιριαζετε,θα φανει στο περασμα του χρονου,αν και πιστευω οτι η συμπεριφορα σου,οπως αντιστοινα η δικη μου,οφειλεται στην καταθλιψη κι οχι στην ποιοτητα της σχεσης.Καλη δύναμη

Page 2 of 2 FirstFirst 12