πώς μένεις πιστός σε μία απόφαση? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Αν με δείτε, δε θα καταλάβετε ότι τραβάω τέτοιο ζόρι, ειλικρινά. Είμαι κοινωνική, έχω φίλους και μάλιστα αληθινούς, και έχω σχέση εδώ και 6μιση χρόνια. Αν δεν έιχα την υποστήριξη του φίλου μου ειλικρινά μπορεί και να μη ζούσα.. Τη σχολή μου παλεύω να την τελειώσω...Οι κρίσεις πανικού που είχα με καθυστέρησαν αρκετά. Δουλεύω και σε μία ιδιωτική εταιρεία. Φαινομενικά δηλαδή όλα είναι καλά. Η θλίψη που νιώθω όμως δεν παλεύεται.

Αν διαβάσεις ιστορίες παιδιών εδώ μέσα θα δεις πως είσαι πραγματικά αξιοζήλευτη. Περνάς κάτι τόσο δύσκολο και όμως δουλεύεις, σπουδάζεις και έχεις σχέση. Αυτά από μόνα τους είναι πολύ σημαντικές νίκες και ας κουράζεσαι/ταλαιπωρείσαι να τα φέρεις εις πέρας. Μη θυσιάσεις τίποτε από τα τρία.

Επίσης, έχω σοβαρό πρόβλημα με τους γονείς μου και ειδικά με τον πατέρα μου. Οι γονείς μου χώρισαν στα 14 μου, υπήρχε ένας πανικός στο σπίτι, συνεχώς καβγάδες και όχι σπανίως ξύλο.. Στη μητέρα μου, όχι σε μένα. Αυτό που με κάνει να απορώ είναι γιατί τώρα, οι γονείς μου έχουν 10 χρόνια που είναι χωρισμένοι. Τώρα όλη αυτή η στενοχώρια??

Ναι. Ξέρεις γιατί? Η θλίψη και η φρίκη έρχεται όταν καταλαγιάζουν τα γεγονότα. Εκεί βγαίνουν όλα. Για πες μου όμως? Τι φταις εσύ για τα κατορθώματα των γονιών σου? Γιατί θυσιάζεις όλα αυτά που με κόπο έφτιαξες επειδή εκείνοι δεν ήταν καλοί γονείς?
    Όσοι αιώνες και να περάσουν, εκείνοι δεν θα αλλάξουν, μόνο εσύ. Εσύ που θα γίνεσαι όλο και χειρότερα. Πάλεψε το όσο μπορείς. Είναι κρίμα να πληρώνεις για όλη σου τη ζωή συμπεριφορές άλλων.

Senior Member
    Ευχαριστώ που είδες το όλο θέμα, πραγματικά μου δίνεις κουράγιο.. Το ερώτημα που έχω είναι το εξής: παλεύεις ενάντια στην κατάθλιψη ή υπομένεις μέχρι να..περάσει? Μήπως η πάλη οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα..
    Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....

Κοίτα, αν θες την άποψη μου, πρώτα πρεπει να βρεις γιατί επαθες κατάθλιψη και μετά να την πολεμήσεις.

Senior Member
    Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσουν οι σκέψεις , απόψεις , βιωματικές εμπειρίες μου όσο οι δικές σου που βρίσκονται ήδη μέσα σου και μέσα στην σύνχιση δεν καταφέρνεις να αντιληφθείς , προσωρινά
    Και λέω προσωρινά γιατί ήδη θες να γίνεις αυτό που ήσουν (το λες στην διάθεσή σου) γιατί προσπαθείς να ακολουθήσεις τα όνειρά σου (το λες στα αγγλικά ) γιατί ήδη έχεις βιώσει παραδείγματα προς αποφυγή (γονείς ) και πλέων ξέρεις τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αργότερα στα δικά σου
    Γνώμη μου είναι χωρίς να είμαι ειδικός (άλλωστε ποιος είναι περισσότερο ειδικός από εσένα ? ) αυτό που περνάς είναι το αποτέλεσμα απο αυτά που καταπιέζεις μέσα σου και που με κάποιον τρόπο ψάχνουν τρόπο να βρουν διέξοδο να σου δώσουν να καταλάβεις πως είναι να φέρεσαι άσχημα στον ίδιο σου τον εαυτό
    Μην δίνεις την χαρά σε εκείνους που δεν τα κατάφεραν και προσπαθούν με τα εμπόδια που σου βάζουν να σε κάνουν να μην προχωρήσεις και με αυτόν τον τρόπο να δικαιώσουν τις δικές τους αποτυχίες
    Προσπάθησε να μην σε επηρεάζει αυτό που αισθάνεσαι και δώσε λίγο περισσότερο προσοχή στο τι σκέφτεσαι σε σχέση με αυτά που θα ήθελες να καταφέρεις
    Η επιτυχία είναι επιλογή και έρχεται μετά απο αρκετή προσπάθεια και δουλειά για αυτό και έχει μεγάλη αξία
    Μην κάνεις την χάρη σε κανέναν ακόμα και στον ¨¨ κακό σου εαυτό¨¨
    Λοιπάμε που δεν μπορώ να συνεχίσω αλλά είμαι ψηλοκομμάτια το σίγουρο είναι ότι όσο περισσότερο το βγάζεις απο μέσα σου τόσο το καλύτερο δώρο κάνεις σε εσένα
    Τα λεμε τον νου σου

Senior Member
    έχεις δίκιο fevgate67. Αυτό το \'ΠΡΟΣΩΡΙΝΆ\" δεν το είχα σκεφτεί, είναι μια πιο αισιόδοξη οπτική. Απλά αυτό που νιώθω το τελευταίο διάστημα είναι σαν τα νεύρα μου να είναι σπασμένα, δε μπορώ να επιμείνω στους στόχους μου, νιώθω ότι έχω χάσει την εσωτερική μου ηρεμία, και μαζί με αυτήν κάθε διάθεση για προσπάθεια και δουλειά.
    Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....

Senior Member
    Γειά σου Φευγάτε,καλά ταξίδια να εχεις.

Page 2 of 2 FirstFirst 12