Eιμαι αλκοολικη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 81
    εγω σαν πρωην εξαρτημενη θα προτιμησω την πληρη αποχη μου απο το αλκοολ.
    ο φοβος οτι αν πιω ενα ποτο θα παει στα 4 και μετα στα 8 ειναι μεγαλος.
    δεν νομιζω ομως οτι η σταση μου αυτη ειναι αξιολυπητη.
    ας μην κανουμε ευκολα χαρακτηρισμους για κατι το οποιο δεν γνωριζουμε.
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Η στάση σου είναι αξιοθαύμαστη και πολύ καλά κάνεις. Καλώς ή κακώς, δε γίνονται όλοι κοινωνικοί πότες, αλλά... χέστηκε η φοράδα στο Γενί τζαμί... :P ... και;... ενδεχομένως κάποια μέρα να μπορείς στο απώτερο μέλλον, αλλά η ουσία είναι ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοσκοπό.

(... ας πιω ένα ακόμη φλυτζάνι Πασιφλώρα τώρα γιατί συγχίστηκα...)

:P

χαχαχα και εγω με κοκτειλ πασσιφλορα και χαμομηλακι ειμαι αυτη τη στιγμη:)
    αντε γεια μας ασπρο πατο:)
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Στην υγειά μας Ολγάκι και καλή συνέχεια στην προσπάθεια της Μπελ και κάθε Μπελ!

;)

Junior Member
    Originally posted by olgaki82
    εγω σαν πρωην εξαρτημενη θα προτιμησω την πληρη αποχη μου απο το αλκοολ.
    ο φοβος οτι αν πιω ενα ποτο θα παει στα 4 και μετα στα 8 ειναι μεγαλος.
    δεν νομιζω ομως οτι η σταση μου αυτη ειναι αξιολυπητη.
    ας μην κανουμε ευκολα χαρακτηρισμους για κατι το οποιο δεν γνωριζουμε.
    και όμως δυστυχώς είναι.
    Άσε με να σου πω γιατί, όλοι σαν με καταδικάσατε για ακραία ορολογία, αλλά γιατί να την χρησιμοποιώ άραγε, είναι κρίμα που είναι αλήθεια, σε μια μάχη, κάποιος που παραδίνεται με αντάλλαγμα να χάσει την ανεξαρτησία του, τι ακριβώς είναι δειλία, δεν θα καταφέρεις ποτέ να γίνεις έτσι όπως ήσουν, παρόλα αυτά παραμηθιάζεις τον εαυτό σου πως είσαι απεξαρτημένη ψυχολογικά, αλλά μόλις πέσει μια σταγόνα αιθανόλης στο στόμα σου καταστρέφεσαι για άλλη μια φορά. Δεν έχεις δύναμη να παλέψεις ένα επίπεδο παραπάνω οπότε διαλέγεις να μην πας ποτέ σε αυτό το επίπεδο, μόνο που η ζωή είναι πολύ πολύ ειρωνική που ίσως να αναγκαστείς να πας σε αυτό το τελευταία επίπεδο και εκεί είναι που θα τα σκατώσεις.
    Δεν σας ενοχλεί πραγματικά αυτή η ορολογία, αλλά το γεγονός ότι κάνετε τέτοια αντίδραση αποδεικνύει πως έχω δίκιο.

Πως και δεν σε γνωρίζω ο εθισμός, ο φόβος και η άρνηση είναι ήδη 3 χαρακτηριστικά που γνωρίζω για σένα περί του αλκοολισμού που εφόσον ήσουν εξαρτημένη σημαίνει πως είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου. Τον εθισμό τον ξεπέρασες το φόβο πρέπει να το νικήσεις και την άρνηση πρέπει να την ελέγξεις, αυτή την στιγμή είτε ευσυνείδητα είτε ασυνείδητα αρνείσαι, δεν ρωτάς γιατί, απλά λες όχι, δεν χρησιμοποιείς λογική αλλά ψυχολογικές άμυνες.

Junior Member
    Originally posted by Alobar
    Συγγνώμη Θοδωρή, αλλά αν ξαναδιαβάσεις, ο φίλος έχει δώσει \'ορισμούς\' που δε στέκουν, και θεωρεί \'επιτυχία\' και σκοπό το να ΜΠΟΡΕΙ ο κάθε πρώην αλκοολικός να πίνει μόνο ένα ποτό. Εσύ θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα ότι αυτά τα λένε όσοι είναι έξω απ\' το χορό. Όποιος είναι πρώην ναρκομανής δηλαδή, τί κάνει; Θεωρείται απεξαρτημένος και μπορεί σε μια έξοδο να τραβήξει και μια... σνιφιά;... έλεος...
    Χμμ, τρύπες ψάχνεις στην λογική μου?

Είναι απλά τα πράγματα, μιλάμε για ψυχολογικό εθισμό, όταν λες ναρκωτικά θα αναφέρεις ναρκωτικά που σε εθίζουν κατά κύριο λόγο σωματικά, το αλκοόλ δεν ανήκει εκεί, ούτε το τσιγάρο, ούτε τα πιο πολλά ψυχεδελικά ναρκωτικά, για όλα αυτά που ανέφερα μετά την ψυχολογική απεξάρτηση πρέπει να μπορείς να κάνεις χρήση (άμα θες ή άμα δεν θες) και να μην φτάνεις στην κατάχρηση. Τότε είσαι πραγματικά πάνω από την ουσία, έχεις τον έλεγχο είσαι δυνατός στο μυαλό να τα ελέγξεις, είσαι ελεύθερος πλέον από την ουσία, και το πιο σημαντικό, ΔΕΝ την φοβάσαι.

Senior Member
    Ζephon,

-συγγνωμη αν παρεμβαινω στην κουβεντα σας- αλλα διαβαζοντας τα παραπανω που γραφεις οπως πχ. \"πρεπει να ξεπερασεις τον φοβο σου\" ...εχεις σκεφτει οτι την Ολγα και τον καθενα μας ο φοβος μπορει να ειναι και προστασια? Και οτι η λογικη, μπορει να ειναι υποκειμενικη καποιες φορες?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Originally posted by Sofia
    Ζephon,

-συγγνωμη αν παρεμβαινω στην κουβεντα σας- αλλα διαβαζοντας τα παραπανω που γραφεις οπως πχ. \"πρεπει να ξεπερασεις τον φοβο σου\" ...εχεις σκεφτει οτι την Ολγα και τον καθενα μας ο φοβος μπορει να ειναι και προστασια? Και οτι η λογικη, μπορει να ειναι υποκειμενικη καποιες φορες?
    Aυτο ακριβως θα ελεγα.
    ο φοβος σε ορισμενες περιπτωσεις μας προστατευει και μας θωρακιζει

Junior Member
    Αυτό ακριβώς περίμενα από αδύναμους ανθρώπους. Τον φόβο δεν τον ελέγχεις, άμα θες να ζήσεις έτσι, ζήσε, αλλά είσαι αδύναμη.

Junior Member
    (Κατάλαβες? είπα την λέξη αδύναμος αντί για αξιολύπητος, ελπίζω να νιώθεις λίγο καλύτερα τώρα)

ειμαι μια χαρα που δεν πινω και στο κατω κατω δεν γουσταρω να ξαναπιω ρε φιλε.
    δηλαδη σονι και καλα πρεπει να ξαναπιω για να ξεπερασω τα σταδια της απεξαρτησης συμφωνα με τη δικη σου λογικη?
    ελεος

Senior Member
    ... δε θα μπω στη διαδικασία να σε σχολιάσω... αν δε κάνω λάθος, έχεις δηλώσει 18 χρονών και με φιλοδοξίες τύπου... ΄να ελέγχω το μυαλό των άλλων και να τους χειρίζομαι\'... είχα σχολιάσει στο θρεντ σου αλλά δε μου είχες απαντήσει... με ποιά προσόντα θα το κάνεις αυτό αλήθεια;... έχεις πλήρη άγνοια και μαύρα μεσάνυχτα επίσης. Ποιός σου έχει πει ότι το αλκοόλ δεν εθίζει σωματικά;... έχεις καταλάβει ότι μιλάς με δυο πρώην χρήστες αυτή τη στιγμή;... εγώ ΜΠΟΡΩ και πίνω ελεγχόμενα, άλλοι δε μπορούν. Απλό είναι. Και κακώς κάθισες κι έγραψες ένα σωρό ανυπόστατες θεωρίες στη θεματοθέτρια που είναι στις 10 μέρες της αποτοξίνωσης. Η \'λογική\' σου έχεις πολλές τρύπες γιατί δε συνοδεύεται από τις αντίστοιχες εμπειρίες. Ναι;

Junior Member
    Α δλδ όταν έπινες δεν σου άρεσε, άμα δεν υπήρχε ο φόβος μπροστά μια χαρά θα το γούσταρες το ποτάκι σου, απλά είσαι τόσο τυφλή από την δικιά σου άγνοια που στερείς στον εαυτό σου τα πάντα με σκοπό να τον προστατέψεις, αλλά δεν θα δουλέψει πίστεψε με δεν θα δουλέψει.
    Αλλιώς γιατί νομίζεις πως όλα τα πρεζάκια μόλις βγουν από εσωτερική απεξάρτηση τραβάνε πρέζα μέχρι να πεθάνουν από υπερβολική δόση? Τα τεχνάσματα δεν δουλεύουν μόλις τα αφαιρέσεις ο αληθινός σου εαυτός εμφανίζεται και είναι ένα αξιολύπητο κακόμοιρο πλάσμα που δεν μπορεί να ελέγξει το ποτό του.
    Συγνώμη που είμαι τόσο σκληρός αλλά δεν μπορώ να βλέπω τον κόσμο με κλειστά μάτια, ούτε μπορώ να λέω ψέματα σε ανθρώπους που ζούνε σε πλασματικούς κόσμους με μια πλασματική απεξάρτηση.
    Ο φόβος είναι ένα τέχνασμα, μόλις εξαφανιστεί, θα τρέξεις και εσύ σαν το πρεζάκι. Σύνελθε επιτέλους, μην προσπαθείς να πείσεις εμένα, δεν με νοιάζει πραγματικά, πείσε τον εαυτό σου με τα δικά σου ίδια ψέμματα και δίκασε τον εαυτό σου με αυτό που πραγματικά είσαι.

πραγματικα ο αξιολυπητος εισαι εσυ και δεν θα μπω στη διαδικασια να σχολιασω τις μαλακιες σου γιατι δεν με ενδιαφερουν τετοιου ειδους κομπλεξικοι ανθρωποι οπως εσυ.

Junior Member
    Originally posted by Alobar
    ... δε θα μπω στη διαδικασία να σε σχολιάσω... αν δε κάνω λάθος, έχεις δηλώσει 18 χρονών και με φιλοδοξίες τύπου... ΄να ελέγχω το μυαλό των άλλων και να τους χειρίζομαι\'... είχα σχολιάσει στο θρεντ σου αλλά δε μου είχες απαντήσει... με ποιά προσόντα θα το κάνεις αυτό αλήθεια;... έχεις πλήρη άγνοια και μαύρα μεσάνυχτα επίσης. Ποιός σου έχει πει ότι το αλκοόλ δεν εθίζει σωματικά;... έχεις καταλάβει ότι μιλάς με δυο πρώην χρήστες αυτή τη στιγμή;... εγώ ΜΠΟΡΩ και πίνω ελεγχόμενα, άλλοι δε μπορούν. Απλό είναι. Και κακώς κάθισες κι έγραψες ένα σωρό ανυπόστατες θεωρίες στη θεματοθέτρια που είναι στις 10 μέρες της αποτοξίνωσης. Η \'λογική\' σου έχεις πολλές τρύπες γιατί δε συνοδεύεται από τις αντοίστιχες εμπειρίες. Ναι;
    Έχω γνωρίσει κόσμο και ήμουν εθισμένος με τσιγάρα.

Ναι η αιθανόλη εθίζει και σωματικά, αλλά όχι κατά κύριο λόγο, δεν είναι ηρωίνη που το σώμα σου εθίζεται από τις πρώτες χρήσης, το πρόβλημα με το αλκοόλ είναι η ψυχολογική απεξάρτηση μόνο, για να απεξαρτηθείς από την ηρωίνη σωματικά δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορείς να πάθεις, έχουν πεθάνει 2 γνωστοί μου επειδή δεν είχαν λεφτά να πάνε για απεξάρτηση και προσπάθησαν μόνοι τους, τους ήξερα, παραμένουν αξιολύπητη αλλά είχαν 2 μάχες να δώσουν, εσείς μόνο μια και αυτήν δεν την φτάνετε μέχρι τέλους.

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast