Results 1 to 5 of 5
Thread: Στα μονοπάτια του μυαλού μου
-
07-02-2010, 23:04 #1
Στα μονοπάτια του μυαλού μου
Πως θα μπορούσα άραγε να πω κάποια πράγματα για μένα
ΣΑΝ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΖΩΗ
Θέλω να δώσω σχήμα σε αυτό που συμβαίνει μέσα μου.
Θα ξεκινήσω με την εικόνα που έχω στο μυαλό μου , γιατί δεν είμαι και τόσο καλός στην έκφραση και ίσως σας δυσκολέψω να αντιληφθείτε τι ακριβός ευνοούν τα λόγια μου
Παρατηρώ το ίδιο το σώμα μας
Μέχρι να μάθουμε να στηριζόμαστε ,να περπατάμε , να τρέχουμε .
Με αστραπιαία ταχύτητα ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του το περιβάλλον και ανάλογα με αυτό δίνει εντολές και το κατευθύνει
Μία ασταμάτητη ανταλλαγή επικοινωνίας μεταξύ πληροφοριών και εντολών
Πάνω σε αυτή την παρομοίωση θα προσπαθήσω να προσεγγίσω τον ΄΄μέσα κόσμο μου΄΄
Κάνω που λες τον συλλογισμό πως πρώτα απο όλα αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με τις αισθήσεις μας , όραση , ακοή , όσφρηση , γεύση , άγγιγμα ......
Με τα τρία κέντρα του εγκεφάλου , στομάχι , καρδιά , κεφάλι , το καθένα απο αυτά τα κέντρα λειτουργεί για συγκεκριμένο σκοπό & στόχο , τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε μια ιεραρχική ισορροπία ( επιβίωση , ικανοποίηση , λογική )
Ξεχωρίζω στο καθένα από αυτά τα κέντρα τα δικαιώματά του, την λογική του, τον σκοπό του, όπως θέλεις πες το
Αν το ζητούμενο είναι η ισορροπία βάση ποιας αρχής ?
Ποιο βάζεις στο κέντρο? και πως τα άλλα δύο ισορροπούν ? στην καλύτερη περίπτωση γιατί υπάρχει και η εξής παγίδα
αντί να ισορροπούν , να υπηρετούν το κέντρο
Προσωπικά αυτήν την περίοδο δοκιμάζω την λογική ως κέντρο μιας και ήδη έχω δοκιμάσει τους άλλους δύο συνδυασμούς με βάση τον σκοπό του (έχει μεγάλη σημασία το με βάση τον σκοπό του γιατί κάποιες φορές είχα πέσει στην παγίδα που προανέφερα)
Επηρεασμένος απο το επάγγελμά μου έφτιαξα έναν χάρτη (άντε με το καλό να το εξελίξω σε ομιλούντα GPS μέσα μου....)
προκειμένου να συμβουλεύομαι για να φτάσω στον μακρινό μου προορισμό (υπόψιν πως αυτήν τη στιγμή κάνω όπως ξεκίνησα στην Ιταλία και ρωτούσα αν τακτά διαστήματα με ότι αυτό συνεπάγεται )
¨ Και έχουμε και λέμε
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ = το σύνολο τον ιδεών που ήδη μεταφέρουμε ή έχουμε ή μας έχουν δημιουργήσει , απο το περιβάλλον που ζούμε (η αποθήκη ιδεών , αναμνήσεις , εμπειρίες , πίστη σε κάτι , η ψυχή μας!!!.......)
ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ = ότι θέλουμε να αποβάλουμε
ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΆΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΕΘΊΣΜΑΤΑ
ανάγκες επιβίωσης διαβίωσης το γενετήσιο ένστικτο τα ένστικτα φόβου (στομάχι)
συναισθήματα........ ελπίδας , ονείρων , μοναξιάς .......... (καρδιάς)
στόχων , σχεδίων , εφαρμογών , αποτελεσμάτων ..........(κεφάλι)
ΝΟΥΣ = ΄΄μηχανή΄΄ που δημιουργεί σκέψεις (αντλώντας πληροφορίες απο το συνειδητό χωρίς να αποκλείεται και το υποσυνείδητο) κάτι σαν τον αλήτη που πάει παντού και όπου θέλει όποτε θέλει , θέλει δεν θέλει .(απο την στιγμή που κολλάει ο νους σε κάποιο ενοχλητικό ερέθισμα η έχει λάθος αντίληψη-αίσθηση........ & χωρίς να παράγει την κατάλληλη σκέψη-λύση όλα τα επόμενα βήματα θα είναι ανάλογα τις πορείας)
Εξίσου σημαντική είναι η τακτική προσέγγισης , και κατα προέκταση ο τρόπος που έχουμε συνηθίσει
ΣΚΕΨΗ= το αποτέλεσμα της δημιουργίας του νου
ΛΟΓΟΣ= η θεωρητική έκφραση , σχέδιο , τακτική , συμφωνία , συναλλαγή......
ΠΡΑΞΕΙΣ= η εφαρμογή του λόγου , και ανάλογος του αποτελέσματος καταχωρείται στην συνείδηση μας ως εμπειρία.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ= το σύνολο που διαμορφώνουν οι πράξεις
ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ= ο προορισμός του καθενός μας ? ίσως
Να μερικές σκέψεις μου που κάθε μια από αυτές είναι προϊόν
του ΝΟΥ απο κάποιο ΕΡΈΘΙΣΜΑ
Θα ήθελα να υπάρχουν άνθρωποι άνδρες και άνθρωποι γυναίκες (πάνω απ όλα δηλ άνθρωποι)
Αναζητώ χώρο , χρόνο , χρήμα , για να ξεκινήσω και να αναπτυχθώ
Η δέσμευση είναι σαν τα πάγια , χωρίς την αγάπη ( με την αγάπη γίνεται λιβάδι)
Δεν κάνει να λέω την αλήθεια μου και να δίνω μόνο αυτή που αναζητά ο άλλος-η (στην εργασία μου)
Το χρήμα θα πρέπει να είναι το μέσον και όχι αυτοσκοπός για αναγνώριση
Στην αδυναμία ανταπόκρισης στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις επέλεξα την ποιο ασύμφορη (λόγο ατυχών συγκυριών κατα πρώτον & αρνητικών σκέψεων υπό την εμπειρία πανικού , αποτυχίας συγκέντρωσης , & πάρα πολύ καθυστερημένου αναπροσανατολισμού )
Με αυτόν τον τρόπο δίπλα απο κάθε στάδιο καταγράφω την κατάσταση που βρίσκομαι και ως παρατηρητής δίνω εντολές , διορθωτικές κινήσεις και κατα συνέπεια αποφεύγω σε μεγάλο ποσοστό παγίδες που οφείλονται απο εμένα , και όσων αφορά τις τρικλοποδιές και τα εμπόδια τρίτων απλά επιμένω στον στόχο μου και δεν το διαπραγματεύομαι παρα μόνο με άτομα που ξέρουν και κάνουν ΔΙΑΛΟΓΟ
Μέχρι στιγμής λειτουργεί πολύ καλά ειδικά στα δύσκολα
Εύχομαι να μην κούρασα γιατί μές την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μου υπάρχουν άνθρωποι που με τις ΣΚΕΨΕΙΣ τους πήρε σάρκα και οστά ο ΛΟΓΟΣ και έγιναν ΠΡΑΞΕΙΣ που θα διαμορφώσουν τον ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ για να συναντήσει τον .......προορισμό μου ίσως
Θα περιμένω τα σχόλιά σας και λίγο απο την κατανόησή σας γιατί βρίσκομαι στο εξωτερικό και η σύνδεσή μου με το δίκτυο είναι ασύρματη και οχι πάντα διαθέσιμη ίσως να μην μπορώ να απαντάω γρήγορα και αν προσπαθήσω από άλλο υπολογιστή δεν θα έχει ελληνικό πληκτρολόγιο
Την καληνύχτα μου απο την όμορφη Βενετία
Φιλικά Δημήτρης
- 08-02-2010, 03:45 #2
Γειά σου φευγάτε....όλα θα πάνε καλά.
08-02-2010, 09:36 #3
Καλημέρα.Μήπως η τόση ανάλυση βλάπτει αντί να ωφελεί;Μήπως γίνεσαι παρατηρητής της ζωής,αντί να τη ζεις;Mήπως παρατηρώντας τόσο έντονα και πιεστικά,ζητώντας εξηγήσεις για το πώς λειτουργώ,ξεχνώ πως η ισορροπία διαταράσσεται από δικές μου νοητικές κατασκευές που ακολουθώ απαρέγκλιτα;
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
08-02-2010, 21:08 #4
Originally posted by RainAndWind
Καλημέρα.Μήπως η τόση ανάλυση βλάπτει αντί να ωφελεί;Μήπως γίνεσαι παρατηρητής της ζωής,αντί να τη ζεις;Mήπως παρατηρώντας τόσο έντονα και πιεστικά,ζητώντας εξηγήσεις για το πώς λειτουργώ,ξεχνώ πως η ισορροπία διαταράσσεται από δικές μου νοητικές κατασκευές που ακολουθώ απαρέγκλιτα;
Ασφαλώς και σίγουρα η πολύ ανάλυση μπορεί να σε φέρει σε κατάσταση να διυλίζεις τον κώνωπα και να μην βλέπεις την κάμηλο , ούτε μένοντας παρατηρητής μπορείς να ζεις κάτι σαν τον φίλαθλο που δεν παίζει μπάλα ποτέ του , ουτε πως τηρώντας πρωτόκολλο λειτουργίας είναι το ζητούμενο
Το ζητούμενο είναι να μην ξαναχαθώ , να πάψω να ασχολούμαι και να χάνω χρόνο σε στείρες σκέψεις , να ελέγχω αυτό το μοτεράκι (νους) που με βομβαρδίζει με σκέψεις , να βάλω μια τάξη μέσα μου , να μην κρίνω λάθος η μονόπλευρα , και να μαθαίνω απο τα λάθει μου
Ουσιαστικά θέλω να ζω άνετα με αυτό που πραγματικά είμαι και να μην με βαραίνουν πράγματα άχρηστα
Ισως η ρίζα του θέματός μου να βρίσκεται στο οτι πάντα με έλκυε η αναζήτηση του τι πραγματικά να είμαστε και μετά απο αρκετή αναζήτηση σε μονοπάτια που κάποιες φορές καίνε να λέω σήμερα πως το συγκεκριμένο που θα ακολουθήσω να είναι αυτό που αναζητούσα χωρίς να χάσω αυτό που πραγματικά είμαι
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου για τις παγίδες που ενδεχομένως κρύβονται και δηλώνω σεβασμό και εκτίμηση
08-02-2010, 21:40 #5
Originally posted by giwta2
Γειά σου φευγάτε....όλα θα πάνε καλά.
Ηθελα που λές να απλοποιήσω κάποια πράγματα μέσα μου σκέφτηκα που λές να κάνω κάτι σαν χάρτη για να βρίσκω την θέση μου γρήγορα και ασφαλή και σε πληροφορώ πως λειτουργεί μια χαρά Να είσαι σίγουρη πως γνωρίζω οτι η διαδρομή είναι ποιο σημαντική και είναι αλήθεια αυτό (και το οτι δεν πιστεύω να ξαναχρηαστει να με ξαναψάχνεται.... ):D λολ (χτες το έμαθα το λολ)
Να είσαι πάντα ΄καλά και όπως θέλεις
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....