ανθρωπος χωρις κατι ενδιαφερον - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 45
    Senior Member
    επικοινωνία uber alles

Senior Member
    τί σημαινει αυτο?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    επικοινωνία \"πάνω από όλα\"

έχει ένα μικρούλι απολυταρχικο χαρακτήρα ως φράση καθ\'ότι προέρχονταν από το ναζιστικό κόμμα (deutschland uber alles - η γερμανία πάνω από όλα)

Senior Member
    και λιγο απο ειρωνια μαλλον...?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    στο συγκεκριμενο, οχι καθόλου :)

Senior Member
    Originally posted by Boltseed
    εγω εδω βλεπω μια προσπαθεια να φανεις ανωτερος απο τους αλλους,τουλαχιστον στα ματια τους-ξερεις εσυ που δεν εχεις ψυχολογικα και θα τους γιατρεψεις,αυτοι που εχουν και θα σε κανουν αφεντη τους μιας και θα τους σωσεις κτλ κτλ
    Εδω θα συμφωνησω με την αποψη που ειχε ενας αγαπημενος μου συγγραφεας, οτι δεν υπαρχει πιο επικινδυνο πραγμα απο το να κανεις σχεσεις γιατι θελεις να βοηθησεις ανθρωπους. Ειδικα οταν αυτο γινεται προς αντιμεταθεση της βοηθειας που δεν μπορεις να προσφερεις στον εαυτο σου η και να δεχτεις απο τους αλλους.

Συνηθως με ελκυουν ατομα που θεωρω λιγοτερο προβληματικα απο εμενα, και ειμαι εγω αυτος που ζηταει βοηθεια... Ο καθενας αντιδρα διαφορετικα στην προσεγγιση μου αυτη αν και συχνα στο τελος αποδεικνυονται κατα τροπο μυστηριο πολυ πιο προβληματικοι απο εμενα - απλως ξερουν να το κρυβουν. Η μαλλον να κρυβονται.

Παντως εχω βοηθηθει αρκετα. Σε ορισμενες περιπτωσεις τρομερα... Κατι ειναι κι αυτο!
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Οboro,νομίζω πως βάζεις μόνος σου μία ταμπέλα,το προβληματικός και σε φορτώνεις εξαρχής με ένα μεγάλο βάρος που σε διαφοροποιεί.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Επειδή δυστυχώς η ελληνική κοινωνία είναι γεμάτη από ρηχά άτομα,θέλει πολύ ψάξιμο και τύχη για κάποιον άνθρωπο επιπέδου να βρει την κατάλληλη παρέα.Και όταν λέω κατάλληλη παρέα εννοώ να μην αναλωνόμαστε μόνο με κουτσομπολιά και το που θα βγούμε το βράδυ,τί θα ψωνίσουμε κλπ.Εννοώ να κάνουμε και κουβέντες επιπέδου.Κι εγώ πχ όταν βγαίνω αλλά είμαι στις κακές μου δεν μπορώ να είμαι με κάποια άτομα που είναι μονίμως χαρούμενα και που φαίνονται να μην έχουν κανένα πρόβλημα,γιατί η ψυχολογία μου γίνεται χειρότερα.Τουλάχιστον στην περίπτωση μου ισχύει το ότι η χαρά των άλλων ανεβάζει τη δική μου στεναχώρια.

Senior Member
    Originally posted by RainAndWind
    Οboro,νομίζω πως βάζεις μόνος σου μία ταμπέλα,το προβληματικός και σε φορτώνεις εξαρχής με ένα μεγάλο βάρος που σε διαφοροποιεί.
    μπα
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Okies τότε,δε θα σε μαλώσω.:D
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Originally posted by Boltseed
    χμμ..

εγω εδω βλεπω μια προσπαθεια να φανεις ανωτερος απο τους αλλους,τουλαχιστον στα ματια τους-ξερεις εσυ που δεν εχεις ψυχολογικα και θα τους γιατρεψεις,αυτοι που εχουν και θα σε κανουν αφεντη τους μιας και θα τους σωσεις κτλ κτλ
    Πιστεψε με,δεν στο λεω επιθετικα, αλλα δεν μπορω να βρω τωρα πιο καταλληλα λογια.

Κατα μια αποψη δεν ειναι κακο αυτο, τουλαχιστον δεν ειναι τοσο περιεργο να συμβαινει σε μια κοινωνια που εχουμε φτιαξει οπου ο καθενας ανταγωνιζεται τον διπλανο του ωστε να ειναι σχεδον παντα ---ωτερος σε κατι απο τον πλησιον του.

Κατα μια αλλη αποψη ομως ισως να επρεπε να λαβεις υποψη σου οτι δεν ελκυεσαι απο αυτα τα ατομα αλλα απο την \"παθηση\" τους.
    Συμβαίνει κι αυτό που λες boltseed αλλά σε μένα συμβαίνει και το άλλο.

Να ελκύομαι από την \'πάθηση\' μου.\'Οτι τέλος πάντων περιέχει δικά μου θέματα.
    Ο απέναντι έτσι λειτουργεί σαν καθρέφτης του εαυτού μου και προσπαθώντας να τον βοηθήσω στην ουσία επιδιώκω τη βοήθεια προς εμένα.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι κι εμένα να μη βοηθάω εν τέλει,εκτός από μια ψεύτικη αλλά ηδονική ικανοποίηση,επιφανειακά χαρά για τον άλλον που βοηθήθηκε όντος αλλά βαθύτερα γιατί βλέπω κομμάτια μου να βρίσκουν(και καλά) το δρόμο τους.Εσωτερικός θεατής μια ελπιδοφόρας κατάστασης μέσω μιας διαστρεβλωμένης οδού.
    Και καταδεύτερον δεν βλέπω και τον απέναντι καθαρά.

Έχω παρατηρήσει πως παθιάζομαι θα\'λεγα(παλιότερα περισσότερο)βλέποντας τον εαυτό μου στους άλλους.Και με ελκύουν συγκεκριμένα προβλήματα.

Μια εκδοχή κι αυτή για το θέμα μας.
    Άλλη μπορεί να είναι η εξοικείωση στην κατάσταση,οι κοινοί κώδικες,η ασφάλεια,η συνήθεια και η καθιέρωση ενός πεσιμιστικού τρόπου ζωής.

Προσωπικά ελκύομαι από διάφορους ανθρώπους,χωρίς ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τη διάθεσή τους,μπορεί να είναι και εκδιαμέτρου αντίθετες αλλά νιώθω μια \'αρρωστημένη\' κατάσταση όταν πέσω πάνω σε κάποιον που έχει ένα δικό μου έντονο πρόβλημα και άλυτο..Εκεί λειτουργεί η \'ταμπελοποίηση\' στην ουσία του ανθρώπου.Κ εκεί πρέπει να έχω 2 φορές τις κεραίες μου ανοιχτές να μην πέσω στη λούμπα της προβολής του εαυτού μου πάνω του...

Senior Member
    Εχεις δικιο σε αυτο που λες , και πρεπει να ξερεις στηριζεται στο οτι το καλυτερο ταιρι για εμας (καλυτερο απο αποψη του ποσο θα συμπαθησει ο ενας τον αλλο) θα ηταν καποιος 100% σαν εμας.Γιατι γινεται αυτο? Μα απλουστατα , ειμαστε \"ερωτευμενοι\" με αυτο το ατομο το οποιο περναμε 24 ωρες την ημερα μαζι του.

Βλεπεις ζευγαρια τα οποια λες οτι ειναι τοσο αντιθετα μεταξυ τους, αυτος βλεπει αθλητικα ενω αυτη ειναι φιλολογος, αυτος παει σε μπαρ, αυτη παει σε ησυχα μερη , και αναρωτιεσαι την ωρα που βαζεις ενα \"και τα ετερωνυμα ελκονται τελικα\".

Ετερωνυμα?
    Ναι, ετερωνυμα σε καποια -->Επιφανειακα<-- πραγματα (οπως μορφες διασκεδασης) , ομονυμα ομως και σε καποια αλλα πιο βαθια πραγματα (οπως ενταση παθους στις μορφες διασκεδασης τους) , και οταν τα ομονυμα ειναι περισσοτερα τοτε εχουμε ελξη.

.
    Οπως και να εχει ομως , σκεψου το και αλλιως, γνωριζεις 2 ατομα, ο ενας εχει 3 χομπυ ιδια καθως ειναι και απο την ιδια πολη με εσενα, και ο αλλος ειναι ασχετος χομπυακα με εσενα απο το τρεχα γυρευε μερος. Ποιος απο τους 2 θα σου κεντρισει πιο ευκολα σε πρωτο σταδιο την προσοχη αν οχι αυτος που σου μοιαζει?
    .

Ειναι πολυ σημαντικο να κατανοησουμε το ποσο σημαντικη ειναι αυτη η λογικη του καθρεφτη - ελξης , η οποια συνανταται σε οτι επιπεδο θελεις, απο το να γνωρισεις καποιον που να φοραει την ιδια μαρκα ρουχα με εσενα μεχρι καποιον που να εχει ιδιες αγαπημενες λεξεις με εσενα,καποιον που να περπαταει περιπου οπως εσυ,να σηκωνει το τηλεφωνο του οπως εσυ,να γελαει οπως εσυ,να....να...να... οπως εσυ γενικα. Οσα πιο πολλα στοιχεια ειναι ιδια τοσο το πιθανοτερο ειναι να εχουμε ελξη μεταξυ των 2 χαρακτηρων.

Junior Member
    Originally posted by Lef

.
    Εχει κανεις συνειδητοποοιησει οτι αισθανεται πιο ανετα με ατομα με προβληματα ή ακομα να ελκεται ερωτικα απο τετοια ατομα (Λενε οτι ο συντροφος σου ειναι καθρεφτης σου.) ?και αντιθετως να αποφευγει ατομα χωρις καποιο προβλημα ψυχολογικο? Εγω το κανω αυτο σχεδον συστηματικα αλλα με προβληματιζει γιατι δε θελω να μιλαω ολο για προβληματα . Αισθανομαι δεν εχω κατι να πω αμα δεν υπαρχει καποιο προβλημα..ειμαι κ λογω σχολης ατομο που ασχολειται με το να λυνει προβληματα.. αισθανομαι αμηχανα οταν παω καπου να διασκεδαζω και γιαυτο το αποφευγω ή λεω οτι δε μπορω.. Αυτος ειναι ο προβληματισμος μου

Ναι!!!!Εγω ειμαι ετσι..αυτο κανω σε ολη μου τη ζωη...ολες μου οι σχεσεις ηταν με ατομα που με τον ενα η αλλο τροπο κατι θα ειχαν...με τραβανε σαν μαγνητης..
    Πιστευω τελικα πως ειναι θεμα αυτοπεποιηθησης...δηλαδη για τον εαυτο μου εκει εχω καταληξει...ενοιωθα πως αν εχω να κανω με εναν ανθρωπο που πιστευα πως εχει την αναγκη μου,ενοιωθα ποιο ανετα,παρα με καποιον που θα μου φαινοταν 100% σιγουρος για τον εαυτο του.Εχω καταληξει πως μαλλον φοβομουν την απποριψη η το να εχει ο αλλος το πανω χερι η τελος παντων να κινω εγω τα νηματα...καπως ετσι...
    Τελικα,αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι εγω σιγουρα εχω πολλα ψυχολογικα προβληματα...:(

Senior Member
    Lef νομιζω πως καταλαβαινω απολυτα τι θελεις να πεις...

ουτε εγω δεν εχω φιλους και ειναι αυτος ο πιο βασικος λογοσ...ειμαι πολυ επιλεκτικη..και γενικα \'\'δεν μου κανουν\'\' πολλοι ανθρωποι...ειναι καλα για καμια ωριτσα..αλλα μετα απο λιγο...απο αυτη την παρεα προτιμω να φυγω,,,ετσι ωστε να μην νιωθω ξενη...εντελως αταιριαστη..στην παρεα..

ειμαι πολυ επιλεκτικη...και νομιζω εισαι κι εσυ..

ξερεισ δεν ειναι κακο αυτο ισα ισα..απλος ζηταμε ποιοτικες σχεσεισ και οχι απλες επιφανιακεσ για ενα φραπεδακι και τερμα...εγω πχ,,πολυυυυ σπανια ξερω να κανω τετοιες συζητησειες...συζητησεις φραπε... λυνομαι πραγματικα και χαλαρωνω οταν ειδη ξερω πως το ατομο που εχω μπροστα μου ειναι και για αλλες συζητησεις... δεν ειναι επιφανιακο...

νομιζω πως κι εσυ ..θελεις οι παρεες σου να ειναι με ατομα τετοια...δηλαδη ατομα με τα οποια να μπορεις να κανεις μια καλη συζητηση..μετα ξαφνικα να το γυρνατε στο χαλαρο και το αστειο και ναι να κανετε και χαζα.....και υστερα αν σου βγει να ξανα φερεις δυσκολο η περπλοκο θεμα στην κουβεντα να μην στραβωνουν..αλλα να μπορουν να ακολουθησουν στην κουβεντα και να το ευχαριστιουντε κι ολας... να ρεει η κουβενα μονη της...

ετσι ειναι?
    παντος για μενα ειναι ετσι....πχ ειχα μια κολλητη με την οποια ημασταν αχωριστες...εγω ψυχικα..προχωρισα ομως... την αγαπαω παρα παρα πολυ..αλλα...πολυ συχνα σε κουβεντες μασ εχει τυχει να αντιληφθω πως δεν πιανει το νοημα..τις μεταφορες...δεν συναιχιζει καποια θεματα...της φτανει το ..λιγο το αρχικο..το επιφανιακο.... ετσι σιγα σιγα καταληξαμε πολυ αγαπημενες φιλες..αλλα....πλεον απο αποσταση...

χαθηκαμε καπου στο δρομο....επικοινωνιακα...

εγω εχω και το αλλο...προβλημα..κομπλαρω...ο ταν δεν νιωθω ανετα..και παθαινω Μπλακ ουτ...λες και ειμαι 10 χρονων και δεν εχω τι ναπω...καμια φωρα..οταν παμε για \'\'καφε\'\' με καποιον....

εκτος κι αν ειναι ραντεβου..χεχεχ....ε δεν κολαω ποτε..χεχεχεχ....(πααανε και τα ραντεβου...παειιιιιι παντρευτικαμε......)
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    αχ...τι ωραια που ειναι τα πρωτα ραντεβου.....αχχχχχ......
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast