Results 16 to 22 of 22
Thread: Ψέμματα: καλά έκανα βρε παιδιά??
-
09-02-2010, 22:24 #16
Καταρχήν, ευχαριστώ όλους-ες σας για την ανταπόκρισή σας. Βλέπω είμαστε πολλοί φοιτητές στο forum..
RainAndWind, olgaki82, Lef μου δίνετε πολύ θάρρος , ευχαριστώ!!!
Boltseed, δε μου έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό, όντως.. αλλά όταν βλέπεις ότι με την αλήθεια δε βγαίνει απολύτως τίποτα γιατί δε δέχονται το πρόβλημα? Τί κάνεις τότε? Με χαλάει πολύ να λέω ψέμματα και δεν το συνηθίζω. Αλλά και να αντιμετωπίσω την επίθεση του πατέρα μου δεν είμαι σε θέση. Η σχολή δεν είναι ακριβώς μηχανική διαδικασία, είναι περισσότερο πνευματική γι\' αυτό και χρειάζεται ένα επαρκές ποσοστό ηρεμίας ψυχικής για να ανταπεξέλθεις.. Έχεις πάθει κρίσεις πανικού ποτέ? Νιώθεις ότι το μυαλό σου δεν είναι στη θέση του. Η κοπέλα που ανέφερες είναι άξια θαυμασμού και της βγάζω το καπέλο.
RainAndWind, η σχολή σαν σχολή ήταν δική μου επιλογή. Το θέμα είναι ότι πάντοτε στο παρελθόν, όταν διάβαζα, το έκανα για μένα, ήμουν ήρεμη και μπορώ να πω ενθουσιασμένη. Τώρα, όταν προσπαθώ να διαβάσω νιώθω ότι το κάνω καθαρά για εκείνους και νομίζω ότι αυτό με αγχώνει ακόμα περισσότερο. Το πρόβλημα είναι ότι μου έχει μπει η ετικέτα της πάντοτε καλής μαθήτριας που δεν κουράζεται ποτέ και μπορεί άνετα πάντοτε να ξενυχτάει πάνω στα βιβλία. Δεν υπάρχω σαν άτομο, υπάρχω σαν μαθήτρια και μάλιστα απαραιτήτως καλή, με καταλαβαίνετε? Και αυτό μου τη δίνει!!
Lef, νιώθω ότι με κατάλαβες πολύ καλά. Ακριβώς το ίδιο περνάω..Πώς τα κατάφερες? Αυτό που με ανησυχεί είναι αν θα μου ξανάρθει η όρεξη για διάβασμα ή θα έχω στο εξής ένα μυαλό θολωμένο, ανίκανο να απομνημονύσει, όπως τώρα..Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
- 09-02-2010, 22:41 #17
chr1986...δεν εχει σημασια αν αποτυχεις στις εξετασεις, γιατι η μη προσελευση ουσιαστικα ειναι λευκη κολλα και ακομα χειροτερα γιατι παρεδωσες τα οπλα αμαχητι.
Δεν ξερω αν καποιος ειδικος θα μπορουσε να βοηθησει , αλλα δεν βλεπω αλλη λυση απο το να προσπαθησεις και να πηγαινεις.
Εκτος φυσικα αν εχεις θεσει πολυ υψηλα στανταρ βαθμολογιας και δεν σου αρκει να περασεις απλως το μαθημα...αλλα παντα υπαρχει αναβαθμολογηση (κατι που πρεπει να ρωτησεις την εκαστοτε σχολη πως και εαν δικαιουσε).
Εχω περασει απο φοιτητης και ημουν απολυτως ζαμανφουκιστης στο αν θα εδινα \"λευκη με σταφιδες\" λολ ετσι το λεγαμε ή αν εγραφα...εγω πηγαινα.
Μετα απο την αρωστια εγινα πολυ τελειομανης και αφου τελειωσα με αυτο το πτυχιο, πηγα να παρω ενα αλλο που φυσικα λογω της τελειομανιας που με ειχε πιασει μονο το 20 ηταν αρκετο (ηταν και ευκολη σχολη ΙΕΚ αυτη τη φορα) και τελειωσα με υποτροφιες ολα τα ετη.
Αλλα πολυ ψυχοφθορο οντως και αγχος πριν την εξεταση κλπ.
Τωρα ειμαι παλι φοιτητης αλλα αυτη τη φορα δεν μασαω να παω να δωσω χωρις πολυ αγχος αν και εχω θεσει πολυ ψηλα στανταρ...θελω να περασω με βαθμο. Μονο που επειδη ειναι με πληρωμη δεν με παιρνει απλως να τα...παραταω αν δεν μπορω να τα ικανοποιησω.
Τωρα εσυ αυτο που αντιμετωπιζεις ειναι κρισεις πανικου κατι που δεν εχω πολυ εμπειρια αν και με ειχαν πιασει πολυ λιγες φορες.
Ουσιαστικα ομως μπορει να ειναι το αγχος των εξετασεων που σε ωθει σε αυτο,αλλοι αν ειναι δυνατον δεν τολμουν να κανουν τιποτα μονο και μονο για να γλυτωσουν απο αυτη την πιεση και ειναι υπερβολικα πολυς κοσμος που αισθανεται ετσι, ασχετως ικανοτητων.
Ξερω πανεξυπνα ατομα που ειχαν βλεψεις στο δημοσιο και δεν πηγαν πχ να δωσουν το τεστ δεξιοτητων που θα τους χαριζε ενα σωρο μορια!
Αλλα και ακομα χειροτερα.
Και εγω που γραφω ολα αυτα τα μπλα-μπλα μη νομιζεις δεν ειμαι τοσο ζαμανφουκιστης αυτη τη στιγμη, δεν παω να δωσω πχ για το prof στα αγγλικα αν δεν κανω καποια μελετη...πραγμα οχι πολυ λογικο γιατι μπορει και το \"χτυπησω\" και τωρα.Δεν εχει λογικη γιατι το κοστος τελευταια φορα που το κοιταξα ανερχοταν σε 90-180 ευρω να παω να δωσω (οχι campridge ή michigan) που ειναι σχεδον αμελητεο...χαλαω λεφτα για απειρως πιο βλακωδη πραγματα.
Οποτε μαλλον θα το κανω με το hard way κατα το καλοκαιρι...αφου φαω καποιες εβδομαδες-μηνες μελετη.
Ειναι απιστευτοι οι περιορισμοι που θετουμε στους εαυτους μας!!!!![COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-02-2010, 22:47 #18
Ουπς καταθλιψη οχι κρισεις πανικου τα μπερδεψα μαλλον ε?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
09-02-2010, 22:50 #19
και από τα 2......
Απλά αγωνίζομαι με τα χαρτιά που μου έχουν μοιραστεί....
09-02-2010, 23:13 #20
εγώ το ξαναγράφω. μην αφήσεις τις εξεταστικές να περνάνε έτσι. δίνε όσα μπορείς! μιλάω από προσωπική εμπειρία....
09-02-2010, 23:19 #21
θες να περιμενεις να ερθει η ορεξη? ποσο χρονο θα περιμενεις ? μηπως καλυτερα να την ψαξεις εσυ ? δε θα γινεις καλα περνωντας μαθηματα (καλυτερα ..ισως) αλλα θα περασεις σιγουρα μαθηματα ωντας καλυτερα (ψυχολογικα-με τον εαυτο σου). Δε ξερω ακριβως τι εχεις, εγω κουραστηκα απτην κατασταση/ζωη μου και αρχισα ψυχοθεραπεια πριν 3 χρονια. σιγα σιγα εβγαλα τους γονεις αποπανω κ απο μεσα μου και ειδα τι ηθελα εγω νακανω στη ζωη μου και ανακαλυψα εναν καινουργιο ανθρωπο ( εμενα
). Μετα αφου αδειασα απο γονεις ( ενοχες κριτικες κλπ ) εκανα χωρο για να βαλω οτι θελω πραγματικα εγω. Και ειδα οτι εχω ικανοτητες μαρεσει η σχολη μου και θελω πολυ να την τελειωσω. Αυτος ειναι ο μακρυς δρομος. Τωρα αν νομιζεις οτι το θεμα σου δεν χρειαζεται τοση αναλυση και ψαξιμο δινε μαθηματα και καποτε θα τα περασεις . καλλη επιτυχια οπως κ ναχει
10-02-2010, 16:34 #22
Καλησπέρα και απο εμένα...Λοιπόν,chr και εγω είμαι φοιτήτρια στο καποδιστριακό και μάλιστα στο 6 έτος.Το,τι χρωστάω δεν λεέγεται,όμως αποφάσισα να το αλλάξω αυτό.Διαβάζω σκληρά και πηγαίνω και δίνω.Σε αυτή την εξεταστική έχω δώσει 11 μαθήματα..Ρεκόρ για εμένα.Εχω και εγω πρόβλημα με κρίσεις πανικού.Αυτό ειναι που με αγχώνει περισσότερο απο όλα.Κανω βέβαια και ομοιοπαθητική.ΞΑθε φορα που είναι να δώσω λέω μηπως να μην πάω?Αλλα μετα δεν το δέχομαι αυτό απο τον εαυτό μου και πάω.Ετσι πρέπει να κάνεις..Έστω και με το ζόρι..Αν δεν το κάνεις θα ζεις συνεχώς με αυτό το φόβο και δεν θα κάνεις τίποτα.Δεν ξέρω οι άλλοι τι σου λένε αλλα οι κρίσεις πανικου-αγοραφοβία δεν ξεπερνιούνται μόνες τους μονο με φάρμακα,πρέπει να αρχίσεις να τολμάς.Επιπλέον να σε ενημέρωσω πως όλοι οι φοιτητές έχουμε δικαίωμα σε δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη απο ψυχολόγους του πανεπιστημίου.Αν δεν το έχεις κάνει πήγαινε,καλό θα σου κάνει...Πάντως όπως και να έχει μην αφήσειες τη ζωή σου να περνάει γιατι θα σε αφήσει και αυτή.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία