Results 16 to 22 of 22
Thread: Τι να κανω?
-
10-02-2010, 10:15 #16
Το αγόρι σου είπε μεγάλες αλήθειες,όπως αυτό το σε ενόχλησε γιατί δεν ήσουν η προτεραιότητα.Δεν έχει άδικο,είναι καταπιεστικό να σερβίρουμε τις ανάγκες μας στους άλλους περιμένοντας να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα με ένα \"έφτασεεεε\",λολ.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
- 10-02-2010, 10:23 #17
Originally posted by RainAndWind
Το αγόρι σου είπε μεγάλες αλήθειες,όπως αυτό το σε ενόχλησε γιατί δεν ήσουν η προτεραιότητα.Δεν έχει άδικο,είναι καταπιεστικό να σερβίρουμε τις ανάγκες μας στους άλλους περιμένοντας να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα με ένα \"έφτασεεεε\",λολ.
Ας πουμε οτι δεν το εκανε απο αδιαφορια αλλα επειδη σκεφτεται διαφορετικα. Για μενα ομως ειναι πρωταρχικο σε μια σχεση η υποστηριξη.
Οι διαφορετικες αξιες και στοχοι ειναι ενδειξη οτι μια σχεση δε μπορει να κρατησει?
10-02-2010, 10:34 #18
Εξαρτάται πάλι από το τι ο καθένας μας ορίζει ως στήριξη.Για σένα μπορεί μέσα στον όρο στήριξη να περιλαμβάνεται η συνοδεία στο γιατρό,για εκείνον να θεωρείται αυτονόητο πως όχι.Μάλλον πρόκειται πάντως για δικές σου διογκωμένες ανάγκες,όχι δικές του ελλείψεις όπως το κατάλαβα.Οπότε κατά την άποψή μου,έκρινε πως δεν ήταν απαραίτητο να σε συνοδέψει σε μία επίσκεψη τέτοια.Να σου κάνω μία ερώτηση;Γιατί σε σένα ένα ναι ή όχι ενός ατόμου,φτάνει να θέσει ερωτήματα του στυλ γιατί ήμαστε μαζί και τι είδους σχέση έχουμε;
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-02-2010, 12:21 #19
Originally posted by marisa
Απο τη αλλη ομως με εκανε να νιωσω ασχημα το οτι σε αλλους κανει \"χαρες\" για πιο ασημαντα πραγματα. Το οτι δε με στηριξε οταν ειχα αναγκη για να διασκεδασει.
10-02-2010, 14:01 #20
Συμφωνώ με τις απόψεις ολων σας οσο κι αν φαινετε περιεργο. Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Το συμπέρασμα μου απ\'οσα διάβασα ειναι οτι ο καθενας βλεπει διαφορετικα τα πραγματα, οριζει την ιδια συμπεριφορα με διαφορετικο τροπο και περιμενει οι άλλοι να συμπεριφερθουν με τον ιδιο τροπο. Και ετσι φυσικα δημιουργουνται οι συγκρουσεις στις σχεσεις. Σε πολλα πράγματα εχουμε διαφορετικες αποψεις και τροπο σκεψης. Τι ειναι ομως αυτο που κραταει τελικά μια σχεση? Οι κοινοι στοχοι και αξιες ή η αποδοχη και η κατανοηση του αλλου? Ειλικρινα ειμαι σε διλημμα. Εγω θελω μια βαθια, σημαντικη σχεση (ισως εχω επηρεαστει απο κινηματογραφικα προτυπα) εκεινος δηλωνει ανεξαρτητος που θελει μεν σχεση αλλα θελει και την ελευθερια του. Τον ρωτησα αν με θεωρει πιεστικη και απαιτητικη και μου ειπε οχι. Προσπαθω να του αφηνω πολυ χωρο αλλα μηπως ειναι λαθος να κανω υποχωρησεις και να παραμεριζω τις αναγκες μου? Ή μηπως θα επρεπε τελικα να ισορροπησω τις αναγκες μου (πολλες φορες τις νιωθω υπερβολικες)?
10-02-2010, 14:13 #21
Μαρίζα μου εσυ τι θέλεις?
Θέλεις ο σύντροφός σου να θέλει να ειναι δίπλα σου?θέλεις να βλέπετε τα πράγματα με την ιδια ματιά?
Γνωρίζεστε λιγο καιρό και ειναι λογικό σιγα σιγα να βγαινουν στην επιφάνεια τυχόν διαφορές σας.
Κάνουμε σχέσεις και αποζητούμε ο ενας απο τον άλλο αυτά που κάνουν ευτυχισμένους.Αν στην πορεία διαπιστωνουμε οτι ειμαστε δυο ξενοι αλλάζουμε πορεία(οχι τον αλλο),δεν σημαίνει οτι ακυρώνουμε και βγάζουμε σκάρτο τον συντροφο που εχει αλλη οπτική,απλά συνεχίζουμε να ψάχνουμε την αδερφή ψυχή μας..
Ειχα μια σχεση με εναν ανθρωπο πολυ καλό και πολύ ξεκάθαρο με αυτα που ηθελε,εμενα όμως δεν με εκανε να νιώθω καλά,σε πολλους τομείς ,οταν λοιπον η ζυγαριά εγειρε,η σχέση για μενα τελείωσε.Εκείνος εβλεπε τα περισσότερα πραγματα διαφορετικά απο μένα.Δεν νομίζω οτι εχει να κανει με σωστό και λάθος.Πχ αυτός πίστευε οτι δεν πρεπει να γεννιούνται σε αυτον το κοσμο παιδια εγω παλι ειχα αλλη στάση.
Ποσο σημαντικό ειναι αυτό για σενα?Μετρησέ το.
Πρέπει να μιλάτε οσο γίνεται περισσότερο γιατι υπάρχει περίπτωση κακής συννενόησης.
Κάνε αυτο που σε κάνει ευτυχισμένη.
10-02-2010, 16:14 #22
Originally posted by marisa
Συμφωνώ με τις απόψεις ολων σας οσο κι αν φαινετε περιεργο. Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Το συμπέρασμα μου απ\'οσα διάβασα ειναι οτι ο καθενας βλεπει διαφορετικα τα πραγματα, οριζει την ιδια συμπεριφορα με διαφορετικο τροπο και περιμενει οι άλλοι να συμπεριφερθουν με τον ιδιο τροπο. Και ετσι φυσικα δημιουργουνται οι συγκρουσεις στις σχεσεις. Σε πολλα πράγματα εχουμε διαφορετικες αποψεις και τροπο σκεψης. Τι ειναι ομως αυτο που κραταει τελικά μια σχεση? Οι κοινοι στοχοι και αξιες ή η αποδοχη και η κατανοηση του αλλου? Ειλικρινα ειμαι σε διλημμα. Εγω θελω μια βαθια, σημαντικη σχεση (ισως εχω επηρεαστει απο κινηματογραφικα προτυπα) εκεινος δηλωνει ανεξαρτητος που θελει μεν σχεση αλλα θελει και την ελευθερια του. Τον ρωτησα αν με θεωρει πιεστικη και απαιτητικη και μου ειπε οχι. Προσπαθω να του αφηνω πολυ χωρο αλλα μηπως ειναι λαθος να κανω υποχωρησεις και να παραμεριζω τις αναγκες μου? Ή μηπως θα επρεπε τελικα να ισορροπησω τις αναγκες μου (πολλες φορες τις νιωθω υπερβολικες)?
επίσης αυτό που λέει ο φίλος σου-ότι θέλει μεν σχέση αλλά θέλει και την ανεξαρτησία του- είναι πολύ σωστό! και νομίζω πως μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει μια σχέση, όταν το κάθε άτομο δεν χάνει τον εαυτό του και την ελευθερία του....
Η κατάσταση είναι απελπιστική
18-06-2025, 11:49 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή